Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η υποδειγματική επιστολή της Μέρκελ στον θριαμβευτή Τραμπ


Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι λέξεις και οι φράσεις που χρησιμοποιεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην επιστολή της προς τον Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι έχει πλήρη επίγνωση των κοινωνικών αλλά και γεωπολιτικών διακυβευμάτων.

Να η επιστολή της, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ:
Δεν υπάρχει χώρα με την οποία έχουμε τόσο στενή σχέση όσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όποιος κι αν ηγείται αυτής της αχανούς χώρας, με την τεράστια οικονομική της δύναμη, τις στρατιωτικές της προοπτικές, την πολιτιστική της επιρροή, φέρει μια ευθύνη που γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο.
Οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι το άτομο που θα φέρει αυτή την ευθύνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Γερμανία και ΗΠΑ έχουν κοινές αξίες: Δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμός για το νόμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικών πεποιθήσεων. Στη βάση αυτών των αξιών, προσφέρω στον μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, μια στενή συνεργασία.
Αν και στη σχέση της με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει επιδείξει την ίδια προσήλωση στις παραπάνω αξίες, χαιρετίζω την προκαταβολική προσπάθεια της να επιβάλει ένα «κανονικό» πλαίσιο συνεργασίας με τον απρόβλεπτο Ντόναλντ Τραμπ. Ποιος να το περίμενε ότι κάποια χώρα θα παρέδιδε μαθήματα στις ΗΠΑ για την ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας....
Χωρίς της σιγουριά της αμερικανικής βοήθειας, η Ε.Ε οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να διαφυλάξει την αξιακή κληρονομιά της και να αναζητήσει τον αυτόνομο βηματισμό της στο σύγχρονο κόσμο. Διαφορετικά, μετά από κάτι που τόσο μοιάζει με τη δεκαετία του '30 θα ακολουθήσει κάτι που θα μοιάζει με τη δεκαετία του '40...

Τί αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 22:13 | 10 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:33 | 10 Νοε. 2016
1. Συμβιβασμό για το χρέος δείχνει το ΔΝΤ. Τί δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.
2. Συμφωνία και συγκρότηση του ΕΣΡ. Το νέο ΔΣ θα κληθεί να διεξάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ανοιχτό αφήνει ο Παππάς τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. 
3. Η αντιτρομοκρατική μπαίνει στην παράγκα του ποδοσφαίρου. «Καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση» διεμήνυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
4. Το πρώτο τετ α τετ Ομπάμα - Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ η Αμερική διαδηλώνει ενάντια στο νέο πρόεδρο της. Ακόμη, It’s the economy, stupid…, η άτακτη ψήφος της οργής και του φόβου που έφερε την νίκη Τραμπ, η πρώτη δήλωση Μπέρνι Σάντερς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, οι 4 Έλληνες του Τραμπ και τα πέντε πράγματα που πρέπει να γίνουν μετά τη νίκη Τραμπ κατά τον Μάικλ Μουρ
5. Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία - Τραυματίστηκε φρουρός. 
6. Για σταδιακή χαλάρωση των capital controls και έξοδο στις αγορές το 2017 μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας στο Reuters. 
7. Επιμένει στα «σύνορα της καρδιάς» του ο Ερντογάν
8. Tvxs Ρεπορτάζ: Η Κονιόρδου σε ναρκοθετημένο πεδίο. Ελληνικό Φεστιβάλ, ιστορία μου αμαρτία μου…
9. Ένας στους πέντε οροθετικούς στην Ελλάδα δεν γνωρίζει πως νοσεί. 
10. Ξένους διαιτητές στη Super League πρότεινε ο υφυπουργός σε FIFA και UEFA. 
Τέλος, τo Τvxs προτείνει: Οι τέσσερις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας. 
* Σκίτσο του Steve Bell από τον Guardian

Tό επίκαιρο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                              ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (10.11.16)

Τραμπ : Τρέφει «μεγάλο σεβασμό» και «ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα»

Ομπάμα και Τραμπ είχαν μία "εξαίρετη" συζήτηση...


Ο νικητής των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ και ο απερχόμενος πρόεδρος των...
ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκαν την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, όπου συζήτησαν ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

Μετά τη συνάντηση ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «εξαίρετη» τη συζήτησή τους, υπογραμμίζοντας πως μέχρι να πάρει το χρίσμα την 1η Ιανουαρίου του 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του θα πρέπει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προέδρους των ΗΠΑ, δήλωσε πως αυτό που θεωρεί σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ενωθεί η χώρα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Μάλιστα τόνισε πως προς αυτή την κατεύθυνση θα παρέχει κάθε βοήθεια στον Ντόναλντ Τραμπ για να τον βοηθήσει να επιτύχει.

Ο Τραμπ από την πλευρά του δήλωσε πως η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από το προγραμματισμένο και πως οι δύο τους συζήτησαν διάφορα ζητήματα. Όπως δήλωσε τρέφει «μεγάλο σεβασμό» και «ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα» καθώς, υπογράμμισε, πως αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες...
tvxs

Μεϊμαράκης: Όταν πρότεινα τον Μορώνη...

«Καρφιά» Μεϊμαράκη: "Όταν είχα προτείνει τον Μορώνη κάποιοι μέσα στη ΝΔ μιλούσαν για «παράγκα»"...
Επίθεση κατά όσων είχαν επικρίνει την πρότασή του για Ροδόλφο Μορώνη...
εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της 6ης Διάσκεψης Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Εδώ παρίσταμαι ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, σαφέστατα είμαι μέλος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της», ανέφερε ο Β. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας:

«Και γι’ αυτό πήρα το λόγο, συντάσσομαι με τη ΝΔ, αν και δεν συμμετέχω στην εσωκομματική σύσκεψη για τα πρόσωπα και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τα θέματα. Και πολλοί προσπαθώντας να παρερμηνεύσουν τις απόψεις μου της προηγούμενης Διάσκεψης των Προέδρων που αναφέρθηκα σε πρόσωπα γιατί μίλησε και ο κ. Λύκουδης για τα φίλια πυρά που δέχθηκε, εγώ να δείτε τι φίλια πυρά έχω δεχθεί. Επειδή συμφώνησα με το όνομα του κ. Μορώνη, ως και «παράγκα» αναφέρθηκα μέσα στη Νέα Δημοκρατία».

Τότε, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας: «Όχι, από συνάδελφους, από κονδυλοφόρους». Ο Β. Μεϊμαράκης συμφώνησε και ο Νίκος Βούτση έκανε λόγο για «δημοσιογράφους».

Προς Βούτση: «Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα»

Επιπλέον, ο Β. Μεϊμαράκης επεσήμανε: «Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα κ. Πρόεδρε μετά από τόσες προσπάθειες που κάνατε και από τον χειρισμό που κάνατε για να μπορέσουμε να πετύχουμε σήμερα ένα πολιτικό πλαίσιο συνεννόησης για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί και συνταγματική μας υποχρέωση»...
topontiki.gr

Κατερίνα Ακριβοπούλου: «Σκασμός»…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 
Πρόκειται για την εξέγερση της λεγόμενης μεσαίας τάξης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, ή για τη συντριπτική ήττα της πολιτικής;
Η εκτόξευση του Ντόναλντ Τράμπ στο ύπατο αξίωμα του πλανητάρχη, με όλα τα ΜΜΕ του κόσμου απέναντι, δεν συνέτριψε μόνον το σύστημα Κλίντον, αλλά τον πυρήνα της λεγόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Τη χρηματοπιστωτική εξουσία με τα μακρυά χέρια, δηλαδή τα μιντιακά «μαγαζιά»,τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και γενικώς όλους τους μηχανισμούς χειραγώγησης που δρούν ενιαία και αδιαίρετα σε όλο τον πλανήτη, ακυρώνοντας την ίδια τη Δημοκρατία και κακοποιώντας τις κοινωνίες…
Τηρουμένων των αναλογιών, οι αμερικανοί ψηφοφόροι συμπεριφέρθηκαν όπως οι ψηφοφόροι στη Βρετανία με το Brexit, στην Ελλάδα με την ακύρωση του παλιού κατεστημένου ή στην Ιταλία με την ανάδειξη του Πέπε Γκρίλο σε ανατρεπτικό πολιτικό παράγοντα, που ενδέχεται να σύρει σε εκλογές τον Ρέντσι, εάν χάσει το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.
Είναι σαν να βγήκε το τζίνι από το λυχνάρι…
Όχι δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος. Ο κανονικός κόσμος της εργασίας σε όλο τον πλανήτη ασφυκτιά και...

Συμφωνία για νέο ΕΣΡ με εισήγηση... Ν.Δ.

Σε ευρύτατη συναίνεση κατέληξαν απόψε, στην έκτη κατά σειρά συνεδρίαση, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, ως προς τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου: χρειάστηκε για να συμβεί αυτό να προηγηθούν κατ’ αρχήν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς το αντισυνταγματικό ρυθμίσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, η έμμεση και ουσιαστική αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης της εν λόγω απόφασης, καθώς επίσης και η αποδοχή αιτημάτων της αντιπολίτευσης που, όπως ειπώθηκε, αποσκοπούσαν στην διαφύλαξη του γράμματος και του πνεύματος των συνταγματικών προβλέψεων.
Η πρόταση την οποία παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν.Βούτσης και η οποία συγκέντρωσε την θετική γνώμη όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και...