Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σχόλιο τής "Νέας Μυκόνου" γιά τή "συμπεριφορά" τού Σόϊμπλε...

           O Σόιμπλε προκαλεί : Αν θέλετε, κάντε δημοψήφισμα!...

Δεν θα υπάρξει καμία απόφαση σήμερα για την Ελλάδα...
Λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης στις Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup, δήλωσε τα εξής: «Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και...
να είναι για καλό». 
Και πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει καμία απόφαση σήμερα για την Ελλάδα...
















Βουτιά» στα έσοδα από την αύξηση της φορολογίας στα μεγάλου κυβισμού Ι.Χ.

ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
 Το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για να συλλέξει έσοδα από τους –υποτίθεται– έχοντες. Kαι αυτοί τι κάνουν με τη σειρά τους; Καταφεύγουν είτε στην αντικατάσταση των οχημάτων με Ι.Χ. μικρότερου κυβισμού είτε στην «ακινητοποίησή» τους.
Το αποτέλεσμα; Τα φορολογικά έσοδα, αντί να αυξάνονται, υποχωρούν. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές: η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και η θέσπιση από το 2013 του φόρου «πολυτελούς διαβίωσης» είχαν ως αποτέλεσμα τα «δίλιτρα» να εξαφανιστούν κυριολεκτικά από την κυκλοφορία. Σε σύνολο 3,68 εκατομμυρίων Ι.Χ. που κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας για το 2014, τα αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 2.000 κυβικών ήταν μόλις... 82.882 ή περίπου 2,5 στα 100. Οσον αφορά στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: το 2014 πουλήθηκαν μόλις 656 οχήματα με κινητήρα άνω των 2.000 κυβικών όταν οι αντίστοιχες πωλήσεις του 2009 ήταν 12.238.

Μεταβολές
Τα στοιχεία για τις μεταβολές που έχουν επέλθει στον «στόλο» των επιβατικών αυτοκινήτων τα τελευταία πέντε χρόνια και λόγω της φορολογικής επιδρομής καθίστανται επίκαιρα από τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση του φόρου «πολυτελούς διαβίωσης».
Πρόκειται για τον φόρο ο οποίος επιβάλλεται στα αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, στις πισίνες και στα αεροσκάφη και υπολογίζεται με ένα συντελεστή 5%-10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης. Αυτόν τον συντελεστή προσανατολίζεται να αυξήσει η κυβέρνηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

Δεύτερος από το τέλος...

Δεν πρέπει να τους άρεσε και πολύ η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι μόνο το 3% που αναλογεί πλέον δημοσκοπικά στο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα. Αυτό θα μπορούσε κανείς να το ερμηνεύσει και ως ...επιτυχία, μια και η προηγούμενη μέτρηση στην ίδια εταιρεία, άφηνε οριακά το κόμμα εκτός Βουλής, με 2,9%.

Αν αυτά τα ευρήματα όμως συνοδεύονται από την δημοτικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα ξεφεύγουν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, άλλωστε, έχει μόλις 11,2% ευνοϊκές γνώμες και 73,7% μη ευνοϊκές, ξεπερνώντας σε δημοτικότητα μ όνο τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.
Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης, Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Κουτσούμπας, προηγούνται κατά σειρά.
Θα μου πείτε, μα ... ο Βενιζέλος φεύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 

Ναι, μέχρι να φύγει, λέω...
από matrix24.gr

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το λαό συνένοχο...


 undefined
...στα αντιλαϊκά σχέδια...
Για «ψευτολεονταρισμούς» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως...

αναφέρει «ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει τη νέα συμφωνία – μνημόνιο, με ψευτολεονταρισμούς της τελευταίας στιγμής και με δηλώσεις για πιθανό δημοψήφισμα, προσπαθεί να πλασάρει στο λαό τα νέα σκληρά μέτρα ως επιτυχία της διαπραγμάτευσης και να τον κάνει συνένοχο στα αντιλαϊκά σχέδια».

- See more at: http://left.gr/news/kke-i-kyvernisi-prospathei-na-kanei-lao-synenoho-sta-antilaika-shedia#sthash.lYOPuobC.dpuf

Ηχηρό μήνυμα λίγο πριν το Eurogroup...


Νέες ΦΩΤΟ...
"Μετά από 18 μήνες άνοιξαν οι πόρτες του ραδιομεγάρου γιά τους απολυμένους της ΕΡΤ...Oι εικόνες νίκης ΕΡΤ-Kαθαριστριών στέλνουν ηχηρό μήνυμα στο Εurogroup.Oύτε...
βήμα πίσω!"

φωτο "Δρομογράφος"

από kinisienergoipolites.blogspot.gr

Ο Μανώλης Γλέζος σπάει το βραχιολάκι που του φόρεσαν... (ΒΙΝΤΕΟ)


...μέσα στη γερμανική Βουλή.
Mια συμβολική κίνηση από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς  (ΒΙΝΤΕΟ)...
Το χειροκρότημα ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, Die Linke, κέρδισε ο Μανώλης Γλέζος με μια συμβολική κίνηση που έκανε, κλείνοντας την...
ομιλία του για την αντιφασιστική νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Μπούντεσταγκ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, μιλώντας για τον φασισμό και θέλοντας να δείξει ότι δεν ανέχεται οποιουδήποτε είδους «δεσμά», έσπασε το βραχιολάκι που του είχαν δώσει για την είσοδο στη γερμανική Βουλή.


Δείτε το βίντεο (Μετά το 9:50):

από nonews-NEWS

Σταθάκης: «Οριστική λύση θα δώσει η πολιτική πλευρά»


Σταθάκης: «Οριστική λύση θα δώσει η πολιτική πλευρά»

Οριστική λύση θα δώσει η πολιτική πλευρά, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Γ.Σταθάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Υπό την πίεση της ρευστότητας, συμφωνία χωρίς χρηματοδότηση δεν έχει και πολύ νόημα. Τώρα είναι η στιγμή των κρίσιμων αποφάσεων και όλες οι πλευρές καλούνται με πειστικό τρόπο να δώσουν τις προφανείς αποφάσεις.»

Μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής, ο υπουργός αναφέρει ακόμα ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει με τρόπο που καταδεικνύουν ότι η αναζήτηση «κοινού τόπου» με αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι μία απόλυτα εφικτή στρατηγική.

«Όχι εύκολη κατ' ανάγκην, ούτε εκ των πραγμάτων αποτελεσματική» αναφέρει.

Συμπληρώνει όμως ότι «σήμερα η συζήτηση είναι σε απόλυτα οριακό σημείο και σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι πλέον αρκούντως αποσαφηνισμένη. Είναι πλέον η πολιτική πλευρά που καλείται να δώσει οριστική λύση. Όπως η πολιτική και το πολιτικό πλαίσιο έδωσε το έναυσμα σε αυτή τη διαδικασία, έτσι και τώρα καλείται να την κλείσει.

» Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι σταθερά προσανατολισμένη στον έντιμο συμβιβασμό και αυτό αποτελεί και το πολιτικό πρόταγμα των εταίρων από το Φεβρουάριο και μετά. Οι παλινδρομήσεις, πολλές και διακριτές, προκάλεσαν αδικαιολόγητους κινδύνους.»
από tanea.gr

Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα βιώνει εκβιασμούς και απόπειρα εξανδραποδισμού»


Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα βιώνει εκβιασμούς και απόπειρα εξανδραποδισμού»

«Εκπροσωπώ εδώ τον ελληνικό λαό, αλλά και τη διεκδίκηση των θυμάτων, και όσο κρατούμε ενεργά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τόσο μπορούμε να αισθανόμαστε ότι ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της εποχής, ένα κάλεσμα που είναι πολύ ευρύτερο από την ιστορική αποτίμηση των ειδεχθέστερων εγκλημάτων, ένα κάλεσμα που αποτελεί υπόμνηση ότι τα εγκλήματα που ξεχνιούνται επαναλαμβάνονται και υπό μεταλλαγμένες μορφές» είπε.

«Είναι ιδιαίτερη η αίσθηση σύνδεσης με την ιστορία, με τους νεκρούς και τους βασανισθέντες σε αυτόν εδώ τον τόπο του μαρτυρίου στο Μαουτχάουζεν, όπως ιδιαίτερο είναι και το αίσθημα τιμής, ευθύνης και καθήκοντος να δικαιώσουμε τα θύματα, να ενσαρκώσουμε τον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας».

«Να ενσαρκώσουμε ακόμη τον αγώνα κατά του ναζισμού, του φασισμού, της απολυταρχίας κάθε είδους, της περιστολής και ελευθεριών, να αποτελέσουμε άξιους συνεχιστές εκείνων που δεν δέχτηκαν την ισοπέδωση της ύπαρξης τους, επειδή ήταν διαφορετικοί» συνέχισε.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα έχει ακόμη ζωντανούς ήρωες, ανθρώπους που έζησαν τον ναζισμό, έζησαν την κατοχή, αντιστάθηκαν, διεκδίκησαν και επέζησαν. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην πρωτοπορία των σημερινών διεκδικήσεων, δήλωσε.

Αναφερόμενη στον Μανώλη Γλέζο, έκανε λόγο για έναν «ζωντανό ήρωα που και σήμερα κρατά ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης των επανορθώσεων για τις καταστροφές και τη δυστυχία και τη λαίλαπα που αποτέλεσε η ναζιστική κατοχή στη χώρα μας».

από tanea.gr

Σαπέν: «Εχει υπάρξει πρόοδος αλλά τα πράγματα δεν είναι ώριμα για συμφωνία»


Σαπέν: «Εχει υπάρξει πρόοδος αλλά τα πράγματα δεν είναι ώριμα για συμφωνία»

«Εχει υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα αλλά τα πράγματα δεν είναι ώριμα για συμφωνία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα(σήμερα).

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το Eurogroup «πρέπει να δείξει ότι υπήρξε πρόοδος για την Ελλάδα».

«Αλλά αυτό δεν θα είναι καθοριστικό» προσέθεσε με νόημα.

Από την πλευρά του ο Εβαλντ Νοβότνι, σημαίνον στέλεχος της ΕΚΤ, σημείωσε πως το ελληνικό ζήτημα είναι «περισσότερο πολιτικό παρά οικονομικό» και προσέθεσε πως είναι «πρόωρο να δοθούν λεπτομέρειες των συζητήσεων».
από tanea.gr

Το σκίτσο του Αρκά για τη Μέρα της Μητέρας


Σκίτσο αφιερωμένο στη Μέρα της Μητέρας δημοσίευσε ο Αρκάς στη σελίδα του στο Facebook.
Με το χιούμορ που τον διακρίνει και του έχει δημιουργήσει χιλιάδες θαυμαστές ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς δημιούργησε για τη Μέρα της Μητέρας.