Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αντώναρος: "...ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ που οι συστημικές εφημερίδες... ...κάνανε την είδηση γαργάρα"!

Αντώναρος: Ενοχληθήκατε που η ΕΡΤ έδωσε βήμα στον Βαξεβάνη, δεν ενοχληθήκατε όμως που τις αποκαλύψεις του Documento τις έκαναν όλοι γαργάρα



 Σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documento για την ανακάλυψη κρύπτης με στοιχεία στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ - και όχι μόνο - τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος, δημοσιεύοντας ένα κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στο οποίο κάνει λόγο για «ξινίλα» κάποιων, σχετικά με την απόφαση της ΕΡΤ να καλέσει τον Κώστα Βαξεβάνη να μιλήσει για το θέμα, αλλά και για «δημοσιογράφους που έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους και νομίζουν πως είναι κομματικοί κομισάριοι».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Το πρώτο μέρος του πορίσματος σήμερα στη Βουλή...

Στην Εξεταστική Επιτροπή...
...το μέρος του πορίσματος που αφορά το «Ντυνάν»...

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», θα συζητηθεί, σήμερα Τρίτη, στις 3 το μεσημέρι, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος της πλειοψηφίας εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής "κακοδαιμονίας" του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου...

Νονοί (Νο 2) στή Μύκονο...

-Θείο, τίς άλλες σέ ρώτησα "άν έχει πολλοί νονοί στή Μύκονο"...
...καί μ' απάντησες "άλλα τών αλλώ ...μπαρμπανικολό" !...
Λόγω, λοιπόν, πού καίει τό ζήτημα, κι επειδή εσύ κατέεις τα... 
...θέλω νά μού πείς τήν αλήθεια:
-Στό φινάλε-φινάλε, ρέ θείο, έχομε πολλοί νονοί στή Μύκονο;
-Δημητρό! Κάμε τή ρόκα σου γιατί...
...οι "αναδεξιμιοί" καί τά "βαφτιστήρια" είναι πολύ πιό ΠΟΛΛΑ!...

Δελτίο Τύπου: ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης των γηπέδων όλων των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού.

Για ακόμη μια χρονιά οι αύλειοι χώροι των Σχολείων της Μυκόνου αναβαθμίστηκαν για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου και υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Επιτροπής κ. Γεωργίου Ρουσσουνέλου - έχοντας προβεί σε καταγραφή αναγκών και υλοποιώντας έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος - παραδίδουν όλα τα σχολικά γήπεδα με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις...

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Κίνδυνος για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία η επικυριαρχία του "οικονομικού"...

ΠτΔ: Η επικυριαρχία του "οικονομικού" επί του "θεσμικού" συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την ΔημοκρατίαΕκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018. Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Ίδρυμα έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες να επεξεργασθεί εκείνες τις μεθόδους και πρακτικές, με τις οποίες η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει στην υπηρεσία του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου.

Την ανάγκη να αποτρέψουμε την επικυριαρχία του «οικονομικού» επί του «θεσμικού», η οποία συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τη λειτουργία της υπέρ της δημοκρατικής Αρχής και της υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση εορτασμού των 80 ετών από την ίδρυση τού Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο πλαίσιο της οποίας, του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι...

Πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν...

 ... Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για Γεωργιάδη και ΛοβέρδοΤο κτίριο του Ντυνάν Το κτίριο του Ντυνάν

Η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία καταλογίζει διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την κακοδιαχείριση του νοσοκομείου και ζητά περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για τις ενέργειες των πρώην υπουργών Υγείας Αν. Λοβέρδου κι Άδ. Γεωργιάδη.
Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων από την μεριά των διοικήσεων του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντύναν» και των πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου κι Άδωνι Γεωργιάδη διαπιστώνει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία.
Η πλειοψηφία της Εξεταστικής καταλογίζει διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις και του υπουργούς Υγείας της περιόδου 1992-2014 για την διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν» κι ιδιαίτερα για τους Αν. Λοβέρδο , Άδ. Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο που «παρενέβησαν είτε νομοθετικώς, είτε με άλλους τρόπους».
Η πλειοψηφία της Εξεταστικής εκτιμά ότι «απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές» για δύο ενέργειες των Αν Λοβέρδου κι Άδ. Γεωργιάδη. 
Η πλειοψηφία της Εξεταστικής σημειώνει ότι...

Σύνταγμα και σύγκαμα...

Συνταγματικό σύγκαμα
Σύνταγμα και σύγκαμα – Η ανευθυνότητα δεν μπορεί να είναι προνόμιο.
  • Αφού αποφάσισαν ότι διαφωνούν σε όλα τα θέματα, τώρα οι πολιτικοί μας αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να διαφωνήσουν και στο θέμα του Συντάγματος.
  • Και σαφώς, ως ενήλικες που είναι και ενήλικα φέρονται όλα αυτά τα χρόνια.. – τους ξέρουμε άλλωστε δα – ο καθένας βάζει τις δικές του προτάσεις και αρχίζει η αμπάριζα.
  • «Δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος» λέει σήμερα το Σύνταγμα για τους βουλευτές που κάνουν καμιά στραβή.
  • Ωραία τα λέει αλλά κοίτα τι προσθέτει...

Δεσμεύονται λογαριασμοί...

  ...της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου
Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες της ιδιοκτήτριας πλοίων Αγγελικής Φράγκου καθώς και της εταιρίας IRF European Finance Investments, που ιδρύθηκε στις Βερμούδες και έχει γραφεία και στην Ελλάδα, για υπόθεση που αφορά δανειοδότηση που είχε λάβει η επενδυτική εταιρία από το 2006 και μετά, από την..
τράπεζα MARFIN.
Την εντολή για δέσμευση εξέδωσαν οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της χρηματοδότησης, η οποία αρχικά αφορά ποσό 75 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο με τις αναχρηματοδοτήσεις φέρεται να αγγίζει τα 178 εκατομμύρια ευρώ. Το δάνειο, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, εγκρίθηκε με επισφαλείς όρους.

''Μολυσμένη ενημέρωση''

Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας. 20+1 ιστορίες κιτρινισμού
Εδώ και χρόνια, η καχυποψία αποτελεί την ηπιότερη αντίδραση κάποιου στον οποίο λες πως είσαι δημοσιογράφος. Αναζήτησα τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Πέρασα χιλιάδες ωρες διαβάζοντας κιτρινισμένα φύλλα εφημερίδων, μελέτες, ερευνες, βιβλία, πρακτικά του ΕΣΡ και της ΕΣΗΕΑ, βλέποντας τηλεοπτικές εκπομπές και συζητώντας με ανθρώπους των ΜΜΕ. Τουλάχιστον κάποιους απο τους λόγους, τους βρήκα σε μια τηλεοπτική εκπομπή που χαρακτήρισε αβάσιμα εναν..
πατέρα βιαστή της ανήλικης κόρης του και αυτός αυτοκτόνησε.
Ρεπορτάζ που αναφέρθηκαν σε γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ. Κανάλια που προανήγγειλαν τη σύλληψη «τρομοκράτισσας» που δεν ήταν καν ύποπτη. ΜΜΕ που διαπόμπευσαν ανυπεράσπιστες γυναίκες. Fake News που κινητοποίησαν χιλιάδες πολίτες. Πανίσχυρη εφημερίδα που χαρακτήριζε ‘’σκουληκιασμένο τομάρι’’ γνωστό μουσικοσυνθέτη. Ρεπορτάζ πολέμου που μεταδόθηκαν απο μια ειρηνική περιοχή. Δεκατέσσερεις ανύποπτους πολίτες που διάβασαν σε εφημερίδα πως είναι τρομοκράτες. Πτώματα στις πρώτες σελίδες. Δημοσιογράφους που εκβίασαν για μερικά ευρώ. Αλλους που βούτηξαν τα χέρια τους στα μυστικά κονδύλια. Κάποιους τρίτους που προώθησαν την ομοφοβία και τον ρατσισμό. Και μερικούς ακόμα που πούλησαν φρούδες ελπίδες σε καρκινοπαθείς.
Μέσα απο 20+1 ιστορίες κιτρινισμού, προσπαθώ να αιτιολογήσω γιατί ανάμεσα σε πολίτες 38 χωρών οι Ελληνες εχουν τον χαμηλότερο δείκτη εμπιστοσύνης για τα ΜΜΕ της χώρας τους. Και γιατί στη χώρα μας ο όρος ''Μολυσμένη ενημέρωση'' που εδωσε ο ιστορικός διευθυντής της Le Monde diplomatique Ignacio Ramone, εχει αποκτήσει τόσο πραγματική διάσταση. Αλλα και να πω, οτι οι δημοσιογράφοι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία, ισως σας ενδιαφέρει...
Η εξαιρετική φωτογραφία του εξωφυλλου, ανήκει στο φίλο Δημήτρη Μεσσήνη.


Γιάννης Παντελάκης (fb)

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί...

...του Ευ. Παπαευαγγέλου...
...για το σκάνδαλο με τα «ιπτάμενα» POS...

Στην δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην στελέχους της Jumbo Ευ. Παπαευαγγέλου και των εταιρειών που εμπλέκονται με αυτούς προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εντολή δόθηκε από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαΐρη, καθώς πρέπει να διερευνηθεί εάν μέσω των αγοραπωλησιών ακινήτων έχει διαπραχθεί το αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Την ίδια ώρα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, αναμένουν το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να ανοίξουν τη δικογραφία των αγοραπωλησιών ακινήτων προς τους κινέζους με τα «ιπτάμενα» POS...

από iefimerida.gr

La sacra famiglia // The Holy Family // Η ..."Αγία οικογένεια"...!

Η Ντόρα πρόεδρος της Βουλής...
Μπορεί να σφάζονται στο Μητσοτακέικο, αλλά δεν παύουν να λειτουργούν και ως φαμίλια. Έχουν τις διαφορές τους και τα επιμέρους συμφέροντά τους, αλλά η οικογένεια παραμένει οικογένεια. Έτσι ο αντι-νεποτισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατ’ εφαρμογήν του οποίου ανήγγειλε ότι οψέποτε γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός η Ντόρα δεν θα δει υπουργείο κράτησε λίγο.
La Sacra Famiglia τού Juan Simón Gutiérrez.
Πρώτα δέχθηκε το αίτημά της να φέρει το γιο της υποψήφιο στην Αθήνα. Έστω για να τον τεμαχίσει, όπως άρχισε ήδη να διαφαίνεται, για όσους καταλαβαίνουν. Αλλά υπάρχει και χειρότερο. Η Ντορα, αν περάσει τη δοκιμασία της περιφερειακής υποψήφιου στα Χανιά- υπέρ της οποίας θυσιάστηκε ο Μαρκογιαννάκης- έχει άλλα σχέδια.

Να γίνει επίτροπος; Όχι. Πρώτον γιατί τον επίτροπο μπορεί να τον έχει διορίσει ήδη ο Τσίπρας, αν εξαντλήσει την τετραετία. Επιπλέον θα ήταν δύσκολο να εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο την αδελφή ενός πρωθυπουργού, αν ήταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Και αυτά η Ντόρα τα ξέρει.

Γι’ αυτό στο τραπέζι έχει πέσει μια άλλη ιδέα. Να γίνει πρόεδρος της Βουλής, αν ο αδελφός της καταφέρει να πάρει τη πρωθυπουργία -για την οποία η ίδια προετοιμάζονταν επί 20 χρόνια.


Καλή ιδέα. Ο αδελφός Πρωθυπουργός- και υπουργός Δικαιοσύνης γράφουν οι εφημερίδες του, να το προσέξουμε αυτό- η αδελφή πρόεδρος της Βουλής, ο ένας ανεψιός δήμαρχος Αθηνας, ο άλλος γενικός κουμανταδόρος στο κόμμα. Οι άλλες αδελφές και οι λοιποί συγγενείς κάπου θα βολευτούν.

Σαν πονηρίες δείχνουν αυτοί οι λογαριασμοί. Για να δούμε τι θα πει και ο ξενοδόχος...

anoixtoparathyro.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος καί ο ζωγραφικός πίνακας τού Juan Simón Gutiérrez  προστέθηκαν από τή "Νέα Μύκονο"

Eurogroup: Να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ιταλία...

Bρυξέλλες: Συνεχίζονται οι πιέσεις στην Ιταλία...
Να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, κάλεσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την ιταλική κυβέρνηση.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, άκουσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του να επιμένουν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ένας προϋπολογισμός που δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες χώρες...

Ο άνθρωπος πού δέν έφταιξε σέ τίποτα!

Κώστας Σημίτης: Υστεροφημία τετέλεσται…

 Αντί να καταδικάσει τον Γιάννο, τα βάζει με την… κυβέρνηση!...
Δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ καλά τελευταία ο Κώστας Σημίτης. Το φάντασμα που από καιρό πλανάται πάνω από την οδό Αναγνωστοπούλου -εκεί όπου παίχθηκαν και από τις δυο πλευρές του δρόμου, οι σπουδαιότερες πράξεις της αναρρίχησης τους στη πρωθυπουργία, αλλά και της αποχώρησής του- του χτυπάει τα παντζούρια.

Σε λίγο θα του χτυπήσει και την πόρτα. Με τη μορφή δικαστικού που θα του κοινοποιήσει τη πρόσκληση να εμφανιστεί αυτοπροσώπως δι’ υπόθεσιν του. Δεν μπορεί να μην ξέρει τίποτε για όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του και στέλνουν κόσμο στη φυλακή. Αν μη τι άλλο, είναι ουσιώδης μάρτυρας.  Δεν μπορεί να μην εξεταστεί.

Προς το παρόν ο Κώστας Σημίτης, χάνει το πολιτικό φωτοστέφανο που του φιλοτέχνησαν οι γελωτοποιοί του βασιλέως σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για χρονια -και τώρα κάνουν πως δεν τον ξέρουν. Του γύρισαν την πλάτη ακόμη και τα εξαπτέρυγα του και προσπαθούν να «τρουπώσουν» στον Νεομητσοτακισμό, όπως είχαν τρουπώσει τον «εκσυγχρονισμό του». Οι αγιογράφοι του δεν έχουν μια λέξη συμπάθειας γι’ αυτόν.

Ο ίδιος παρακάμπτει ακόμη και...

Ποιός πήρε τή βαλίτσα;;;

Εχει βρεθεί βαλίτσα με λεφτά στην υπόθεση Novartis...
...κατήγγειλε στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" (Blue Sky), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος...
Στην παρατήρηση του Ακη Παυλόπουλου, πως, "πολλά λέγονται και για την Novartis, αλλά βαλίτσα δεν έχει βρεθεί ακόμη", ο γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος απάντησε, "εχει βρεθεί βαλίτσα"!
Ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε αμέσως αν η βαλίτσα αυτή αφορά...
πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν θέλησε να απαντήσει και στις επίμονες ερωτήσεις του Ακη Παυλόπουλου, είπε στο τέλος: είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω... 

"Οι υποσχέσεις, στήν πολιτική, δεσμεύουν -μοναχά- εκείνους... ...πού τίς ακούνε" (François Mitterand)*

Ανέφικτες και ανέξοδες υποσχέσεις
«Είπαμε πολλά ψέματα, ας πούμε και μια αλήθεια...  
...φορτώσαμε έναν ποντικό σαράντα κολοκύθια», 
λέει ένα παραδοσιακό παιδικό τραγούδι.
Χθες δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λέει πως: 

«σε πέντε χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της. Θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα δημιουργεί νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Θα 'ναι μια χώρα με ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και τα σπίτια μας. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, μια χώρα στην οποία θα μπορούν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά της που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Μια χώρα που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους».

Με το χέρι στην καρδιά και ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις: υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει στην ιδανική –μετά από πέντε χρόνια– χώρα που υπόσχεται ο αρχηγός της Ν.Δ.;

Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος από αυτούς που πασχίζουν καθημερινά για το καλύτερο σε αυτόν τον τόπο που να θεωρεί ότι τα λεγόμενα του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα από ό,τι στο παιδικό τραγούδι που παραθέσαμε;