Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τα νέα πρόστιμα της εφορίας για φοροδιαφυγή

ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Τα νέα πρόστιμα της εφορίας για φοροδιαφυγή

Της Μαρίας Βουργάνα
Νέο «λίφτινγκ» στο ποινολόγιο της εφορίας σχεδιάζει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώνοντας τώρα ότι μετά την κατάργηση από τον περασμένο Οκτώβριο των αυτοτελών προστίμων για τις φορολογικές παραβάσεις της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες για έκρηξη της φοροδιαφυγής στην αγορά. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, δηλώνει ότι τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση, το θέμα των προστίμων θα επανεξεταστεί σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θέλουμε να πάμε στη λογική των αυστηρών προστίμων τα οποία επιβάλλονται και δεν εισπράττονται».

Εφοριακοί με εμπειρία στους φορολογικούς ελέγχους σχολιάζοντας τη χαλαρότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στον ελεγκτικό μηχανισμό, σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Τι νόημα έχουν οι φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα, ταβέρνες, μπαρ ή ιατρεία, όταν τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για μη έκδοση αποδείξεων είναι αστεία ή δεν προβλέπεται κανένα πρόστιμο;».
Η φοροδιαφυγή ανθεί και γιγαντώνεται καθημερινά μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Καταστηματάρχες και ελεύθεροι επαγγελματίες «ξεχνούν» όλο και πιο συχνά να κόψουν αποδείξεις, αφού γνωρίζουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που θα ελεγχθούν, θα κληθούν να πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο, το οποίο μάλιστα μπορούν να αμφισβητήσουν.
Το μόνο πρόστιμο που επιβάλλεται πλέον στους υπόχρεους σε ΦΠΑ επιτηδευματίες είναι το 50% του ΦΠΑ των μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, ενώ σε όσους δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ όπως ιατρεία, φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο. Επιπλέον, δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο στην έκδοση και λήψη εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων. Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ελεγκτές επέβαλαν υπέρογκα πρόστιμα (250 ή 500 ευρώ) για μια τυπική παράβαση, τώρα ο νόμος ουσιαστικά αφήνει ατιμώρητους όσους συλλαμβάνονται να μην έχουν κόψει απόδειξη.
Αστεία πρόστιμα
Μάλιστα το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται στους προληπτικούς ελέγχους δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των ελεγκτών στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

Για παράδειγμα, σε ένα εστιατόριο αν οι ελεγκτές διαπιστώσουν ότι για ένα λογαριασμό αξίας 150 ευρώ (ο ΦΠΑ είναι 36 ευρώ) δεν εκδόθηκε απόδειξη, τότε θα επιβάλουν πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 50% του ΦΠΑ δηλαδή μόνο 18 ευρώ.
Με το προηγούμενο καθεστώς, δεν θα ήταν μικρότερο από 250 ευρώ.
Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού...

Από τό αρχείο τού ΚΥΡ...


Ο Μάρδας κέρδισε τη δίκη με τη Bild

Συκοφαντία


tvxs.gr 13:44 | 13 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:52 | 13 Ιουν. 2016
Δεν είναι λίγες οι φορές που η λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα Bild έβαλε στο στόχαστρο της την Ελλάδα αλλά και μέλη της κυβέρνησης με συκοφαντικά της δημοσιεύματα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Μάρδας, τον οποίο το έντυπο κατηγόρησε ότι μετέφερε 80.000 ευρώ στο φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου. Ο κ. Μάρδας προσέφυγε τότε εναντίον της εφημερίδας, η υπόθεση εκδικάστηκε κι εκείνος κέρδισε.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 806/2016 απόφασή του έκρινε ότι τα αναφερόμενα στο από 6 Μαΐου 2015 δημοσίευμα της Bild εις βάρος του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημητρίου Μάρδα περί δήθεν μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου τον Μάρτιο του 2015 είναι ψευδή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Για το λόγο αυτό επιδίκασε στον κ. Δημήτριο Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης», σημειώνει.

Η Ελλάδα στη Ρωσία, η Ρωσία στην Ελλάδα

Η ιδέα ενός αφιερωματικού έτους συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία διατυπώθηκε πρώτη φορά το 2007, έλαβε σχήμα το 2012, τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης το 2015 και πραγματοποιείται τελικά φέτος. Οι διαχρονικά ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών εμπλουτίζονται με ένα πλήθος προοπτικών συνεργασίας μέσα από το «Ετος Ρωσίας στην Ελλάδα» και αντίστοιχα το «Ετος Ελλάδας στη Ρωσία», το οποίο εγκαινιάστηκε με την έκθεση της αρχαϊκής Kόρης από τη συλλογή του Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο Ερμιτάζ. Ηταν η αρχή μιας σειράς εκθέσεων (επιμελημένων από ελληνικούς φορείς) σε ρωσικά μουσεία, που αποτελούν την αιχμή του ελληνικού προγράμματος στην προσπάθεια της ανάδειξης των κοινών αναφορών των δύο χωρών στα θεμέλια της πολιτιστικής και πνευματικής μας κληρονομιάς.
Ηδη ολοκληρώθηκε η ατομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στις 24 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Ερμιτάζ η μεγάλη έκθεση «Το Βυζάντιο στο πέρασμα των αιώνων» με περίπου 120 έργα της βυζαντινής περιόδου. «Ολες οι εκθέσεις οργανώθηκαν με στόχο να παρουσιαστεί η ελληνική τέχνη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με τρόπο ώστε να εξυπηρετείται η προβολή της χώρας μας, και μέχρι στιγμής έχουμε εκπλαγεί από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του ρωσικού κοινού», μας είπε ο κ. Γιώργος Καλαμαντής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού και συντονιστής των πολιτιστικών δράσεων του υπουργείου για το Ετος 2016. Οι πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις αποτελούν «ίσως το πιο προβεβλημένο», σύμφωνα με τον κ. Καλαμαντή, «αλλά μόνο ένα από τα μέρη του Ετους».
Στο πλευρό του υπουργείου Πολιτισμού συντάχθηκαν...

Το 1,6 δισ. ξεπέρασαν οι εισπράξεις από τα αυθαίρετα


Στις 860.122 ανέρχονται πλέον τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί από το 2011 έως σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Τεχνικό Επιμελητήριο (που διαχειρίζεται για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ρύθμισης), οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες που δηλώθηκαν μέσω του ν.4178/13 έφθασαν πλέον τις 473.058, ενώ ακόμα 387.064 δηλώθηκαν το 2011- 2013, μέσω του ν. 4014/11.
Οι εισπράξεις από τις δύο ρυθμίσεις ξεπέρασαν πλέον το 1,6 δισ. ευρώ (συγκεκριμένα, στις 7 Ιουνίου είχαν εισπραχθεί 1.664.914.791 ευρώ), εκ των οποίων τα 507 εκατ. ευρώ μέσω του παραβόλου υπαγωγής στη ρύθμιση και το 1,1 δισ. μέσω της καταβολής των δόσεων (ή της αποπληρωμής) των προστίμων διατήρησης. Οφείλονται ακόμα 557,1 εκατομμύρια ευρώ, από ιδιοκτήτες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης και δεν έχουν ακόμα εξοφλήσει το σχετικό πρόστιμο.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τις 608.447 δηλώσεις στην ισχύουσα ρύθμιση, οι 170.597 (δηλαδή το 28%) βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, πριν την καταβολή του παραβόλου. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ο ρυθμός υποβολής νέων δηλώσεων αυξομοιώνεται ανάλογα... με τις δηλώσεις του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα που προετοιμάζει. Από τα 860.122 αυθαίρετα που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης από το 2011 έως σήμερα, έχει εξοφληθεί το πρόστιμο για τα 295.935, ποσοστό 34,4%. Οι δηλώσεις μεταβίβασης έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, γεγονός που σημαίνει ότι κάποια από τα δηλωθέντα αυθαίρετα έχουν «αλλάξει χέρια» περισσότερες από μια φορές.
από kathimerini.gr

Χατζηδάκης: Οι άνθρωποι του «Παραιτηθείτε» θα 'πρεπε να ευχαριστήσουν τον κ. Φίλη...


«Οι άνθρωποι του "Παραιτηθείτε" θα έπρεπε να ευχαριστήσουν τον κ. Φίλη που τους έκανε τέτοια ρεκλάμα» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας...
στο Star.

Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε γενικότερα στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν έχει πλέον άλλοθι. «Τελείωσαν τα "λεβέντικα" και τα "ηρωικά", πρέπει να κυβερνήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε: «Δεν αντιμετωπίζουμε με αυταρέσκεια και αλαζονεία ότι είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος δεν αρκεί να πεισθεί ότι έχουμε μια κακή κυβέρνηση, αλλά ότι έχουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας για να μεταφέρουμε στη χώρα τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές»...
  naftemporiki.gr

«Κάλπικος καβγάς»...



Για «κάλπικο καβγά» γύρω από την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε» κάνει λόγο το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.
«Είναι φανερό ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων...
διαφόρων στελεχών της, συνειδητά διαφημίζει την πρωτοβουλία ‘Παραιτηθείτε’», σχολιάζει ο Περισσός.
Όπως υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι λόγοι είναι προφανείς: «Αφ’ ενός επιλέγει να αντιπαρατεθεί με έναν εύκολο αντίπαλο, ίδιας στρατηγικής στόχευσης, που από κοινού έχουν συνυπογράψει το 3ο μνημόνιο και ορκίζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, σ’ έναν κάλπικο καβγά. Αφ’ ετέρου θέλει να εμφανίσει ότι δήθεν η μόνη διαμαρτυρία στην κυβερνητική πολιτική γίνεται από αυτές τις δυνάμεις και όχι από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο καθημερινά αντιπαρατίθεται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».
 

Ανησυχία για τη Μαριέττα Γιαννάκου...

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επέστρεψε η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό...
μετά το έμφραγμα που υπέστη στα τέλη Μαΐου.

Οι γιατροί επεχείρησαν χθες να την αποσωληνώσουν και να τη μεταφέρουν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ωστόσο ο επιβαρυμένος οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε και έτσι οδηγήθηκε και πάλι στην Εντατική.
topontiki.gr

Σχέδιο για «δίκαιη ανάπτυξη» θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός...


Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη», όπως την έχει προσδιορίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε...
στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει, σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, το εν λόγω σχέδιο, που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:
α) την παραγωγική ανασυγκρότηση
β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα
γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξήνια τράπεζα κτλ), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη σε φάση συζήτησης στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Στον ίδιο «καμβά», για τη στροφή στην ανάπτυξη και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται και η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου.

Ως προς το σκέλος των θεσμικών πρωτοβουλιών, η κυβέρνηση κινείται με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα (παρουσίαση της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση στις 24 Ιουλίου), προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία που ορίζει το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συγκρότηση και η σύνθεση της επιτροπής που θα επιφορτιστεί με το έργο της διαμόρφωσης της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση και επίσης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, κατά τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για την τελική πρόταση της κυβέρνησης που θα τεθεί σε διαβούλευση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα γίνει σύντομα, στην παρούσα Βουλή και πως θα επιδιωχθεί ευρύτατη συναίνεση...
 

Ορλάντο: 50 οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη...


Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία αναθεώρησε, από 50 σε 49, τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης στο Ορλάντο, της πιο αιματηρής του είδους της στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, διευκρινίζοντας ότι...
στον αρχικό απολογισμό περιλαμβανόταν και ο δράστης.

«Νομίζω ότι ο αριθμός που δόθηκε ως απολογισμός σε μια δεδομένη στιγμή περιλάμβανε τον δράστη. Δεν περιλαμβάνουμε τον δράστη στα θύματα», εξήγησε ο Πολ Γουαϊζόπαλ, πράκτορας του FBI στον οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα, σε συνέντευξη Τύπου.

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής ο Ομάρ Ματίν, Αμερικανός αφγανικής καταγωγής που γεννήθηκε το 1986, εισήλθε σε πολυσύχναστο γκέι κλαμπ του Ορλάντο, όπου άνοιξε πυρ και συνέλαβε ομήρους για πολλές ώρες προτού επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις και η τοπική αστυνομία.

Είχε δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911, ενώ είχε ήδη αρχίσει την επίθεσή του.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την οποία διέπραξε «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Εκτός από τους 49 θανάτους, η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 50 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση...
 

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Οι καυγάδες των πολιτικών και τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στολίζει ο ένας τον άλλον, μου θυμίζουν τη λαϊκή ρήση: 

"Είπαν τα γαϊδουρόπουλα τη μάνα τους γαϊδούρα..."

matrix24

 

Κίνδυνος για την κρουαζιέρα να βρεθεί εκτός «χάρτη»

Οι κινητοποιήσεις στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, ΟΛΠ και ΟΛΘ, οδηγούν σε αδιέξοδο τον κλάδο

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 07:48
Στιγμιότυπο από την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου «Celebrity Equinox» στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι κατάφεραν να εξυπηρετηθούν παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ
 EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

«Παγίδες» φόρου στις δηλώσεις...



Ανεβαίνει ο «πυρετός» της υποβολής φορολογικών δηλώσεων καθώς σε λιγότερο από 20 ημέρες το υπουργείο Οικονομικών απειλεί ότι θα κατεβάσει τα «ρολά»...
του συστήματος TAXIS, για την υποβολή τους. 

Ως σήμερα έχουν υποβληθεί 2,66 εκατομμύρια δηλώσεις και τα εκκαθαριστικά που εκδίδονται αυτόματα προκαλούν σοκ σε 850.000 φορολογουμένους που θα πληρώσουν παραπάνω φόρους (από τους ήδη παρακρατηθέντες) λόγω έκτακτης εισφοράς και των επιβαρύνσεων που φέρνουν τα τεκμήρια ή της αύξησης προκαταβολής φόρου στους επαγγελματίες.

Από την ως τώρα εκκαθάριση 480.000 φορολογούμενοι θα πάρουν επιστροφή φόρου αν δεν χρωστούν στην Εφορία από προηγούμενες χρονιές και αφού συμψηφιστεί τον Αύγουστο η οφειλή που θα προκύψει από τον ΕΝΦΙΑ.

Μηδενικές είναι οι δηλώσεις για 1,3 εκατ. φορολογουμένους. Είναι σαφές ότι ο ένας στους τρεις φορολογουμένους καλείται να πληρώσει επιπρόσθετο φόρο για τα περυσινά εισοδήματα.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα 3.500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, παρότι οι περισσότεροι την έχουν ήδη συμπληρώσει ηλεκτρονικά και περιμένουν να την υποβάλουν ως το τέλος Ιουνίου που εκπνέει η προθεσμία.

Mικρή η παράταση
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ίσως απαιτηθεί να δοθεί μικρή παράταση ώστε να μην προκύψουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για χιλιάδες φορολογουμένους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους και κυρίως γιατί φοβούνται μήπως το Κράτος τούς ζητήσει νωρίτερα τα χρήματα δεν «πατούν» το κουμπί αποστολής.

Όπως αναφέρουν επικεφαλής φοροτεχνικών γραφείων, η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων οφείλεται κυρίως στη λανθασμένη εντύπωση που έχουν οι πολίτες ότι αν υποβάλουν νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία θα χρειαστεί να πληρώσουν άμεσα την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις. Αυτό είναι λάθος καθώς, όποτε και να υποβληθεί η φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας που έχει καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Ιουλίου και οι επόμενες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Κατά συνέπεια, όσοι καθυστερούν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης δεν κερδίζουν κάτι. Το αντίθετο, κινδυνεύουν να μην προλάβουν τις προθεσμίες και να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τα σημεία SOS
Τα τελευταία χρόνια σχεδόν το σύνολο των βασικών κωδικών...

Ο Σημίτης και η Δάφνη στη Μύκονο...



Στιγμές χαλάρωσης περνάει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγο του Δάφνη, στο νησί των ανέμων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που...
τους εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου στα Ματογιάννια να απολαμβάνουν την βόλτα τους.

enikos.gr