Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ιβάν ο τρομερός...

Πάει η λατρεία για τους επενδυτές...

Πάει η λατρεία για τους επενδυτές. Πάει η αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Πάει ο πόνος για τις τετρακόσιες οικογένειες που τρώνε ψωμί στη Θράκη. Πάνε οι χιλιάδες καπνοπαραγωγοί. Πάνε και οι υποσχέσεις που έδωσαν στον Ιβάν. Τώρα υπογράφουν συμβόλαια ηθικής του δολοφονίας. Κατηγορούν τον Τσίπρα που τον «διευκολύνει»...
 
Θα το ξέρετε ότι στον πόλεμο οι ναζί αποκαλούσαν τους Ρώσους στρατιώτες Ιβάν. Τους θεωρούσαν, να πούμε, κατώτερο είδος, χαζούτσικους, μπουνταλάδες, πρώτη ύλη για τα κανόνια και τη ναζιστική βιομηχανία θανάτου, που εξόντωσε δεκάδες εκατομμύρια απ’ αυτούς. Ιβάν ο βολικός, κατά κάποιον τρόπο. Μέχρι που ο Ιβάν ο βολικός τους πήρε στο κυνήγι και σήκωσε τη σημαία του στο Ράιχσταγκ. Για να γίνει Ιβάν ο τρομερός. Εχθρός του ελεύθερου κόσμου, πανούργος, έτοιμος να καταπατήσει νόμους και προφήτες και να αμφισβητήσει την παντοδυναμία των παντοδύναμων.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά, θα πείτε, με όσα συμβαίνουν τελευταία με έναν άλλο Ιβάν; Ρώσο, αλλά και Πόντιο, και Έλληνα; Με λίγη κακή θέληση, έχουν. Διότι, για όσο καιρό θεωρούσαν τον Σαββίδη βολικό, όλα ήταν μέλι-γάλα. Μπαινόβγαινε στο γραφείο του Σαμαρά, έκανε επενδύσεις, αγόρασε τον ΠΑΟΚ και ό,τι άλλο αγόρασε. Τον έπεισαν να πάρει και τη ΣΕΚΑΠ για «εθνικούς λόγους». Αφού τη χρεοκόπησαν. Και αφού, επί δικής τους χρηστής διαχείρισης, φορτώθηκε και μια κατηγορία λαθρεμπορίου εκτός από χρέη. Και ξαφνικά, άλλαξαν τροπάριο και έγινε ο Σαββίδης Ιβάν ο τρομερός.
Πάει η λατρεία για τους επενδυτές. Πάει η αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Πάει ο πόνος για τις τετρακόσιες οικογένειες που τρώνε ψωμί στη Θράκη. Πάνε οι χιλιάδες καπνοπαραγωγοί. Πάνε και οι υποσχέσεις που έδωσαν στον Ιβάν. Τώρα υπογράφουν συμβόλαια ηθικής του δολοφονίας. Κατηγορούν τον Τσίπρα που τον «διευκολύνει». Και γιατί, παρακαλώ; Σιγά την απορία. Μα γιατί ο Ιβάν αποφάσισε να μην παίξει με τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο και τα άλλα καλά παιδιά. Να παίξει μόνος του, για τους δικούς του λόγους. Να αποκτήσει κανάλι. Να σπάσει την ομοφωνία της προπαγάνδας τους.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκφράζει -άκου πράγματα!- συμπάθειες για τον Τσίπρα. Και αντιπάθειες για τον Κυριάκο. Δηλαδή, για στάσου: Θα κάνει κανάλι που δεν θα λέει τον Τσίπρα ψεύτη, απατεώνα, ανίκανο; Δεν θα το κοσμεί ο Πρετεντέρης; Δεν θα ανυμνεί τον Κυριάκο; Ε, όχι. Το έθνος δεν θα ανεχτεί τέτοια ντροπή. Διότι έτσι μπορεί να φτάσουμε αύριο στο κατάντημα να πάρει και ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα. Συνεπώς, πάνω του. Καλύτερα μια ώρα στου ΣΚΑΪ το σακί, παρά σαράντα χρόνια στου Ιβάν τη φυλακή...

Θανάσης Καρτερός 

Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή...


Σκληρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Αντώνη Σρόιτερ και...
την εκπομπή “Αυτοψία” της τηλεόρασης του Alpha, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μέσα της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε τα εξής:

“Μιλάει ακόμη δημόσια και με τηλεοπτική προβολή ο Βενιζέλος. O πολιτικός και πραγματικός απατεώνας, που έβαλε στην τσέπη του τη Λίστα Λαγκάρντ.

Αυτός που απάλλαξε τον εαυτό του από ποινικές ευθύνες για το PSI με ντροπολογία, αφού κατέστρεψε 15.000 μικροομολογιούχους.
Απάλλαξε τον εαυτό του από ποινικές ευθύνες και για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με κλείσιμο της Βουλής.
Απάλλαξε τραπεζίτες για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Χάρισε στη Siemens τις αξιώσεις του Δημοσίου με άκυρο συμβιβασμό.
Μιλάει ο Βενιζέλος που με τη λίστα Λαγκάρντ στην τσέπη επέβαλε το χαράτσι στους πολίτες κι έβαλε τη ΔΕΗ να το εισπράττει, κόβοντας το ρεύμα στους αδύναμους και χαρίζοντας εκατομμύρια στα συμφέροντα της διαπλοκής.

Τη ΔΕΗ που σήμερα ξεπουλάνε τα μαθητούδια του πρώτου διδάξαντος, που κυβερνούν με τα ίδια κόλπα κι απατεωνιές και με δικής του εμπνεύσεως ντροπολογίες.
Και τολμάει ο Βενιζέλος να λέει ότι πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για τα χρέη που φόρτωσε στη χώρα, τρώγοντας και πίνοντας το αίμα του λαού, και να ζητάει να τα πληρώσουν οι πολίτες, οι πολίτες που τους οδήγησε στο θάνατο και την αυτοκτονία.
Τολμάει να ζητάει να απολογηθούμε και για την Επιτροπή που απέδειξε ότι το χρέος είναι παράνομο.

Ο Βενιζέλος έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή. Και τολμάει να μιλάει.
Αυτοί που του το επιτρέπουν, ας τον λουστούν.
Εγώ δεν θα νομιμοποιήσω ποτέ τον ίδιο και τους συνεργούς του στο έγκλημα κατά της πατρίδας μας και του λαού μας”...
 

ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ : Καταγγελία γιά τήν κατασκευή σκάλας στήν περιοχή "Φάμπρικα"

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ?
Τώρα που ο μύθος της νεότητας  κατέρρευσε , για την δημοτική αρχή και ταυτίστηκε απόλυτα με τις παλιές συστημικές πρακτικές,
τώρα οι ψευδαισθήσεις συγκρούστηκαν με  την πραγματικότητα,
τώρα που ο θρίαμβος της κάθε είδους αυθαιρεσίας στο νησί, προκαλεί συνθηκολόγηση και εθισμό σε αυτήν,
τώρα που η  υποταγή στις πελατειακές σχέσεις, στα τεχνάσματα για την παράκαμψη και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας και προστασίας του δομημένου -και μη- περιβάλλοντος,
αποτελεί ανομολόγητη διαπίστωση το γεγονός ότι  κάποιοι υπογράφουν, ανέχονται ή συνδράμουν ακόμα πιθανόν και  οι ίδιοι στο τέλος του δημόσιου κοινόχρηστου  χώρου.
Κάπως έτσι και στα πλαίσια αυτά εμφανίστηκε και μια νέα σκάλα στη μέση της πλατείας στον κοινόχρηστο χώρο  στην Φάμπρικα, με φυσικό αποτέλεσμα την αδύνατη διέλευσή της.

Ερωτήματα που απαιτούν Απαντήσεις από :
α) Τον Δήμο Μυκόνου
β) Την Επιτροπή Αισθητικής
γ) Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
  1. Έχει εκδοθεί άδεια για την κατασκευή της σκάλας?
  2. Αν έχει εκδοθεί από ποια αρχή και ποιος ο υπογράφων?
  3. Ποιόν βαρύνει το κόστος κατασκευής της νέας σκάλας?
  4. Ποιος  επωφελείται συγκεκριμένα?
  5. Γιατί δημιουργήθηκε και χώρος κάτω από την σκάλα? (αποθήκη ή μελλοντική επιχείρηση) και τέλος
  6. Σε ποιόν ανήκει ο χώρος κάτω από την σκάλα εφόσων υπάρχουν δύο πόρτες ?
Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε άραγε την Μύκονο  αφημένη στην τυχαιότητα , να καταρρέει παρασυρμένη από τις πλάνες και τις ψηφοθηρικές πρακτικές της δημοτικής αρχής με στόχο τις επόμενες εκλογές και ΟΧΙ τις επόμενες ΓΕΝΙΕΣ??
ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΝΤΙΝΑ
                                       




Ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές από Μάιο έως και Οκτώβριο

Για τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών

Ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές από Μάιο έως και Οκτώβριο


03/05/2017
Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο όπως προκύπτει από τη συμφωνία της κυβέρνησης και των δανειστών.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα αποτέλεσε απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά κατά την τουριστική περίοδο και σε τουριστικές περιοχές.
«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίγουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στο παραλιακό μέτωπο έως το Σούνιο» ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι για καθορισμό των τουριστικών περιοχών θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών.
Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι «φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».
Με την ψήφιση του σχετικού νόμου, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ... 

newsbeast.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Συζήτηση για Κυριακές έχει νόημα μόνο σε τουριστικές περιοχές



Τη διαφωνία της «με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 εβδομάδες του χρόνου» εκφράζει η ΑΒ Βασιλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Πάντως, αναφέρει πως «η όποια συζήτηση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πλέον των προβλεπόμενων από το νόμο οκτώ εβδομάδων, έχει νόημα μόνο σε τουριστικές περιοχές, όπου η ζήτηση είναι αυξημένη και αυτό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κάθε περιοχής».
«Οποιαδήποτε συσχέτιση της ΑΒ Βασιλόπουλος με άλλου είδους τοποθετήσεις επί του θέματος αποτελεί παραφιλολογία και είναι ανυπόστατη», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 


Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 
naftemporiki.gr