Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο Λονδίνο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Παυλόπουλος
Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ύστερα από εντολή του Παυλόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης, Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε σήμερα το πρωί, προς την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith, «τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την χθεσινοβραδινή βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών».

Κ. Μητσοτάκης: Ολόψυχη συμπαράσταση

«3η τρομοκρατική επίθεση σε 3 μήνες στη Μ. Βρετανία. Ολόψυχη συμπαράσταση! Χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία» αναφέρει ανάρτηση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.



Παπαδημούλης: «Η τρομοκρατία, όπου κι αν χτυπά, είναι εξίσου αποτρόπαιη»

«Η τρομοκρατία, όπου κι αν χτυπά, είναι εξίσου αποτρόπαιη», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Νέα βάρβαρη επίθεση στο Λονδίνο. Η τρομοκρατία, όπου κι αν χτυπά, είναι εξίσου αποτρόπαιη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», γράφει σε ανάρτησή του στο twitter.


 

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη...

...της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. 
«Εκφράζουμε τη...
συμπαράστασή μας στον βρετανικό λαό και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» σημειώνει.

Πρώτη η ΕΡΤ1 μετέδωσε για τρόμο πάνω από το Λονδίνο...

Σε ρυθμούς τριημέρου τα ιδιωτικά κανάλια…

Στις 12.59 η ΕΡΤ1 διέκοψε το πρόγραμμα της για να μεταδώσει πρώτη από όλα τα ελληνικά κανάλια την είδηση από το Λονδίνο για τον άγνωστο άντρα που με το φορτηγό του έπεσε επάνω σε πεζούς και στη συνέχεια κατέβηκε μαχαιρώνοντας κόσμο… 
Η ετοιμότητα και τα...
αντανακλαστικά της κρατικής τηλεόρασης επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα… και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο αυτή τη φορά, αφού το σύνολο των ιδιωτικών καναλιών ζουν σε ρυθμούς τριημέρου!  
enimerosi24.gr

«Τρέξε, κρύψου, πες το» - Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο


Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017
Επιθεσεις στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας με χτυπήματα σε τρία διαφορετικά σημεία

Τρόμος και πάλι στη Μεγάλη Βρετανία δύο εβδομάδες μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ στη συναυλία της Αριάννα Γκράντε. Το νέο τυφλό χτύπημα, αυτή τη φορά στο Λονδίνο, σκόρπισε τον τρόμο σε τρία διαφορετικά σημεία.
 

Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge), όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς. Η δεύτερη έγινε, σε εστιατόριο στο Borough Μarket όταν..
μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές. Η τρίτη επίθεση έγινε στην περιοχή Βοξχολ όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμη τί ακριβώς συνέβη εκεί.
Η αστυνομία του Λον
δίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»...

Θα μιλήσει κανείς για τον άλλο Κώστα Μητσοτάκη; Αλλιώς ας ζητήσουν συγγνώμη…





Του Γ. Λακόπουλου
Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 η σορός του Κώστα Μητσοτάκη έγινε ένα με τη γη της Κρήτης που τον γέννησε. Έφυγε πλήρης ημερών. Το δικαίωμα της οικογένειάς του στο τριήμερο πένθος έληξε και ο επικήδειος σεβασμός που του αποδόθηκε ολοκληρώθηκε.
Αυτό το τριήμερο θα μένει στη μνήμη μας για όσα απίστευτα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τον εκλιπόντα – με ανιστόρητο τρόπο και προφανείς ιδιοτέλειες ενίοτε.
Από κάποιους αναγορεύτηκε σχεδόν στον μεγαλύτερο πολιτικό του 20ου αιώνα. Χωρίς να παρουσιαστεί τι ακριβώς μεγάλο έκανε, πέρα από τις αφηγήσεις του για τον εαυτό του  και θεωρίες  εκ των υστέρων. Ακόμη και μετά θάνατον, αν κρίνουμε από τη συζήτηση με τον Παπαχελά, για την οποία κανείς πλέον δεν μπορεί να του ζητήσει διευκρινίσεις.
Πέρα από τα μεγάλα λόγια: ποια ήταν τα έργα του ως Πρωθυπουργού – πλην της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Δημήτρη Σιούφα; Ήταν η «πρόβλεψη» του 1994 για το ΔΝΤ; Ανέτρεξε κανείς στα στοιχεία της οικονομίας που άφησε η πρωθυπουργία του; Ή μήπως ήταν οι χειρισμοί του στο Σκοπιανό; Γιατί ακριβώς δοξάζεται; Για όσα πίστευε ο ίδιος για τον εαυτό του;
Η αναγνώριση των λόγων- ελλείψει έργου
Δεν θα αναφερθεί κανείς στην Αποστασία, στον χαρακτηρισμό «Εφιάλτης της Δημοκρατίας» του Παπανδρέου, στην ιαχή «Μητσοτάκη, Κάθαρμα» το 1965 στη Σταδίου, στους λόγους που τον αγνόησε ο Καραμανλής το 1974, στις σχέσεις του με τον Γκλυξμπουρκ;


Κι όμως σαν μανιτάρια πατάχθηκαν οι εκ του προχείρου αγιογράφοι για να τσαλακώνουν τις μνήμες των πολιτών, αλλά και την Ιστορία υπέρ της υστεροφημίας ενός πολιτικού για τον οποίο το λιγότερο που μπορεί να πει κάνεις ότι ήταν αμφιλεγόμενος.
Αυτό το τριήμερο ο μακαρίτης ανακηρύχθηκε άνθρωπος μπροστά από την εποχή του, ρεαλιστής,  εκσυγχρονιστής, αδικημένος, συμφιλιωτής, σοφός, ακέραιος, έντιμος- και ένα σωρό άλλα προκειμένου να διαμορφωθεί μια …νέα  συλλογική ανάμνηση για το βίο και την πολιτεία του.  Έλεος! Ζουν οι άνθρωποι που τον παρακολούθησαν ως πολιτικό εν ενεργεία. Υπάρχουν τα αποτελέσματα της πολιτικής του, οσάκις  είχε εξουσία...

Τό σκίτσο...

                                                                               ...τού Αρκά

Μακρόν ο... αντί-Τραμπ....

Μέτωπο Μακρόν – Μπλούμπεργκ κατά του Τραμπ, υπέρ του κλίματος...

Ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον πλανήτη, και τώρα του γυρνούν την πλάτη οι ΗΠΑ. Ο...
αμερικανός πρόεδρος βλέπει μία-μία τις πολιτειακές κυβερνήσεις να προσχωρούν σε ένα άτυπο αντάρτικο. Κυρίως βλέπει ένα πρόσωπο από μία πιο μακρινή χώρα να κερδίζει περισσότερα βλέμματα και περισσότερα retweets από τον ίδιο – και αυτό είναι βαρύ χτύπημα για τον αμερικανό πρόεδρο που ξημεροβραδιάζεται στην οθόνη του κινητού του.

Αφού έστειλε το μήνυμά του με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα για την απόφαση του Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο Εμανουέλ Μακρόν χτύπησε στο Twitter. Πήρε το μότο του Τραμπ («να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη») και το προσάρμοσε σε ένα ακόμη πιο δυναμικό μήνυμα: «Να κάνουμε τον πλανήτη ξανά μεγάλο». Μέσα σε 24 ώρες, το σχόλιό του αναμεταδόθηκε πάνω από 140.000 φορές, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του γάλλου παρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Σίριλ Χανούνα. Το ρεκόρ του Μακρόν είναι γαλλικό. Αλλά το ένα πέμπτο των re-tweets σημειώθηκαν στο εσωτερικό των ΗΠΑ....