Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

O Aντώναρος βγάζει στη... σέντρα...

...τον Μητσοτάκη...
...για όσα είπε στη Βοστόνη για τις Πρέσπες...
Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος πέταξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με όσα υποστήριξε για τη Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, καλώντας τον να τα υποστηρίξει δημοσίως και στον προεκλογικό του αγώνα στην Ελλάδα.

Έγραψε χαρακτηριστικά:

«Φανταζομαι την ίδια ακριβως δήλωση θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά.τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.ενώπιον ελληνικού ακροατηρίου».

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει, αναφερόμενος στην ιστορική συμφωνία με την ΠΓΔΜ και νυν Βόρεια Μακεδονία,  ότι «πρόκειται για μια επικυρωμένη συμφωνία που υπόκειται στο διεθνές δίκαιο και η Ελλάδα σέβεται τις Διεθνείς Συμφωνίες».


Κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome...

Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome – Η Microsoft ετοιμάζει «μπάλωμα»
Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 και προειδοποίησε τους χρήστες του συστήματος (οι οποίοι παραμένουν ακόμη αρκετοί σε όλο τον κόσμο) ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει να παραβιαστεί από χάκερ. Η Microsoft, που ενημερώθηκε σχετικά, ανέφερε ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι χάκερ εκμεταλλεύονται την «τρύπα» στα Windows 7, σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό σφάλμα που η Google βρήκε επίσης στον Chrome, το δικό της πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης. Η εταιρεία κυκλοφόρησε ήδη μια ενημέρωση ασφαλείας για να κλείσει την «κερκόπορτα».
Το πρόβλημα στα Windows βρίσκεται σε τμήματα...

Η "υγεία" τού τραπεζιού τής Καθαράς Δευτέρας...

Πώς να απολαύσετε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας υγιεινά

taramosalata-elies-ntolmadakia-kathara-deutera

Τα «ψέματα» τελείωσαν, οι Απόκριες πέρασαν κι εμείς πρέπει να το γιορτάσουμε με μια Καθαρά Δευτέρα, που μοιάζει «καθαρή» αλλά δεν είναι και τόσο. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε, για να μην φοβάστε την ζυγαριά τις επόμενες ημέρες και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι παραδοσιακό και γίνεται ακόμη πιο ιδιαίτερο αν το απολαμβάνουμε στη φύση. Ουσιαστικά σημαίνει τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας και περιλαμβάνει νηστίσιμα εδέσματα, όπως λαγάνα, ταραμοσαλάτα, χαλβά, καλαμαράκια, φασολάδα. Όλα καλά μέχρι εδώ, αρκεί να προσέξετε την ισορροπία, γνωρίζοντας τα παρακάτω :

Τού καιρού βοηθούντος : Μεγαλύτερη η έξοδος πρός τά νησιά γιά τό τριήμερο...

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια...
...του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου...
Αυξημένη είναι σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το λιμενικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Από τα λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι πλοίων από τη Ραφήνα 7 και από το Λαύριο 3.

Χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορα νησιά του Αιγαίου, των Κυκλάδων και την Κρήτη 11.820 επιβάτες και 1330 οχήματα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 5.062 επιβάτες και 796 ΙΧ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 7 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 3.630 επιβάτες με 869 ΙΧ οχήματα.

Από το Λαύριο αναχώρησαν 5 πλοία με 1.250 επιβάτες συνολικά και 351 ΙΧ.