Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ποιους ελληνικούς προορισμούς προτιμούν οι ξένοι τουρίστες ανά εθνικότητα


Δύο ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται μεταξύ των δεκαπέντε κορυφαίων στην Ευρώπη, όπου οι λουόμενοι απολαμβάνουν χωρίς ενοχλητικούς θορύβους τα μπάνια τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε από το Nτίσελντορφ η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της Trivago.

Ειδικότερα, στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της Trivago βρίσκεται η παραλία Καστρί στη Σιθωνία της Χαλκιδικής και στη δωδέκατη θέση η παραλία Μεσακτή στην Ικαρία. Επιπλέον, η δεύτερη και τρίτη φθηνότερη μέση ξενοδοχειακή τιμή μεταξύ των δεκαπέντε παραλιών συναντάται σε καταλύματα κοντά στις δύο ελληνικές παραλίες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η παραλία Μεσακτή με ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο καταλύματος για την περίοδο από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου που ξεκινάει από 57 ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η παραλία Καστρί με ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο καταλύματος για την περίοδο από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου που ξεκινάει από 70 ευρώ. H λίστα της Trivago συμπληρώνεται με τρεις παραλίες στην Ισπανία και ξενοδοχειακές τιμές που ξεκινούν από 70,166 και 175 ευρώ, δύο παραλίες στην Ιταλία με ξενοδοχειακές τιμές από 88 και 102 ευρώ και από μία παραλία σε Γαλλία με τιμή από 121 ευρώ, Κροατία με τιμή από 50 ευρώ, Ολλανδία με τιμή από 95 ευρώ, Δανία με τιμή από 80 ευρώ, Γερμανία με τιμή από 88 ευρώ, Πορτογαλία με τιμή από 76 ευρώ, Ιρλανδία με τιμή από 80 ευρώ και Ισλανδία με τιμή από 98 ευρώ.

Στο μεταξύ, η Τrivago.gr δημοσιοποίησε τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των ξένων ανά εθνικότητα τουριστών σε ελληνικούς προορισμούς, με βάση έρευνα που διεξήγαγε για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Απριλίου και 19 Ιουλίου για ταξίδια που έγιναν ή επίκεινται για το διάστημα μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Αμερικάνοι δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση φέτος σε προορισμούς του Νότιου Αιγαίου, του Ιονίου και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι Βρετανοί σε περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, Ιονίου και της Κρήτης, οι Σουηδοί σε προορισμούς της Κρήτης, του Ιονίου και του Νοτίου Αιγαίου, και οι Ρώσοι σε περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, της Κρήτης και της Αττικής. Επίσης, οι Σέρβοι δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση σε προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, του Ιονίου και της Ανατολικής Μακεδονίας, οι Ιταλοί σε περιοχές της Κρήτης, της Κεντρικής Μακεδονίας και του Ιονίου, οι Γερμανοί σε προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, της Κρήτης και της Κεντρικής Μακεδονίας, και οι Γάλλοι σε περιοχές της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου και του Ιονίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις των Γάλλων για ελληνικούς προορισμούς στην υπό εξέταση φετινή περίοδο παρουσίασαν αύξηση κατά 33,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, αύξηση κατά 30,9% παρουσίασαν οι αναζητήσεις των Βρετανών τουριστών, ενώ οι αναζητήσεις των Γερμανών εμφανίζονται αυξημένες κατά 17,5%.
Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"