Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΥΡΙΟ : Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ τής Κ.Ε.Πο.Μ.

Κοππά: Το σημερινό ΠΑΣΟΚ θα γαντζωθεί στην εξουσία για όσο μπορεί...

  
O Ευάγγελος Βενιζέλος, "όχι μόνο δεν μπορεί να ενοποιήσει τον κεντροαριστερό χώρο στην Ελλάδα, αλλά «ούτε καν το ίδιο του το κόμμα»"...
«Όποιος θέλει Σαμαρά θα ψηφίσει ΝΔ και όχι δεκανίκια» Την άποψη ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ «δεν έχει πλέον κανένα αξιακό έρμα και θα γαντζωθεί στην εξουσία για όσο μπορεί» εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι...
ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι μόνο δεν μπορεί να ενοποιήσει τον κεντροαριστερό χώρο στην Ελλάδα, αλλά «ούτε καν το ίδιο του το κόμμα».

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα EurActiv.gr, η κ. Κοππά τόνισε ότι το δίλημμα «ψηφίστε μας για να μείνει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση» είναι «αυτοκτονικό» για τους εξής τρεις λόγους:

- Όποιος θέλει Σαμαρά θα ψηφίσει ΝΔ και όχι δεκανίκια.

- Επειδή το «ΕΛΙΑ ή χάος» δεν πείθει ούτε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του.

- Επειδή, όταν γίνεται σαφές ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός, η μπλόφα γίνεται προφανής και δεν πιάνει τόπο.

Ακόμη, ερωτηθείσα πώς μπορεί να επιβιώσει το ευρωπαϊκό όνειρο σε ένα «ευρωσκεπτικιστικό» Κοινοβούλιο, επεσήμανε πως μέσω φιλοευρωπαϊκών συμμαχιών θα περιθωριοποιηθούν οι ακραίες δυνάμεις, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν και η ανάλυσή της για νά ψάξουμε τα αίτια που υποδαυλίζουν την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού.
 

«Θα συνεργαζόμασταν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εάν αλλάξουν στάση»...


Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος. «Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε...
κυβέρνηση λαϊκής κυριαρχίας», είπε σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία».

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να είναι σίγουρος, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι» ο κ. Γλέζος σημειώνει έχει τους δικούς του δείκτες. «Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;» και πρόσθεσε ότι ήρθε ακόμα και νεοδημοκράτης και ζήτησε να μπει.

Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος, «αλλά και αυτοδύναμος να είναι θα αναζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς το λαό».

Στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πλειοψηφία απαντά: «Αν συμβεί αυτό, τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους».

Σε ερώτηση για το ποια κόμματα εννοεί ο κ. Γλέζος αποκλείει τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο δεν κάνει το ίδιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Αν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος σημειώνει ότι οι διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι δόσεις, το Δημόσιο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, με περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
 

Το παρασκήνιο με τον Άδωνη και το μνημόσυνο ...

Το παρασκήνιο με τον Άδωνι και το μνημόσυνο

Ένα  παρασκήνιο από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Φιλοθέη, ενδεικτικό της σχέσης του Άδωνη Γεωργιάδη με την «καραμανλική» πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας δημοσιεύεται στον...
«ΒΗΜΑτοδότη».
«Την Παρασκευή το πρωί γινόταν στο γραφείο του ευρεία σύσκεψη μεγαλοπαραγόντων της Υγείας. Κάποια στιγμή, του λέει ο υφυπουργός Υγείας (και γνωστός καραμανλικός) Αντ. Μπέζας: «Εγώ πρέπει να φύγω τώρα, βιάζομαι». Και ο Άδωνις του λέει «δεν έχεις να πας πουθενά έως ότου τελειώσει η σύσκεψη. Πού θα πας;». «Στη Φιλοθέη», ήταν η απάντηση του υφυπουργού, «θέλεις να έρθεις μαζί μου;». Ο Άδωνις, γεμάτος απορία, του λέει: «Έλα μωρέ, τι θα κάνεις πρωινιάτικα στη Φιλοθέη;». Ο κ. Μπέζας δεν άντεξε άλλο και του αποκάλυψε το μεγάλο... μυστικό: «Θα πάω στο μνημόσυνο του εθνάρχη».
Ο Άδωνις τότε παράτησε τη σύσκεψη και παρακάλεσε τον υφυπουργό να τον πάρει μαζί του: «Θέλω να πάμε μαζί, να εμφανιστώ στο μνημόσυνο με έναν καραμανλικό, γιατί δεν ξέρω κανέναν». Όπερ και εγένετο. Και οι δύο μπήκαν στο μαύρο Golf του υφυπουργού και πήγαν στη Φιλοθέη. Πίσω ακολουθούσε μια μοτοσικλέτα, με εντολή του υπουργού. Θα τον μετέφερε αργότερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για ένα γεύμα που είχε».
 

Φ. Κουβέλης: Τα εκβιαστικά διλήμματα διχάζουν την κοινωνία...

fotis kouvelis
Έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα συνθήματα όπως «σταθερότητα ή περιπέτεια» και « Ελλάδα ή Μέρκελ», άσκησε ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του λέγοντας ότι πίσω από αυτά βρίσκονται μικροκομματικές σκοπιμότητες.


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι κανείς δεν είναι μοναδικός εκφραστής της πολιτικής σταθερότητας ή των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων επισημαίνοντας πως όσοι θέτουν εκβιαστικά διλήμματα συμβάλλουν στην πόλωση και διχάζουν την κοινωνία.

«Η πολιτική σταθερότητα δεν διασφαλίζεται με πολιτική που τραυματίζει την κοινωνική συνοχή παράγει ανεργία σχεδόν 30%, υπερφορολογεί τους συνεπείς φορολογούμενους , περικόπτει συντάξεις και μισθούς. Η πολιτική σταθερότητα απαιτεί υπεύθυνες πολιτικές, κοινωνικά δίκαιες, και οικονομικά αποτελεσματικές που θα δώσουν προοδευτικές λύσεις με σταθερή πορεία της χώρας».

Ο κ. Κουβέλης κατέληξε, λέγοντας, ότι αυτές τις λύσεις εγγυάται η ισχυρή παρουσία της συμπαράταξης ΔΗΜΑΡ Προοδευτική συνεργασία και η ενίσχυση της στις ερχόμενες ευρωεκλογές.
 

Στη μάχη 1.500 συνδυασμοί - 50.000 υποψήφιοι ...



Οι υποψήφιοι αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ και μάλιστα σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα αμφισβητείται έντονα. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών μετρούν και ξαναμετρούν τους...
τόμους με τους 1.438 δημοτικούς συνδυασμούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς οι οποίοι εγκρίθηκαν από τα πρωτοδικεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές θα ξεπεράσουν τις 30.000 ενώ στις περιφέρειες...

Ένας στους τρεις λέει «όχι» στην Ευρώπη...

Ένας στους τρεις λέει «όχι» στην Ευρώπη
Εναντίον της Ευρώπης θα ψηφίσει ένας στους τρεις πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου στις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση του βρετανικού ινστιτούτου Open Europe.
Αυτό σημαίνει ένα...
πράγμα: ότι το αντιευρωπαϊκό κύμα, που εκφράζουν τόσο τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, γιγαντώνεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Σημαίνει επίσης ότι από τις κάλπες που θα στηθούν στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βγει ενισχυμένο ένα ετερόκλητο κίνημα γενικευμένης διαμαρτυρίας, στο οποίο περιλαμβάνονται τόσο το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν...

Πέστα ρέ Αντώναρε !...

Ο Αντώναρος "ξαναχτυπά"...

Τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter χρησιμοποίησε ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, για να στείλει το δικό του, αιχμηρό μήνυμα, σχετικά με ...
πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής που εκτιμά ότι δεν συνάδουν με την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες του τόπου.

“Όλοι μαζί να πούμε μαζικά όχι στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Ποιός εμπνεύστηκε αυτό το εξάμβλωμα; Να αποσυρθεί άμεσα. Σήμερα κιόλας.
Μηπως θα μας πουν κάποιοι ιδιαίτερα “προθυμοι” ότι ειναι κι αυτο το επαίσχυντο νομοσχέδιο δήθεν μνημονιακη υποχρέωση της χώρας???”, αναρωτήθηκε με νόημα ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter...
ysterografa.gr

Φωτογραφίες από τήν "ψαράδικη ζωή"

North Sea Fishing Boat Pictures. 
These are of the Peterhead Trawler Harvester. Taken from her Sister ship. 
(τίς φωτογραφίες λάβαμε από τόν αγαπητό φίλο Μιχάλη Γ. Γρυπάρη)                       

Tήν επόμενη φορά πού "θάχετε ψάρι" σκεφθείτε αυτά τά παιδιά καί, μαζί τους, όλους τούς ψαράδες 
(καί μήν ξαναπαραπονεθείτε  ότι "είναι ακριβά τά ψάρια").  


πιό κάτω ακολουθούν καί άλλες φωτογραφίες

Και ο Ομπάμα στην υπηρεσία της προπαγανδιστικής μηχανής της Νέας Δημοκρατίας


  Παραπολιτική

Στις ανάγκες του προεκλογικού τους σποτ προσάρμοσαν τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα οι...εγκέφαλοι της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη διάθεση τους να μην επιτρέψουν στην αλήθεια να καταστρέψει τους ισχυρισμούς τους.

Στο επίμαχο σποτ, ο Ομπάμα εμφανίζεται να δηλώνει αισιόδοξος πως οι Έλληνες έχουν αρχίσει πια «να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ» αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πραγματικότητα είχε δηλώσει:

And I think Prime Minister Samaras is committed to taking the tough actions that are required, but also, understandably, wants to make sure that the Greek people see a light at the end of the tunnel. 

Η σημαντική αποκάλυψη από το The Press Project εδώ.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κ.Ε.Πο.Μ.

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ TOY YUSUF CEPNIOGLU ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

- Όσο οι πάντες καθησυχάζουν, η ΚΕΠΟΜ μαζί με ευαίσθητους
για το περιβάλλον ενεργούς πολίτες ερευνά, συγκεντρώνει

στοιχεία, απευθύνει ερωτήματα, ζητά απαντήσεις και λύσεις.
- Ο Τούρκος καπετάνιος έχει στο βιογραφικό του 4 ναυάγια και μία πειρατεία.-Γιατί δεν προχωρήσαμε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας
- Ο κίνδυνος μιας μελλοντικής σοβαρής καταστροφής που μπορεί να αλλάξει άρδην
την ζωή μας στη Μύκονο δεν είναι ένα “Φωσκολικό” σενάριο, αλλά μια
πραγματικότητα που επιβάλει την λήψη μέτρων και στρατηγικού σχεδιασμού.
Επιτέλους, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, και κάντε κάτι τώρα!


Στις 08/03 συνέβη το ναυάγιο του Τουρκικού πλοίου Yusuf Cepnioglu στον Αυλέμωνα Μυκόνου. Στις 17/04 ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της άντλησης του πετρελαίου από τις δεξαμενές του καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη. Μετά την αποχώρηση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ν.Ε. που διεκπεραίωσε την επιχείρηση άντλησης του πετρελαίου και της περισυλλογής του μεγαλύτερου αριθμού των κοντέινερ, (την εβδομάδα μετά το Πάσχα) νέα εταιρεία ανέλαβε το έργο της απομάκρυνσης του πλοίου και αναμένεται στο νησί μέσα στον Μάιο. Την απορρύπανση από την αρχή έχει αναλάβει η εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.» ,www.epe.gr, με υπεύθυνο τον Ωκεανογράφο Δρ Βασίλη Μαμαλούκα (αρμόδιο και για την υπόθεση του Sea Diamond) η οποία θα παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της ανέλκυσης του ναυαγίου. Η γενική εντύπωση είναι ότι σταθήκαμε τυχεροί και γλυτώσαμε τα χειρότερα.
Η πραγματικότητα επιτάσσει εγρήγορση και το συμβάν πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Μέχρι το πλοίο να φύγει από την περιοχή ο κίνδυνος διεύρυνσης της μόλυνσης είναι υπαρκτός.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ, η έρυνα και οι προτάσεις της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου ,
ΕΔΩ:
http://kepom.wordpress.com/2014/05/08/navagio_mykonos/

Αναθεώρηση του αιγιαλού

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑ
Με την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι πολύ νωρίς ώστε να ξέρουμε ποιος συσχετισμός δυνάμεων θα τη διαχειριστεί τελικά. Ξέρουμε πάντως ότι ώσπου να το αναθεωρήσουμε, καλό είναι να το τηρούμε, δεν βλάπτει. Να γίνονται σεβαστές, για παράδειγμα, οι ίδιες οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης έναντι της Βουλής που απορρέουν από αυτό. Να γίνονται επίσης σεβαστά όσα ορίζονται για τον δημόσιο πλούτο και την προστασία του από μικρά, μεγάλα και θηριώδη συμφέροντα. Διότι –ιδού το δεύτερο που ξέρουμε– επιχειρείται διά σχεδίου νόμου η αναθεώρηση του αιγιαλού. Ακόμα και ο ίδιος ο ορισμός τελεί υπό αναδόμηση: Ως αιγιαλός δεν θα νοείται πια η ζώνη της στεριάς που περιβάλλει τη θάλασσα και νοτίζεται από το κυματάκι, αλλά ό,τι θα απομείνει σώον και αβλαβές μονάχα σε παλιές φωτογραφίες και σε ακόμα πιο παλιές γκραβούρες, υπό τον τίτλο «Δαντελωτά Ακρογιάλια».

Για μυριοστή φορά μάς τρώει (κυριολεκτικά) ο καημός της ανάπτυξης. Δηλαδή ο καημός του τσιμέντου. Για να μειωθεί το δημοσιονομικό κενό και να συντηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, τσιμέντο να γίνουν παραλίες, ποτάμια και λίμνες...

Τι προβλέπει το ρυθμιστικό για το γήπεδο της ΑΕΚ


Την παραχώρηση τμημάτων πάρκων και αλσών... σε αθλητικά σωματεία για την κατασκευή γηπέδων προτείνει το αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος υπουργείο. Η ρύθμιση κατατέθηκε χθες στη Βουλή, από κοινού με τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ, με την οποία «θυσιάζεται» έκταση 6 στρεμμάτων από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Όλα αυτά σε σχέδιο νόμου για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, αλλά θα ξεκινήσει να συζητάται μετά από δύο εβδομάδες, όταν ανοίξει και πάλι η Βουλή.
Η επίμαχη ρύθμιση βρίσκεται στο άρθρο 81 του σχεδίου νόμου «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις». Με τη ρύθμιση το υπουργείο...

Αν ταυτίσουμε την Πολιτική με τη διαχείριση, πώς θα αλλάξει ριζικά η κοινωνία;


  Παραπολιτική

Tου Ιάσονα Καρανίκα

Τις τελευταίες μέρες θυμήθηκα ξανά την επιτυχημένη σειρά «Παρά Πέντε», και όχι λόγω των τηλεοπτικών επαναλήψεων.

Μεταξύ άλλων η σειρά παρουσίαζε και μια εκλογική αναμέτρηση, στην οποία εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα, εμφανιζόταν για πρώτη φορά στις εκλογές με αξιώσεις επιτυχίας και ένα νέο κόμμα, ιδεολογικά απροσδιόριστο. Το νέο αυτό κόμμα εκπροσωπούσε το καινούργιο, την ανανέωση της πολιτικής, την ρήξη με τον κραταιό τότε δικομματισμό, με αποτέλεσμα και οι πρωταγωνιστές της σειράς να πιστέψουν σ’ αυτό. Όταν όμως το κόμμα βγήκε πρώτο και ο αρχηγός του έγινε πρωθυπουργός, αποκαλύπτεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι παρά ο «κακός» του έργου, άγνωστος ως τότε, ο οποίος έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων σε φόνους και οικονομικά σκάνδαλα και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις πλέον μαφιόζικες μεθόδους για να πετύχει τους σκοπούς του. Έχοντας ήδη πριν την εκλογή του τεράστια δύναμη μέσω της διαπλοκής, εκμεταλλεύεται την πολιτική δυσαρέσκεια για να καταλάβει την εξουσία και να μπορεί έτσι να προωθεί ευθέως και αδιαμεσολάβητα τα διάφορα ύποπτα οικονομικά του συμφέροντα, πίσω από το προσωπείο του «νέου».

Το φανταστικό αυτό παράδειγμα, ίσως λίγο τραβηγμένο, δεν αποκλείεται να αποδειχθεί προφητικό εν μέρει. Η ιστορία άλλων χωρών, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, έχει δείξει ότι η οργή απέναντι στο «παλιό» δεν μετουσιώνεται πάντοτε σε ένα καλύτερο «νέο». Ήδη, στις αυτοδιοικητκές εκλογές έχουν εμφανισθεί διάφορα ψηφοδέλτια  με αμφιλεγόμενους  υποψηφίους που προέρχονται από ύποπτους χώρους ή είναι υπόδικοι για σοβαρά εγκλήματα. Το νέο αυτό είδος πολιτικού δεν προσποιείται ότι προέρχεται από το λαό, αλλά ποντάρει...

Ο εκπρόσωπος της γενιάς του «ο Μεταξάς είπε όχι στους Πέρσες»


  Παραπολιτική

Με ενημερώνουν ότι ο χαρισματικός performer και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος προσέφερε και σήμερα θέαμα από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής δήλωσε ότι το κόμμα του θα διώξει την Τρόικα «οπως ο Οδυσσέας τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας». H αλήθεια βέβαια είναι ότι ο έρμος ο Οδυσσέας κατάφερε μόνο να διώξει τους μνηστήρες της Πηνελόπης κι αυτούς με κάπως...σημαντική καθυστέρηση.

Πάντως, κανόνας της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται και πάλι. Πόσοι και πόσοι μαθητές και απλοί περαστικοί παρέλασαν από τις τηλεοπτικές μας οθόνες απαντώντας είτε ότι τη 25η Μαρτίου επαναστατήσαμε εναντίων των Γερμανών είτε ότι τη 28η Οκτωβρίου ο Μεταξάς απέρριψε το τελεσίγραφο των Περσών;

Όλα καλά.