Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Τραπεζικός «πυρετός» λόγω πιέσεων SSM και stress tests

 Στρατηγική: Ανασχεδιασμός για πιο δραστικές κινήσεις με τη χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και των πλειστηριασμών


Από την έντυπη έκδοση τής εφημερρίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Της Άννας Δόγα
«Γεμάτο» είναι το καλοκαίρι των ελληνικών τραπεζών οι οποίες αναμορφώνουν τον σχεδιασμό για τα «κόκκινα» δάνεια, ώστε να περιλαμβάνει πιο δραστικές κινήσεις με τη χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού και των πλειστηριασμών, προετοιμάζονται με ειδικές ομάδες για τα stress tests του επόμενου έτους και υποδέχονται κλιμάκια του SSΜ για επιτόπιους ελέγχους πολλών εβδομάδων.
Ο έλεγχος γίνεται προκειμένου να έχει ο SSΜ πλήρη εικόνα των τραπεζικών χαρτοφυλακίων εν όψει της αποτίμησης των στόχων μείωσης των «κόκκινων» δανείων και εν όψει των stress tests του 2018 και θα γίνει κατ’ αρχάς σε Alpha Bank ΑΛΦΑ και Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ και στη συνέχεια σε Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ και Eurobank. Η διαχείριση των προβληματικών δανείων και η υλοποίηση των στόχων μείωσής τους συνδέονται με τα stress tests που θα γίνουν το 2018 και για τα οποία οι τράπεζες έχουν συστήσει ειδικές ομάδες προετοιμασίας.
Αποκλίσεις και προειδοποιήσεις
Η απόκλιση από τους στόχους στους πρώτους μήνες του 2017 έχει χτυπήσει πολλαπλώς «καμπανάκια» στο σύστημα, με πιο πρόσφατη την παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στην έκθεση νομισματικής πολιτικής, αλλά και κατ’ ιδίαν, έχει επισημάνει στους Έλληνες τραπεζίτες ότι είναι μονόδρομος η πρόσω ολοταχώς αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μάλιστα, ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια ο κ. Στουρνάρας...

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 
Δείτε ολόκληρο τό άρθρο πιέζοντας :
ΕΔΩ

naftemporiki.gr 

Κάλλιο αργά!...

Κυριάκος Μητσοτάκης«Η Χρυσή Αυγή, κ. Τσίπρα, είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;».

Η φράση ειπώθηκε από
τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, στο τέλος μιας μακράς αντιπαράθεσής του με τον πρωθυπουργό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός μας, καθώς η φράση αυτή θα μπορούσε να είχε ειπωθεί όταν ο Νίκος Δένδιας δέχτηκε την επίθεση των χρυσαυγιτών μέσα στη Βουλή.

Η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε όμως ύστερα από την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τη θέση πως η Χρυσή Αυγή «πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπέκυψε τελικά στην πίεση του πρωθυπουργού, αν και νωρίτερα είχε διαμηνύσει πως δεν ανακαλεί όσα είπε στην ιστοσελίδα των Βρυξελλών «Politico».

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχτηκε τη θεία επιφοίτηση, ώστε να ανακαλέσει φράσεις του, όπως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει» και «η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Το βασικό ζητούμενο δεν είναι, πάντως, να προχωρήσει σε κάποια «μετάνοια» ο κ. Μητσοτάκης.

Το κύριο ερώτημα είναι τι ήταν εκείνο που τον παρακίνησε εξαρχής να κάνει δηλώσεις που έγιναν δεκτές από τη ναζιστική οργάνωση ως «μάννα εξ ουρανού».

Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ. με τη στήριξη του εκπροσώπου της ακροδεξιάς πτέρυγάς της, του Αδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο και έχρισε αντιπρόεδρο στο κόμμα του.

Υιοθέτησε μάλιστα την πολιτική «γραμμή» του πρώην υβριστή του και βουλευτή του ΛΑΟΣ, που συνίσταται σε μίσος ενάντια στην Αριστερά, λατρεία για τους σκληρούς δανειστές και απόλυτη οπισθοχώρηση από οποιεσδήποτε προοδευτικές θέσεις σε ζητήματα δικαιωμάτων.

Φοβόμαστε πως η καθαρή θέση που υιοθέτησε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Χρυσή Αυγή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα, γιατί έγινε κάτω από την αυτονόητη δημοκρατική πίεση, την οποία συμμερίζεται τεράστιο τμήμα της παράταξής του.

Το μέτωπο, άλλωστε, με τον φασισμό δεν είναι απλώς ζήτημα δηλώσεων...


efsyn.gr

Συνομιλώντας με την κλειδαρότρυπα


tvxs.gr
Αλέξανδρος Ζέρβας
Ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ένας από τους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών, συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους τους πνευματικούς ανθρώπους που δε δίστασε να εκφράσει δημοσίως πολύ αρνητική άποψη για τους δημοσιογράφους. Στο βιβλίο του «Χαμένες ψευδαισθήσεις» περιγράφει μάλιστα με τα πιο μελανά χρώματα το επίπεδο της δημοσιογραφίας στη Γαλλία του 19ου αιώνα, παρουσιάζοντάς την ως «την πιο ολέθρια μορφή πνευματικής πορνείας». Είναι εύλογο πολλοί να διαφωνήσουν με αυτήν την ομολογουμένως ακραία θέση του Γάλλου συγγραφέα, όμως αν ο ίδιος μπορούσε να παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σημαντική μερίδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ίσως και να αισθανόταν δικαιωμένος.
Δεν αναφέρομαι απλά στο όργιο ακραίας παραπληροφόρησης, το οποίο δείχνει να έχει φτάσει  στο αποκορύφωμα του τα χρόνια του Μνημονίου. Υπάρχει κι η πτυχή που έγινε ευρέως γνωστή ως «δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας». Αυτή είναι άλλωστε που την τελευταία εικοσαετία έχει αναδείξει αρκετούς τηλεοπτικούς αστέρες, αλλά και κάποιους μιντιάρχες.
Το ζήτημα ήρθε για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια με αφορμή την...

Τσακαλώτος: Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος... (Βίντεο)

για έξοδο στις αγορές...
Ο δρόμος που ανοίγει με τη συμφωνία βραχυπρόθεσμα είναι η έξοδος στις αγορές και άρα η έξοδος από το πρόγραμμα και η μείωση της επιτήρησης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα έχει σύντομα ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για το πώς θα βγούμε στις αγορές, «όχι ένα όποτε να 'ναι και θα δουμε τι θα γίνει.

Μην επενδύσετε ότι δεν θα έρθει η ανάπτυξη, θα έρθει, η συζήτηση πρέπει να γίνει για το πώς θα γίνει βιώσιμη και πέρα από το πρόγραμμα, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη Ν.Δ...

Κύκλοι ΝΔ: Είναι προφανές ότι απέτυχαν...

«Είναι προφανές ότι απέτυχαν και η οικονομία οδηγήθηκε σε απόλυτο αδιέξοδο. Στην σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών δεν απαντήθηκαν τα πέντε βασικά προτάγματα που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του τον Ιανουάριο του 2017 για την ελληνική οικονομία». Αυτό δήλωσαν κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Τα ερωτήματά μας για τη διαφάνεια και τους θεσμούς δεν απαντήθηκαν όπως δεν απαντήθηκε από τον πρωθυπουργό αν γνώριζε τις συνομιλίες του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη φυλακισμένο«, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριξαν ακόμα ότι όταν η ΝΔ έθεσε το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, «η κυβέρνηση ακολούθησε την μέθοδο στρίβειν δια του αρραβώνος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν προτίθεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πάρει περαιτέρω πρωτοβουλίες στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησαν ότι «πιο καθαρός και αξιόπιστος τρόπος από το να το θέτεις ενώπιον της Βουλής και της ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχει. Αυτά έως σήμερα»...

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Πιέστηκε", από τόν πρωθυπουργό, σέ δήλωση γιά τή "Χρυσή Αυγή" ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Τσίπρας: Θεσμική χυδαιότητα το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής...
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Politico. «Ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά» είπε.

«Επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Είναι ντροπή για να το κάνετε αυτό να εμφανίζεστε στη Βουλή ως ανιστόρητος. Να ανακαλέσετε τη θέση σας. Είναι ανισοβαρής άδικη και ανιστόρητη», του απάντησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Ο τόπος έχει νωπή ιστορία και ο λαός έχει και μνήμη. Ο λαός γνωρίζει με ποιο τρόπο προέκυψε η πιο ακραία μορφή καταπάτησης της ελευθερίας που είναι η δικτατορία (…) Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, Πέτρουλα, Τεμπονέρα; Η υπόθεση «Καρφίτσα»;».

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε «λυπάμαι γιατί στην προσπάθεια να χρυσώσετε το χάπι επιμένετε σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο. Εγώ, δεν θέλω να αναγνωρίσω αριστερή ιδεολογία σε οποιονδήποτε αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Δεν θα δεχθώ, εμείς που κουβαλάμε την ιστορία που θυσίασαν την ζωή τους σε εξορίες και ξερονήσια χωρίς να σηκώσουν ποτέ το όπλο εναντίον κανενός, να αποδεχθώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα μήτρα την Αριστερά».

«Δεν είπατε αυτά στη συνέντευξή σας εκτός αν σας διαστρέβλωσαν. Πείτε το όμως, το Politico γράφει ότι η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια. Αυτό είναι μία ανιστόρητη θεώρηση. Μετά τη μεταπολίτευση δεν υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την ακροδεξιά; Τι είναι για σας η Χρυσή Αυγή που προχωρήσαμε στην δίκη της;», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Η Χρυσή Αυγή είναι αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση με στοιχεία εγκληματική οργάνωσης», αναγκάσθηκε να δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την πίεση που του άσκησε ο πρωθυπουργός...


left.gr

Η απάντηση Πολάκη σε Μητσοτάκη...

για τα περί θεσμικής χυδαιότητας...
«Έχουμε διαφορετική κλίμακα αξιών» δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον...
πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και απαντώντας του για τον χαρακτηριστμό «θεσμικά χυδαίος» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του.

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, με βάση αυτή την κλίμακα αξιών, ο ίδιος θεωρεί «θεσμική χυδαιότητα» το να μην έχεις φέρει την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων, το πόθεν έσχες σου και αυτό της συζύγου σου, «η οποία έχει εμφανίσει μεγάλη αύξηση περιουσιακών στοιχείων και αγορές, μέσω δανεισμού».

Ακόμη ανέφερε πως είναι θεσμικά ανάρμοστο και χυδαίο, να υπάρχει δάνειο σε εφημερίδα ιδιοκτησίας σου, που να μην έχεις πληρώσει σε μια δεκαετία, κι όταν αυτό αποκαλύπτεται να κάνεις ρύθμιση ώστε τα τρία τέταρτα του δανείου να πληρωθούν στην τελευταία δόση.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε ότι είναι «θεσμικά χυδαίο» να έχει νοσηλευτεί όλη η οικογένεια στο «Ερρίκος Ντυνάν» να μην έχεις πληρώσει τίποτα ή ελάχιστα και να έχει πάρει επίσης την διαφημιστική προβολή του Ερυθρού Σταυρού, συγγενικό σου πρόσωπο και να χρεώνεις την Εφορία με 30 εκατ. ευρώ, γι' αυτούς που νοσηλεύτηκαν την περίοδο 2012-2014».

Τέλος, χαρακτήρισε «θεσμικά ανάρμοστο» το να επιχαίρει ένα κόμμα για απόφαση του ΣτΕ, που απαλλάσσει τις λίστες με τους φοροφυγάδες, καταπατώντας κάθε έννοια κοινού περί δικαίου αισθήματος...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Με την Μαριλένα ο Λυριτζής στην ΕΡΤ;...

Όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Λυριτζής οδεύει προς την ΕΡΤ, μετά την αποχώρησή του από τον Σκάι. Ο δημοσιογράφος φαίνεται πως έχει κάνει τις...
κατάλληλες επαφές πριν φύγει από το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου και περιμένει και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας.

Θα αναλάβει την πρωινή ενημερωτική ζώνη, εκεί που τον έχει γνωρίσει και συνηθίσει το τηλεοπτικό κοινό, εδώ και πολλά χρόνια. Ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα βρεθεί δίπλα του;

Επί 28 συναπτά έτη υπήρξε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ζευγάρι με τον Δημήτρη Οικονόμου. Τώρα που χώρισαν οι δρόμοι τους, ακούγεται ως πιθανή «παρτενέρ» του η Μαριλένα Κατσίμη...

aixmi.gr