Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου τού ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Mετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας και τις καθοριστικές ενέργειες της 2ης ΥΠΕ  με την  υπ. αριθ. πρωτ. ΔΑΑΔ 17190- 13/4/2017 απόφαση της Διοικήτριας κ. Ιορδανίδου, εγκρίθηκε η πρόσληψη, της ιατρού κ. Τσεπελάκη Αηδόνας, ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής, για τρία χρόνια στο Κ.Υ. Μυκόνου.
Η παραπάνω πρόσληψη αποτελεί εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση για τον δημόσιο φορέα υγείας του νησιού μας, αφενός λόγω της αυξημένης αναγκαιότητας χειρουργικής αντιμετώπισης περιστατικών και αφετέρου διότι δεν συμπεριλαμβάνεται στον Οργανισμό του Κέντρου Υγείας η ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.
Η ανάληψη των καθηκόντων της ιατρού, θα πραγματοποιηθεί άμεσα έως την επόμενη εβδομάδα.
Οι προσπάθειες της διοίκησης του Κ.Υ., συνεχίζονται απρόσκοπτα, με δεδομένο ότι η υγεία για τον άνθρωπο και την κοινωνία έχει το νόημα της απόλυτης συνθήκης, προκειμένου να έχει αντικείμενο οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
Για την Δ.Ε του Κ.Υ. Μυκόνου
Σαμψούνη Ντίνα

Πάνω σέ τρία κείμενα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς...

Στα χέρια Τσίπρα - Τσακαλώτου προσχέδιο συμφωνίας 75 σελίδων με την τρόικα...
 
Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης μπαίνουν σήμερα το μεσημέρι τα τρία κείμενα που έφτασαν «πεσκέσι» στην Αθήνα χθες και επί των οποίων θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών.

Στο ένα κείμενο (40 σελίδες) περιέχονται όσα έχουν έως τώρα συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας – θεσμών με αφετηρία τη συμφωνία του Eurogroup και επί της ουσίας είναι η βάση για τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στις 30 σελίδες του δεύτερου κειμένου περιγράφονται...

Δεν στέλνουμε τους Έλληνες δημοσκόπους για… φροντιστήριο στη Γαλλία;...

"...η “επιστήμη” των δημοσκοπήσεων εξελίχτηκε σε σύντομο ανέκδοτο για την Ελλάδα των Μνημονίων..."
Στην εποχή της κρίσης, η “επιστήμη” των δημοσκοπήσεων εξελίχτηκε σε σύντομο ανέκδοτο για την Ελλάδα των Μνημονίων. Σχεδόν σε καμία εκλογική αναμέτρηση, από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και μετά, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν κατάφεραν να πιάσουν τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας.

Με αποτέλεσμα, η δική τους αφερεγγυότητα να εμβαθύνει το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, που εξελίσσεται σε πρόβλημα Δημοκρατίας, χωρίς ορατή διέξοδο.

Στον χωρό της αφερεγγυότητας μπήκαν ακόμη και ελληνικά Πανεπιστήμια, που εκ των πραγμάτων χάρισαν την αξιοπιστία τους, και είναι πράγματι να απορεί κανείς με τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα, που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με τους εμπνευστές της αυτοκαταστροφικής ιδέας.

Αυτά, στην Ελλάδα. Στη Γαλλία αντιθέτως, για πρώτη φορά παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν μέσα. Κατανόησαν εγκαίρως τις υπόγειες τάσεις στη γαλλική κοινωνία, με φόντο τις προεδρικές εκλογές. Και τις αποτύπωσαν αριθμητικά, με συναρπαστική ακρίβεια.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, δεν θα έβλαπτε να στείλουμε τους Έλληνες δημοσκόπους για… φροντιστήριο στη Γαλλία. Μήπως και καταλάβουν πώς μπορούν να οργανώνουν αξιόπιστες μετρήσεις.

Για τους πανεπιστημιακούς… αφήστε τα. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα, λόγω… αυθεντίας...
ysterografa.gr

Εργασίες συντήρησης στο θωρηκτό Αβέρωφ

Ξεκινούν από την Τετάρτη οι εργασίες συντήρησης στο θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ, στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του, καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων, σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί ο ρόλος του ως πλωτού μνημείου της ελληνικής ναυτικής Ιστορίας.

Για την εκτέλεση των εργασιών που θα διαρκέσουν 2 μήνες, έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, «το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το θωρηκτό της νίκης, είναι το «ζωντανό» ιερό μας κειμήλιο που από την παραλαβή του έως σήμερα δεν υπέστειλε από τον ιστό του την ελληνική σημαία, Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ενσαρκώνει μια ακατάλυτη πορεία στους αιώνες, μια συνεχή πάλη με τους εχθρούς της πατρίδας και το υγρό στοιχείο.

Είναι το μοναδικό, «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο παγκοσμίους πολέμους και ολοκλήρωσε την αποστολή που ανέλαβε το 1912 στο Αιγαίο, συμμετέχοντας πανηγυρικά το 1945 στους πρώτους εορτασμούς της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.
Η απόκτηση του πραγματοποιήθηκε με δωρεά του εθνικού ευεργέτη Γεώργιου Αβέρωφ κατά το 1/3 του συνολικού κόστους του, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το ταμείο εθνικού στόλου και από έρανο των απανταχού Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι το πλοίο που αποτέλεσε τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής του και συνετέλεσε καταλυτικά στη νίκη των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, καταναυμαχώντας τον οθωμανικό στόλο στις ναυμαχίες της ΕΛΛΗΣ (3 Δεκεμβρίου 1912) και της ΛΗΜΝΟΥ (5 Ιανουαρίου 1913), υπό την χαρισματική ηγεσία και την επιδέξια ναυτοσύνη του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θωρηκτό Γ ΑΒΕΡΩΦ επισκέπτονται 60.000 άτομα, Έλληνες και ξένοι, εκ των οποίων οι 25.000 είναι μαθητές, αριθμός που βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.


(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Δασικοί χάρτες: Υπουργική απόφαση για διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων

Oλόκληρο τό ΦΕΚ μέ τήν Υπουργική απόφαση...
Με εγκύκλιο που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καθοριστεί η διαδικασία εξέτασης από τις Επιτροπές Εξέτασης των Αντιρρήσεων επί του δασικού χάρτη των παραπάνω αιτήσεων, εφόσον για την ίδια περίπτωση έχει υποβληθεί και αντίρρηση 
(φωτ. αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ).
κάντε κλίκ καί Δείτε το ΦΕΚ
Υπουργική απόφαση για τη διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Με την απόφαση, που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1366/Β/2017), καθορίζεται ο προσδιορισμός, ο τρόπος και η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο, δίνεται αφενός η δυνατότητα στους πολίτες να αιτηθούν ατελώς στις Δασικές Υπηρεσίες τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων, χωρίς να είναι πάντοτε απαραίτητη η υποβολή αντίρρησης και αφετέρου η δυνατότητα στις ίδιες τις Δασικές Υπηρεσίες να διορθώσουν οίκοθεν τα σφάλματα αυτά, χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης.

 
Επίσης, με εγκύκλιο που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καθοριστεί η διαδικασία εξέτασης από τις Επιτροπές Εξέτασης των Αντιρρήσεων επί του δασικού χάρτη των παραπάνω αιτήσεων, εφόσον για την ίδια περίπτωση έχει υποβληθεί και αντίρρηση.
Συνοπτικά, η υπουργική απόφαση καθορίζει ως πρόδηλο σφάλμα στη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη οποιαδήποτε προφανή:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τόν ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ


Αναρτήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Μυκόνου η Ανακοίνωση ΣΟΧ 9/2017, το Παράρτημα Ανακοίνωσης ΣΟΧ 9/2017, το Ειδικό Παράρτημα (Α1), η Περίληψη Ανακοίνωσης και το Έντυπο Αίτησης, τα οποία μπορούν να αναζητήσουν οι υποψήφιοι στο Δημοτικό Κατάστημα.

Η ανακοίνωση αφορά την πρόσληψη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του προγράμματος, συνολικά δύο (2) ατόμων, για την υλοποίηση της Πράξης «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Μυκόνου».

Οι θέσεις αφορούν έναν (1) ΠΕ Φαρμακοποιό και έναν (1) ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικό Λειτουργό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την 28.04.2017 έως και την 08.05.2017.

Επισυνάπτονται τα ανωτέρω έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή.
                                                                       
Μύκονος, 24-04-2017 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δασικοί χάρτες: Πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν διορθώσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ
Δασικοί χάρτες: Πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν διορθώσεις
Δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1366/Β/2017)  απόφαση με την οποία καθορίζεται ο προσδιορισμός, ο τρόπος και η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.
Με την απόφαση αυτή δίνεται αφενός η δυνατότητα στους πολίτες να αιτηθούν ατελώς στις Δασικές Υπηρεσίες τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων, χωρίς να είναι πάντοτε απαραίτητη η υποβολή αντίρρησης και αφετέρου η δυνατότητα στις ίδιες τις Δασικές Υπηρεσίες να διορθώσουν οίκοθεν τα σφάλματα αυτά, χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης.
----------------------------------------------------------------------------------   
Oλόκληρο τό ΦΕΚ μέ τήν Υπουργική απόφαση: ΕΔΩ
----------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με την απόφαση 153394/919/12.4.2017 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 1366/21-04-2017 καθορίζεται η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.

Αναλυτικά με την απόφαση ορίζονται τα εξής: