Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δεν στέλνουμε τους Έλληνες δημοσκόπους για… φροντιστήριο στη Γαλλία;...

"...η “επιστήμη” των δημοσκοπήσεων εξελίχτηκε σε σύντομο ανέκδοτο για την Ελλάδα των Μνημονίων..."
Στην εποχή της κρίσης, η “επιστήμη” των δημοσκοπήσεων εξελίχτηκε σε σύντομο ανέκδοτο για την Ελλάδα των Μνημονίων. Σχεδόν σε καμία εκλογική αναμέτρηση, από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και μετά, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν κατάφεραν να πιάσουν τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας.

Με αποτέλεσμα, η δική τους αφερεγγυότητα να εμβαθύνει το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, που εξελίσσεται σε πρόβλημα Δημοκρατίας, χωρίς ορατή διέξοδο.

Στον χωρό της αφερεγγυότητας μπήκαν ακόμη και ελληνικά Πανεπιστήμια, που εκ των πραγμάτων χάρισαν την αξιοπιστία τους, και είναι πράγματι να απορεί κανείς με τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα, που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με τους εμπνευστές της αυτοκαταστροφικής ιδέας.

Αυτά, στην Ελλάδα. Στη Γαλλία αντιθέτως, για πρώτη φορά παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν μέσα. Κατανόησαν εγκαίρως τις υπόγειες τάσεις στη γαλλική κοινωνία, με φόντο τις προεδρικές εκλογές. Και τις αποτύπωσαν αριθμητικά, με συναρπαστική ακρίβεια.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, δεν θα έβλαπτε να στείλουμε τους Έλληνες δημοσκόπους για… φροντιστήριο στη Γαλλία. Μήπως και καταλάβουν πώς μπορούν να οργανώνουν αξιόπιστες μετρήσεις.

Για τους πανεπιστημιακούς… αφήστε τα. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα, λόγω… αυθεντίας...
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.