Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Tό ..."αυτεπίστριφον" τηλεγράφημα...

Ένα τηλεγράφημα... μπούμεραγκ...
Δεν είχε καλά ξημερώσει όταν, ώρα 06:00, δημοσιοποιήθηκε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων υπό τον τίτλο «Οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του».

Προφανώς, ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν είδε κάποιο όνειρο. Από κάπου άντλησε τις ιδιαιτέρως αναλυτικές πληροφορίες που παρέθεσε.

Το ενδεχόμενο του λάθους, όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο το όλο πνεύμα του κειμένου...

Τά κομματικά "θαλασσοδάνεια" ανασύρονται από τό αρχείο...

Σπάνε τα «αποστήματα» για τα θαλασσοδάνεια
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΔΕΘ 2017): «Το πόρισμα το οποίο υπάρχει για την Τράπεζα Αττικής δεν πρέπει απλά να δοθεί στον εισαγγελέα, πρέπει ταυτόχρονα να δοθεί στη δημοσιότητα. Και είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπονοούμενα ότι μια τράπεζα, η οποία μπορεί να έχει μια διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, δίνει δάνεια, όχι με τραπεζικά κριτήρια.
Ο Κ. Μητσοτάκης πέρυσι στο βήμα της 82ης ΔΕΘ, 
όταν ζητούσε να σπάσει το απόστημα για να 
διερευνηθούν τα δάνεια που χορηγούνταν 
με μη τραπεζικά κριτήρια
  Τέτοια ερωτηματικά και τέτοιες σκιές πάνω στο τραπεζικό μας σύστημα δεν μπορεί να υπάρχουν. Περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου τον κ. Στουρνάρα. Είναι δική του δουλειά να εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα κάνει τις σωστές επιλογές. Και εάν υπάρχει ένα απόστημα στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής, να σπάσει και να σπάσει μια ώρα αρχύτερα».
Τα ίδια λοιπόν τα λόγια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τότε την υπόθεση Καλογρίτσα, επιβάλλουν την πλήρη ανάσυρση και των σκανδαλωδών κομματικών δανείων από το αρχείο προκειμένου να σπάσουν όλα τα αποστήματα!..

"Θα φάνε τα μούτρα τους όσοι χτυπούν τον Καραμανλή"...

Για «ανοίκειες επιθέσεις» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας όσους βάλλουν το τελευταίο διάστημα κατά του Κώστα Καραμανλή. Και παραδέχεται, πως, εντός της Ν.Δ. υπάρχουν «άνθρωποι που δυσανασχετούν και είναι εγκλωβισμένοι» και που τους ενοχλούν τα «βοθρολύματα» που υπάρχουν στην παράταξη.

Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή σχολίασε, πως, τα τελευταία δημοσιεύματα «δεν είναι τυχαία», σημειώνοντας πως «κάθε φορά που ορισμένοι άνθρωποι, ορισμένες πολιτικές καταστάσεις, βρίσκονται σε αδιέξοδο έχουν έναν προσφιλή στόχο: τον Κώστα Καραμανλή και την περίοδο της διακυβέρνησής της χώρας από εκείνον».

Ωστόσο, τόνισε πως...