Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το σκίτσο του Πάνου Μαραγκού...

                                                                                                                                                  ...απο το "ΕΘΝΟΣ"

Παραμένει η διαφωνία μέ τό Δ.N.T. ...

Χωρίς ημερομηνία επιστροφής οι θεσμοί, λόγω ασφαλιστικού
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Χωρίς ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα παραμένουν και σήμερα οι θεσμοί, ενώ δύσκολα θα παρθεί σχετική απόφαση τα επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.
Το βασικό «αγκάθι» παραμένει η διαφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον τομέα των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων με σταθερό αίτημα του Ταμείου να εφαρμοστούν αυτές το 2019 και όχι το 2020, όπως ευελπιστούσε η ελληνική κυβέρνηση και είχε αρχικά συμφωνηθεί.
Η Αθήνα αντιπροτείνει εναλλακτικούς τρόπους που θα μπορούσε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να εφαρμοστεί με πιο ομαλό τρόπο. Η πάγια θέση των αξιωματούχων του ΔΝΤ είναι ότι δεν επιστρέφουν στην Αθήνα αν δεν έχει συμφωνηθεί το 80-90% της συμφωνίας και σίγουρα αν δεν αρθεί το παραπάνω αδιέξοδο
Έτσι οι ελπίδες για συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup της Μάλτας απομακρύνονται ακόμα περισσότερο, μετατρέποντας την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις 7 Απριλίου σαν μία νέα ευκαιρία να βρεθούν οι επικεφαλής των θεσμών από κοντά και να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, τις τελευταίες μέρες. Αλλωστε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση».
kathimerini.gr

Επιστημονικότατη και εμπεριστατωμένη άποψη" : ...ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων..."!

«Στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος»...
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακαλώτος
Ο Τσακαλώτος απαντά για τα περί διαφωνίας με τον Τσίπρα...
Κατηγορηματικά διαψεύδουν  πηγές του υπουργείου Οικονομικών τα περί διαφωνίας Αλέξη Τσίπρα - Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αποτέλεσε αιτία για το χθεσινό ναυάγιο στο EuroWorking Group, μπλοκάροντας την άμεση επιστροφή των θεσμών.
«Η φημολογία για τις δήθεν διαφωνίες του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό βασίζονται στην ίδια στέρεη βάση με την επιστημονικότατη και εμπεριστατωμένη άποψη ότι "ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων"» αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
«Είναι κάποια ανακούφιση για τον υπουργό ότι, ενώ στο σύμπαν μπορεί ο άνθρωπος να είναι το μοναδικό νοήμον ον, στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος» καταλήγουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Νωρίτερα, σε διάψευση των πληροφοριών περί διαφωνίας Τσίπρα - Τσακαλώτου είχε προχωρήσει και το Μαξίμου. «Τα περί προσυμφώνου Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί "μπλόκου" του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» τόνιζαν κυβερνητικοί κύκλοι...

 

Ν. Κακλαμάνης: Τριώροφο στη Λουκιανού νοικιάζεται 100 ευρώ/μήνα σε επιχειρηματία της νύχτας

Έφη Αχτσιόγλου: Παραλάβαμε ένα «πάρτι» εργολάβων ιδιωτών που εκμεταλλεύονταν την δημόσια ακίνητη περιουσία
H υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εργασίας «με όρους ανταγωνιστικούς» και με στόχο μέρος από τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών προανήγγειλε από τη Βουλή η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου.
Η υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι η ακίνητη περιουσία του υπουργείου και όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει εξαιρεθεί και δεν έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο, ενώ αναφέρθηκε στη «χαώδη κατάσταση» που παρέλαβε και προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση «βάζοντας φρένο στο πάρτι εργολάβων».
Όπως ανέφερε ειδικότερα η κ. Αχτσιόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την ακίνητη περιουσία του ΠΙΚΠΑ «μόνο στην Αττική είναι εγκαταλελειμμένα και ερείπια 650 κτήρια». «Από τα 1.100 ακίνητα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το 50% είναι κενά ή αναξιοποίητα, μόλις το 14% από αυτά είναι μισθωμένα και το 6% με ιδιόχρηση. Από τα οικόπεδα που είναι περίπου 640.000 τ.μ. το 21% είναι καταπατημένα ενώ άνω του 60% είναι αναξιοποίητα και μόλις 1% έχει αξιοποιηθεί», διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

Χωρίς συμφωνία έληξε το Euroworking Group...

Χωρίς να προκύψει συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα έληξε το αποψινό Euroworking Group (EWG), καθώς, κατά τη συνεδρίαση, σημειώθηκαν βήματα προς τα πίσω, αντί για πρόοδο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά άφησε "θολό" το πότε θα γίνει αυτό.
Παράλληλα, τόνισε ότι αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν, ήδη, ότι οι πιθανότητες μειώνονται...
 

Η αιχμηρή απάντηση τής Ντόρας Μπακογιάννη στόν υπουργό Εξωτερικών

Ποτέ ξανά τόσο μεγάλα ψέματα από Έλληνα ΥΠΕΞ...

  Αιχμηρή απάντηση Μπακογιάννη σε Κοτζιά...
 
«Ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να ντρέπεται. Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν έχουν ειπωθεί τόσο μεγάλα και ξεδιάντροπα ΨΕΜΑΤΑ από Έλληνα υπουργό Εξωτερικών» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη προς απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών.

Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη έρχεται μετά τις αιχμηρές αναφορές του ΥΠΕΞ το οποίο έκανε λόγο για ανάκτηση του ποσού των 2,5 εκατ. που είχαν δοθεί το 2008 για την κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι «Κατά καιρούς όσοι είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε το υπουργείο Εξωτερικών έχουμε ασκήσει κριτική ο ένας στον άλλο. Πάντα όμως σεβόμασταν ότι το ΥΠΕΞ εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες πέρα και πάνω από κόμματα. Κανείς δεν το εξευτέλισε με αυτό τον τρόπο.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες παραπέμπω στη δήλωση του τότε Γ.Γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη Θεόδωρου Σκυλακάκη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη καταλήγει λέγοντας:

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ: Ο Τίτος Πατρίκιος στην Μύκονο

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                          
Μύκονος, 30-03-2017

                                      ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                        

Μια μοναδική συνάντηση με τον Τίτο Πατρίκιο πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ την Τετάρτη 29 Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Ποιητική Άνοιξη» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης.

Ο Τίτος Πατρίκιος αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του και διάβασε ποιήματα με τον χαρισματικό αφηγηματικό του τρόπο. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στα χρόνια της αντίστασης, στις πόλεις που σημάδεψαν την πορεία της ζωής του, αλλά και στους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον ενέπνευσαν όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις από την πρώτη του επίσκεψη στη Μύκονο το 1985. Διάβασε ποιήματα από όλες τις περιόδους του έργου του ξεκινώντας από την συλλογή «Χωματόδρομος» του 1954 και κλείνοντας με δύο ανέκδοτα ποιήματα που διαβάστηκαν για πρώτη φορά. Ο ποιητής συνομίλησε με τον Θέμη Ροδαμίτη αλλά και με το κοινό. Η μουσικός Μαργαρίτα Σαλταμανίκα με την κιθάρα της συνόδευσε την αφήγηση του ποιητή με μουσικά κομμάτια που σημάδεψαν την πορεία του.

Ήταν μια προσωπική μαρτυρία ταξίδι με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική του ευαισθησία και την πολιτική του συνέπεια αλλά και το μοναδικό του χιούμορ. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κα. Ανδριανή Κουφού ενώ στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ευχαρίστησε τον ποιητή για την παρουσία του και του προσέφερε τιμητικά εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία της Μυκόνου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αισθητικής κ. Γιώργος Μπουγιούρης, καθώς και πλήθος κόσμου. 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τό ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ: Έκτακτη γενναία επιχορήγηση στά Νηπιαγωγεία καί τά Δημοτικά σχολεία

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


                                        ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                          
«ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ»
                                                            ***
Τριπλάσια η χρηματοδότηση του Δήμου από την αντίστοιχη κρατική
                                                            ***

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου με το ποσό των 100.000,00 € για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους, μετά και από την υπ’ αριθμ. 14/2017 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, σύμφωνα με το άρθρο 202 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 38 του Ν. 4257/2014. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο να διαθέσει εκτάκτως χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν, από το Υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου δεν είχε τη δυνατότητα να επιχορηγήσει την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή τα τρία προηγούμενα χρόνια γιατί η προηγούμενη διοίκησή της δεν είχε ολοκληρώσει τη σύνταξη απολογισμών, για τα έτη 2012 – 2014, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλες οι διαδικασίες, από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να έχουν συσσωρευτεί οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 140.000 € (ενδεικτικά ανεξόφλητοι λογαριασμοί του ΟΤΕ, ήδη από το 2007).

Το ποσό των 100.000 € που διέθεσε ο Δήμος Μυκόνου είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθότι η αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε λιγότερο από 30.000 € ετησίως.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά : «Η σημερινή ενέργεια αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη θέληση να συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της εκπαίδευσης, παρέχοντας τριπλάσια χρηματοδότηση από την αντίστοιχη κρατική. Στο πλαίσιο αυτό και πάντα σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, με απώτερο στόχο τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης σε μία περίοδο, που λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας η επίσημη Πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις της. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι το αίτημα στην Πολιτεία να νομοθετήσει τη δυνατότητα του Δήμου να στηρίζει οικονομικά τις νευραλγικές υπηρεσίες στο Νησί. Το ζητάμε εδώ και πολύ καιρό και όπως αποδεικνύεται, το κάνουμε πράξη, όταν μας δίνεται η δυνατότητα
».
Μύκονος, 29-03-2017
                                ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ