Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Αξιόλογη διάκριση γιά τή χώρα μας

Στα πέντε κορυφαία τεχνικά έργα στον κόσμο η Ολυμπία Οδός
Βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών
Ως ένα από τα πέντε κορυφαία τεχνικά έργα στον κόσμο βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών (ASCE - American Society of Civil Engineers) το έργο μελέτης και κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Πάτρα (Ολυμπία Οδός).
Η τελετή βράβευσης για το Μέγα Βραβείο του «εξοχότερου επιτεύγματος έργου πολιτικού μηχανικού» (OCEA-outstanding civil engineering achievement πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019 στην Ουάσιγκτον. Η Ολυμπία Οδός συμπεριλήφθηκε στα πέντε κορυφαία έργα που βραβεύτηκαν από τις 100 υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν παγκοσμίως και αφορούν το σύνολο του φάσματος των έργων πολιτικού μηχανικού. Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού είναι το μοναδικό έργο ευρωπαϊκής χώρας, που απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση...

Μεγάλη επετειακή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη : «1821, Πριν και μετά»

«1821, Πριν και μετά»: Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank

Απεικόνιση του όρκου των αγωνιστών στην εκκλησία της Aγίας Λαύρας, Θεόδωρου Bρυζάκη ( 1814-78), Ελαιογραφία.

Το Μουσείο Μπενάκη, με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, διοργανώνει μεγάλη επετειακή έκθεση για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Κωνσταντίνος Βολανάκης, "Η αποβίβαση του Καραϊσκάκη στο Φάληρο", 1895, ελαιογραφία σε καμβά, 150x273 εκ.
 Δείτε παρακάτω τούς ωραιότατους πίνακες ζωγραφικής (Βολανάκη, Τσαρούχη καί αλλων)

Εκδήλωση τό Σάββατο 23 Μαρτίου : "1821 Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος"


Αγαπητοί Φίλοι,
Σας ενημερώνουμε για την εκδήλωση "1821 Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος" το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00. Θα ήταν χαρά μας να παραβρεθείτε!

Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

ΦΙΛΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ filoilaografikoumouseiou@gmail.com



Μύκονος : Πολλοί συνδυασμοί σκαρώνονται... Πόσοι θά φτάσουν στό "νερό"; ...


*παλαιότερο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου παραλλαγμένο, μέ τελείως διαφορετικά λόγια

Ποιά ειναι η σωστή θέση οδήγησης; [βίντεο]


Δείτε πώς πρέπει να ρυθμίζετε το κάθισμά σας όταν πρόκειται να οδηγήσετε – για να είστε ασφαλείς αλλά και για χειρίζεστε πιο άνετα το αυτοκίνητό σας - σε ένα πολύ όμορφο βιντεάκι που δημιούργησε η Jaguar: Η σωστή θέση οδήγησης σε 9 απλά βήματα, 9 ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές.
  1. Αδειάστε τις τσέπες σας
  2. λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας (ποτέ τεντωμένα πόδια)
  3. ακουμπήστε την πλάτη σας στην πλάτη του καθίσματος
  4. η σπονδυλική σας στήλη σε κατακόρυφη θέση
  5. οι μηροί σας πρέπει να ακουμπούν στο κάθισμα
  6. ρυθμίστε την απόσταση από τα πεντάλ (τα πόδια ελαφρά λυγισμένα, ακόμα και όταν πατάτε τέρμα κάποιο πεντέλ)
  7. οι αγκώνες πρέπει να είναι ελαφρά λυγισμένοι
  8. οι ώμοι πρέπει να ακουμπούν στο κάθισμα ακόμα και όταν στρίβετε το τιμόνι
  9. φέρτε το προσκέφαλο στο ύψος του κεφαλιού σας
21 Μαρ. 2019

από : tvxs.gr

Παράταση γιά τό Brexit...

Brexit: Σε παράταση έως τις 22 Μαΐου συγκλίνουν οι Eυρωπαίοι ηγέτες...
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν να δώσουν παράταση στη Βρετανία μέχρι τις 22 Μαΐου για να ολοκληρώσει τη διαδικασία για το Brexit, μόνο όμως εφόσον το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ένα προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο εξετάζουν οι "27".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συμφωνήσει, πριν...

Έχει μεγάλη κατηφόρα η διαδρομή πρός...

Το μπορντέλο...
Άρης Σκιαδόπουλος
Έχουμε μια τάση στην απενοχοποίηση. Παρελαύνει η βια καθημερινά από τις οθόνες μαζί με την αισθητική πρόκληση και κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Έχουμε εθιστεί σε μια καθημερινότητα που δοκιμάζει τις κοινωνικές αντοχές και που κορυφώνεται σε περιόδους κρίσεων. Τότε που η παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο.

Βλέπουμε από τον καναπέ σχεδόν κάθε βράδυ να ληστεύουν και να κακοποιούν τον διπλανό μας και δεν τρέχει τίποτα. Μόνο σαν έρθει τη σειρά μας κλαψουρίζουμε, μπροστά στην κάμερα. Παρακολουθούμε τις ατέλειωτες ουρές μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΔ με πτυχιούχους κι όχι μόνο, να αιτούνται μια θέση για το μεροκάματο και μένουμε ασυγκίνητοι λες και δεν θα’ρθει η σειρά του δικού μας παιδιού. Δεν θυμώνουμε. Δεν μας απασχολεί που θα βρεθεί το δικό μας κορίτσι κάποια στιγμή.

Έτσι τώρα. Πέσαμε από τα σύννεφα όταν ακούσαμε για τις φοιτήτριες που πέσανε θύματα κυκλώματος εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Πως είναι δηλαδή δυνατόν ενήλικες και μορφωμένες κοπέλες και να μην ξέρουν που μπλέκουν!

Δελτίο Τύπου γιά τίς "Εργασίες Συντήρησης" τού Οδικού Δικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ   
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
 

Ο Δήμος Μυκόνου θα ήθελε να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού μας πως οι εργασίες που αφορούν στο μεγάλο έργο για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου της Μυκόνου καθυστερούν λόγω καιρικών συνθηκών.
Συγκεκριμένα, κατόπιν επικοινωνίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τον εργολάβο και τον υπεργολάβο του έργου ανέφεραν πως η καθυστέρηση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου οφείλεται αποκλειστικά στα καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις με αναγκαία την αναμονή ώστε να στεγνώσει πλήρως το οδόστρωμα και προκειμένου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...