Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ΝΔ στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή...

Η Νέα Δημοκρατία στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΦΩΤΟ...
Το ετήσιο μνημόσυνο για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη.

Όπως φαίνεται...
και στις φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, το παρών στο μνημόσυνο έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πολλά στελέχη του κόμματος.

Δείτε τις φωτογραφίες :

"Ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη Ευρώπη"...

Ανόβερο-Ομπάμα: Ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη Ευρώπη

«Οι ΗΠΑ και ο κόσμος ολόκληρος χρειάζεται μαι ενωμένη Ευρώπη», τόνισε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του το πρωί της Μ. Δευτέρας στο Ανόβερο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι...
ένα σπουδαίο επίτευγμα, είπε ενώ επισήμανε ότι η «Ευρώπη και η Αμερική έχουν κοινές αξίες. Η Αμερική δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις μόνη. Η Ευρώπη είναι σημαντικός σύμμαχος... Ο κόσμος χρειάζεται μια επτυχημένη και αναπτυσσόμεη Ευρώπη».

«Μια ενωμένη Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για την διεθνή τάξη πραγμάτων», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναλάβει το δικό της μερίδιο του βάρους της παγκόσμιας ασφάλειας.

Επιβεβαιώνοντας τις πρωινές αναφορές ο αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε την ανάπτυξη έως και 250 επιπλέον ενστόλων στην Συρία, ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, είπε πως πρέπει να διατηρηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρις ότου εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ.
 

Αγγελιόσημο, Μάνος και ανακρίβειες...


Μια ανάρτηση του Στ. Μάνου, γεμάτη (σκόπιμες?) ανακρίβειες:
«Απεργούν οι δημοσιογράφοι διεκδικώντας να μη καταργηθεί το (επαίσχυντο) αγγελιόσημο. Το αγγελιόσημο...
που βαρύνει την κοινωνία προς όφελος των δημοσιογράφων. Αντί να πληρώνουν οι δημοσιογράφοι για την ασφάλισή τους, να πληρώνει η κοινωνία. Αυτή την αθλιότητα καταργεί στο άρθρο 38 παρ. 9 το νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου. Για αυτή τη συγκεκριμένη ρύθμιση που, αν ψηφιστεί, θα ισχύσει αμέσως δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον κατά τα άλλα θλιβερό κ. Κατρούγκαλο»
Οφειλε να γνωρίζει οτι:
1. Οι δημοσιογράφοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, το αγγελιόσημο υποκαθιστά τις.. εργοδοτικές εισφορές και την συμμετοχή του κράτους.
2. Αν καταργηθεί το αγγελιόσημο (το οποίο επιβάλλεται επι των διαφημίσεων) το κράτος θα πρέπει να συμμετάσχει με εισφορές, οπως κάνει σε όλα τα ταμεία.
3. Η αντικατάσταση του αγγελιόσημου με εργοδοτικές εισφορές, σημαίνει επιβάρυνση του κόστους των εργοδοτών των ΜΜΕ οι οποίοι σήμερα δεν πληρώνουν καν τους μισθούς. Αυτό σημαίνει κλείσιμο ακόμα περισσότερων ΜΜΕ, κάποιος το επιθυμεί αυτό, σωστά ;

Γιάννης Παντελάκης (fb)

zoornalistas.blogsspot.gr

Ντάισελμπλουμ, ο… σύμμαχος...

deiselblu

Μπορεί ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να έχει υιοθετήσει στο παρελθόν σκληρές θέσεις κατά της Ελλάδας, ωστόσο τώρα αποτελεί...
έναν πρόσκαιρο σύμμαχο για την ελληνική κυβέρνηση. Στο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα, οι δηλώσεις του Ολλανδού αξιωματούχου ήταν εξαιρετικά θετικές για την πορεία των συζητήσεων και ο Ντάισελμπλουμ είχε αφαιρέσει από τη γλώσσα του τις συνήθεις «προειδοποιήσεις» που απηύθυνε
προς την Αθήνα. Επιπλέον όλων αυτών, ο Ντάισελμπλουμ μόλις προχθές, μετά το Ecofin στο Άμστερνταμ, στήριξε και… επικοινωνιακά την ελληνική κυβέρνηση, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Reuters κατά πόσον ο αυτόματος μηχανισμός μέτρων αποτελεί τέταρτο Μνημόνιο, όπως κατηγορούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένα ΜΜΕ. «Τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο», απάντησε κοφτά ο Ντάισελμπλουμ, στηρίζοντας επικοινωνιακά, αλλά και πολιτικά, το Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς, πάνε οι εποχές που σηκωνόταν και έφευγε νευριασμένος από την συνέντευξη Τύπου με τον Βαρουφάκη…
matrix24.gr

Ψαρούκλα στή μπάγκα - μεζές γιά μερακλήδες!

                                                                                                                                                                             Φωτό : X.B.
Αυτή η τουλινάρα (79 κιλά) ψαρεύτηκε στή Μύκονο καί τή φέρανε εχτές 
τ' απόγεμα στή μπάγκα, απ' όπου κατέληξε απέναντι στά ψυγεία, τά σουκαλοτήγανα καί τίς σχάρες τού Μαθιού Θεοχαράκη (τής "Καδένας").
Όσοι ρεόνται τό μεζέ της, ο δρόμος γιά τήν "Καδένα" είναι γνωστός καί μή εξαιρετέος... 
Δ.Ν.Α. 

(Η φωτογραφία στάλθηκε από πασίγνωστο Μυκονιάτη πού διασκέδαζε ...ινγκόγνιτο (!!!) από τό πρωί στό Γιαλό...)

Νέος κύκλος επαφών με τους θεσμούς...

Νέος κύκλος επαφών με την τρόικα για τα δύο πακέτα μέτρων

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι νέες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς με στόχο να υπάρξει συμφωνία έως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Αν υπάρξει τελικά συμφωνία...
τότε έκτακτο Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Πέμπτη έτσι ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία και να αποφασιστεί η ροή χρήματος προς την Ελλάδα, καθώς το κρατικό ταμείο στερεύει επικίνδυνα.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα κυβέρνηση και δανειστές θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει στα μέτρα του πακέτου των 5,5 δισ. ευρώ, όπου απομένει το αφορολόγητο και οι έμμεσοι φόροι, αλλά και στο προληπτικό πακέτο μέτρων 3,6 δισ. ευρώ, που, όπως συμφωνήθηκε στο άτυπο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης. Το προληπτικό πακέτο των νέων μέτρων θα ενεργοποιηθεί εάν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Εκτός από τα ανοιχτά μέτωπα του κανονικού πακέτου των 5,5 δισ. ευρώ πιο δύσκολο είναι το ζήτημα των προληπτικών μέτρων.

Στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν θεσμοθετημένο «κόφτης δαπανών». Μια αυτόματη διαδικασία περικοπής δαπανών, όταν διαπιστώνεται υστέρηση έναντι των δημοσιονομικών στόχων. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, καθώς όπως υποστηρίζει η Αθήνα, το ελληνικό σύνταγμα δεν προβλέπει τη θεσμοθέτηση μέτρων εν αναμονή.

"Σαφάρι" της κυβέρνησης για ρευστότητα...

Σαφάρι της κυβέρνησης για ρευστότητα

Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όποιον φορέα μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση.

Μετά τη μεταφορά...
100 εκατ.ευρώ από τον ΟΑΕΔ, τώρα τα νοσοκομεία αλλά και ο ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως είχε γίνει και το 2015.

Αν και στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι μπορούσαν να αντέξουν ταμειακά τον Μάιο και ίσως τον Ιούνιο τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η υφιστάμενη ρευστότητα δεν επαρκεί να καλύψει σίγουρα τον Ιούνιο και η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι επιτακτική.

Εάν δεν υπάρξει λύση μέσα στο Μάιο είναι πιθανόν να αθετηθούν ξανά υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ (τον Ιούνιο πρέπει να καταβληθούν στο Ταμείο 306 εκατ. ευρώ και τον Ιούλιο 459 εκατ. ευρώ) ή ακόμη και προς την ΕΚΤ και στις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, που τον Ιούλιο θα πρέπει να λάβουν συνολικά 2,2 δισ. ευρώ για την εξόφληση ομολόγων που λήγουν και την καταβολή των τόκων προς το ευρωσύστημα.

Η υποχρέωση αυτή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς να έχει γίνει εκταμίευση κάποιου ποσού από το τρίτο δανειακό πρόγραμμα που έχει υπογράψει η χώρα.

Οσο καθυστερεί η συμφωνία τόσο αυξάνονται οι δυσκολίες στο μέτωπο των πληρωμών που το επόμενο διάστημα έχουν ως εξής:

• Τον Μάιο πρέπει να καλυφθούν 460 εκατ. ευρώ δανειακών κεφαλαίων και τόκων, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά «ακούρευτα» ομόλογα συνολικού ύψους 255 εκατ. ευρώ και την καταβολή τόκων ύψους 120 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

• Τον Ιούνιο ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 705 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 306 εκατ. ευρώ αποτελούν δόση προς το ΔΝΤ.

• Τον Ιούλιο θα πρέπει να καλυφθούν υποχρεώσεις 3,666 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,872 δισ. ευρώ αφορούν ομόλογα (μαζί με τόκους) που κατέχουν η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, τα οποία λήγουν στις 20 Ιουλίου, και τα 458 εκατ. ευρώ νέα δόση προς το ΔΝΤ.
 

Αλυσίδα θανάτων στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1»

Αγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το φορτηγό πλοίο «Noor 1» φέρνει στο φως η «Κ», παράλληλα με την εισαγγελική πρόταση ενοχής επτά κατηγορουμένων ως αρχηγικών μελών εγκληματικής οργάνωσης
                                                                                ********* 
Οι σκιές και οι θάνατοι στην υπόθεση «Noor 1»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 «Στις 3.30 τα ξημερώματα έξω από το Ομάν και ενώ κοιμόμουν άκουσα φωνές. Πήγα στο κατάστρωμα και είδα δίπλα στο πλοίο μας ένα άλλο μικρότερο και άτομα να βάζουν πάνω στο πλοίο κάτι τσουβάλια. Στο κατάστρωμα ήταν ο καπετάνιος, δύο τρία άτομα άγνωστα σε μένα και δύο τρία μέλη του πληρώματος. Ρώτησα τον καπετάνιο δέκα φορές τι είναι αυτά τα τσουβάλια και εάν έχουν δικαιολογητικά. Εκείνος νευρίασε και μου είπε ότι ο νόμος λέει να μην ασχολούμαι και να πάω στη δουλειά μου».
Ετσι είχε περιγράψει –απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας– τη φόρτωση 2.1 τόνων ηρωίνης στο «Noor 1» o Ινδός μηχανικός του πλοίου Σιράσταβα Ντεμπράτ Kουμάτ, που κατέληξε στις 8 μ.μ. της περασμένης Παρασκευής στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζανείου Νοσοκομείου. Ο 32χρονος είχε πτυχίο πλοιάρχου, ωστόσο είχε προσληφθεί στο «Noor 1» ως β΄ μηχανικός, καθώς –όπως είχε καταθέσει– είχε ανάγκη τα χρήματα για να συντηρεί τους ηλικιωμένους γονείς του στην Ινδία. Ο Σιράσταβα είχε κατονομάσει τον κατηγορούμενο πλοιοκτήτη του «Noor 1» Παντελή Κ. ως το άτομο που τον είχε προσλάβει στο πλοίο. Ακόμα είχε αναγνωρίσει τον έγκλειστο εφοπλιστή Μάκη Γ. και δύο βοηθούς του ως τα άτομα που ξεφόρτωσαν τα σακιά με την ηρωίνη μετά τον κατάπλου του «Noor 1» στην Ελευσίνα και τέλος είχε καταθέσει ότι ο επίσης κατηγορούμενος ναυλομεσίτης «κάπτεν Τζορτζ» βρισκόταν σε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον καπετάνιο του «Noor 1» έως ότου το δεξαμενόπλοιο καταπλεύσει στην Ελευσίνα.
Η αδιαθεσία
Παρότι για τον 32χρονο και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είχε –ήδη από το Δεκέμβριο– συμπληρωθεί το 18μηνο της κράτηση, παρέμεναν υπό «περιορισμό» στο Α.Τ. Δραπετσώνας, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν χρήματα για να μισθώσουν διαμέρισμα. Ο δικηγόρος των μελών του πληρώματος Γιάννης Γλύκας περιέγραψε στην «Κ» ότι ο 32χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 5 μ.μ. της Παρασκευής και, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τους αστυνομικούς του τμήματος, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο πριν από...

Αυτές είναι οι πρώτες 25 προτάσεις της ΝΔ...



Τίποτα το φρέσκο...

Τις πρώτες 25 προτάσεις του προγράμματός της έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία μετά τη λήξη των εργασιών του 10ου τακτικού της συνεδρίου.

Όπως...
σημείωσε στην ομιλία του νωρίτερα την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε το κόμμα των 5Α: Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη, Αριστεία, Αξιοπιστία. Εκπροσωπούμε τους πολίτες που θέλουν η Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, εκπροσωπούμε τους άνεργους, τη μεσαία τάξη, όλους όσους θέλουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, Οι πολίτες αυτοί προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Κοινό στοιχείο όλων είναι η αντίθεση στα επικίνδυνα δημαγωγικά άκρα. Είμαστε η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα τραβήξει τη χώρα από τον βούρκο της παρακμής».

Οι 25 προτάσεις της ΝΔ είναι οι ακόλουθες: