Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΜΟΥ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : H πρόσκληση είναι γιά 29/8/2018, δηλαδή γιά σήμερα.
Στάλθηκε -από τό γραφείο Τύπου τού περιφεριάρχη- μέ e mail σήμερα (29/8/2018) στίς 15.43 μ.μ.!!!
Δημοσιεύεται από τή "Νέα Μυκόνο" σήμερα στίς 23.25 μ.μ. καί νά μάς συγχωρείτε πολύ πού δέν τήν αναρτήσαμε εγκαίρως (στίς ...15.43 μ.μ.!) καί σάς στερήσαμε τή δυνατότητα νά πάρετε αεροπλάνα κι ελικόπτερα γιά νά προλάβετε μιά αξιόλογη εκδήλωση όπως η παραπάνω γιά τήν οποία οι "φιλότεχνοι" (τού γρ. Τύπου) ό,τι θυμούνται χαίρονται...
Άν ήταν νά εγκαινιαζότανε η πλακόστρωση κανενός στενού στήν Τήλο ή στή Σύμη θά τόχανε "κακαρίσει" από μέρες τό ...νέο!
Κάποιος πρέπει νά τούς πεί νά κρεμάσουν κανένα σκόρδο, στήν πόρτα τού γραφείου. 
Γιά τό μάτι...

Από πέντε «Αι μωραί παρθέναι» (τής παραβολής) μειώθηκαν σέ δύο (τής υπερβολής)...

Παρθένες…
Ξεσηκώθηκαν στη New Democracy για την περίπτωση της Παπακώστα. Θυμήθηκαν αμέσως, τι έλεγε πριν από δύο χρόνια για τον Τσιπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειρωνείες και φαρμακερά βέλη από Σπυράκη, Ασημακοπούλου και πολλούς άλλους.

Ξαφνικά, η…
μνήμη τους έγινε επιλεκτική. Ο Άδωνις ας πούμε (για να μην πούμε και για άλλους) όταν πέρναγε γενεές δεκατέσσερις τη ΝΔ και τον Καραμανλή (μέχρι προδότη τον είχε χαρακτηρίσει), λησμονήθηκε.

Εδώ δεν ισχύει το scripta manent. Το παίζουν παρθένες. 
Μωρές…



ΣΗΜΕΙΩΣΗ : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεμένα τά πλοία τή Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη...

Αμετακίνητη η ΠΝΟ για την απεργία στις 3 Σεπτέμβρη...
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων που έχει εξαγγείλει για τις 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ καθώς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένα σημείο σύγκλισης με τους ακτοπλόους στο βασικό αίτημά τους, που είναι η ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Το πρωί συνεδρίασε η διοίκηση της ΠΝΟ με κύριο θέμα...

Πλέει στον Σαρωνικό η τριήρης «Ολυμπιάς»...

Η ιστορική τριήρης «Ολυμπιάς» στον Σαρωνικό
Πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) να συμμετάσχουν ως κωπηλάτες της τριήρους «Ολυμπιάς» σε ένα δίωρο ταξίδι, όχι απλά στον Σαρωνικό Κόλπο αλλά στην αρχαία ιστορία της Αθήνας.
Οι 1.100 πολίτες που κωπηλάτησαν στα πρώτα έξι ταξίδια της τριήρους, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας ζήσει μία μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.
Η τριήρης «Ολυμπιάς» είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος...

Δελτίο Τύπου Δήμου Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Ο Δήμος Μυκόνου εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση ύψους 125.000 ευρώ, ύστερα από την ένταξή του στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που αφορά στην αγορά μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού. 

Τό πολιτικό σκίτσο γιά τόν ανασχηματισμό...


                                                           ...τού Δημήτρη Χαντζόπουλου

από hantzopoulos.gr

Έρχονται 222 εκατομμύρια ευρώ από Βέλγιο...

Το Βέλγιο θα αποδώσει περίπου 222 εκατομμύρια ευρώ από τόκους στην Ελλάδα
Το Βέλγιο θα αποδώσει περίπου 222 εκατομμύρια ευρώ από τόκους στην Ελλάδα

Το Βέλγιο θα αποδώσει συνολικά 221,8 εκατ. ευρώ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διάθεσης των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα, γράφει η εφημερίδα L' Echo
«Εν μέσω κρίσης, η ΕΚΤ είχε προχωρήσει το 2010 σε επαναγορά ελληνικού δημόσιου χρέους, κάτι που επέτρεψε στο ευρωσύστημα (ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες) να πραγματοποιήσουν κέρδη. Στις 22 Ιουνίου, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν να αποδώσουν αυτά τα κέρδη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας.
Οι συναλλαγές θα λάβουν χώρα Δεκέμβριο και Ιούνιο, από αυτήν τη χρονιά και μέχρι το 2022. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας ή για τη χρηματοδότηση επενδύσεων που θα λάβουν το πράσινο φως των πιστωτών».
Τα ποσά ανά χώρα δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, αλλά η L' Echo αναφέρει ότι έλαβε την πληροφορία αυτή από το βελγικό υπουργείο Οικονομικών.

  
gazzetta.gr

Το νέο κυβερνητικό σχήμα...

Ανασχηματισμός: Όλα τα νέα ονόματα...
Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Πρωί, μεσημέρι, βράδυ...

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Για τους παρουσιαστές ακόμα παίζεται το ποιοι θα είναι. 

Ο καλεσμένος είναι όμως σταθερός. 
Άδωνις Γεωργιάδης πρωί- μεσημέρι- βράδυ...

Από το altsantiri.gr

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ραγκούσης...

Σιγά μη μου ζητήσουν συγγνώμη...
«Χείμαρρος» ο Ραγκούσης μετά τον ανασχηματισμό...
«Άστραψε και βρόντηξε» μέσω του λογαριασμού στο Twitter o Γιάννης Ραγκούσης, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου κυβερνητικού σχήματος, εξαπολύοντας επίθεση κατά «γαλάζιων» στελεχών και δημοσιογράφων για τα σενάρια που εξύφαναν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το πολιτικό του μέλλον.

«Ελπίζω να συμφωνούμε πως έγινε ο ανασχηματισμός και ότι -όπως είχα πει- δεν είμαι υπουργός.
Ε λοιπόν, για όσους έχουν κάνει την κακοήθεια επάγγελμα -και τώρα που δεν μπορούν να μου αποδώσουν ιδιοτέλεια-επαναλαμβάνω:
η ημέρα που έφερε το τέλος των μνημονίων ήταν μία ιστορική ημέρα», έγραψε ο κ. Ραγκούσης στο Twitter, ενώ στη συνέχεια επανήλθε με νέα ανάρτηση, σημειώνοντας:

«Σιγά μη μου ζητήσουν συγνώμη για τις προσβολές τους όλοι αυτοί που βρωμίζουν τη δημόσια ζωή με την κακοήθειά τους.Ειδικά κάποιοι π.υπουργοί και υφυπουργοί του Σαμαρά ή υπάλληλοι του Ψυχάρη-Μαρινάκη,που με τη διαπλοκή τους εκμαυλίζουν για πολλά χρόνια πολιτικούς και δημοσιογράφους»...