Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα «αντίδοτα» για τον επερχόμενο καύσωνα


Σημείωση Ν.Μ. : Οι προβλέψεις τού "allmetsat" γιά Μύκονο μιλούν γιά 33 -34 βαθμούς μέ Γαρμπή (ΝΔ) κυρίως τήν Πέμπτη, ευτυχώς, χωρίς πάρα πολύ υγρασία.

                                      -------------

 Η αποφυγή της ηλιοθεραπείας και της βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης, καθώς και τα ελαφρά γεύματα είναι τα κυριότερα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και τη βαριά σωματική εργασία, να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.
Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
Τέλος τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.
Εξάλλου, η διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων σε ανακοίνωσή της συνιστά στους δημότες και ειδικά σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τον περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο.
Τις κλιματιζόμενες αίθουσες των Λεσχών Φιλίας ανοίγει από αύριο ο Δήμος Αθηναίων, από τις 10:00 έως τις 18:00, ενόψει του επερχόμενου καύσωνα τα επόμενα 24ωρα. Συγκεκριμένα θα ανοίξουν οι αίθουσες: Μαμούρη και Δύμης 22 στον Άγιο Παύλο, Δράκου 26-28 στον πεζόδρομο στο Κουκάκι, Χελντράιχ 15 στον Νέο Κόσμο, Αθηνοδώρου 61 στα Κάτω Πετράλωνα, Αίμωνος 9 και Άστρους στην Κολοκυνθού, Αχαρνών 372 στον Άγιο Ελευθέριο και Πανόρμου και Βαθέως στους Αμπελόκηπους.
 Ο Οργανισμός Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων του Δήμου Αθηναίων (ΟΑΚΠ), κατόπιν ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνιστά στους δημότες και ειδικά σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Ιουνίου, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να αποφύγουν την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και την έντονη σωματική εργασία.
kathimerini.gr 


Σέ πορεία πρός τήν προεδρική εκλογή...

Η διαπλοκή, το παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου και το τέλος της πολιτικής εξουσίας

Η διαπλοκή και όχι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είναι αυτή που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου.

Της Βασιλικής Σιούτη
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, που η διαπλοκή αναλαμβάνει πολιτική δράση στο παρασκήνιο, αλλά αυτή τη φορά σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής εξουσίας στη χώρα.

Από την επομένη των ευρωεκλογών τα κομματικά επιτελεία- και όχι μόνο- άρχισαν την αριθμητική: προσθέσεις και αφαιρέσεις. Για την κυβέρνηση η άσκηση είναι πως από τους 152 βουλευτές που έχει , θα πάει στους 180. Άρα, χρειάζεται άλλους 28. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητούμενο είναι πως από τους 71 που έχει, θα βρει άλλους 50 για να γίνουν 121 και να αποτρέψουν την εκλογή προέδρου, ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές.

Αντικειμενικά η κυβέρνηση έχει πιο εύκολη δουλειά για τουλάχιστον δύο λόγους: χρειάζεται μικρότερο αριθμό από αυτόν που ψάχνει η αξιωματική αντιπολίτευση και έχει περισσότερα ανταλλάγματα να προσφέρει. Και χειροπιαστά.

Πρώτα απ’ όλα στη βασική δεξαμενή (ανεξάρτητοι, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ), από την οποία αμφότεροι θα επιχειρήσουν να ψαρέψουν, οι βουλευτές δεν έχουν κανένα λόγο να επιθυμούν πρόωρες εκλογές καθώς οι περισσότεροι από αυτούς προβλέπεται να μην εκλεγούν ξανά. Άρα, οι εκλογές για τους περισσότερους σημαίνει ότι θα βγουν από το παιχνίδι.

Από την άλλη, οι κυβερνητικές δυνάμεις διαχειρίζονται και εξουσία και χρήμα και οπωσδήποτε τα θέλγητρά τους είναι πιο ισχυρά. Και βέβαια οι περισσότεροι βουλευτές του target group ξέρουν ότι μάλλον αυτή είναι η τελευταία προσφορά που θα έχουν.

Στο Σύριζα, ακόμα κι αν επιχειρήσουν να ξεφύγουν από το καθαρά ιδεολογικό πολιτικό πλαίσιο , αυτά που έχουν να τους προσφέρουν είναι μάλλον αβέβαια και αφορούν στο μέλλον.

Αυτοί που έσπευσαν να ανοίξουν το θέμα της εκλογής Προέδρου και δείχνουν ιδιαίτερη πρεμούρα πάντως, είναι οι εκπρόσωποι της διαπλοκής. Γιατί η διαπλοκή είναι που επείγεται και πιέζει την κυβέρνηση να εξασφαλίσει από τώρα το μαγικό αριθμό, ώστε να μην υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας το επόμενο εξάμηνο. Υπάρχουν δανειοδοτήσεις σε εκκρεμότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσής τους (σε βάρος του λαού φυσικά) και θέλουν να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ήρεμα.

Παρά την έντονη παρακίνηση που δέχεται η κυβέρνηση ωστόσο, και παρά την προθυμία της να ανταποκριθεί , ελάχιστη δουλειά έχει κάνει η ίδια σε αυτή την κατεύθυνση κι ας οργιάζει το παρασκήνιο.

Κι αυτό γιατί; Γιατί τη δουλειά την έχει αναλάβει η ίδια η διαπλοκή, όπως παραδέχονται ήδη αρκετά κυβερνητικά στελέχη στις ιδιωτικές τους συζητήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά, αλλά τώρα γίνεται σχεδόν απροκάλυπτα. Είναι οι εκπρόσωποι της διαπλοκής που έχουν αναλάβει το 152 να το κάνουν 180. Οι άλλοτε πανίσχυροι κομματικοί μηχανισμοί άλλωστε –όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ- είναι υπό διάλυση. Για αυτό και έχουν υποκατασταθεί ντε φάκτο από μηχανισμούς της διαπλοκής.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν υπάρχει πλέον πολιτική εξουσία στη χώρα. Αυτή έχει περάσει στα χέρια της διαπλοκής και το προσωπικό της κυβέρνησης είναι πλέον μόνο για τα προσχήματα.



Πίνακας που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή
Βασιλική Σιούτη
 ThePressProject.gr

Ζήτω το οργανωμένο έγκλημα!

Ας είναι καλά οι έμποροι ναρκωτικών, η «ρωσική μαφία» και οι μπράβοι της νύχτας. Έτσι θα έχουμε σε αυτή την χώρα εκπαίδευση, έρευνα, υγεία και … κοινωνική αλληλεγγύη!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας ήταν σαφέστατος στην τροπολογία που κατέθεσε και θα ψηφιστεί σύντομα από την Βουλή: «Τα ποσά που κατατίθενται στον τηρούμενο στην Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμό, τα οποία προέρχονται από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών δύνανται να διατίθενται για την χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης»!

‘Όταν «έρχεται» μία τέτοιου είδους ρύθμιση, από μία κυβέρνηση που στον τελευταίο τακτικό προϋπολογισμό της μείωσε τα κονδύλια των «κοινωνικών» υπουργείων 8 έως 10% και ετοιμάζει έναν νέο κύκλο περικοπών, μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κανείς: Βασικός χρηματοδότης της κοινωνικής πολιτικής της χώρας θα είναι εφεξής …το οργανωμένο έγκλημα!

Ας αφήσουμε όμως την πλάκα. Η τροπολογία αυτή αποτελεί – όπως λένε- υλοποίηση δέσμευσης της κυβέρνησης πριν τις ευρωεκλογές. Μια – επί της ουσίας- απελπισμένη προσπάθεια λαϊκίστικης «συγκάλυψης» της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

‘Όμως ακόμη κι έτσι οι κυβερνώντες κοροϊδεύουν . Ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός (με αριθμό 200547 έτσι για να ξέρετε) υποτίθεται ότι περιέχει 33.8 εκατομμύρια ευρώ. Όμως το πόσα από αυτά θα διατεθούν και πού θα καθορίζει με απόφασή του ο υπουργός Οικονομίας Γκ.Χαρδούβελης. Η μαγική λέξη στην διατύπωση της τροπολογίας είναι το «δύνανται». Δεν προστίθενται αυτά τα χρήματα στους προϋπολογισμούς των υπουργείων για να καλυφθεί έστω ένα μικρό μέρος από τις απώλειές τους. Απλά δημιουργείται ένας κυβερνητικός μηχανισμός δυνητικής οικονομικής ενίσχυσης.

Μήπως και ένας προεκλογικός μηχανισμός;

 ThePressProject.gr

Το τέλος ενός ακόμα μύθου: Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009


  Παραπολιτική

Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας, και εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να μην ασκηθεί καμία κατηγόρια κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο μελών της διοίκησης της.

Τις καταγγελίες περί διόγκωσης, που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, είχε υποβάλλει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη η Ζωή Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει το 2013 την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο μελών της για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει χωρίς απολογίες, με τυπικές κλήσεις.

Σήμερα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο, όπου και έγινε η σχετική εισαγγελική πρόταση και εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών για τελική κρίση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κανείς φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσους άλλους συκοφαντήθηκαν τότε με απώτερο σκοπό να καλυφθούν τα εγκλήματα της εποχής Καραμανλή.

Εξάλλου, πώς να ζητήσεις συγγνώμη όταν στη διασπορά τέτοιων μύθων βασίζεις την πολιτική σου εξέλιξη και επιβίωση; Θυμίζω ότι η περίφημη κ. Γεωργαντά έφτασε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί από κάποιους να θεωρείται «πολιτικό κεφάλαιο».

Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα παραμύθια επιτεύχθηκε ένας τρομερός διχασμός των Ελλήνων πολιτών που έφτασε στο σημείο να γεννήσει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψουν οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των ψεμάτων.

Εκλογές λόγω πολιτικής παράλυσης βλέπει ο Δασκαλόπουλος...

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι οι εκλογές "ίσως να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο", με την προϋπόθεση ότι θα...
διεξαχθούν με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης
Αναπόφευκτες χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τις εκλογές το φθινόπωρο σε περίπτωση, όπως ανέφερε, «πολιτικής παράλυσης».

«Αν κυριαρχήσουν τα συμπτώματα πολιτικής παράλυσης, οι εκλογές το φθινόπωρο μπορεί να καταστούν αναπόφευκτες» εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ σε πολιτιστική εκδήλωση στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι οι εκλογές «ίσως να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο», με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης...
voria.gr

Άνοιξε το κελί του Λαυρεντιάδη με 500.000 ευρώ...



crimenet.gr

Δεκαεννιά μήνες μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μένει ελεύθερος - ίσως και εντός της ημέρας - αμέσως μόλις...
πληρώσει τα 500.000 ευρώ που όρισε ως εγγύηση το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προκειμένου να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.
Του επιβλήθηκαν, επίσης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τακτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν, κυρίως, στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Τον τελευταίο καιρό ο Λαυρεντιάδης νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.
Προ ημερών, ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει - λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης - να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, απο την Proton Bank, όμως ο Λαυρεντιάδης παρέμεινε στη φυλακή καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του και η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.
Έτσι, υποβλήθηκε νέο αίτημα, που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης γι αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό απο το Συμβούλιο Εφετών.

...Eίμαστε γιά δέσιμο...Χάνουμε από παντού...

Ο Λοβέρδος, η Μαρία και η σφυρίχτρα!...



Ξέρετε πως καλεί στο γραφείο του τη γραμματέα του ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος όταν παθαίνουν black out τα...
τηλέφωνα του υπουργείου;
Βγάζει από το συρτάρι του μια μαύρη σφυρίχτρα και... σφυρίζει. Με το πρώτο παρατεταμένο σφύριγμα η Μαρία (η ιδιαιτέρα γραμματεύς του) εμφανίζεται στην πόρτα του.Ο υπουργός δικαιολογεί τα σφυρίγματα ως εξής: «Τι να κάνω όταν χαλούν τα τηλέφωνα; Να σηκώνομαι κάθε λίγο και λιγάκι για να της φωνάξω;

"BHMAτοδότης"

Ν. Κακλαμάνης: «Αρνούμαι να πιστέψω ότι η παράταξή μου έχει αποκλίνει τόσο…»...



Αποστάσεις από την κυβέρνηση κρατά ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, για τα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές στα θερινά τμήματα της Βουλής.
«Αρνούμαι να ...
πιστέψω ότι η παράταξή μου έχει αποκλίνει τόσο, όλα έχουν ένα όριο» δήλωσε στο Κόκκινο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης αναφορικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδια στα θερινά τμήματα της Βουλής.
Άφησε αιχμές για τη λειτουργία των θεσμών και της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες για τις οποίες αυξάνονται τα ποσοστά άλλων κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή». Τόνισε πως προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ΔΕΗ εκτός αν επέλθουν ριζικές αλλαγές.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την εκποίηση των αιγιαλών δήλωσε με νόημα πως «ελπίζω να το καταθέσουν τον Σεπτέμβριο με καθαρό μυαλό».

Η μικρή ΔΕΗ και το μεγάλο μυστήριο



tvxs ανάλυση
Ίσως όταν γίνει γνωστό το όνομα του αγοραστή της «μικρής ΔΕΗ» να δοθεί στην πράξη η εξήγηση για την πρεμούρα της κυβέρνησης να περάσει από το θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για το σπάσιμο της ΔΕΗ ώστε να πουληθεί το καλύτερο κομμάτι της (σε τι τίμημα άραγε;). Υποτίθεται ότι όλα γίνονται για να προσαρμοστεί η ελληνική πλευρά στις κοινοτικές οδηγίες για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το μοντέλο που θα προκύψει θα σηματοδοτεί άρση του μονοπωλίου και των κλειστών δομών στο συγκεκριμένο τομέα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στις λεπτομέρειες μετά από μια πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και προς τα έξω βγαίνει ότι διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά προφανώς η συζήτηση μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν γίνεται μόνο για τα συνδικαλιστικά της υπόθεσης, αλλά πρωτίστως για τα επιχειρηματικά.

Δεν είναι το μοναδικό θέμα ως προς το οποίο δεν βγάζουν νόημα οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, γιατί καίγονται να...

Το τέλος ενός ακόμα μύθου: Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009


  Παραπολιτική

Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας, και εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να μην ασκηθεί καμία κατηγόρια κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο μελών της διοίκησης της.

Τις καταγγελίες περί διόγκωσης, που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, είχε υποβάλλει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη η Ζωή Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει το 2013 την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο μελών της για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει χωρίς απολογίες, με τυπικές κλήσεις.

Σήμερα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο, όπου και έγινε η σχετική εισαγγελική πρόταση και εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών για τελική κρίση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κανείς φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσους άλλους συκοφαντήθηκαν τότε με απώτερο σκοπό να καλυφθούν τα εγκλήματα της εποχής Καραμανλή.

Εξάλλου, πώς να ζητήσεις συγγνώμη όταν στη διασπορά τέτοιων μύθων βασίζεις την πολιτική σου εξέλιξη και επιβίωση; Θυμίζω ότι η περίφημη κ. Γεωργαντά έφτασε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί από κάποιους να θεωρείται «πολιτικό κεφάλαιο».

Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα παραμύθια επιτεύχθηκε ένας τρομερός διχασμός των Ελλήνων πολιτών που έφτασε στο σημείο να γεννήσει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψουν οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των ψεμάτων.