Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο ...τά γένια ...καί τά χτένια!



Είναι άγνωστο τι είχε στο μυαλό του ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας όταν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει έκτακτη σύσκεψη για το δάνειο 100.000 ευρώ του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη,όμως σίγουρα η συζήτηση απασχολεί πλέον πολλά άλλα... εκτός από το δάνειο του Πολλάκη. 
Η ξαφνική ευαισθησία αποκαλύπτει και την τεράστια υποκρισία. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχει μείνει αμέτοχος στις πλέον σοβαρές τραπεζικές υποθέσεις, ωστόσο αποφάσισε να ελέγξει τον "βολικό" λόγω της οξείας γλώσσας του Πολάκη, υπηρετώντας ένα απελπισμένο επικοινωνιακό αφήγημα που  αμφισβητεί το πολυσυζητημένο "ηθικό πλεονέκτημα".

Τελικά το δάνειο, σύμφωνα και με τις σχετικές αναφορές από την Τράπεζα της Ελλάδας, είναι "σύννομο" και δόθηκε με "αυστηρά πιστοδοτικά κριτήρια", καλύπτεται από τις εμπράγματες εγγυήσεις και εξυπηρετείται. Κατά σύμπτωση ο Υπουργός που εμφανίστηκε ελεγχόμενος για κάποιες ώρες, είναι ο ίδιος που έχει εμπλέξει τον κεντρικό τραπεζίτη και τη σύζυγό του στο σκάνδαλο με τις πλασματικές διαφημίσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον έχει κριτικάρει ουκ ολίγες φορές...

Το επίκαιρο σκίτσο της ημέρας...

Μαξίμου στηρίζει Πολάκη

«Η ΤτΕ οφείλει να σέβεται την πολιτική ουδετερότητα»...
Πήρε θέση ο Τσίπρας στη διαμάχη Πολάκη-Στουρνάρα...
Θέση στην κόντρα του Γιάννη Στουρνάρα με τον Παύλο Πολάκη πήρε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Μετά την ανακοίνωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και την απάντηση του Παύλου Πολάκη μέσω Facebook, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως καλύπτει τον υφυπουργό Υγείας και κάνει λόγο για την «πολιτική ουδετερότητα» που πρέπει να ακολουθεί από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές»...

Πολάκης : Ειδικός στό νά χάνει τό δίκιο του...

Εγκληματίας χωρίς έγκλημα...
Εφόσον και ο ίδιος ο Π. Πολάκης διαψεύδει αλλά και δεν υπάρχει πουθενά ηχητικό που να αποδεικνύει την οποιαδήποτε παράνομη καταγραφή τότε δεν μπορεί προφανώς να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας.
Το μόνο που προκύπτει είναι ότι για άλλη μία φορά ο αν. υπουργός Υγείας -όσο κι αν είναι κατανοητό ότι δέχτηκε ενορχηστρωμένη μιντιακή και πολιτική επίθεση- αντέδρασε ακραία. Αυτού του τύπου όμως οι αντιδράσεις εν θερμώ και με αγοραίο τρόπο, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χάσει κάποιος το δίκιο του.

Σε κάθε περίπτωση οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά τραπεζικών στελεχών της Τράπεζας Αττικής που ελέγχονται για σωρεία «θαλασσοδανείων» (ακόμα και την περίοδο της χρεοκοπίας) αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών ήταν συνεργάτες του κ. Στουρνάρα απλά... συνέπεσε με τη δημοσιογραφική έρευνα του επίσης πολλαπλά δανειοδοτημένου «Πρώτου Θέματος». 

Ποιός ρυμουλκεί στή δεξιά τό ΚΙΝ.ΑΛ. (τέως Πασόκ)...;

Ο Βενιζέλος παρασύρει δεξιά το ΚΙΝ.ΑΛ...
Η κίνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να υπουργοποιήσει δύο στελέχη που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, άνοιξε, όπως άλλωστε αναμένονταν, ένα νέο κύκλο αντιδράσεων για την επιχειρούμενη διεύρυνση προς τον κεντρώο χώρο, διεμβολίζοντας το κόμμα της κ. Γεννηματά, στο οποίο συμμετέχει και ο Γ. Παπανδρέου με το κίνημα του.
Είναι λογικό, όταν ένα κόμμα υφίσταται μια τέτοια αφαίμαξη στελεχών να αντιδρά, όμως ο τρόπος αντίδρασης με απαξίωση των μέχρι χθες στελεχών τους και η προσπάθεια σύνδεσής τους  με «αμαρτωλά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη.
Την ίδια ώρα, βεβαίως, οι ίδιοι κήνσορες σιωπούν όταν πρώην σύντροφος τους αποκαλύπτει ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι το ιλιγγιώδες ποσό των 16 δισεκατομμυρίων δραχμών, έφτασε το 2.000 στα ταμεία του κόμματος τους. «Ουδέν σχόλιο», όπως μας είπαν, ούτε καν διέψευσαν ότι αυτά τα ποσά έφτασαν στο κόμμα, ούτε κατήγγειλαν τον καταγγέλλοντα, ούτε τον απαξίωσαν ούτε τίποτα...Σιωπή! 
Αλλά ούτε και ο «μεγάλος αντίπαλος» η ΝΔ δεν αντέδρασε, που εκείνη την χρονιά των 16 δισεκατομμυρίων δραχμών, έχασε στο παρά ένα τις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής από τον Κώστα Σημίτη... Το ξέχασαν κι εκείνοι...Σιωπή!

Δελτίο Τύπου: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ




Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου - ο οποίος και παρέλαβε τον έπαινο -  και η Δημοτική Σύμβουλος Τόνια Ανδρονίκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά και το ΔΣ του Δήμου Μυκόνου

Αντεπίθεση Πολάκη σέ Στουρνάρα καί ΜΜΕ. Σύννεφο ψευδών γιά τό δάνειο...

«Ούτε κατέγραψα συνομιλία, ούτε απείλησα τον Στουρνάρα»...
Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει, επί λέξει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τον ισχυρισμό ότι κατέγραφε τη συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, πολύ περισσότερο ότι τον απείλησε. 

Και προειδοποιεί ότι αν δεν ελέγξει τα δάνεια των Κυρ. Μητσοτάκη, Μ. Σπυράκη, Αδ. Γεωργιάδη, τότε αυτό σημαίνει ότι «δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Κατηγορεί επίσης τον κεντρικό τραπεζίτη ότι «χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του». Εν κατακλείδι, «αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα», σημειώνει ο Π. Πολάκης...

Αναλυτικά, η ανάρτηση του αν. υπουργού Υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:

Αποκριάτικος χορός Κυριακή 24 Φεβρουαρίου...

Αγαπητοί Φίλοι,
Το Σωματείο "Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" σας προσκαλεί σε αποκριάτικο χορό στις 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 2:00 το μεσημέρι στο εστιατόριο Apaggio στον Ορνό. 

Θα γίνει και διαγωνισμός μαγειρικής με γλυκιές και αλμυρές πίτες! 

Είσοδος με πλήρες μενού: 15 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά), τηλ. κρατήσεων: 698 3611 409.

Σας περιμένουμε μασκαρεμένους ή όχι για να διασκεδάσουμε!! 

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Αβαντάρουν τόν Πολάκη όσοι κινούν τήν "ιστορία" τού δανείου του...

Πήρε τηλέφωνο τον Στουρνάρα και ζήτησε τον έλεγχο κι άλλων δανείων
 
Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις για το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να τηλεφωνεί το βράδυ της Δευτέρας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδoς, Γιάννη Στουρνάρα για το συγκεκριμένο θέμα. 
Αφού ο κ. Πολάκης ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα ότι η συνομιλία τους... ηχογραφείται, ζήτησε από τον διοικητή της ΤτΕ να ελέγξει το δάνειό του, καθώς κι άλλα δάνεια όπως αυτό του Κήρυκα Χανίων στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα δάνεια προς τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, διάφορους πολιτικούς (Μαρία Σπυράκη, Άδωνη Γεωργιάδη) και το Πρώτο Θέμα
Μάλιστα, υπογράμμισε στον κ. Στουρνάρα ότι θα πάει από την Τράπεζα και δεν θα φύγει εάν ο διοικητής της ΤτΕ δεν διατάξει τη σχετική έρευνα.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για πρωτοφανείς ενέργειες του Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: