Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Νέα πρωτοβουλία τύπου Ντάισελμπλουμ πριν το Γιουρογκρουπ

Τσακαλώτος
Οι ελληνικές αντιπροτάσεις
Γράφει ο Πολιτικός

Σε κατεύθυνση «πολιτική συμφωνία» τη Δευτέρα εξακολουθεί να κινείται το Μαξίμου θεωρώντας ότι υπάρχουν δυνατότητες στο Eurogroup να καταγραφεί πρόοδος ανάμεσα σε όλες τις πλευρές-του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου- για να προχωρήσει αμέσως μετά το τεχνικό κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει σε μία «συνολική συμφωνία» είναι αρκετές ώστε οι θεσμοί να αποδεχτούν τελικώς τις ελληνικές αντιπροτάσεις που στηρίζονται στη λογική καθορισμού αντισταθμιστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας. Ώστε στο τέλος να μπορεί να πει ότι ο λογαριασμός να είναι μία ή άλλη.
Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν πως γίνεται προσπάθεια να...

Η σάτιρα τής επικαιρότητας σέ σκίτσο...

                                                                 ...
από ΤΑ ΝΕΑ

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Δ. Μυταρά και του Γ. Κουνέλη...

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του δημοφιλούς ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, καθώς και τη μνήμη του παγκοσμίου φήμης εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη, μεταδίδοντας τρία τηλεοπτικά αφιερώματα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Ειδικότερα, απόψε Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21:00, η ΕΡΤ2 προβάλλει την εκπομπή «Δρόμοι» με τον Άρη Σκιαδόπουλο, στην οποία ο Γιάννης Κουνέλλης μιλάει για τη ζωή του και την Τέχνη.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:30, προβάλλεται η εκπομπή «Προσωπικά». Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ο σπουδαίος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τα παιδικά του χρόνια, για τη σχέση του με τη ζωγραφική, τα νεανικά του όνειρα και το μετέπειτα έργο του. Επίσης, αναφέρεται και στη σύζυγό του, Χαρίκλεια Μυταρά, και το ρόλο που έπαιξε στη ζωή του.

Την ίδια μέρα στις 16:30, προβάλλεται η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», στην οποία ο Γιάννης Κουνέλλης μιλάει στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου, με αφορμή την έκθεσή του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2012...

typologies.gr

Η Ρώμη τιμά τον Γιάννη Κουνέλλη...

Σε λαϊκό προσκύνημα, στο μέγαρο του δήμου της Ρώμης...
...εξετέθη σήμερα το μεσημέρι η σορός του Έλληνα ζωγράφου και γλύπτη Γιάννη Κουνέλλη, ο οποίος πέθανε χθες το βράδυ στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ηλικία 80 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 11:30, στην εκκλησία «Σάντα Μαρία Ντελ Πόπολο», ευρύτερα γνωστή ως «Chiesa degli Artisti», (Εκκλησία των Καλλιτεχνών), στην πλατεία του λαού της Ρώμης.

«Είναι μία ημέρα θλίψης. Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος, θετός Ιταλός, ο οποίος με το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη», έγραψε στο Twtter o Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

O ιταλικός Τύπος αναφέρεται με μεγάλα αφιερώματα στον Έλληνα καλλιτέχνη. «Η Ρώμη ήταν η υιοθετημένη πατρίδα του, ο τόπος όπου είχε φτάσει από την Ελλάδα το 1956, μόλις είκοσι ετών», αναφέρει η Ρεπούμπλικα...

naftemporiki.gr

Μαρτυρικές πόλεις και χωριά ζητούν την αθώωση Πελετίδη...

Κώστας Πελετίδης
Έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο στον ναζισμό, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο και άλλες 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά ζητούν να παυθεί η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται επειδή είχε το σθένος να πει «όχι» στη διευκόλυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής. Πιο συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας (περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα») εξέδωσε ομόφωνη απόφαση στην οποία τονίζει ότι «έχουμε χρέος και καθήκον, απέναντι στην ιστορία μας, ως δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων και χωριών, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας, να υψώσουμε τείχη ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης, απέναντι, στην αναβίωση του ναζισμού και του φασισμού»...

Γιάννης Κουνέλλης, ο «μαέστρος» της Arte Povera

Ο Γιάννης Κουνέλλης υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση των υλικών: 
σίδερο, κάρβουνο, ξύλο, πέτρα.

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ
«Ο δικός μου προβληματισμός είναι οι άνθρωποι», έλεγε συχνά στις συνεντεύξεις του και σε ολόκληρη την πορεία του στην τέχνη αναζητούσε το «γιατί». Ο Γιάννης Κουνέλλης, ο διεθνής Ελληνας εικαστικός, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Arte Povera και πρωτοπόρος στη χρήση υλικών όπως το σίδερο, το κάρβουνο, το ξύλο ή η πέτρα, άφησε την τελευταία του πνοή χθες στη Ρώμη.
Ιταλός ελληνικής καταγωγής
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Απορρίφθηκε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έτσι το 1956 εγκαταστάθηκε στη Ρώμη...

Die Welt: Συμφωνία Μέρκελ-Λαγκάρντ για συμμετοχή του ΔΝΤ...

στο ελληνικό πρόγραμμα...

Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, προβλέπουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης με την γερμανική Die Welt μάλιστα να...
αποκαλύπτει μια μυστική συμφωνία της Αγκ. Μέρκελ με την Κρ. Λαγκάρντ που αναφέρει ότι το ΔΝΤ θα μείνει στην Ελλάδα και η ελάφρυνση του χρέους θα μετατεθεί για το 2018.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο για τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», η επικεφαλής του ΔΝΤ, υποσχέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι:

Ζητείται ισορροπία ανάμεσα στις αντικρουόμενες θέσεις των δανειστών...



Η επίσκεψη στην Αθήνα του Πιερ Μοσκοβισί κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για έναν σχετικά ανεκτό συμβιβασμό, καθώς ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι η δημοσιονομική βιωσιμότητα δεν μπορεί να συνδυαστεί με επιπλέον λιτότητα, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά τις ελληνικές διαπραγματευτικές θέσεις.
Αρκεί, άραγε, η υποστήριξη του Μοσκοβισί και συνολικότερα της Κομισιόν για να καμφθούν οι αντιρρήσεις ισχυρότερων παικτών, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, κυρίως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή θα αποδειχθεί, για μια ακόμα φορά, ότι στο τέλος… νικούν πάντα οι Γερμανοί;

Παρουσιάζει πολιτικό ενδιαφέρον η αντιπαράθεση της κ. Γεννηματά με τη Νέα Δημοκρατία...

Ούτε ούτε
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Τάσος Παππάς
Συνέβη κι αυτό. Είχαμε καιρό να δούμε αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας - Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η αφορμή ήταν η συνάντηση Σόιμπλε - Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως υποτακτικός απέναντι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, παρουσιάζοντας σ’ αυτόν το πρόγραμμα της Ν.Δ., κάτι που δεν έχει κάνει στον ελληνικό λαό.
«Δεν υπάρχουν υποτακτικοί στη Ν.Δ., το πρόγραμμά μας το έχουμε καταθέσει στον ελληνικό λαό», απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση και θύμισε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που τα δύο κόμματα συνεργάζονταν στην κυβέρνηση και η ίδια ήταν υπουργός. Το κόμμα που υποστηρίζει ότι έχει υπογράψει σύμφωνο αλήθειας με τον ελληνικό λαό λέει...

Ανάγωγα

Μαθαίνουμε (μόλις χθες) ότι το 2010 ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ προειδοποιούσε με εκθέσεις του ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι προβληματικό. Πήρε τη γνωστή απάντηση, που δεν μου επιτρέπει η αγωγή μου να γράψω.
Το 2010, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν ζητούσε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο τότε διοικητής της ΕΚΤ Τρισέ αντιστάθηκε σθεναρά. Για το καλό της Ελλάδας; Ξανά η αγωγή μου με εμποδίζει να εκφραστώ.
Η έγνοια του ήταν η διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Τώρα, ο πολύς κ. Τόμσεν μάς λέει ότι αν το ΔΝΤ πειστεί από τα στοιχεία ενδεχομένως να αλλάξει τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του. 
Αλαλα τα χείλη των ασεβών.

από τή στήλη "Ανάγωγα"
τού Τάσου Παππά

Έφυγε ο Δημήτρης Μυταράς...

χθές σε ηλικία 82 ετών...
Ο σημαντικός Έλληνας ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς πέθανε χθές σε ηλικία 82 ετών. Έδινε μάχη με την οπτική νευροπάθεια από το 2008, η οποία τελικά κατάφερε να του στερήσει το 2016 την όραση παρά τις προσπάθειες των γιατρών.   Το 2008 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και τιμήθηκε με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, από την οποία διεγράφη δύο χρόνια αργότερα λόγω των συνεχών απουσιών του από την Ολομέλεια με την απόφαση της Συγκλήτου.

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε το 1934 στη Χαλκίδα. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας (1953-1957) με τον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (1961-1964, σκηνογραφία και εσωτερική διακόσμηση, École Nationale des Arts Decoratifs και École des Arts et Métiers). 

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στην Αθήνα (1961, Ζυγός)...

Ο Νίκος Παππάς… βγάζει στη σέντρα τον Ψυχάρη...

...για την καταστροφή του ΔΟΛ
Τον Σταύρο Ψυχάρη…. έβγαλε στη σέντρα ο Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις ευθύνες που οδήγησαν τον ΔΟΛ στην...
καταστροφή.
Στο περιθώριο ομιλίας του στην Καλαμάτα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μάχη της κυβέρνησης Τσίπρα με τη διαπλοκή, και τις προσπάθειες να μπει τάξη στα ΜΜΕ.
Όταν η αφήγηση έφτασε στο Συγκρότημα Λαμπράκη, και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Νίκος Παππάς “έδειξ唨τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη ως υπεύθυνο για το τραγικό αδιέξοδο του ΔΟΛ, καταλογίζοντάς του ευθύνες σε βάρος των εργαζομένων.
Ορισμένοι προσπαθούν να χρεώσουν στην κυβέρνηση το μιντιακό ναυάγιο του ΔΟΛ. Ο κ. Ψυχάρης θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξηγήσει στους εργαζόμενους, γιατί έπαιξε παιχνίδια πάνω τους”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Παππά.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΔΟΛ είναι οξύτατη, με τον Σταύρο Ψυχάρη να βάζει συχνά στο στόχαστρό του προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά...

ysterografa.gr

Ούτε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν...

«...οι χρεοκοπημένοι εκδότες των offshore...»
Ακόμα και τις ανακοινώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «λογοκρίνουν» οι σχολιαστές των ραδιοφωνικών σταθμών της...
μονοφωνικής ενημέρωσης.

Ενώ η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διατύπωνε το ερώτημα ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο που παρουσίασε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο φέρελπις αρχηγός της Ν.Δ. και πώς είναι δυνατόν να μην το έχει παρουσιάσει ακόμα στον ελληνικό λαό, οι δημοσιογραφικοί παραγωγοί φανατισμού αναφέρονται αποκλειστικά στην «πολιτική» αποστροφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί σύμπλευσης Μητσοτάκη και Σοιμπλε.

Για τα περί ανύπαρκτου ή υπαρκτού, αλλά πάντως κρυφού σχεδίου της Ν.Δ. δεν ανέφεραν λέξη. Η υπεράσπιση με νύχια και με δόντια του αρχηγού της Ν.Δ. από τα ιδιωτικά ΜΜΕ όλων των... ΠΑΕ σε βάρος ακόμα και του πρώην συγκυβερνήτη της δεξιάς παράταξης, αποτυπώνει εκτός από την «πολυφωνία» και κάτι άλλο:

Ότι η μόνη αγωνία που αποδεικνύεται ότι έχουν όλοι αυτοί, πέρα και πάνω από το «καλό της πατρίδας», είναι το να αλλάξει επιτέλους η κυβέρνηση ώστε και να αποκατασταθεί ξανά η μιντιακή αδιαφάνεια, να λειτουργήσουν και πάλι απρόσκοπτα τα τρίγωνα της διαπλοκής, να πλασαριστούν ξανά στην «αναπτυξιακή» πορεία Μητσοτάκη οι χρεοκοπημένοι εκδότες των offshore με τις κατά βούληση αθρόες απολύσεις εργαζομένων και να διασφαλιστεί, όπως και πριν, η «αντικειμενική» ενημέρωση.

Σε αυτό τον αγώνα δεν αντέχουν ως φαίνεται ούτε καν τη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!...

efsyn.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κουνέλλης...

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη στη Ρώμη ο διεθνούς φήμης εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Γιάννης Κουνέλλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936, ενώ ζούσε και εργαζόταν στην Ιταλία από την ηλικία των 20 ετών.

Ο Κουνέλλης άσκησε τεράστια επιρροή στη ελληνική και την ευρωπαϊκή ζωγραφική και το όνομά του βρέθηκε ανάμεσα σε αυτά των σημαντικότερων εκπροσώπων των σύγχρονων ρευμάτων στην τέχνη της ζωγραφικής.

topontiki.gr