Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Υπό όρους ελάφρυνση του χρέους σε τρεις δόσεις

Ελάφρυνση του χρέους σε τρεις δόσεις και υπό όρους αποφάσισε το Eurogroup αφού όμως ψηφιστούν τα μέτρα που υπολείπονται (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια και ταμείο αποκρατικοποιήσεων) αλλά και ο μηχανισμός για τα έκτακτα μέτρα μέχρι το επόμενο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Μαΐου.
Ο επικεφαλής του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να νομοθετήσει τις επόμενες μέρες όλα τα προαπαιτούμενα που υπολείπονται αλλά και τον μηχανισμό για τα έκτακτα μέτρα που παρουσιάστηκε από την ελληνική πλευρά κατά την διάρκεια του Εurogroup. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει με βάση την ελληνική πρόταση με κάποιες διαφοροποιήσεις κυρίως στο σημείο ότι μέτρα που θεσπίστηκαν με προσωρινό χαρακτήρα θα πρέπει να αντικατασταθούν την επόμενη χρονιά με μέτρα που θα έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα.
Οσον αφορά το χρέος ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι...

Όλοι οι νέοι φόροι της συμφωνίας με τους δανειστές

TVXS Ρεπορτάζ  23:57 | 08 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 11:08 | 09 Μάιος. 2016
Τέλη χρήσης Internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, αύξηση φόρων σε βενζίνη, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε ποτά, καπνό και ηλεκτρονικά τσιγάρα περιλαμβάνει το τελικό πακέτο της συμφωνίας με τους δανειστές που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Eurogroup.

Το νέο πακέτο φόρων, το οποίο θα εφαρμοστεί παράλληλα με τις αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος και επιχειρήσεων και τον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ, περιλαμβάνεται η «'Εκθεση Συμμόρφωσης» (Compliance Report) που συνέταξε η Κομισιόν για την Ελλάδα, που θα κατατεθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και την οποία δημοσιοποίησε το πρακτορείο Bloomberg.
Η έκθεση περιλαμβάνει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και δανειστών προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, κάνει αποτίμηση των έως τώρα πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πρόγραμμα κινείται εντός τροχιάς.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός
Σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα δημοσιονομικά – φορολογικά μέτρα, πέραν εκείνων που περιλαμβάνει το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, η έκθεση της Κομισιόν σημειώνει ότι θα συμπεριληφθούν...

10 + 1 φράσεις που δεν θα ξανακούσουμε ποτέ... Στον πολιτικό βίο του τόπου...

10 + 1 φράσεις που δεν θα ξανακούσουμε ποτέ

1) «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουνε»
(από τον Αλέξη Τσίπρα)  
2) «Λεφτά υπάρχουν!»
(από τους...
πάσης φύσεως, αποχρώσεως και είδους Πασόκους)  
3) «Σέβομαι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον εκτιμώ και θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα»
(από τον Κυριάκο Μητσοτάκη)
4) «Πώς είπατε;»
(από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου)
5) «Το Ποτάμι δεν είναι προσωποπαγές κόμμα»
(από τα σιγανά και μη ποταμάκια)  
6) «Πάντων χρημάτων μέτρον ανθρωπος»
(από τον πρόεδρο Παυλόπουλο)  
7) «Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο»
(από τα πάσης φύσεως, αποχρώσεως και είδους σημιτόσκυλα)
8) «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του»
(από τον Πάνο Καμμένο)  
9) «Οι χρυσαυγίτες φυλάνε τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ»
(από τα τσατσόνια τους στα media)  
10) «Θα διαθέσω το βουλευτικό μου αυτοκίνητο προ χρήση του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης θα δώσω και τις όποιες αποδοχές από τις επιτροπές στον αξιότιμο αυτό συνάδελφο»
(από τον Άδωνι Γεωργιάδη)  
10 +1) «Είναι εθνική ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση οικουμενική»
(από την Εύα Καϊλή –της πήρε το copyright ο Βασίλης Λεβέντης)

Χρήστος Ξανθάκης
newpost.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Tvxs Σκίτσο 07:23 | 09 Μάιος. 2016

Βάρα κι άλλο Άννα Μισέλ!...



Μια απίστευτη ατάκα εκστόμισε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ, καθώς, εμμέσως πλην σαφώς, εγκάλεσε τους Ευρωπαίους...
γιατί ανέχονται σκανδαλωδώς, όπως δήλωσε, τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και έχουν άλλα πιο σοβαρά θέματα που τους απασχολούν.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν τα δικά τους θέματα, τα εσωτερικά. Έχουν απέναντί τους το brexit. Έχουν εκλογές στην Ισπανία και δεν θέλουν φασαρίες. Για το λόγο αυτό δείχνουν σκανδαλώδη ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους εξυπηρετεί» δήλωσε ευθαρσώς η κα Ασημακοπούλου.

Προφανώς, η βουλευτής της ΝΔ, πιστή στο δόγμα Μητσοτάκη (το οποίο και εκείνος διδάχθηκε από την προηγούμενη ηγεσία με συνδετικό κρίκο τον... Άδωνι), θα προτιμούσε η Ευρώπη να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση για να επιστρέψει το κόμμα της στην εξουσία.

Όσο δεν το κάνουν αυτοί οι «φίλοι», «εταίροι» (όποτε μας βολεύει) απλά συμμετέχουν στο... σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Η κα Ασημακοπούλου, πάντως, τοποθετήθηκε και για το τι θα κάνει το κόμμα της όταν επιστρέψει στην εξουσία.

«Θα διαπραγματευθούμε για να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν δαπάνες που μπορούν να κοπούν» χωρίς, βέβαια, να προσδιορίζει ποιες είναι αυτές οι δαπάνες. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο κ. Μητσοτάκης αν του βάλουν να υπογράψει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί πρόκειται να το κάνει.


Λόγια... αεράτα, δηλαδή, όπως και εκείνα που έλεγε ο κ. Σαμαράς πριν αναλάβει την εξουσία (Ζάππεια και τα συναφή). Λόγια, βέβαια, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν και οι τωρινοί κυβερνώντες για να μην ξεχνιόμαστε...

Από τη στήλη "Παρασκήνια"
efsyn.gr

Απουσίες (με νόημα;)...

karamanlis-meimarakis

Σημαντικές απουσίες είχαν τα γαλάζια έδρανα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες στη Βουλή.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και...
ο προκάτοχος του Κυριάκου στην ηγεσία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απουσίαζαν από την αίθουσα της Ολομέλειας όταν μίλησε ο Πρόεδρος του κόμματος. Προφανώς, η απουσία τους πυροδότησε πολλά σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η στάση των δύο συνιστά δείγμα δυσφορίας για την μετωπική στάση που τηρεί η νέα ηγεσία έναντι του πρόσφατου γαλάζιου παρελθόντος και της κριτικής που άσκησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και ακραιφνή Καραμανλικό) Προκόπη Παυλόπουλο για όσα είπε περί της ανάγκης η οικονομία και το νόμισμα να υπηρετούν τον άνθρωπο.
Καραμανλής και Μεϊμαράκης έδωσαν, προφανώς, κανονικά το παρών στην ψηφοφορία που διεξήχθη τα μεσάνυχτα ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός πέρασε και από το εντευκτήριο όπου και για αρκετή ώρα συνομίλησε με τους, πολλούς, βουλευτές της ΝΔ που έσπευσαν να τον συναντήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απών από την ομιλία Μητσοτάκη ήταν και ο έτερος πρωην αρχηγός της ΝΔ, ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο τελευταίος, όμως, για διαφορετικούς λόγους καθώς εξαιτίας μίας ίωσης ταλαιπωρείτο από πυρετό. Έτσι, εμφανίστηκε στη Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία, ζήτησε να προηγηθεί όπως και έγινε, και επέστρεψε στην οικία του.

matrix24.gr

Με 153 «ναι» ψηφίστηκαν το ασφαλιστικό και το φορολογικό

Πέρασαν

tvxs.gr 00:49 | 09 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 01:24 | 09 Μάιος. 2016
Εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν επί της αρχής και επί άρθρων του νομοσχεδίου η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, συμμετείχαν 296 βουλευτές.
Υπέρ ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Υπογραμμίζεται ότι στην ψηφοφορία για το άρθρο 38 του νομοσχεδίου, με το οποίο παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες η διάρκεια του αγγελιόσημου, η ΝΔ ψήφισε παρών.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν από το ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, από τη ΝΔ ο Κώστας Βλάσσης και από την Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μίχος. Οι βουλευτές  έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν, αλλά η ψήφος τους δεν προσμετράται.
Σημειώνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης δεν ήταν παρούσα στην ψηφοφορία,  αλλά δεν απέστειλε κι επιστολική ψήφο. Τηλεγράφημα του ΑΠΕ μετά τη λήξη της διαδικασίας ανέφερε ότι η κα Μπακογιάννη παρέμεινε μέχρι αργά στη συζήτηση και παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας.

Δεν ψήφισε και δεν αποκάλυψε τι θα ψήφιζε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η έκπληξη

tvxs.gr 00:57 | 09 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 01:17 | 09 Μάιος. 2016
Χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέρασαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, αφού και οι 153 βουλευτές της ψήφισαν «ναι». Απώλεια (;) μετράει ωστόσο η ΝΔ, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την έκπληξη και δεν έδωσε το παρών στην ψηφοφορία, αλλά ούτε και απέστειλε επιστολή με την οποία να δηλώνει τι θα ψήφιζε αν ήταν παρούσα.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, οι οποίοι έστειλαν ωστόσο επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, αν και η επιστολή τους δεν προσμετράται σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.
Σύμφωνα με φήμες στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη  δεν μετείχε στην ψηφοφορία λόγω αδιαθεσίας.