Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Ιστιοπλοΐα : Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420. Χρυσό καί χάλκινο!

«Χάλκινες» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, Παππά και Τσαμοπούλου

Η ελληνική ιστιοπλοΐα, πανηγυρίζει μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, καθώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών που ολοκληρώθηκε στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, το δίδυμο Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!
Η επιτυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα κατέκτησε μετάλλιο μετά πέντε χρόνια στην κατηγορία των γυναικών και μάλιστα για την Παππά και την Τσαμοπούλου ήταν η πρώτη τους συμμετοχή. Αν και το ξεκίνημά τους δεν ήταν  ιδανικό αφού βρέθηκαν στην 17η θέση τη δεύτερη ημέρα δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Ξεκίνησαν μία αντεπίθεση διαρκείας ανεβαίνοντας την τρίτη ημέρα των αγώνων στην 11η θέση την τέταρτη ημέρα στην 7η για να βρεθούν τελικά στο βάθρο απέναντι σε δυνατές και έμπειρες και μεγαλύτερες σε ηλικία αντιπάλους από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία.
Όμως οι επιτυχίες έχουν και συνέχεια καθώς οι Οδυσσέας Σπανάκης - Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία  κάτω των 17 ετών και ακολούθησαν: 
5οι Λάμπης Γιαννούλης - Σίμος Μιχαλόπουλος, 12ες Έλενα Σωτηρίου - Ελένη Γιαννούλη, 14οι Ιάκωβος Δέδες - Αιμίλιος Σπανόπουλος και 15ες Δήμητρα Βαρθολομαίου Μεταξία Γώγου. Πέντε ελληνικά πληρώματα μέσα στα 15 κορυφαία  κόσμου, στην κατηγορία Κ 17. Στην 49η θέση πλασαρίστηκαν οι Νάσια Κοκκινάκη - Μαλένα Λιώση.
από :  gazzetta.gr

Αντώναρος : Δουλειά του ανεξάρτητου δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία, οχι να την θωπεύει, ούτε να την εξυμνεί...

Με μια ανάρτησή του στο Facebook o Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει τις αντιδράσεις στο πρόσφατο άρθρο της Liberation, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την αφορμή.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζει πως δουλειά του ανεξάρτητου δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία και όχι να την θωπεύει, ούτε να την εξυμνεί.
Σημειώνει μάλιστα πως «Αν αυτό δεν αρέσει στους εκάστοτε κρατούντες, τόσο το χειρότερο γι αυτούς».
Ο κ. Αντώναρος που υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, αφού αναφέρεται στις εκάστοτε προσπάθειες παρέμβασης, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «θα εξακολουθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τρόπο άρτιο κι επαγγελματικό όπως πάντα. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους όψιμους μικρο-κήνσορες είτε όχι»
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου: