Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ (Δράση για προβολή σε Κεντρική και Λατινική Αμερική)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ  ΜΥΚΟΝΟΥ                            
  Στοχευμένη δράση του Δήμου Μυκόνου για προβολή σε Κεντρική και Λατινική Αμερική.


"Ερωτευμένη με τo νησί των ανέμων" δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Anette Asbun, δημοφιλής παρουσιάστρια της Λατινικής Αμερικής στο πλαίσιο της φιλοξενίας τετραμελούς συνεργείου στη Μύκονο από τον Δήμο Μυκόνου, την προηγούμενη περίοδο για τα γυρίσματα επεισοδίου της τηλεοπτικής εκπομπής "Destinos Del Mundo".
Η ταξιδιωτική εκπομπή διακρίνεται για το περιεχόμενο, τη
σκηνοθεσία και την ποιότητα της εικόνας καθώς και για την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί. Μεταδίδεται από το κορυφαίο ταξιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό "Mexico Travel Channel" και μέσα από καθιερωμένες τηλεοπτικές πλατφόρμες όπως το Canal+, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον άνω των 22.000.000 τηλεθεατών με ισχυρό ταξιδιωτικό προφίλ που ανήκει στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα και τον Τουρισμό πολυτελείας από Μεξικό, Κολομβία, Βενεζουέλα, Περού Παναμά, Ελ Σαλβαδόρ, τις πλέον εύρωστες πολιτείες των ΗΠΑ όπως Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Ιλινόις καθώς και σε Ισπανία και Πορτογαλία. Στα πλεονεκτήματα της εκπομπής συγκαταλέγονται τα ισχυρά κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθώς και ο ευρύς αριθμός επαναλήψεων των επεισοδίων (re-airings), άνω των τεσσάρων σε ετήσια βάση, πράγμα που πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα της προβολής του προορισμού.
Στο πλαίσιο της πολυήμερης επίσκεψης της τηλεοπτικής παραγωγής που διασφαλίστηκε και οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις δραστηριότητες, την ιστορία, τα θαλάσσια σπορ, την παράδοση, τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει η Μύκονος.

Τα οφέλη που αναμένεται να αποκομίσει ο προορισμός σε επίπεδο προβολής θα είναι σημαντικά, τόσο μέσω του επεισοδίου που θα μεταδοθεί πολλές φορές στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και την Ευρώπη όσο και μέσα από τα διαδικτυακά και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της τηλεοπτικής παραγωγής.
Στα πλαίσια των γυρισμάτων ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μυκόνου, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους τηλεθεατές της εκπομπής, επισημαίνοντας ότι ήδη χιλιάδες τουρίστες από την Κεντρική και Λατινική Αμερική μας επισκέπτονται, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 Μύκονος, 17-10-2
                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ SIAL ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


                                                                
                                                                                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών
SIAL 2016, στο Παρίσι

Για πρώτη φορά η πρωτογενής παραγωγή και η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν σε μια έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς, στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019

 Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποψήφια Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,  συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016,  που πραγματοποιείται  από 16 έως 20  Οκτωβρίου στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte,  στη Γαλλία.
Πρόκειται για  μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση  υψηλής επισκεψιμότητας, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, συμβάλλοντας στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων και στην ανάπτυξη  και ενίσχυση των εξαγωγών.
Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε
διεθνή έκθεση αυτής της κατηγορίας και βεληνεκούς, γεγονός πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διεκδικεί τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης,  στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας, της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου.
Το άνοιγμα της έκθεσης, χθες Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, που ήδη προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αγοραστών, στην κατηγορία των ντελικατέσεν.
Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται εκλεκτές συνταγές του Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό τη μύηση των επισκεπτών της έκθεσης στην Aegean Cuisine και τους δίνουν, μέσα από την πανδαισία των γεύσεων, ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για να επισκεφθούν τα νησιά μας. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, οποίος έχει την ευθύνη οργάνωσης της παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση SIAL, δήλωσε:
«Είναι η πρώτη φορά που η ντόπια παραγωγή και η γαστρονομία των νησιών της Περιφέρειάς μας συμμετέχουν σε διεθνή έκθεση αυτού τους βεληνεκούς. Στόχος μας είναι, μαζί με τους παραγωγούς μας να προωθήσουμε  τα τοπικά μας προϊόντα στις διεθνείς αγορές και να συνδέσουμε τον τουρισμό με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της υποψηφιότητάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019. Ένα μεγάλο στοίχημα που είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε, προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους».

O Ερντογάν νομίζει ότι ξεπερνάει τά εσωτερικά πρόβλήματα πού αντιμετωπίζει μέ τό νά ανακινεί -ανά εβδομάδα- λυμένα, από τούς βαλκανικούς πολέμους, εξωτερικά ζητήματα...

Θέμα δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης στη Δυτική Θράκη εγείρει ο Ερντογάν
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν - σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ - έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».
Ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.
«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».
Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».
kathimerini.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος τού άρθρου έχει γραφτεί από τή "Νέα Μύκονο".

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα...

                                                                           από "ΤΑ ΝΕΑ"

Τό σκίτσο τής Έφης Ξένου στά "ΝΕΑ"...


Ανοίγουν λογαριασμοί για αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους...

Πράσινο φως από το ΣτΕ: Ανοίγουν λογαριασμοί για αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους
Πράσινο φως από το ΣτΕ...
Το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε πράσινο φως στους ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου  να προχωρήσουν σε διευρυμένους φορολογικούς ελέγχους σε...
τραπεζικούς λογαριασμούς σε βάθος χρόνου.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενό τους αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματα. 

Σύμφωνα με το Έθνος, με αφορμή το «ξεσκόνισμα» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε τραπεζικά στοιχεία και συναλλαγές, με γνώμονα τον εντοπισμό σημαντικών εμβασμάτων και προς το εξωτερικό, το ΣτΕ ανατρέπει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και επιτρέπει την πλήρη διερεύνησή τους και για το παρελθόν...
 

Καί Μυκονιάτης τών Αθηνών μεταξύ τών νικητών (στά 470) τού Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου στήν «πρωτεύουσα» της ελληνικής ιστιοπλοΐας, το Μικρολίμανο...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 16.10.2016 
Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος των… εκπλήξεων
Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης.                                           Κι άλλες φωτογραφίες:  ΕΔΩ
Μπορεί ένα μικρό σκαφάκι με έναν λιλιπούτειο ιστιοπλόο να νικήσει μεγάλα σκάφη με πληρώματα από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου; Η απάντηση στην ερώτηση είναι καταφατική και αυτό έγινε στον «1ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο». Ο 12χρονος, Σπύρος Παπανικήτας, επωφελήθηκε από τις αλλαγές του αέρα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και έχασε το χρυσό για 2΄΄, ύστερα από έναν αγώνα που διήρκεσε τέσσερις ώρες.
Η «πρωτεύουσα» της ελληνικής ιστιοπλοΐας, το Μικρολίμανο, είχε χθες την… τιμητική της. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες ιστιοπλόοι κάθε ηλικίας καθάριζαν και ετοίμαζαν τα σκάφη τους. Ανάμεσα σε αυτούς έναν «γαλαξίας» από αστέρια του αθλήματος και όχι μόνο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004, η Αιμιλία Τσουλφά έδειχνε στην 9χρονη κόρη της τη χρήση του μπαλονιού ενώ δίπλα της ήταν ο αδελφός της, Θοδωρής, επίσης πρωταθλητής του χώρου, με τον γιό του. Λίγα μέτρα παρακάτω ο «θρύλος των θαλασσών», Τάσος Μπουντούρης, είχε συγκεντρώσει σε ένα σκάφος παλαιούς συναθλητές του για να αντιμετωπίσουν αθλητές που θα μπορούσαν να ήταν …εγγόνια τους.
****************************************************************************
Στά 470 πρώτευσαν οι Γ. ΓιαννόπουλοςΓ. Ζουγανέλης τού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.). 
Ο Γ. Ζουγανέλης είναι γιός τού Σπύρου Ζουγανέλη καί ανηψιός τών καπτα-Δημήτρη καί καπτα-Νικόλα Ζουγανέλη κατοίκων Πειραιώς καί Αθηνών. Όλοι τους είναι δεινοί ιστιοπλόοι (οι δύο πρώτοι μέ παγκόσμιες καί πανευρωπαϊκές διακρίσεις).
Ο Σπύρος καί ο Δημήτρης Ζουγανέλης, επί πλέον, διατηρούν τό γνωστό ιστιορραφείο πλάϊ στόν Ν.Ο.Ε. στό μικρολίμανο.
Δ.Ν.Α.
****************************************************************************
Ο Κώστας Μάνθος (δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς και πολλές
διακρίσεις) προσπαθούσε να εξηγήσει στην Ολυμπιονίκη της πάλης, Βούλα Ζυγούρη, την ορολογία των ιστίων έχοντας δίπλα του για βοηθούς την ασημένια ολυμπιονίκη του πόλο, Βούλα Κοζομπόλη και τη χάλκινη Ολυμπιονίκη των Ινγκλινγκ, Βιργινία Κραβαριώτη. Η συναθλήτριά της στο Πεκίνο, η Σοφία Παπαδοπούλου αγνόησε τις συμβουλές των γιατρών για αποθεραπεία, και μαζί με την Αδαμαντία Τζινιέρη πήραν το 470 και «βγήκαν» στον αγαπημένο τους στίβο.    Ιδιαίτερα «σεμινάρια» έκανε στο πλήρωμά του και ο πρωταθλητής... 

"Εάν χρειάζεσαι ξυπνητήρι για να σηκωθείς το πρωί, τότε δεν λαμβάνεις την ποσότητα ύπνου που χρειάζεσαι..."

Eνας καλός ύπνος «γεννάει» παραγωγικότητα και καινοτομία
«Για χρόνια πλάγιαζα νωρίς. Μερικές φορές, μόλις έσβηνα το κερί, τα μάτια μου έκλειναν τόσο γρήγορα, ώστε δεν πρόφταινα ν’ αναλογιστώ: “Με παίρνει ο ύπνος”», έγραψε στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα ο Μαρσέλ Προυστ, ξεκινώντας έτσι το έργο του «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο». Στη συνέχεια αναφέρει: «Eνας άνθρωπος που κοιμάται κρατά σε κύκλο ολόγυρά του το νήμα που δένει τις ώρες, την τάξη που ακολουθούν τα χρόνια και οι κόσμοι. Τα συμβουλεύεται όλ’ αυτά με το ένστικτό του μόλις ξυπνήσει και διαβάζει σ’ ένα δευτερόλεπτο το σημείο της γης που κατέχει ο ίδιος, τον χρόνο που κύλησε όσο κοιμόταν· όμως οι σειρές τους μπορούν να μπερδευτούν, να κοπούν».
Από την παθολογία της αϋπνίας του Προυστ μέχρι την έλλειψη ύπνου στη σημερινή κοινωνία –αποτέλεσμα των ρυθμών της σύγχρονης καθημερινότητας– λειτουργούμε συχνά ενάντια στη βιολογική μας σύνθεση.
Το ανθρώπινο σώμα, εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, έχει εξελιχθεί ώστε να λειτουργεί σε αρμονία με την περιστροφή της Γης γύρω από τον Hλιο. Το βράδυ αποθηκεύει μνήμες και χτίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ την ημέρα τρέφεται, εργάζεται και κινείται. Ωστόσο, η Βιομηχανική Επανάσταση μας επέβαλε βραδινές βάρδιες, οι αεροπορικές μετακινήσεις μάς επέτρεψαν να διασχίζουμε τους μεσημβρινούς της Γης μέσα σε λίγες ώρες και οι νέες τεχνολογίες μετέφεραν την ενημέρωση, τη διασκέδαση, την επικοινωνία, ακόμα και την εργασία, κάτω από τα σκεπάσματα. Συνεπώς, τα βιολογικά ρολόγια πολλών ανθρώπων...

Δραχμές από τη Μόσχα

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
Δύο είναι οι πιθανότητες, με βάση αυτά που έχουμε μάθει μέχρι σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τον υιό Γκάλμπρεϊθ, αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές σύμφωνα με αυτά που έλεγαν η υπονοούσαν:
α. Είχαν πράγματι στη στρατηγική τους την επιστροφή στη δραχμή, εφόσον δεν επιτύγχαναν το μίνιμουμ έστω των επιδιώξεών τους στη διαπραγμάτευση.

β. Χρησιμοποιούσαν την επιστροφή στη δραχμή, άφηναν να διαρρεύσουν κινήσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση, ως απειλή, ως πίεση, ως διαπραγματευτικό χαρτί. Τακτική που είχε υπαγορευθεί από τη λανθασμένη ανάλυση ότι η πατρίδα μας ήταν συστημικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη.

Ο,τι και να έχει συμβεί από τα δύο, ακόμη κι αν υπάρχει η τρίτη αθώα εκδοχή της απλής πρόνοιας μήπως και χρειαστεί να καταφύγουμε στο εθνικό νόμισμα ανεξαρτήτως προθέσεων, για όλη αυτή την περιπέτεια ο κυβερνών συνασπισμός φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Δικές τους αυταπάτες, δικά τους λάθη, δικές τους ανεπάρκειες μας οδήγησαν στην πιθανότητα εξόδου από το κοινό νόμισμα υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις. Ποτέ μέχρι τη δική τους «διαπραγμάτευση», που ολοκλήρωσε την καταστροφή, δεν είχε τεθεί θέμα ευρώ. Ούτε στα ψέματα ούτε στα σοβαρά ούτε στο αυτί του Πούτιν ούτε στο μυαλό της ομάδας Γκάλμπρεϊθ ούτε με τα λόγια του πρωθυπουργού «το ευρώ δεν είναι φετίχ» ούτε στις παρόλες που αμόλαγε ο Βαρουφάκης στα τηλεοπτικά πάνελ της «διαπλοκής», από όπου απέκτησε και τη δημοτικότητα του γνήσιου δημαγωγού. Προφανώς θα διαψεύσει το γεγονός το γραφείο του πρωθυπουργού και το αντίστοιχο του Ρώσου προέδρου και ο Βαρουφάκης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οπότε να υποθέσουμε ότι ο Ολάντ, εκεί που καθόταν ένα απόγευμα και μιλούσε με Γάλλους δημοσιογράφους, επειδή έπληττε αφόρητα με όλα τα θέματα της χώρας του, σκαρφίστηκε αυτή την ιστορία με τον Πούτιν και τον Τσίπρα για να σπάσει πλάκα. Ολοι ξέρουμε πια ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός άργησε πολύ να καταλάβει πού οδηγούσε η σύγκρουση:«Θα τιναζόταν η χώρα στον αέρα», είπε ο ίδιος όταν έφερε στη Βουλή το τρίτο μνημόνιο. Μπροστά σ’ αυτή την εγκληματική ανεπάρκεια, το αν γύρευαν μηχανή να τυπώσουν ευρώ είναι ανέκδοτο.

από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ