Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Βάρδα... (που λένε και οι Βενετσιάνοι)

Τον αμάζευτο έχουν οι «αρχισυντάκτες» του Κυριάκου...
Ποιος αρχηγός κοστίζει πιο πολλά στην ΕΡΤ…
Διαρκώς σε φάουλ πέφτει το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι σαφές πια ότι επιδιώκει ρόλο αρχισυντάκτη στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ! Διότι το θέμα για το οποίο εγκαλούν άλλη μια φορά το δημόσιο φορέα δεν στέκει, αφού όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση (εδώ) μεταδόθηκε, όχι μια, αλλά δυο φορές από τα δελτία ειδήσεων!

Το θλιβερό όμως δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να μαζέψει τους «αρχισυντάκτες» του επιτελείου του, αλλά ότι κι αυτός κι αυτοί είναι εμποτισμένοι με την παλαιοκομματική νοοτροπία του ασφυκτικού ελέγχου της δημόσιας τηλεόρασης μετρώντας συνεχώς σαν μικρομπακάληδες πόση διάρκεια παίζει κάθε κόμμα!

Ε τότε ας βγάλει και η διοίκηση της ΕΡΤ – όπως απαιτεί στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ τις δαπάνες για την κάλυψη της ΝΔ, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων (εδώ)… Να δούμε τελικά ποιον πληρώνουμε πιο ακριβά;

Βάρδα (που λένε και οι Βενετσιάνοι) να μην ειναι το κόμμα του Κυριάκου (που απαιτεί τρικάμερο σε κάθε περιοδεία)!..

enimerosi24.gr

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                              Μύκονος, 29-09-2017
   ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ  

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, ο Δήμος Μυκόνου ανέλαβε φέτος - για πρώτη φορά - να φιλοξενήσει τους ιστορικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, κατά το διήμερο 7 και 8 του μηνός Οκτωβρίου 2017.

Πρόκειται για μια άκρως σημαντική αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, με ιστορία πολλών δεκαετιών, από την οποία έχουν ξεπηδήσει σημαντικοί Έλληνες αθλητές όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Νίκη Ξάνθου, η Νικόλ Κυριακοπούλου και πολλοί άλλοι.

O Δήμος Μυκόνου προκειμένου να ανταποκριθεί επάξια στις ανάγκες της διοργάνωσης, κρίθηκε απαραίτητη η υλοποίηση σημαντικών έργων στις αθλητικές υποδομές του νησιού και κυρίως στο Δημοτικό Στάδιο του Κόρφου.

Για την ακρίβεια, ο Δήμος Μυκόνου έχει δαπανήσει από ίδιους πόρους, περίπου το ποσό των 450.000 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2017 οι οποίοι θα λάβουν χώρα στη Μύκονο σε λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα, παρουσία όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα των αγώνων.

Στη συνέντευξη Τύπου, το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Κυκλάδων Δημήτρης Πάππας και ο οικοδεσπότης και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε στη συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ ότι: "Είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο νησί δεν ήταν αυτές που έπρεπε, την ώρα που εκατοντάδες παιδιά συμμετέχουν στον αθλητισμό. Ήταν κάτι που δεν μας άφηνε ασυγκίνητους, σταθερή μας αρχή είναι το τρίπτυχο παιδεία, αθλητισμός και πολιτισμός.

Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τους Αιγαιοπελαγίτικους δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος των αγώνων, ωστόσο το πιστέψαμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει για τις εγκαταστάσεις 450.000 ευρώ από δικούς μας πόρους. Επενδύουμε στον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Δε θεωρούμε ότι κάνουμε λάθος, κάνουμε το σωστό. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που θα φέρει κοντά παιδιά από όλα τα νησιά". 


                  ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ήξερε ...«πολλά για τις βρωμιές τους»...!

Ο γαμπρός του Σαμαρά στη δίκη Siemens...
siemens24
Έρρικα Βαλλιάνου
«Ξέρω πολλά για τις βρωμιές τους» είχε γράψει σε μέιλ το 2006 προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο γαμπρός του Ευάγγελος Σέκερης, στέλεχος της Siemens.

Του ζητούσε να μεσολαβήσει στον Χριστοφοράκο, ώστε να μη του αλλάξει θέση στην εταιρία.
Παράλληλα στον ίδιο τον Χριστοφοράκο είχε στείλει μέιλ που ανέφερε «υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ και των προγραμματικών συμφωνιών»…
Τα μέιλ απασχόλησαν σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπως παλιότερα και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά  ο μάρτυρας θέλησε να αποδυναμώσει τη σημασία τους και είπε πως τότε ο Χριστοφοράκος είχε κοινωνικές σχέσεις με πολιτικούς από όλα τα κόμματα, με την εισαγγελέα να του επισημαίνει ότι μπορεί να κρατηθεί για ψευδορκία.
crimenet.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Τέλος οι δωρεάν σακούλες από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Το κόστος και τα πρόστιμα...
Τέλος οι δωρεάν σακούλες με υπουργική απόφαση - Το κόστος και τα πρόστιμα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2812 Β) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (180036/952/2017) με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με την διάθεση πλαστικών σακουλών από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν περιεχόμενο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2015/720/ΕΕ και σκοπό έχουν τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει, με ενημερωτική εγκύκλιό προς τα μέλη της, ότι συμμετείχε στον σχετικό κοινωνικό διάλογο, όπου εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στις υποχρεώσεις του νόμου οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν λιγότερες από δυο ταμειακές μηχανές, μία θέση η οποία δυστυχώς δεν έγινε τελικά δεκτή.

Σημειώνεται ότι η απόφαση εφαρμόζεται στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος...

Μύκονος : Βυθίστηκε στά Χουλάκια η θαλαμηγός «my way»...

Βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά θαλαμηγός στη Μύκονο

Βυθίστηκε στον όρμο Χουλάκια της Μυκόνου η θαλαμηγός «my way» ελληνικού νηολογίου, στην οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε με δύο επιβάτες στη θαλάσσια περιοχή στο βόρειο λιμένα του νησιού.
Στη θαλαμηγό ήταν ο ιδιοκτήτης της και ένας φίλος του, οι οποίοι για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά, πήδηξαν στο θάλασσα και περισυλλέχθηκαν σώοι από σκάφος του λιμενικού.
Η θαλαμηγός μεταφέρθηκε στον όρμο Χουλάκια από ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να μη βυθιστεί στο λιμάνι και αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017
naftemporiki.gr

Ο Σόϊμπλε πάει γιά πρόεδρος τής Βουλής...

Ο μπαμπούλας πέθανε, ζήτω ο μπαμπούλας...
Ο μπαμπούλας πέθανε, ζήτω ο μπαμπούλας
Όταν (για μια ακόμη φορά) άδικα πανηγυρίζουν οι Έλληνες...
Το στόρι με τον Σόιμπλε, μου θυμίζει κάπως την υπόθεση...
Τζίμι Κάρτερ. Που είχε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο φυστικάς, πριν από σαραντατόσα χρόνια και ανοίγανε σαμπάνιες (τέλος πάντων, KAIR…) ανά την ελληνική επικράτεια. Γιατί είχαμε ξεφορτωθεί τον δράκο Κίσσινγκερ απ’ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και είχαμε όλοι και όλες την εντύπωση ότι μετρημένες ήταν οι ώρες των Τούρκων στην Κύπρο –σιμά κοντά το νησί θα ξαναγινόταν ένα ξανά. Αν δεν κάνω λάθος, επειδή ήμουνα πιτσιρικάς τότε, πρέπει να ήχησαν και καμπάνες σε χωριά και κωμοπόλεις. Κλίμα πανηγυρικό, τι να σας λέω, ως την ώρα που βγήκε ο εκπρόσωπος του Κάρτερ, κάποιος εκπρόσωπος τέλος πάντων, και είπε τη μαγική φράση:

«Άδικα πανηγυρίζουν οι Έλληνες»!

Δίκιο είχε ο άνθρωπος και το έδειξε η ιστορία. Διότι ο ορίτζιναλ μπαμπούλας μπορεί να πεθαίνει, να πηγαίνει μια βόλτα ως το χρονοντούλαπο έστω, αλλά κάποιος άλλος μπαμπούλας παίρνει τη θέση του. Και κάνει τη δουλειά, διότι περί δουλειάς πρόκειται δεν είναι προσωπικό το θέμα. Δεν τα έχουν μαζί μας οι μεγάλες δυνάμεις, δεν βλέπουν τις φάτσες μας και ξερνάνε, δεν τους τσαταλιάζουμε τα νεύρα με τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο. It’s only business, που λένε και οι ναρκέμποροι στις ταινίες, πριν βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο του θύματος...