Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Τό φιλί τού πολιτικάντη καί η τεράστια συμβολή του στήν εξάπλωση τών ασθενειών στή Μύκονο!

                                                                                                                                             τού Κ. Μητρόπουλου          
                                         "Τό φιλί πού σκοτώνει"
 Όπως στό σκίτσο τού Κ. Μητρόπουλου, έτσι καί στή Μύκονο, παρεπιδημεί κάποιος μυστήριος πού 'χει μανία νά μοιράζει φιλιά σέ όποιον ...πέσει στήν πλώρη του.
Επειδή συνηθίζει νά πολιτεύεται [όποτε ...η συγκυρία(!) τό επιτρέπει]...
...έχει αυτοαναγορευθεί σέ ...εραστή καί ..."φίλο τού ψηφοφόρου"!..
...επιδιδόμενος, όχι μόνο, κατά τίς προεκλογικές περιόδους -αλλά παντού καί πάντοτε- στό λαοπλάνο "άθλημα" : "φίλα, φίλα όλο και κάποιον θά ξεγελάσουμε..."
...μεταδίδοντας, όμως, μέ αυτή τήν -από πάσης πλευράς ανθυγιεινή-  μέθοδο, όλα τά είδη μικροβίων: βακίλους, βακτήρια, δονάκια, πλασμώδια (καί λοιπούς παθογόνους μικροβιακούς οργανισμούς) σέ κάθε -δυστυχή- δυνάμενο νά ασκήσει τά εκλογικά του δικαιώματα καί γενικότερα σέ ολόκληρο τόν τοπικό πληθυσμό. 
(Οι προεκλογικές υποσχέσεις -ως γνωστόν- κατά κανόνα μένουν ανεκπλήρωτες απανταχού τής οικουμένης (...) καί αφήνουν στούς πολίτες πικρή τή γεύση τής "προδοσίας". Εξ αιτίας, όμως, αυτής τής "προδοσίας" -πού στρέφεται κατά τών ψηφοφόρων- η συγκεκριμένη μέθοδος δράσης (τό λεγόμενο modus operandi) έχει καταγραφεί στήν διεθνή εγκληματολογική βιβλιογραφία, καί ως : 
η μέθοδος -τό κόλπο- μέ "τό φιλί τού Ιούδα"!..).

Ταυτόχρονα, μέ τούς συνεχείς καί ατέρμονες ασπασμούς -ο περί ού ο λόγος- "δίνει δουλειά" (μάλλον, αυτή τή φορά, ανυστεροβούλως) σέ πλήθος ανθρώπων, διαφόρων ειδικοτήτων. Σέ γιατρούς, σέ νοσηλευτές καί νοσηλεύτριες, σέ φαρμακεία καί σέ φαρμακαποθήκες. Όπως, επίσης, καί σέ φαρμακευτικές εταιρείες. 
Μέ δυό κουβέντες : "θεραπεύει" τό ευρύτερο κύκλωμα τού φαρμάκου καί τής υγείας, μέ τό νά δημιουργεί προϋποθέσεις ασθενείας τών κατοίκων!
Σπανιότερα αυτές οι αγαπησιάρικες εκδηλώσεις -μέ τίς καταχρηστικές διαχύσεις- έχουν σάν αποτέλεσμα σοβαρές μολυσματικές επιπλοκές (εξ ού καί η έκφραση "τό φιλί πού σκοτώνει")... 
...πού μέ τή σειρά τους έχουν ως φυσική συνέπεια η σκυτάλη τού έργου νά περνάει σέ άλλους συμπαθείς επαγγελματίες όπως π.χ. σέ τελετάρχες, σέ εξειδικευμένους επιπλοποιούς, σέ ανθοστολιστές, σέ κόρακες κλπ. -πού θλιβερώ τώ καθήκοντι- δραστηριοποιούνται στόν τομέα τών εκφορών πρός τό "Επέκεινα"...   
Έτσι, ο "φίλος τού ψηφοφόρου" δυστυχώς, καί βεβαίως αθελήτως, μέ τόν εκτεθέντα τρόπο (δηλ. τό "προσφιλές" του modus operandi) απομειώνει -έστω καί κατ' ελάχιστο- τόν συνολικότερο αριθμό τών εκλογέων τής μικρής, πλήν όμως πανέμορφης (γιά πόσο ακόμα;) νήσου, μέ τό πολυδιαφημισμένο τουριστικό όνομα ... 

-Collateral damage! πού θάλεγε -από κεκτημένη ταχύτητα- 
κι ένας, οποιοσδήποτε, βετεράνος τού Αμερικανογιουγκοσλαβικού πολέμου...
...πού εάν δέν έκανε βιαστικά τή διάγνωση γιά τήν "παράπλευρη απώλεια", θά αισθανόταν, σίγουρα, πιό οικεία...
...αναγνωρίζοντας -μέ βεβαιότητα- τήν εκ τών πατρίων εδαφών του, μεταφορά μεθόδων από "Madison Avenue" μεριά, στά καθ' ημάς ψηφοθηρικά τερτίπια...
...ολίγον "στό πιό χοντρό" -είναι η μαύρη αλήθεια- καί αρκετά πρός τό πιό ανεξόδως ..."ξεφτιλέ"...
...τών ημετέρων εκλογικών "παραδόσεων"...
...καί βεβαίως τών περί τήν κάλπη κρατούντων "ηθών"...
...καί "εθίμων", βεβαίως, βεβαίως!..
Δ.Ν.Α.

Ο κόσμος υποδέχεται τό 2016

Οι κάτοικοι στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Σαμόα και Κιριμπάτι, ήταν οι πρώτοι που υποδέχθηκαν το 2016, ακολούθησαν το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και το Σίδνεϊ που υποδέχθηκε το νέο έτος με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.
Στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ευρώπη και τέλος στην Αμερική, πλήθη θα κατεβούν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2016.

Και μπορεί στο Χονγκ Κονγκ, στο Πεκίνο ή τη Σιγκαπούρη να γίνεται προσπάθεια να ξεπεράσουν το μεγαλείο του Σίδνεϊ, η βραδιά όμως θα είναι είναι σκοτεινή στο Μπρουνέι, στο μικρό σουλτανάτο, όπου με την αυστηρή τήρηση του ισλαμικού νόμου έχουν απαγορευθεί οι εορτασμοί για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στη Τζακάρτα, όπου οι αρχές ματαίωσαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τους εορτασμούς του Νέου Έτους.

Αναμφίβολα, η πιο βαριά σκιά της τζιχαντιστικής απειλής πέφτει στην Ευρώπη.

Η δημοτική αρχή των Βρυξελλών αποφάσισε να ματαιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ σε πολλές χώρες οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, όπως στην Τουρκία, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα.

Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Έτους θα γίνει στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

«Δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτε. Και έπειτα από αυτά που έζησε η πόλη μας, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο: 'Το Παρίσι είναι όρθιο» δήλωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και 40.000 πυροβέστες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.
Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Έτους, θα είναι κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία θα περιορίσει στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες μπροστά από τις Πυραμίδες.

Το Φριτάουν, η πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, μίας από τις χώρες της Αφρικής που επλήγησαν από την επιδημία του Έμπολα, θα κάνει τα πάντα για να ξαναβρεί τη θέση της ανάμεσα στις πόλεις τις περιοχής που γιορτάζουν ξέφρενα την έλευση του Νέου Έτους.

Πέρυσι, η πόλη ήταν τελείως έρημη εξαιτίας της επιδημίας.

Στη Νέα Υόρκη, ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, αναμένεται στην Times Square, όπου θα εμφανισθούν οι Demi Lovato και Jessie J.

tanea.gr

Στις πρόβες της Φιλαρμονικής της Βιέννης για τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Παράδοση

tvxs.gr| 31 Δεκ. 2015
Τελευταία ανανέωση 23:04 | 31 Δεκ. 2015
Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016, στις 12:15, η Ευρώπη -και όχι μόνο- στρέφει το βλέμμα στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης.
Είναι ο τρόπος με τον οποίον δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε 100 χώρες του κόσμου υποδέχονται μουσικά τη νέα χρονιά το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου. 
Στο Golden Hall της Musikverein, τη «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα (το οποίο είχε δωρίσει ο έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας), η διάσημη ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Mariss Jansons (είναι η τρίτη φορά που διευθύνει την πρωτοχρονιάτικη συναυλία, μετά το 2006 και το 2012) ερμηνεύει ένα εορταστικό πρόγραμμα με έργα των Johann, Josef και Eduard Strauss, του Carl Michael Ziehrer, του Emil Waldteufel και του Josef Hellmesberger.

Σε όλη την πορεία της – από το 1892 οπότε και ουσιαστικά καθιερώθηκε, αλλά επίσημα στη σημερινή της μορφή αναφέρεται από το 1946 και μετά – η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, διευθύνθηκε από τους μεγαλύτερους αρχιμουσικούς όλων των εποχών.

Μια ματιά στα παρασκήνια, στις ώρες της πρόβας, αλλά και της χαράς, μέσα από φωτογραφίες.








Η ώρα του «ΟΧΙ»

Πέρα από αριστερά, δεξιά, κέντρο και απόκεντρο
Όπως χαζολογούσα αυτές τις μέρες στο ίντερνετ, έπεσα πάνω στην εξομολόγηση ενός ευρωλιγούρη. Ενός ανθρώπου των γραμμάτων συγγνώμη, που για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια αντί να ασχολείται με την τέχνη του προσπαθούσε να μας βάλει μυαλό. Να μας νουθετήσει, να επιβάλει την σοβαρότητα και να αποδείξει ότι είμαστε στόκοι. Ότι δεν μας έκοβε καθόλου όταν ψηφίσαμε «ΟΧΙ» τον περασμένο Ιούλιο…
Η επιχειρηματολογία του ανδρός, δεν είχε και πολλή σημασία. Μπλα, μπλα, μπλα Ευρώπη, μπλα, μπλα, μπλα διαφωτισμός, που θα έλεγε κι ο Σαββόπουλος πριν αποσυρθεί οριστικά στο Παλαιό Ψυχικό. Για να ψαρώσει το βλαχαδερό, που λέμε και στο χωριό μου, και να αισθανθεί ούφο, γκασμάς, φούφωτος, μπροστά στο μεγαλείο της ουμανιστικής σκέψης. Και να παραδεχθεί επίσης το λάθος του το αιώνιο, να σκύψει το κεφάλι και να πει το «ήμαρτον». Μπορεί κι αλλιώς;
Είχε, βέβαια, και έναν άλλο σκοπό το σημείωμα του φιλοευρωπαίου ρέκτη. Να εμψυχώσει τους ομοϊδεάτες του, να υποδαυλίσει τη φλόγα που έσβησε, να αναστήσει τους νεκρούς, αν προτιμάτε, που έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Οι Αμερικανοί το αποκαλούν αυτό "rallying the troops” και έχουν δίκιο στην ακριβολογία τους. Αρκεί, φυσικά, να υπάρχει στράτευμα για να το εμπνεύσεις και να μην έχει σκορπίσει στους τέσσερεις ανέμους. Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο και τα δόλια τα Εσπάκια που έβγαλαν φτερά και πέταξαν…
Γιατί τα στρατά του «ΝΑΙ» δεν είναι πια συγκεντρωμένα και στοιχισμένα. Πάει τέλειωσε, εγκατέλειψαν το όρυγμα και το ‘σκασαν, ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Δεν γίνεται άλλωστε να δαγκώσεις τέτοια πιπεριά και να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Όσο ζόρικος και να είσαι, όσο σκυλί ατάιγο που λένε και στην Πάτρα, θα γυρίσεις την πλάτη στον εχθρό και θα το βάλεις στα πόδια. Ζήσε για να πολεμήσεις μιαν άλλη μέρα.
Και μην προσπαθείς να βαφτίσεις τη νύχτα μέρα, σε παρακαλώ. Αυτό λέω εγώ και επιμένω ότι η πιο σημαντική ώρα του έθνους την περασμένη χρονιά ήταν η νίκη του «ΟΧΙ». Πέρα από αριστερά, πέρα από δεξιά, πέρα από κέντρο και απόκεντρο. Ήταν μια ώρα ανάτασης, πυγμής, ενότητας και σθένους για την Ελλάδα. Και ως τέτοια πρέπει να τη θυμόμαστε και να τη χρησιμοποιούμε για παράδειγμα στο μέλλον. Στο μέλλον που δεν περιμένει, στο μέλλον που δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε καμιά!
Υ.Γ.:  Ήταν επιπλέον το δημοψήφισμα η ώρα όπου οι δημοσκόποι έχασαν τόσο τα αυγά όσο και τα πασχάλια…

 
Χρήστος Ξανθάκης 

Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Ακόμη και σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, αν με ρωτήσετε τι ακριβώς εννοούσε ο Γ. Βαρουφάκης με όσα έλεγε, τι επεδίωκε με όσα έκανε, δεν ξέρω να απαντήσω. Νομίζω ότι ούτε ο ίδιος ήξερε τι ακριβώς ήθελε, εκτός από το να μιλάει, να ακούει ό,τι έλεγε και να χαμογελά ευτυχισμένος. Ο ίδιος ήταν το θέμα. Ενα ακόμη τυπικό προϊόν των μίντια, χαριτωμένος και στομφώδης, πολύγλωσσος και κοσμογυρισμένος, μετρ υποτίθεται της θεωρίας των παιγνίων, προβλήθηκε υπερβολικά κυριαρχώντας σε ένα τοπίο ημιμαθών, όπου επαναλάμβανε απίστευτες κοτσάνες ανακατεμένες με απλές οικονομικές παραδοχές, άχρηστες όμως για την περίπτωσή μας. Οπως θάμπωνε τότε όσους ονειρεύονταν τον αριστερό αντιμνημονιακό παράδεισο, θάμπωσε από ό,τι φαίνεται και τον πρωθυπουργό. Του εμπιστεύτηκε το πιο κρίσιμο πόστο. Από το ουάου που ξεφώνισε μετά το μυστικό που του ψιθύρισε στο αυτί ο Ντάισελμπλουμ έως το «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες», που εξομολογήθηκε, ότι είπε επιστρέφοντας στo σπίτι, στον δημοσιογράφο του New Yorker, τα καμώματα του πρώην υπουργού Οικονομικών εξαγρίωσαν τους εταίρους της Ευρωζώνης, ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να τον αποπέμψει, ενώ κόστισαν στους Ελληνες φορολογουμένους κάμποσα δισεκατομμύρια ευρώ.
Ηταν χρονιά του Βαρουφάκη η φετινή. Χρονιά μιας απίστευτης ελαφρότητας, της πιο καταστροφικής αρλουμπολογίας, της οποίας υπήρξε η φαντεζί προσωποποίηση. Για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του καταραμένου χρόνου ήταν ο εθνικός μας οικονομολόγος, ο κήρυκας μιας ακόμη αυταπάτης, καθώς η πλειονότης των συμπολιτών μας τον πίστεψε κι ένας μέγας αριθμός, ρεκόρ όλων των εποχών, τον ψήφισε... Ο καινούργιος μάγος της φυλής υποσχόταν αναίμακτη λύση, με δύο-τρία κόλπα που ο ίδιος είχε μάθει στα πέρατα του κόσμου, όπου υποτίθεται ότι είχε αποκτήσει τις πολύτιμες γνώσεις του. Αν πιστέψουμε όσα είπε ο πρωθυπουργός μετά την υπογραφή του τελευταίου μνημονίου, η τακτική Βαρουφάκη οδήγησε τη χώρα δύο βήματα πριν από την απόλυτη καταστροφή. Θα τιναζόταν στον αέρα η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Και ο πρώην υπουργός ήταν παρών, στα πίσω πίσω έδρανα του Κοινοβουλίου, αλλά δεν βρήκε το κουράγιο να τοποθετηθεί, να δώσει μια εξήγηση, αυτός που κρατούσε τα κλειδιά της οικονομίας. Θα τιναζόταν ή όχι η χώρα στον αέρα; Αυτός είχε δίκιο ή ο πρωθυπουργός; Μιλιά δεν έβγαλε ούτε τότε ούτε αργότερα. Συνέχισε απλώς να καταριέται και τη νέα συμφωνία...
Αν έχει μια αξία, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξεταστική επιτροπή των πεπραγμένων Βαρουφάκη είναι κυρίως γιατί ίσως να συμβάλει στην αποκάλυψη της θλιβερής γραφικότητας, του απόλυτου κενού, με το οποίο συνδέθηκε η τύχη μας. Κάτι σαν μάθημα αυτογνωσίας, στερνής γνώσης έστω.
 
από τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου


Mας μπήκε, με ελαφρά... πηδηματάκια...

Μας μπαίνει με ελαφρά… πηδηματάκια - MediaΕλπίζω αυτή την φορά ο νέος χρόνος να είναι γκέι γιατί οι τελευταίοι παλαιοί επτά ήταν στρέιτ και μας τα έκαναν...
αποκούπες... λέει ένα εύστοχο ανέκδοτο που παίζει τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και φαίνεται να μην έχει άδικο!!!

 Άλλωστε με την νέα χρονιά θα τον παντρέψουμε κιόλας με Ελεύθερο Σύμφωνο Κοινωνικής Συμβίωσης...

 Πέρα όμως από την πλάκα πλέον μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι και αυτός δεν θα  πολυφέρει καλά μαντάτα αφού σύμφωνα με το Economist το 2016, προβλέπεται  με ύφεση -1%,  με αποτέλεσμα η φορολογία  να χτυπήσει και πάλι κόκκινο. Την ίδια ώρα οι πλειστηριασμοί μας κάνουν ποδαρικό με τα σπίτια να έχουν ήδη χάσει το 50% της εμπορικής τους αξίας , ενώ οι συντάξεις  ψαλιδίζονται αλύπητα!!!

 Το ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι το 2016 δεν φέρνει τον ίδιο  κίνδυνο χρεοκοπίας ή και εξόδου από την ευρωζώνη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, συμφώνα και με την  ετήσια πρόβλεψή για την Ευρώπη του αμερικανικού ινστιτούτου γεωπολιτικών ερευνών Stratfor.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, αφού η  ελληνική οικονομία πατάει το κατώφλι του νέου χρόνου με μηδενική ανάπτυξη και εξαιρετικά υψηλή ανεργία, γεγονός που οδηγεί από μόνο του με χαμηλές ταχύτητες την ανάπτυξη ενώ όπως αναφέρει η μελέτη-πρόβλεψη του ινστιτούτου  μειώνει και  την ταχύτητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων!!!

"Μιχαλου"

topontiki.gr

2016...

Αίσιον και ευτυχές το νέο έτος...
Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη οι λέξεις...
 

Πρωτοχρονιά, με πυροτεχνήματα και φλεγόμενο ουρανοξύστη...

... στο Ντουμπάι!
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Το θέαμα, σίγουρα άφησε άφωνους πολλούς.
Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι, με φλεγόμενο ουρανοξύστη και πολλά πυροτεχνήματα (από...
διπλανό ουρανοξύστη!). Το απόλυτο κοντράστ.
Δείτε το βίντεο: