Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Aλλού τούς πονάει καί τούς σφάζει η υπόθεση τής δημόσιας Υγείας. Εδώ δέν "προκάνουμε" ν΄ασχοληθούμε μέ τέτοια...

Μήνυση στον Γεωργιάδη από το Δήμο Τήνου...

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τήνου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίασή, ενέκρινε ομόφωνα την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς "κατά παντός υπευθύνου, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Υγείας" με αφορμή το τραγικό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στο νησί.
Στη συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα της ελλείψεως γιατρών, ειδικότερα των αγροτικών γιατρών και της παθολόγου, που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες, ενώ ο δήμαρχος στάθηκε στο γεγονός της παραίτησης της επιστημονικής διευθύντριας και της αναπληρώτριας της στο κέντρο υγείας Τήνου. Με δεδομένους, λοιπόν, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία και τους κατοίκους το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς.
Διαβάστε εδώ τη μηνυτήρια αναφορά...
epoli.gr

Δημοτικοί υπάλληλοι και στο νέο κύμα διαθεσιμότητας

Αθήνα
Από την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι εκ νέου ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β' κύμα της διαδικασίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, περισσότεροι από 5.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 83.000 που εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες αναμένεται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους.
Δημοτικοί υπάλληλοι και στο νέο κύμα διαθεσιμότηταςΗ μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι, πέραν των 12.500 που έχουν ήδη ενταχθεί στο πλαίσιο του α' κύματος.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει εθελοντικές μετακινήσεις, αξιολόγηση των ΟΤΑ ώστε να οριστεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση των πληθυσμό τους, ενώ σχεδιάζονται «λουκέτα» για τις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, κάτι που παραπέμπει σε απολύσεις.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση έως το Μάρτιο του 2014 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις δομών και προσωπικού εν όψει του β' κύματος διαθεσιμότητας, ωστόσο δεν έχει λάβει απάντηση από την τρόικα. (in.gr)