Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ανακατατάξεις- αγοραπωλησίες καί νέοι "παίκτες" ετοιμάζονται νά μπούν στίς ακτοπλοϊκές γραμμές Κυκλάδων - Αιγαίου...

Ρότα για το Αιγαίο χαράσσουν οι Μινωικές Γραμμές
Έξι αιτήματα για γραμμές Χανίων και Κυκλάδων
Η απόφαση των Μινωικών να ανοίξουν πανιά και σε άλλες γραμμές στο Αιγαίο αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, μία εξέλιξη που βλέπει θετικά και το υπουργείο Ναυτιλίας. 
INTIME NEWS/INTIMEnews

Φωτιά αναμένεται να πάρει στη νέα ακτοπλοϊκή σεζόν το Αιγαίο Πέλαγος μετά και την απόφαση των Μινωικών Γραμμών ΜΙΝΟΑ να «ανοιχτούν στα βαθιά» τόσο με συμβατικά πλοία όσο και με ταχύπλοα, δημιουργώντας συνθήκες έντονου ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η Minoan Lines έχει καταθέσει στο υπουργείο Ναυτιλίας τουλάχιστον έξι αιτήματα για γραμμές των Χανίων και των Κυκλάδων.
Οι Μινωικές Γραμμές επεξεργάστηκαν σχέδια περαιτέρω επέκτασης της παρουσίας τους στην ακτοπλοϊκή αγορά του Αιγαίου μετά τη συμφωνία πώλησης στον Όμιλο της Attica Group των μετοχών που κατείχαν στη Hellenic Seaways. Η απόφαση των Μινωικών να ανοίξουν πανιά και σε άλλες γραμμές στο Αιγαίο...

Σκουπίδια: Το νέο σχέδιο νόμου αποπειράται νά περιορίσει τό "Χάος"...

Η «Βαβέλ» των απορριμμάτων
Ενα πραγματικό παζλ επικρατεί σε όλη τη χώρα στις δομές διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρότι από το 2012 είχε επιβληθεί η ύπαρξη ενός ενιαίου συντονιστικού φορέα σε κάθε περιφέρεια για όλους τους δήμους, στην πραγματικότητα ελάχιστες ήταν οι περιφέρειες που ακολούθησαν αυτό τον δρόμο. Ως αποτέλεσμα, σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών προτείνει σήμερα τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με κάποιους περιορισμούς.
Το σχέδιο νόμου, που δόθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση, προτείνει τη λειτουργία έως τριών φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) ανά περιφέρεια...

Η θεωρία του χάους και το Αιγαίο

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης

Τους φόβους του για ένα ατύχημα στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διατύπωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες. «Όσο έχετε περίπλοκα φονικά στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, που φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας». Η ειρωνεία είναι ότι στον χρόνο που.. μεσολάβησε από τη λήψη μέχρι τη μετάδοση της συνέντευξης, η πραγματικότητα ήρθε να υπογραμμίσει εμφατικά την αξία αυτής της εκδήλωσης συμμαχικής έγνοιας.
Αποσπάσματά της είχαν προδημοσιευθεί τη Δευτέρα. Αλλά την ίδια μέρα, παράπλευρη είδηση δημοσιευόταν στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα: Πολεμικά αεροσκάφη παραλίγο να εμπλακούν σε σοβαρό εναέριο επεισόδιο. «Το στρατιωτικό αεροσκάφος της μιας χώρας κινήθηκε με ‘μη ασφαλή’ τρόπο πολύ κοντά σε αεροσκάφος επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του πολεμικού ναυτικού της άλλης, πλησιάζοντάς το σε απόσταση 1,5 μέτρου» ανέφερε η μία πλευρά, ενώ η άλλη απάντησε ότι το αεροσκάφος της πετούσε «αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο καίρια επιβεβαίωση του αμερικανού πρέσβη. Με τη διαφορά ότι τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στο επεισόδιο δεν ενεπλάκησαν πάνω από το Αιγαίο και δεν ήταν ελληνικό και τουρκικό, όπως θα περίμενε κανείς. Ενεπλάκησαν στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας και ήταν… αμερικανικό και ρωσικό!
Ο μύθος δηλοί ότι ο πλανήτης έχει μικρύνει. Όχι από κάποια συρρίκνωση γεωλογικής προέλευσης, αλλά λόγω της εξάπλωσης των ζωνών επιρροής, της αύξησης των εξοπλισμών και της βελτίωσης των επιδόσεών τους. Η ειρήνη βρίσκεται παντού σε κίνδυνο και η πιθανότητα ατυχήματος, ή «ατυχήματος», συνεχώς παραμονεύει. Ότι τέτοια θέματα είναι επικίνδυνο να τα χειρίζονται στρατιωτικοί και διπλωμάτες – πρέπει με κάποιον τρόπο να τα πάρει υπό τον έλεγχό της η ανθρωπότητα.



- από το kasdaglis.wordpress 
(Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 31.1.2018)

Η χθεσινή «Ματωμένη Σελήνη» πήγε κι απ' τήν Ακρόπολη...


Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τόν εορτασμό τών 195 χρόνων τής Θαυματουργής Εικόνας στήν Τήνο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  

«ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 300 ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 195 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»

Η εικόνα της Παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1823 στο κτήμα Δοξαρά στην Τήνο και σε εκείνη ακριβώς την τοποθεσία κτίστηκε ο σημερινός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που σήμερα αποτελεί παγκόσμιο προσκύνημα για την Ορθοδοξία.

Στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 195 ετών από την εύρεση της Εικόνας της Παναγίας της Τήνου παραβρέθηκαν πλήθος πιστών Μυκονιατών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Γρυπάρη, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κουσαθανάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρσούλα Χανιώτη και η Πολιτευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού.

Μετά το πέρας της Διαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε Ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας Ευσέβιου και Σύρου & Μυκόνου Δωρόθεου Β’, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία ευρέθη η αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης, πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση, με επικεφαλής τους δυο Μητροπολίτες και παρουσία πλήθος πιστών.


Τιμές απέδωσαν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ609, σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου, αλιευτικά σκάφη, καθώς επίσης και εισελθόντες στον λιμένα τόσο το πλοίο SUPERFERRY II όσο και το πλοίο BLUE STAR PAROS τα οποία με τους συριγμούς τους έδωσαν μια άλλη ατμόσφαιρα στην Τήνο.

Με τη Δύση του Ηλίου, κατά το έθος, εκατοντάδες μαθητών όλων των βαθμίδων, μαζί με το πλήθος των πιστών, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού της Παναγίας όπου και ξεκίνησε η γνωστή λαμπαδηφορία, τα Φαναράκια και κατευθύνθηκε σε όλη την πορεία της εκεί όπου οι Τήνιοι για πρώτη φορά ελιτάνευσαν το ιερό Εικόνισμα με λαδοφάναρα της εποχής.

Μύκονος, 31-01-2018
                                                                                                        ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ