Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Για ποιον τα λέει η Ζωή?...



ΒΙΝΤΕΟ...
Η λέξη "λαθρομετανάστης είναι ρατσιστική και πρέπει να αποφεύγεται", είπε απόψε στην βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Εστειλε μήνυμα "προς...
πάσα κατεύθυνση και προς αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν"- και ο νοών νοείτω. Πρόσθεσε δε, οτι  "η τοποθέτηση της προέδρου της βουλής είναι ότι η λέξη λαθρομετανάστες από όποιον και αν εκφέρεται είναι ρατσιστική και πρέπει να αποφεύγεται, δεν πρέπει να διατυπώνεται εντός βουλής. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει προφανώς θέλει να ξεχάσουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ιδρύθηκαν τα κέντρα κράτησης".
Παράλληλα, η πρόεδρος της βουλής, απάντησε σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόρριψη αιτήματος αντιπροσωπείας μεταλλωρύχων να την συναντήσουν.   "Διακινήθηκε ότι δήθεν μια αντιπροσωπεία ζήτησε να δει την πρόεδρο της βουλής και δήθεν απερρίφθη το αίτημα. Διευκρινίζω ότι ζήτησε μια αντιπροσωπεία πράγματι αποτελούμενη από τρία άτομα, τους ενημέρωσε το γραφείο μου ότι βεβαίως μπορούν, μονο που εκείνη την ώρα διεξαγόταν η διάσκεψη των Προέδρων, τους ζητήθηκε να αναμείνουν, είπαν ότι δεν μπορούν να αναμείνουν σήμερα και θα επανέλθουν αύριο. Αυτά για όσους επεμένουν να λειτουργούν ως μονταζιέρα", είπε, υπογραμμίζοντας ότι "ανοίγουμε την πόρτα της βουλής σε όλους".
Δείτε το βίντεο:
 

Η πιό ...σάπια κουβέντα τής τετραετίας : "...θά φύγει μόνος του"!...

Αβραμόπουλος για Σαμαρά: "Δεν είναι ώρα για αμφισβήτηση. Θα φύγει μόνος του"...


Ιδιαίτερα προσεκτικός είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον τρόπο που κινείται και εκφράζεται για τα όσα συμβαινουν τόσο στην χώρα, όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ.
 Σύμφωνα με...
πληροφορίες του parapolitika.gr ο  Ελληνας επίτροπος, θεωρεί πως προέχει η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και όχι τα εσωκομματικά του κόμματος.
 Την ίδια ώρα κάνει επαφές με ουκ ολίγα στελέχη του κόμματος , τα οποία όταν τον ρωτούν για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, απαντά "δεν είναι ώρα αμφισβήτησης του Σαμαρά, από κανέναν. Ο Αντώνης είναι έμπειρος πολιτικός και θα φύγει μόνος του"...
από  parapolitika.gr

Σημείωση "Ν.Μ." : Παρακολουθώ "στενά" πολιτική από τήν εποχή τού ...Νώε. Τόσο "σάπια" κουβέντα -μέ δημόσια εκφορά- είχα χρόνια ν' ακούσω! Eξού καί ο ανωτέρω καταγραφικός, τού "τετραετούς ρεκόρ", τίτλος. 
Ανεξάρτητα -πάντως- από επί μέρους διαφωνίες, μόνο καί μόνο γι αυτή τήν εμπνευσμένη φράση πού είπε ο συνόνοματος, όπου τόν συναντήσω : θά τόν κεράσω, από βάθους καρδίας, ό,τι τραβάει η όρεξη του!
Δ.Ν.Α

Μοσκοβισί: Απαγορεύω στην Κομισιόν...


...να σκέφτεται plan b για την Ελλάδα...

"Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται plan b για την Ελλάδα", τόνισε ο Eπίτροπος για...
θέματα Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, βάζοντας φρένο σε ενδεχόμενο σχέδιο β΄ για την χώρα μας.
Όπως είπε μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή, ανεφέροντας χαρακτηριστικά: "O οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος από ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να συγκρατηθεί, αλλά μία έξοδος θα έθετε το ερώτημα για το ποιος θα ήταν ο επόμενος".
Ωστόσο, κάλεσε την Ελλάδα "να σεβαστεί τους ψηφοφόρους στην υπόλοιπη ευρωζώνη"...
enikos.gr

Κόντρα Γλέζου-Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις...


 Στους ισχυρισμούς Σόιμπλε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει αποφασιστεί πολλές φορές από...
τα διεθνή δικαστήρια, απάντησε ο Μ. Γλέζος, προσκαλώντας επιπλέον το γερμανό υπουργό Οικονομικών να τον αντικρούσει "ενώπιον του γερμανικού λαού"
Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «εντελώς εξωπραγματικές» τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Αυτό έχει αποφασισθεί τόσες φορές από τα διεθνή δικαστήρια, ώστε η αναβίωση της συζήτησης αυτής μπορεί μόνο να δημιουργεί εντελώς εξωπραγματικές ελπίδες στους Έλληνες», δήλωσε.

Μανώλης Γλέζος προς Σόιμπλε: Φτάνουν πια οι υπεκφυγές. Συνθήκη Ειρήνης τώρα!
"Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους. Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας. Φτάνουν πια υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας.

Και κάτι τελευταίο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού"...
left.gr

Το αδιέξοδο...


...του Ντερμπεντέρη. 
Και η φτηνιάρικη ειρωνεία για τον Παπανδρέου...
Γι' άλλη μια μέρα ο Ντερμπεντέρης, μας είπε να τα βάψουμε μαύρα (σχόλιο με ελλείψεις, καθώς του έλειπε η υπόκρουση του άσματος "paint it black" των θρυλικών "Rollong Stones").
Είπε: Πλήρες αδιέξοδο.  Ο Τσίπρας μας είπε, πως, δεν γίνεται διαπραγματευση, γιατί διαφωνούμε σε όλα. Δεν ξέρω πως...
θα μπορέσει να κάνει πίσω η κυβέρνηση.
Και επ' ευκαιρία (ενθυμούμενος, το έπος του κανιβαλισμού κατά του Γιώργου Παπανδρέου, στο οποίο είχε πρωτοστατήσει), είπε ειρωνικά, το ευχάριστο της ημέρας είναι οτι ο Παπανδρέου στηρίζει την κυβέρνηση. 
Πολύ φθηνό... 

Ζοζεφίν: "Χαίρομαι γιατί τρόμαξα τον Ντράγκι"...


ΒΙΝΤΕΟ...
«Όταν σηκώθηκα για την διαμαρτυρία ένιωσα καταπληκτικά». "Το να βλεπεις εναν ισχυρό τραπεζίτη φοβισμένο και σοκαρισμένο, ηταν μεγάλη...
ανακούφιση. Η εικόνα αυτή θα τον ακουλουθεί".  
Αυτα κι άλλα πολλά είπε η νεαρή ακτιβίστρια, Ζοζεφίν Βιτ - η οποία  κατάφερε το μεσημέρι της Τετάρτης, να τρομάξει τον Μάριο Ντράγκι- σε συνεντευξη της στον ALPHA.

Το πρώην μέλος των Femen, υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι οργισμένοι και θέλουν να αλλάξει η στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επίσης, η Ζοζεφίν, τόνισε ότι είναι λάθος και ψέμα η Ευρώπη να θεωρεί τους Έλληνες τεμπέληδες.  
Δείτε το βίντεο:
 

Παπανδρέου: «Πατριωτικός σκοπός να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Παπανδρέου: «Πατριωτικός σκοπός να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»

 Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (δεξιά) με τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου                                                                          Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
                                                                                           -----
«Πατριωτικός σκοπός είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σημαντική κατάκτηση: την ισχυρή θέση της μέσα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την ΕΕ και διεθνώς τονίζοντας ότι «οι θέσεις οι προσωπικές μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα που ζούμε». 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, πρέπει επιτέλους να διαμορφωθεί ένα κράτος δικαίου με αναπτυξιακή προοπτική που «θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα δικά μας πόδια». 
Τέλος, τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη από συντηρητική να γίνει προοδευτική. «Θα θέλαμε», είπε, «μια Ευρώπη της ανάπτυξης, μια Ευρώπη με περισσότερη δημοκρατία, με πραγματική αλληλεγγύη [...] και για αυτήν την Ευρώπη βεβαίως παλεύουμε».
«Όμως», κατέληξε, «βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της Ευρώπης και μέσα σε αυτό είμαστε αναγκασμένοι να προστατεύσουμε το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον».

Ανήμερα το Πάσχα κλείστηκε η συνάντηση
Η συνάντηση, κλείστηκε ανήμερα το Πάσχα, όταν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για ανταλλαγή ευχών. Πραγματοποιείται δε λίγες ημέρες αφότου ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να στρέφει τα βέλη του κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι...

Από τό "αρχείο" τού Αρκά...


Σημείωση "Ν.Μ." : Μήν ενοχλείσθε. Μή σάς περάσει απ' τό μυαλό ότι στό κρεβάτι είναι τό Ελληνικό κράτος...

Λαγκάρντ: Δουλειά πιο γρήγορα και σε βάθος για την Ελλάδα - έκτακτη συνάντηση με Βαρουφάκη

Έκτακτη συνάντηση διάρκειας περίπου 45 λεπτών με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον. 
Σε δηλώσεις της νωρίτερα η κ. Λαγκάρντ είχε εξηγήσει ότι δεν θα δοθεί άδεια στην Ελλάδα για καθυστέρηση αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ σημειώνοντας ακόμη ότι δεν θα συνιστούσε στην Ελλάδα έναν τέτοιο τρόπο δράσης στην παρούσα συγκυρία.
«Ποτέ μία ανεπτυγμένη οικονομία δεν έχει ζητήσει καθυστέρηση στην καταβολή δόσης» επισήμανε η Κρ. Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι το Ταμείο οφείλει να προστατεύσει τη φήμη του.
Σημειώνεται ότι η ερώτηση έγινε από έναν από τους δημοσιογράφους των FT που έγραψε το επίμαχο ρεπορτάζ που περιέγραφε πως η Ελλάδα ήδη ζήτησε ανεπισήμως συμβουλές για ένα ενδεχόμενο καθυστέρησης πληρωμών. Απαντώντας την ερώτηση η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε τον δημοσιογράφο «πολύ καλά πληροφορημένο». 
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι αναβολές των πληρωμών αποτελούν εξαιρέσεις στην ιστορία του ΔΝΤ «και ουδέποτε είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό.
Ακόμη η κ. Λαγκάρντ σύστησε δουλειά «πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο βάθος» για την Ελλάδα.

από kathimerini.gr

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν θα επιλέξει τον δρόμο του εκβιασμού


«Παρά τις κακοφωνίες και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά, παραμένω σταθερά αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή στο πρακτορείο Reuters την Πέμπτη.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός κάνει λόγο για «πολλά σημεία σύγκλισης  και επαφής των δύο πλευρών», τα οποία, όπως επισημαίνει, συγκροτούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συμφωνία αυτή.
«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά σε όλα τα επιμέρους πεδία διαπραγμάτευσης, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους μας. Ένας συμβιβασμός που θα σέβεται τόσο τη πρόσφατη λαική εντολή όσο όμως και το πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:
«Σε σύγκριση με την αφετηρία έχει γίνει αξιόλογη πρόοδος σε σειρά θεμάτων που αφορούν την βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την ενίσχυση της αυτονομίας του, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αποτελεσματικότητα των διοικητικών υπηρεσιών αλλά και για φορολογικές παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν ένα κατάλληλο πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος δίχως να επιβαρύνουν την κοινωνική πλειοψηφία αλλά κατανέμοντας τα βάρη σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν υψηλή φοροδοτική ικανότητα».
Τα τέσσερα σημεία διαφωνίας
Στην δήλωσή του ο Ελληνας πρωθυπουργός κάνει, ωστόσο, λόγο για τέσσερα σημεία διαφωνίας στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις: τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«Θέλω να είμαι σαφής», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει:
«Δεν πρόκειται εδώ για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία, που, όμως, όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων στο βαθμό που αναγνώριζαν και εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός που επιδιώκουμε θα σέβεται τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου».
«Παρά τις κακοφωνίες και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά, παραμένω σταθερά αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Γιατί γνωρίζω ότι η Ευρώπη έχει μάθει να ζει μέσα από τις διαφωνίες της, να συνθέτει προωθητικά και να προχωράει. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά το δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, το δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, πάνω απο όλα στη δημοκρατία, προς όφελος του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος», καταλήγει.
από kathimerini.gr

Αλ. Παπαδόπουλος: Η χώρα θα συντριβεί το καλοκαίρι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία


Εκκληση στην κυβέρνηση «να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε συμφωνία με την τρόικα του Διεθνούς Οικονομικού Ελεγχου» απευθύνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, με δήλωσή του την Πέμπτη.
Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» και «συντριβή της χώρας» σε περίπτωση που δεν κλείσει το παραταθέν πρόγραμμα και δεν λάβει η χώρα ένα «νέο και απολύτως απαραίτητο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πακέτο οικονομικής στήριξης.
Κανένας τότε υπαίτιος δεν θα μπορεί να επικάθεται επί του θρόνου των ερειπίων του. Είναι φανερό ότι η χωρά θα χρεοκοπήσει και θα σαπίσει «εν ευρώ», καταλήγει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Η  Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τις επόμενες ήμερες σε συμφωνία με την τρόικα του Διεθνούς Οικονομικού Έλεγχου. Το παραταθέν πρόγραμμα πρέπει να κλείσει. Η χωρά πρέπει να ξεφύγει από την μέγγενη του αργού θανάτου. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιλήφθη ότι αν δεν κλείσει, με πραγματικούς ορούς, το τρέχον πρόγραμμα οι καταστάσεις τότε θα είναι ανεξέλεγκτες και το χειρότερο οι εταίροι και δανειστές δεν θα συντρέξουν, το τέλος Ιουνίου, σε ένα νέο και απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση μας, πακέτο στήριξης. Αν αυτό δεν επισυμβεί η χώρα θα συντρίβει το καλοκαίρι. Κανένας, τότε, υπαίτιος δεν θα μπορεί να επικάθεται επί του θρόνου των ερειπίων του. Είναι φανερό ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα σαπίσει "εν ευρώ". Επικαλούμαι για άλλη μια φορά το συγκλητικό δόγμα. Ισχύει πάντα».
από kathimerini.gr

Eφυγε η Χρυσούλα Ζώκα...

Η Χρυσούλα πήγε να βρει το Γιώργο της…
Υπάρχει ένας μύθος που λέει, ότι μετά την πρεμιέρα της Στέλλας του Κακογιάννη, η πανέμορφη και πολύ δημοφιλής, εκείνη την εποχή, χορεύτρια Χρυσούλα Ζώκα, πλησίασε το Γιώργο Φούντα και τον ρώτησε αν φιλάει και στην πραγματικότητα τόσο ωραία, όσο τη Μελίνα στη Στέλλα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινή αυτή η ιστορία, πάντως από το 1955, έως το 2010 που πέθανε ο Φούντας, υπήρξαν ένα ιδανικό και ευτυχισμένο ζευγάρι, ταιριαστό στην όψη -ένα παλικάρι, με έναν κορίτσαρο- αλλά και στα συναισθήματα. Αγαπιόντουσαν τρελά μέχρι την τελευταία στιγμή, απέκτησαν και ένα γιο, τον Πάνο.
undefined
του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
 Η Χρυσούλα Ζώκα ήταν η παρτενέρ του μεγάλου χορευτή και χορογράφου Μανώλη Καστρινού από το 1949, όταν αυτός την επέλεξε για παρτενέρ του, έχοντάς τη δει να χορεύει στις επιθεωρήσεις του βαριετέ, και για πάνω από μία εικοσαετία. Στην ουσία, λειτούργησε σαν πυγμαλίωνας πάνω της. Έγραψαν ιστορία, όπου χόρεψαν μαζί, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ειδικά στο Παρίσι, όπου έκαναν περιοδείες. Ήταν η εποχή, όπου ο χορός στην Ελλάδα ζούσε, αναπτυσσόταν και μεγαλουργούσε, σε συνήθως «ταπεινά» μέρη, σε επιθεωρήσεις και νυχτερινά κέντρα. Δεν απαιτούσε επιχορηγήσεις από κανένα Υπουργείο, για να υπάρξει. Ο Καστρινός με τη Ζώκα και ο Φλερύ με τη Λίντα Άλμα μεταπολεμικά έκαναν πάρα πολλά για το χορό σ’ αυτή τη χώρα.

Το αγαλματένιο σώμα της Ζώκα, που εντυπωσίασε τους Παριζιάνους, μπορεί να το απολαύσει κανείς να χορεύει, μαζί με τον Καστρινό, σε ταινίες, όπως η Καφετζού ή Η Κυρία Του Κυρίου. Και κάτι για όσους ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους πληροφορίες: Το κοστούμι που φοράει η Ζωή Λάσκαρη στο φινάλε του μιούζικαλ «Κορίτσια για φίλημα» ανήκε στη Χρυσούλα Ζώκα, που της το δάνεισε.
Η Χρυσούλα Ζώκα έφυγε προχθές, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατο, απ’ ότι έμαθα. Ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή είχε χιούμορ, ήταν έξυπνη, ήταν δυναμική. Το σώμα της ήταν το ίδιο αγαλματένιο, όπως πριν μισό αιώνα,. Όπως τα χρόνια του ’50, όταν χόρευε στο «Ακροπόλ» ή στο «Παπαϊωάννου» ή όπως τότε που χόρευε στην «Οδό ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι το καλοκαίρι του 62. Όμως, στο πρόσωπο το οποίο είχε χαράξει με τα σημάδια του ο χρόνος, δεν είχε καταδεχθεί να πειράξει τίποτα. Είχε αφήσει τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό της, σαν παράσημα ζωής. Είχε λεβεντιά, πάνω απ’ όλα, η Χρυσούλα.

Περασμένα 80, και τέσσερα χρόνια μετά το χαμό του Φούντα, και 34 μετά το πέρασμα στην αθανασία του Καστρινού, έφυγε η Χρυσούλα, «πλήρης ημερών, πλήρης έργου», όπως είθισται να λένε, σε τέτοιες περιπτώσεις. Η αμορφοσιά, η ασχετοσύνη, και άλλα πολλά, από μέρους των δημοσιογράφων του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, έκαναν το θάνατό της να περάσει -όπου πέρασε- σαν μικρό σχόλιο, αναφερόμενη κυρίως, σαν η σύζυγος του Φούντα. Βέβαια, απ’ την άλλη, μερικοί άνθρωποι αργούν να πεθάνουν. Είναι ανατριχιαστικό να το λες, αλλά όπως είχε γράψει και ο Αλέκος Σακελάριος σε ανάλογη περίπτωση, «προλαβαίνουν να φύγουν οι θαυμαστές πριν τους θαυμαζόμενους».

Η Χρυσούλα Ζώκα ήταν μια πανέξυπνη, δυναμική, ταλαντούχα, ακομπλεξάριστη γυναίκα, που ήξερε να ζει συνέχεια το σήμερα, και ποτέ να μη μένει κολλημένη στο χθες. Ο χορός στην Ελλάδα της οφείλει πολλά. Και σ’ αυτήν, και στον Καστρινό, και στο Φλερύ, και στη Λίντα Άλμα. Πάνω απ’ όλα, γιατί έμαθαν τους Έλληνες να βλέπουν χορό. Το ελαφρό μέρος του χορού, βέβαια, αλλά που κι αυτό έχει τη δική του αξία.
Καλό της ταξίδι.

Πέθανε ο Γιάννης Κλωνιζάκης «συνεργός» του Αλέκου Παναγούλη στην απόπειρα κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Νικήθηκε στα 75 του χρόνια από τον καρκίνο ο Γιάννης Κλωνιζάκης, μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, πρώην δήμαρχος και αντινομάρχης Χανίων.
Ο εκλιπών συμμετείχε στην οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση» και είχε σχεδιάσει με τον Αλέκο Παναγούλη την απόπειρα κατά του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.
Είχε γεννηθεί στα Χανιά το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Εργάστηκε ως μηχανικός στην Αττική και συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση. Καταδικάστηκε σε 24ετή κάθειρξη και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, Αίγινας και Κέρκυρας.
Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων και την τετραετία 1995 – 1998 διετέλεσε αντινομάρχης Χανίων. Αναδείχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, και ήταν για δυο χρόνια αντιπρόεδρος.
Η κηδεία του Γιάννη Κλωνιζάκη θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 3 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, Χανίων και η ταφή του στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Ο Γιάννης Κλωνιζάκης (…) ανήκει στη γενιά εκείνη των Ελλήνων που όρθωσαν το ανάστημά τους στην πιο σκληρή και βάρβαρη μεταπολεμική περίοδο της χώρας μας, στην φασιστική χούντα που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1967».
από tanea.gr