Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ρέθυμνο: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά!...

ΦΩΤΟ...
Στο «μάτι της κακοκαιρίας» μπήκε η Κρήτη, όπου σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αλλά και των θυελλωδών ανέμων.
Μάλιστα, οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν...
κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, ενώ από το πρωί έχει σημάνει συναγερμός ανοιχτά των Χανιών.
Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην Κρήτη λόγω των μανιασμένων ανέμων είναι οι παρακάτω φωτογραφίες από το λιμάνι του Ρεθύμνου.
H θάλασσα βγήκε στη στεριά και τα τεράστια κύματα «χτυπούν» ασταμάτητα το λιμάνι της πόλης...
cretanews.gr

"Έφυγε" η Βάσω Μέλλιου...

Τρίτη 13 Γενάρη στις 7 το πρωί, η Βάσω Μέλλιου έφυγε για τις γειτονιές τ' ουρανού.

Αγωνίστρια της Αριστεράς απ' τα νιάτα της, διώχθηκε και...
καταδικάστηκε για αντιδικτατορική δράση από τη χούντα των συνταγματαρχών. Κόρη του Χρήστου Αντωνίου (Σωκράτη) εμβληματικής φυσιογνωμίας του αριστερού κινήματος, που κρέμασαν για παραδειγματισμό οι Γερμανοτσολιάδες στην Κόρινθο. Μεγάλωσε σ' ΄ένα σπίτι όπου περίσσευαν οι διώξεις και έλειπε το ψωμί. Θα της ευχηθούμε καλό ταξίδι με τιμητική πολιτική κηδεία την Τετάρτη 14/1 ώρα 3μμ στο νεκροταφείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι οικογένειάς της, Πόπη Μέλλιου & Πολυδεύκης Γιακουμίδης, Χρήστος Μέλλιος, Μάνια Επιθυμιάδου, Πολυδεύκης & Νατάσα Μέλλιου, παρακαλούν αντί στεφάνων να ενισχύσετε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής...
 

Αθωώθηκε η “Εφημερίδα των Συντακτών”...

Αθωώθηκε  η “Εφημερίδα των Συντακτών” στη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της ο...
έγκλειστος στις φυλακές  του Κορυδαλλού, εκπρόσωπος Τύπου της  Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων...
typologies.gr

Ποιοι είναι οι 5 βασικοί Έλληνες ολιγάρχες...

...σύμφωνα με τους Financial Times 
13.1.15

Σε αντίθεση με τα εγχώρια ΜΜΕ, ο διεθνής Τύπος συνεχίζει να ασχολείται με τους ολιγάρχες που κυριαρχούν στην ελληνική οικονομία με τους Financial Times να κατoνομάζουν σήμερα μερικούς από αυτούς.

Να ποιους αναφέρουν:

Βαρδής Βαρδινογιάννης: Ο 81χρονος πατριάρχης μιας κρητικής οικογένειας που ελέγχει τη MotorOil, το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο στην Ελλάδα, καθώς και έναν στόλο δεξαμενόπλοιων, έναν σταθμό εφοδιασμού πλοίων στην Κρήτη και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Αθήνα. Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, ο όμιλος Βαρδινογιάννη ελέγχει τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Star και έχει μερίδιο μειοψηφίας στο Mega Channel.

Μιχάλης Σάλλας: Ο 64χρονος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης έγινε η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, μετά την απόκτηση των υγιών στοιχείων ενεργητικού δύο χρεοκοπημένων κυπριακών τραπεζών και μιας κρατικά ελεγχόμενης ελληνικής τράπεζας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην καθηγητής οικονομετρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει κρατήσει από τη δεκαετία του 1980 στενές σχέσεις με διαδοχικούς Έλληνες πρωθυπουργούς.

Σπύρος Λάτσης: Ο 69χρονος γιος του Γιάννη Λάτση, ενός δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή με έδρα το Λονδίνο που είχε χρηματοδοτήσει το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο όμιλος Λάτση ελέγχει μαζί με το ελληνικό δημόσιο τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ +2,48%, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας. H Lamda Development, ο real estate βραχίονας του ομίλου, κέρδισε την περασμένη χρονιά τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού, την παραθαλάσσια έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας. Η Lamda και οι συνέταιροι της, η κινεζική Fosun και το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι, κατέθεσαν τη μοναδική προσφορά για το έργο των 5 δισ. ευρώ, το οποίο μπορεί να ακυρώσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Μπόμπολας: Ο 86χρονος ιδρυτής της Ελλάκτωρ, κορυφαίας κατασκευαστικής ελληνικής εταιρείας, ο οποίος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τη δεκαετία του 1980 είχε κατηγορηθεί από δημοσιογράφους και ανταγωνιστές ότι είναι Σοβιετικός «πράκτορας επιρροής» (agent of influence). Ο κ. Μπόμπολας διέψευδε πάντοτε τους ισχυρισμούς αυτούς. Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι αν έρθει στην εξουσία θα εξετάσει το μερίδιο της Ελλάκτωρ από τα έσοδα από την Αττική Οδό. Ο όμιλος Μπόμπολα έχει μερίδιο μειοψηφίας στο Mega Channel και ελέγχει το Έθνος, μια ζημιογόνα καθημερινή εφημερίδα.

Δημήτρης Κοπελούζος: 64 ετών, αντιπρόσωπος της Gazprom στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980 και ιδρυτής του ομίλου Κοπελούζου, που δραστηριοποιείται στην ενέργεια και στις κατασκευές. Ο όμιλος συνεργάστηκε πρόσφατα με τη γερμανική Fraport και με προσφορά 1,2 δισ. ευρώ κέρδισε τον διαγωνισμό για τη λειτουργία 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων, που θα δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας την επόμενη δεκαετία. Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προειδοποιήσει το κοινοβούλιο πως μπορεί να μην εγκρίνει το ντιλ.


Ολόκληρο το ρεπορτάζ στους Financial Times ή στα ελληνικά στο Euro2day.
από parapolitiki.com

Με εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων

  - Τσουκαλάς επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ

Επικεφαλής της ΝΔ ο Θ. Φορτσάκης, στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο προκάτοχός του στο ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης

 12/01/2015 23:34 |
Με εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων - Τσουκαλάς επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ
Χωρις τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, καταρτίζεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ο ίδιος δήλωσε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega - σημείωσε ότι δεν θα είναι στο Επικρατείας, αλλά θα παραμείνει ενεργός πολιτικά στη θέση που είχε ως σήμερα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ θα βρεθεί και ένας άλλος πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο Σταύρος Παπασταύρου αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς. Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου θα είναι ο Δημήτρης Σταμάτης και στην τέταρτη θέση ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου. Η μεγάλη έκπληξη του ψηφοδελτίου είναι η 34χρονη δικηγόρος Νίκη Κεραμέως που τοποθετείται στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου. Εχει σπουδάσει Νομικά στη Σορβόνη κι έχει εργαστεί σε δικηγορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τελευταία θέση είναι ο προκάτοχος του Θ. Φορτσάκη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του, επικεφαλής του οποίου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης. Δεύτερος ορίστηκε ο γραμματέας της απερχόμενης ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και τρίτος ο Νίκος Μπίστης.

Ο Στ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού από τη Λάρισα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος, όπως αναφέρει το Ποτάμι, ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο.

Ο Τέρενς Κουίκ θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας και στην τρίτη θέση ο πρόεδρος του συνεργαζόμενου κόμματος, «Λευκό», Κωνσταντίνος Ντάλιος.

Ο συνασπισμός Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ παρουσίασε το μεσημέρι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επικεφαλής του οποίου είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Επικεφαλής τίθεται ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.

Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής. Το ψηφοδέλτιο κλείνει τιμητικά η Αγγέλα Κοκκόλα η πιο στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου.

(από tanea.gr)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο καθηγητής Κ.Τσουκαλάς επικεφαλής...

  ...στο Επικρατείας



 

  Ο καθηγητής Κ. Τσουκαλάς

 

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Στη δεύτερη θέση τοποθετείται η καθηγήτρια Ράνια Αντωνοπούλου, στην τρίτη ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, στην τέταρτη η  δημοσιογράφος,  Αγλαΐα Κυρίτση, και στην πέμπτη θέση, ο απόστρατος Νικόλαος Τόσκας.

Στην τελευταία τιμητική θέση ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Όλη η λίστα:

Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, Ακαδημαϊκός
Αντωνοπούλου Ράνια, Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια
Σκουρλέτης Πάνος, Οικονομολόγος
Κυρίτση Αγλαΐα, Δημοσιογράφος
Τόσκας Νικόλαος, Στρατηγός εν αποστρατεία
Χριστοδουλοπούλου, Τασία Νομικός
Τσιρώνης Γιάννης, Χημικός
Φιλίνη Αννα, Αρχιτέκτων /Εικαστικός
Παπαδόπουλος Νίκος, Αγρότης
Γέρου Κάτια, Ηθοποιός
Αχτσιόγλου Έφη, Διδάκτωρ Ερευνήτρια
Πελεγρίνης Θεοδόσης, π. Πρύτανης ΕΚΠΑ


  (από tanea.gr)

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

12/01/2015 23:57 |
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει ως εξής:

Φορτσάκης Π. Θεόδωρος
Σταμάτης Δημήτριος
Κεραμέως Κ. Νίκη
Οικονόμου Βασίλης
Δεμέστιχας Γρηγόριος
Φαρμάκης Γρηγόριος
Χολέβας Κωνσταντίνος
Δρ. Γούσιας Ιωάννης Σπυρίδων
Τσακίρης Παύλος
Μανούσακα – Τσιριντάνη Παγώνα
Πέππας Νίκος
Ιωαννίδης Σάκης


 (από tanea.gr)

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί.

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη έχει ως εξής:

1. Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός και βουλευτής

2. Παναγιώτης ( Τάκης ) Ρήγας, Γραμματέας της απερχόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας

3. Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Κεντροαριστεράς

4. Άννα Καραμάνου, πρώην Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των γυναικών του ΕΣΚ / PES

5. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδου, πρώην Δήμαρχος Βέροιας

6. Χρυσούλα Λεμονίδου, καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών

7. Αικατερίνη Σολωμού, αν. καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

8. Χαράλαμπος Σταμέλος, δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής, Πρόεδρος Ελλήνων Φεντεραλιστών

9. Άννα Πάντου, αντιπρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

10. Αθανασία Πασχαλίδου, αγρότισσα

11. Αδαμαντία ( Νάγια ) Κατσιμπάρδη, νομικός

12. Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγος


  (από tanea.gr)

Eπικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού...

...o Παναγιώτης Καρκατσούλης

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης
Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού

Τον βραβευμένο ως «τον καλύτερο δημόσιο λειτουργό στον κόσμο», Παναγιώτη Καρκατσούλη, θέτει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.


Ο κ. Καρκατσούλης είναι ο εμπνευστής των ΚΕΠ.

Γεννήθηκε το 1958. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έγινε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας.

Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμμετέχουν οι:

Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως «ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός» στον κόσμο

Θανάσης Σκόκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος

Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης-Ερευνητής ΙΤΕ

Άννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου, Γιατρός, ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού

Ιόλη Καλαβρέζου, καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και το Dumbarton Oaks

Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός, πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Δημήτρης Κυριακού, Eπικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας «Ευφυούς Εξειδίκευσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός

Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για τέσσερα χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια

Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων

Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Στρατής Μούγερ, επιχειρηματίας


 (από tanea.gr)

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2015 23:28 |
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου

Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής. Το ψηφοδέλτιο κλείνει τιμητικά η Αγγέλα Κοκκόλα η πιο στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναλυτικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετέχουν οι:



Ηλίας Κικίλιας

Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Διετέλεσε Διοικητής του ΟΑΕΔ. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά. Συνεργάτης επί μακρόν Πανεπιστημίων της Ελλάδας και το Εξωτερικού.
Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές υψηλού επιπέδου μεταξύ των οποίων στην Επιτροπή Απασχόλησης και την Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχει πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο σε θέματα πολιτικών αγοράς εργασίας, απασχόλησης, εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας.

Γεώργιος Πεταλωτής
Δικηγόρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης.

Εκλέχτηκε Βουλευτής το 2007 και το 2009. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Υφυπουργός Εσωτερικών, Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ .

Μαριάνα Γεμενετζή Πάγκαλου
Επιχειρηματίας, Σύμβουλος Επικοινωνίας.

Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Πρώην Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Υπήρξε υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Γεώργιος Λεχουρίτης
Πρόεδρος του ΙΝΚΑ - Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών (ΕΣΚΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων).

Ασχολείται εθελοντικά με το καταναλωτικό κίνημα συμμετέχοντας σε ημερίδες, εκδηλώσεις φορέων Μ.Κ.Ο., Υπουργείων, Σχολείων, Πανεπιστημίων, ΓΣΕΕ, καταναλωτικών οργανώσεων, εμπορικών ασφαλιστικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συλλόγων στη Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όλγα Μπαλαούρα
Πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εθνικής και Κοινοτικής Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τελείοφοιτος του London School of Economics στην έδρα Health Economics Policy and Management.

Διετέλεσε Διοκητής του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας. Συνεργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι manager υγείας. Σήμερα εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος υγείας.

Μοαβία Αχμέντ Μοχαμεντίν
Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια.

Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών εκπροσωπεί τον φορέα σε εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως: Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού (ENAR), Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τα Δικαιώματα των Μεταναστών (EPMWR), ΕGAM., ECRE κ.α.

Προσωπικότητα με διεθνή δράση στα θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων & καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση & την υποστήριξη των μεταναστών σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων.

Μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, εντεταλμένος Σύμβουλος της Επιτροπής για ζητήματα μετανάστευσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας & μέλος της ομάδας εργασίας, για το μεταναστευτικό ζήτημα, του Ινστιτούτου Στρατηγικών & Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ιωάννα Καρανδινάκη
Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Οικονομίας και Κατανάλωσης.

Εργάζεται στη ΔΕΗ από το 1983 σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Ευσταθία (Έφη) Ιωάννου
Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Manchester Business School. Έχει εργαστεί στην Αγγλία, καθώς και σε ελεγκτική εταιρεία στην Ελλάδα. Διετέλεσε ως σύμβουλος και στη συνέχεια Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου.



Ελισάβετ (Ελίζα) Πολίτη
Διεθνολόγος. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ τα τελευταία χρόνια σπουδάζει Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εχει συνεργαστεί με το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργαζόμενη συμβουλευτικά στις νέες υπηρεσίες πρώτης υποδοχής μεταναστών.

Δραστήριο μέλος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY – Young European Socialists), της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (IUSY), αλλά και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντιπρόεδρος της οργάνωσης αυτής (ECOSY – Young European Socialists), υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ασύλου, αλλά και ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

Μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 2000, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της ΠΑΣΠ ΑΕΙ. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ελένη Παπανδρέου
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υπαλληλος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Μηχανικού Ε.Μ.Π..

Ασχολήθηκε με προγράμματα Ποιότητας και Προβολής Ποιότητας, με θέματα Εφαρμογής Προτύπου ISO 17025:2005, καθώς και Εφαρμογής Διεθνών Προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και 19011:2011 στο Δημόσιο Τομέα.Επίσης με Ποιοτικές Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα προς τον Πολίτη’.

Αποστολόπουλος Αναστάσιος
Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος που αφορά σε εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κινήματα. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά και marketing. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Έχει διατελέσει Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Συμμετείχε στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε) Ελλάδος ενώ διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος στο Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ. Έχει αναπτύξει πλούσια πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.



Αγγέλα Κοκκόλα
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Από τη δεκαετία του 1960 υπήρξε συνεργάτης του Γεωργίου όσο και αργότερα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Διετέλεσε Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1999.

Υπέγραψε τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
 

 (από tanea.gr)

Κατανέμεται στους δήμους η πρώτη τακτική επιχορήγηση...

...για το 2015, ύψους 103 εκατ. ευρώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόσο ανίκανοι, πόσο αφερέγγυοι

Χρήστος ΓιανναράςΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
 Αυτή τη φορά η προεκλογική περίοδος είναι βραχύτατη, δεν υπάρχει χρόνος για να μελετηθεί μεθοδικά η χάραξη εκλογικής στρατηγικής των κομμάτων. Βέβαια, και όταν υπάρχει χρόνος, η στρατηγική είναι μάλλον είδος άγνωστο στον ελλαδικό πολιτικό βίο, προεκλογικά την αναπληρώνουν «επί χρήμασι» οι επαγγελματίες του εντυπωσιασμού. Τα κόμματα πουλάνε μόνο εντυπώσεις και η οργανωμένη πώληση εντυπώσεων είναι χρυσοπληρωμένο επιτήδευμα άσχετο με την πολιτική. Για τους επαγγελματίες της πλύσης εγκεφάλου των μαζών οι επαγγελίες διακυβέρνησης της χώρας και οι επαγγελίες αποτελεσματικότητας απορρυπαντικών αποβλέπουν στον ίδιο στόχο: Να κερδίσουν πελάτες, όχι να πληροφορήσουν πολίτες.

Οι πληροφορίες που έχουμε οι ψηφοφόροι για την πολιτική που θα ασκήσουν τα κόμματα αναλαμβάνοντας την εξουσία, είναι συνήθως άκρως ανεύθυνες και αναξιόπιστες: Τα κρατικά ΜΜΕ υπηρετούν, δίχως προσχήματα ή ενδοιασμούς, την κυβερνητική προπαγάνδα και τα ιδιωτικά ΜΜΕ τη «διαπλοκή» των ιδιοκτητών τους με τα κόμματα. Η απολυταρχία των ΜΜΕ μοιάζει να έχει περιορίσει στο ελάχιστο (ή να έχει πλήρως εξαφανίσει) τις δυνατότητες να σχηματίσει ο πολίτης έγκυρη κριτική άποψη για τη σοβαρότητα των κομματικών προεκλογικών επαγγελιών.

Εχει σημασία για τη διαχείριση της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας η επίγνωση της σχετικότητας πια των εκλογών: Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι όλο και πιο άσχετο με τη λαϊκή βούληση και ανάγκη, είναι δείχτης της επιδεξιότητας των κομμάτων στην απάτη και αφορμή ψυχολογικής εκτόνωσης των πολιτών. Πώς να κρίνουν οι πολίτες και να αξιολογήσουν ποιότητα, όταν η πληροφόρησή τους είναι παγιδευμένη και η κριτική λειτουργία σε ολική έκλειψη από τον κοινό βίο; Οταν δεν υπάρχει πτυχή της συλλογικής μας συνύπαρξης όπου να κρίνεται η ποιότητα, να αξιολογούνται οι ικανότητες και το ήθος, να καταξιώνεται η αριστεία, να τιμάται η ανιδιοτέλεια, γιατί τα κόμματα να αποτελέσουν εξαίρεση; Στην ελλαδική κοινωνία σήμερα δεν λειτουργεί ούτε καν βιβλιοκριτική, οι βιβλιοκρισίες συναρτώνται από τα ποσά που διαθέτουν οι Εκδότες στον Τύπο για διαφήμιση. Η ένταξη και η εξέλιξη στην πανεπιστημιακή ιεραρχία εξασφαλίζεται, πολύ συχνά, με κριτήρια όχι ακαδημαϊκά. Επίσημες βραβεύσεις και παρασημοφορήσεις έχουν αυτονόητα αποσυνδεθεί από την τιμή που αποδίδει μια κοινωνία στην ανθρώπινη ποιότητα.

Απομένει, ίσως, ο εξωθεσμικός (περιθωριακού ενδιαφέροντος) λόγος για να τολμάει «ερωτήσεις κρίσεως»: συγκριτικής αξιολόγησης αρχηγών και κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας. Να διερωτάται, λ.χ.: Πόσο δύσκολος πολιτικός αντίπαλος είναι για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας – και το αντίστροφο. Ποια τα μειονεκτήματα του καθενός και ποιο υστέρημα συνεπάγονται για τη διαχείριση των κοινών. Πώς αξιολογούνται συγκριτικά οι ικανότητες των δύο μονομάχων να εκτιμούν την ποιότητα, να ιεραρχούν προτεραιότητες, να λειτουργούν επιτελικά, να θέτουν ουσιώδεις στόχους και να τους υπηρετούν με συνέπεια αδιαφορώντας για την επιπόλαιη δημοφιλία.

Η απλή και απροκατάληπτη λογική λέει ότι...

Ο ξεδιάντροπος κύριος Ψυχάρης...



 


"...εκτός κι αν η Ελλάδα κατοικείται από Ψυχάρηδες, οπότε καλύτερα είναι εμείς να μεταναστεύσουμε..."...

Νίκος Φελέκης

                                                                                                                     -------------
                     
 Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ...

 
 Αν ο Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης της εφημερίδας το Βήμα, έπρεπε να ντρέπεται μια φορά οι πολιτικοί μας έπρεπε να ντρέπονται δέκα φορές. Και...
εξηγούμαι. Χθες ο Σταύρος Ψυχάρης στο πρωτοσέλιδο άρθρο του στο Βήμα γράφει το εξής απίστευτο: "Τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς (διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, ισόβια και εκτελέσεις) έληξαν το 1989 με μια απροσδόκητη κυβερνητική συνεργασία. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ συγκρότησαν την κυβέρνηση Τζαννετάκη για να προλάβουν την παραγραφή "σκανδάλων" του ΠΑΣΟΚ...".


Είναι με τα καλά του ο Ψυχάρης; Δεν ντρέπεται να γράφει αυτή τη γελοιότητα; Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι μέχρι το 1989 είχαμε εξορίες, φυλακίσεις, ισόβια και εκτελέσεις Αριστερών; Δεν γνωρίζει ότι αυτά σταμάτησαν το 1974, με την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας; Δεν γνωρίζει ότι το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ; Δεν γνωρίζει ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου ψήφισε ακόμη και νόμο με τον οποίον χορηγήθηκε σύνταξη στους αντιστασιακούς του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ; Δεν γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του είχε τοποθετήσει τον Μάρκο Βαφειάδη, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Στρατού; Δεν γνωρίζει ότι ουδεμία εκτέλεση, φυλάκιση, εξορία Αριστερού, αλλά και κανενός άλλου για πολιτικά φρονήματα, υπήρξε στη Μεταπολίτευση; Από την αρχή της, από το 1974 και όχι από το 1989 όπως ο ίδιος διατείνεται στο ακατανόητο, για να μην πω τίποτε χειρότερο, άρθρο του.

Είναι δυνατόν, ένας σοβαρός άνθρωπος και μάλιστα εκδότης μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, να υποστηρίζει κάτι τόσο εξωφρενικό και ανιστόρητο; Δεν καταλαβαίνει ότι χάνει κάθε κάθε ίχνος σοβαρότητος και αξιοπιστίας όταν υπογράφει αυτού του τύπου τις αηδίες; Και καλά ο Ψυχάρης, μπορεί να τρελάθηκε. Μπορεί να έκανε κάποιο λάθος στις ημερομηνίες. Δεν βρέθηκε κάποιος από την εφημερίδα που εκδίδει, κάποιος αρχισυντάκτης, κάποιος διευθυντής να του πει: "Αφεντικό, κάποιο λάθος κάνεις"; Δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον προστατεύσει;

Άντε και να δεχθώ ότι στο Βήμα, για λόγους που δεν με αφορούν, αλλά πρέπει να προβληματίσουν όλους και πρωτίστως τον Ψυχάρη, δεν βρέθηκε κανείς να το κάνει. Αμ απ' τους πολιτικούς; Δεν υπήρξε ένας, έστω ένας, να διαμαρτυρηθεί; Ένας δεξιός, ένας πασόκος, ένας αριστερός να του πει: "Τι είναι αυτά που γράφετε κύριε Ψυχάρη; Είστε με τα καλά σας;"

Δυστυχώς, εξ όσων γνωρίζω, ούτε ένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Μα είναι δυνατόν η χώρα μας να έχει μετατραπεί σ' ένα απέραντο πανδοχείο λωτοφάγων; Είναι δυνατόν να μην βγει ούτε ένας και να πει: "τι βλακείες είναι αυτά που γράφει ο Ψυχάρης". Ούτε ένας; Είναι δυνατόν; Τόσο πολύ τον υπολήπτονται ή μήπως τον φοβούνται -είτε αυτοί είναι δεξιοί είτε κεντρώοι είτε αριστεροί- ώστε κάποιος να του πει: "Ξέρεις Σταύρο, οι εκτελέσεις, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι φυλακίσεις σταμάτησαν το 1974, όχι το 1989".

Είναι δε ακόμη πιο ηλίθιο και εξοργιστικό να λέγεται ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε μόνο και μόνο για να ενισχύσει το πρώτο θέμα της εφημερίδας που είχε τίτλο: "Η ευκαιρία της Αριστεράς". Αν ο Ψυχάρης και το Βήμα θέλουν να κάνουν στροφή, ν' αλλάξουν τη γραμμή της εφημερίδας, είναι δικαίωμά τους. Μπορούν να το κάνουν με τον τρόπο που αυτοί νομίζουν καλύτερα. Ακόμη και άγαρμπα. Ακόμη και με τρόπο που να προκαλεί θυμηδία. Δική τους είναι η εφημερίδα ότι θέλουν κάνουν. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να το κάνουν με εξόφθαλμες ανακρίβειες, με προκλητικά ψέμματα και με παραποίηση της Ιστορίας.
(Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε : ΕΔΩ