Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Απόσπασμα από την προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πάπας Φραγκίσκος»!

ΑΝΑΓΩΓΑ τού Τάσου Παππά

   
«Πώς είναι δυνατόν να μην αποτελεί είδηση ότι ένας ηλικιωμένος άστεγος πεθαίνει από το κρύο, αλλά να είναι είδηση η απώλεια δύο μονάδων στο Χρηματιστήριο; Μπορούμε να συνεχίσουμε να στέκουμε απαθείς όταν πετιέται φαγητό στα σκουπίδια, τη στιγμή που άνθρωποι λιμοκτονούν; Σήμερα τα πάντα υπακούουν στον νόμο του ανταγωνισμού και της επιβίωσης του ισχυρότερου και οι δυνατοί τρέφονται από τους αδύνατους… Τα ανθρώπινα όντα θεωρούνται τα ίδια καταναλωτικά προϊόντα προς χρήση και κατόπιν προς απόρριψη… Μεγάλες μάζες ανθρώπων βρίσκονται αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι: χωρίς εργασία, χωρίς δυνατότητες, χωρίς κανένα μέσο διαφυγής από την κατάσταση αυτή».

*Απόσπασμα από την προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πάπας Φραγκίσκος»

 Aπό τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

η γελοιογραφία τού ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Koundouris-25-01-14
                                                                                                                                efsyn.gr 26/1/14

Χρεοκοπημένοι...


Είναι όντως σκανδαλώδης η υπερβολική κάλυψη της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας των 58» από τα ΜΜΕ και ειδικότερα από εκείνα τα γνωστά, πλέον, στη δοκιμαζόμενη κοινωνία για το ρόλο που διαδραμάτισαν την περίοδο της κρίσης, αλλά κυρίως πρωτύτερα, όταν φρόντιζαν να καλύπτουν τον παρασιτισμό και τη μη παραγωγική αντίληψη που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την πρωτόγνωρη χρεοκοπία, που δεν είναι μόνον οικονομική.

Αυτή η προσπάθεια όμως, αυτής της πρωτοβουλίας των ελάχιστων, να βρουν τον αντι-Τσίπρα με γνώμονα τον παράγοντα της ηλικίας, που θα είναι δηλαδή κοντά στα 40 ή λίγο πιο κάτω, για να καλυφθούν τα γερασμένα και διεφθαρμένα πρόσωπα του εκσυγχρονισμού, ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας και προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων. Δεν θα χρεοκοπήσουν και τα μυαλά μας.

 

Σ.Κ.

 "Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Ακόμα μια επιτυχία για την σύγχρονη ελληνική κινηματογραφία

Το «Red Hulk» στο 36ο φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν

Ακόμα μια επιτυχία για την σύγχρονη ελληνική κινηματογραφία
Το «Red Hulk» στο 36ο φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν
Στιγμιότυπο από την ταινία «Red Hulk»



 
 
Ασημίνας Προέδρου
Η μικρού μήκους ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου (φωτογραφία)  συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό  τμήμα του 36oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν,  το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους.  Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Η ταινία αποτελεί την πτυχιακή ταινία της σκηνοθέτιδας στην οποία ανήκει επίσης το σενάριο και η παραγωγή. Έχει ήδη αποσπάσει τρία βραβεία  στο Φεστιβάλ Δράμας 2013 (ανάμεσα τους και το Α' Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) και το Α' Βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013.  

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Γιώργος, ο οποίος μένει μόνος στην Αθήνα. Υποτίθεται σπουδάζει, αναγκάζεται να δουλεύει… του λείπουν νόημα,  αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή... Γεμίζει το κενό ως RED HULK, όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του… Ώσπου η εμπλοκή του σ' ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές…
Πρωταγωνιστούν οι: Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος κ.α.

Στο πλαίσιο του Euroconnection Forum (φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ευρώπη), συμμετέχει από ελληνικής πλευράς η σκηνοθέτις Σύνη Παππά με το project Whack σε παραγωγή της Margot Filmhouse του Βαγγέλη  Φακίνου.

Το Whack εξελίσσεται σε ένα δυστοπικό αθηναϊκό τοπίο στο εγγύς μέλλον. Κατά το έτος 2027, η αυτοκτονία, που έχει μετατραπεί σε τάση απελπισίας στην πόλη, γίνεται παράνομη. Το κράτος τη θεωρεί εγκληματική πράξη και όσους προσπαθούν να αυτοκτονήσουν τους φυλακίζουν.

Η κάμερα ακολουθεί μια εικοσιτετράωρη αναζήτηση, σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ένα υπαρξιακό ταξίδι σε έναν τόπο όπου ο τρόμος είναι η ίδια η ζωή, και οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιθυμία παρά να πεθάνουν.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί 162 ταινίες οι οποίες επιλέχτηκαν για όλα τα προγράμματα από ένα σύνολο 8.214 ταινιών. Ωστόσο, όλες οι υποβληθείσες ταινίες θα είναι προσβάσιμες στους επαγγελματίες του χώρου αφού συμμετέχουν στο φεστιβάλ μέσω της Αγοράς.
(TO BHMA Οnline)

Γιακουμάτος: Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο

Γιακουμάτος: Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο
«Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες» ήταν η οργίλη αντίδραση του Γεράσιμου Γιακουμάτου, όπως γράφει ο «Βηματοδότης».
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος απειλεί θεούς και δαίμονες επειδή, όπως ισχυρίζεται, ήταν μια παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος για μια οφειλή κάτω από 20.000 ευρώ (αυτό το επαναλαμβάνει συνεχώς), για χρέη του οίκου ευγηρίας της οικογενείας στο Νέο Ψυχικό.
Σύμφωνα όμως με τον «Βηματοδότη», ο κ. Γιακουμάτος είναι οργισμένος και για έναν άλλο λόγο: επειδή πέρασαν χειροπέδες στη σύζυγό του, η οποία, όπως λέει, είναι πρόεδρος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και ως πρόεδρος, λέει, δεν φέρει ευθύνη. Μόνο ο διευθύνων σύμβουλος που είναι ο αδελφός του έχει εκ του νόμου ευθύνη.
Και ακόμη μεγαλύτερη οργή φάνηκε ότι είχε όταν διαπίστωσε πως ορισμένα sites τον εμφανίζουν ότι απέφυγε τη σύλληψη επειδή έχει βουλευτική ασυλία.
«Δεν έχω καμία σχέση εγώ ούτε με τις συλλήψεις ούτε με τον οίκο ευγηρίας» έλεγε στα απανωτά τηλεφωνήματα που είχε από τους ψηφοφόρους του.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Ας σώπαινε καλύτερα


ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

Oταν χάνονται δώδεκα ψυχές στη θάλασσα, τρεις μανάδες και εννέα μωρά και νήπια, μπρος στα
μάτια των συγγενών τους, το πρώτο που νιώθεις είναι η παγωνιά ενώπιον του ανείπωτου. Σιωπάς. Προσεύχεσαι για τις ψυχές τους. Δεν λες τίποτε. Μεταφέρεσαι νοερά στη θέση των μανάδων και των πατεράδων, προσπαθείς να αποδιώξεις τον γόο των παιδιών.

Αν χρειαστεί να πεις κάτι, ως δημόσιος άνδρας, λες κάτι που να πλησιάζει το μέγεθος της τραγωδίας, εκφράζεις κάπως τη συλλύπηση, βρίσκεις δυο λόγια συμπόνιας για τους πενθούντες, να περισώσεις την ανθρωπιά των διασωθέντων, όλων ημών. Ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη του έξοδο από το Βατικανό το περασμένο καλοκαίρι, ετέλεσε λειτουργία στη Λαμπεντούζα υπέρ των χιλιάδων πνιγμένων προσφύγων στα νερά της Μεσογείου.

Μίλησε για την παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας, έτσι: «Νεκροί μετανάστες στη θάλασσα, πάνω στα πλοία αυτά, τα οποία αντί να οδηγούν σε έναν δρόμο ελπίδας, οδηγούν στον δρόμο προς τον θάνατο. Αυτή η σκέψη που έρχεται ξανά και ξανά, γίνεται αγκάθι στην καρδιά και προκαλεί πόνο».

Τις μέρες των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνέφαγε στον ξενώνα της Εκκλησίας με προσφυγόπουλα ασυνόδευτα, με τα ορφανά των πολέμων, που κυνηγημένα από τον θάνατο διέσχισαν βουνά, φαράγγια και θάλασσες· τους είπε τον δικό του λόγο συμπόνιας και εγγύτητας: «Ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, ως ξένος».

Ας μην έλεγε τέτοια βαθυστόχαστα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τα νήπια και τις μανάδες του Φαρμακονησιού· ίσως αγνοεί και τον λόγο του Ευαγγελίου. Ας ψιθύριζε ένα λιτό συλλυπητήριο, ότι τέτοια τραγικά συμβάντα δεν αρμόζουν στον ελληνικό πολιτισμό και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ότι διεξάγεται ήδη έρευνα, ΕΔΕ, τέτοια. Αντ’ αυτών, ο υπουργός θαλασσών τα έβαλε με τον Ευρωπαίο επίτροπο και όσους κάνουν «χαζή εκμετάλλευση» των νεκρών. Μετά τη φρίκη, η ντροπή. Ας σώπαινε καλύτερα.

(Kαθημερινή 25/1/'14)




Ντ. Μπακογιάννη: Εκλέχθηκε Πρόεδρος Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή

Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης η ΜπακογιάννηΗ Ντόρα Μπακογιάννη εκλέθηκε μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τα 180 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από όλες τις χώρες και από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα του σώματος και είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή.

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων ασχολείται με όλα τα πολιτικά ζητήματα, τα διμερή θέματα και γενικότερα με τα ζητήματα Δημοκρατίας στα κράτη - μέλη.

Η βουλευτής της ΝΔ, μετά την εκλογή της ανέφερε: «Το ευρωπαϊκό σχέδιο έχει ατονήσει. Μας λείπει το τιμόνι και η κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργείται και ένα χάσμα Βορρά - Νότου. Η επιτροπή μας θα διευρύνει τον ρόλο της και θα δώσει τη δυνατότητα η φωνή του Συμβουλίου της Ευρώπης να ακουστεί προς κάθε κατεύθυνση».

PROTOTHEMA.gr


Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και παίζει στο έργο του Χάρολντ Πίντερ


Ενας «Επιστάτης» για το θέατρο Χορν

Ενας «Επιστάτης» για το θέατρο Χορν
Ο Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του «Επιστάτη».



Φαινομενικά ο «Επιστάτης» διαθέτει έναν απλό πυρήνα. Ουσιαστικά όμως, το θεατρικό έργο του Χάρολντ Πίντερ κρύβει πολλά επίπεδα. Κεντρικός ήρωάς του είναι ένας άστεγος μεσήλικας, ο Ντέιβις, που βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Εισβάλλει, ως παρείσακτος, σε έναν χώρο που τον διεκδικούν δύο αδέλφια, ο Άστον και ο Μικ. Ο πρώτος ζει σε μια συναισθηματική απομόνωση, μαστορεύοντας τις διάφορες μηχανές του και κάνοντας όνειρα ότι θα φτιάξει στην αυλή ένα υπόστεγο. Ο άλλος, ο Μικ με επιχειρηματικές ανησυχίες μοιάζει πολυάσχολος αλλά, κατά βάση ζει σε ένα δικό του εφιαλτικό κόσμο.

Ο Ντέιβις, δέχεται την δουλειά του επιστάτη που του προσφέρουν τα δύο αδέλφια, χωριστά ο καθένας, χωρίς όμως...

Κρατούμενοι θα παραμείνουν για φορολογικές παραβάσεις η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου



ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Στην οικονομική αστυνομία κρατούνται σε εκτέλεση παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών δύο άνδρες, ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ηλικίας 65 ετών και ένας λογιστής ηλικίας 52 ετών, καθώς και η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ, ηλικίας 52 ετών και η υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας, 54 ετών.
Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις που αφορούν τον οίκο ευγηρίας που διατηρούν στο Ψυχικό.
Κρατούμενοι θα παραμείνουν ως αύριο η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψη τους από την οικονομική αστυνομία.
Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αύριο μετά το μεσημέρι.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, ενώ διά των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει λόγος να κινηθεί σε βάρος του Γεράσιμου Γιακουματου και εφόσον προηγηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Η Καθημερινή

Η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων δυσφημεί τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα


Παραπολιτική

Με ανεπανόρθωτη δυσφήμηση στις αγορές της Ευρώπης κινδυνεύουν τα πορτοκάλια των Χανίων από την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων από πλευράς κάποιων αγροτών.

Τον τελευταίο μήνα ακυρώθηκαν δύο παραγγελίες πορτοκαλιών Χανιώτη εξαγωγέα από Ολλανδία και Αυστρία, όταν σε αυτές βρέθηκαν υπολείμματα του εντομοκτόνου Dimethoate (Ντιμεθοέιτ).

Σημειώνεται ότι τα φρούτα και τα κηπευτικά που εξάγονται από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων- δεν ελέγχονται από τις κρατικές υπηρεσίες για την υπολειμματικότητα φυτοφαρμάκων αλλά την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αγρότες-παραγωγοί.

Πηγή: agrigate.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε μια χώρα που προσπαθεί να παράξει πλούτο αλλά οι εξαγωγές της συνεχίζουν να είναι περιορισμένες, τέτοιες ειδήσεις είναι πραγματικά δυσάρεστες και ως τέτοιες ιδιαίτερα σημαντικές.

Για τους λίγους ασυνείδητους παραγωγούς, την πληρώνει συνολικά η χώρα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά.

Αν πιστεύεις ότι «όλοι χωράνε», δεν έχεις καταλάβει γιατί σκόρπισε το ΠΑΣΟΚ


Παραπολιτική
Η διαπίστωση του πολιτικού τέλους του παταγωδώς αποτυχημένου Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είναι το μόνο θέμα που έχει καταντήσει πλέον κλισέ στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά.
Μια άλλη φράση που επαναλαμβάνεται συνεχώς, χωρίς καθόλου να μπορώ να την καταλάβω είναι αυτό το περίφημο «όλοι χωράνε», το οποίο το ακούω συνεχώς κι από παντού. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι πιστεύουν αυτοί που το εκφράζουν.
Το 2009 το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στο οποίο όλοι χωρούσαν, αν και μάλλον κακώς όλοι χωρούσαν, έλαβε 43,9% και τον Ιούνιο του 2013 το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο οποίο επίσης πάλι όλοι χώρεσαν έλαβε 12,28%.
Την επόμενη μέρα της συντριβής, το ΠΑΣΟΚ σκόρπισε στους 5 ανέμους και έγινε μόδα η ίδρυση κόμματος ή κίνησης, όπως αναλύθηκε πριν και εδώ, από ανθρώπους που ακόμα κι αν διέθεταν κάποιο πολιτικό κεφάλαιο, κατάφεραν να σκορπίσουν το μεγαλύτερο μέρος του, μεθυσμένοι από τα χειροκροτήματα που ίδιοι χάριζαν στους εαυτούς τους, όταν κοιτάζονταν στον καθρέφτη.
Το 2012 λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έχασε, εξαιτίας πολλών λόγων, πάνω από 30 μονάδες από την εκλογική του δύναμη. Με λίγα λόγια, ο ελληνικός λαός έδειξε σε κάποιους την πόρτα της εξόδου από την πολιτική ζωή του τόπου, δεν έδειξε με την ψήφο του ότι «όλοι χωράνε».
Το «όλοι χωράνε» που διατυπώνεται κυρίως για να μην διαταραχθούν οι κοινωνικές σχέσεις των διαφόρων στελεχών είναι εντελώς ανακόλουθο από τη λαϊκή ετυμηγορία. Πώς γίνεται να χωράνε στο ΠΑΣΟΚ κι αυτοί που ζήτησαν «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το Μνημόνιο αλλά και αυτοί που έφτυσαν αίμα για να σώσουν τη χώρα με το Μνημόνιο;
Πώς γίνεται να χωράνε και αυτοί που θυσιάστηκαν για την πολιτική ατζέντα του 2009-2011 μαζί με αυτούς που παραχώρησαν αυτή την ατζέντα στον τυχοδιώκτη Σαμαρά και του επέτρεψαν να κερδίσει τις εκλογές με βάση αυτήν;
Πώς γίνεται να χωράνε σε ένα κοινό εγχείρημα και εκείνοι που δεν προλάβαιναν να κοιμηθούν το 2009-2011 μαζί με αυτούς που τους έκαναν υψηλή κριτική από τα καφέ του Κολωνάκιου εκείνη την περίοδο και έχουν σήμερα καταλάβει ότι τη χώρα την έσωσε ο Σαμαράς;
Πώς γίνεται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι άνθρωποι που τους έπνιξαν αδίκως τα σκατά της Μεταπολίτευσης μαζί με αυτούς που πάνε να ανασύρουν από το περιθώριο της πολιτικής ζωής τον Κώστα Σημίτη, το Νίκο Χριστοδουλάκη και το Νίκο Μπίστη ως «δικαιωμένους»; Δικαιωμένους για τι; Για το ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν τίποτα για τον Τσοχατζόπουλο και τον Κάντα για τους οποίους βρέθηκαν να απολογούνται άνθρωποι που εκλέχθηκαν πρώτη φορά το 2007 και το 2009;
Πώς είναι δυνατόν να χωράνε όλοι, θύτες και θύματα;

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή…

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βλέπαμε χιλιάδες άστεγους σε παγκάκια σε πεζούλια, κάτω από γέφυρες, παντού.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με την ...
ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να παρακάμψουμε άρθρα του συντάγματος, άλλοτε το αστικό ευαγγέλιο σήμερα το πατσαβούρι.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τα απόλυτα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βλέπαμε την δημοκρατία μας να μολύνεται από τους νεοναζί.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να πηδούσαν οι άνθρωποι από τα μπαλκόνια αφήνοντας...
ορφανά και σημειώματα απόγνωσης, στα συγγενικά τους πρόσωπα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με όλες τις λειτουργίες του κράτους στα χέρια της κυβέρνησης.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να μετανάστευε το επιστημονικό προσωπικό στο εξωτερικό.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με το 40% του πληθυσμού άνεργο σε αδυναμία να καλύψει τα στοιχειώδη.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τους αβάσταχτους φόρους ακόμα και σε βασικά αγαθά.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και μην είχαμε να βάλουμε πετρέλαιο το χειμώνα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τις οροθετικές γυναίκες ξεφτιλισμένες στα μανταλάκια των περιπτέρων.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τις αθρόες και αναξιοκρατικές προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο, στην καρδιά της εποχής των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες σε κατάρρευση.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χάναμε τις λιγοστές καταθέσεις μας για να πληρώσουμε φόρους, τέλη και χαράτσια.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να ξεχνούσαμε την ανθρωπιά μας, να γινόμασταν μια ζούγκλα ιδιωτείας όπου επιβιώνουν μόνο οι έχοντες άκρες και χρήματα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να πνίξουμε πρόσφυγες στη θάλασσα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να αναγκαζόμασταν να αντικρίζουμε τείχη και συρματοπλέγματα στην καθημερινότητά μας.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή που καταργεί τις περιβαλλοντικές μελέτες για χάρη ενός εργολάβου,ή ψηφίζει νύχτα νομοσχέδια αναδρομικού χαρακτήρα για τη χάρη κάποιου τραπεζίτη.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τα χιλιάδες μεταρρυθμισμένα σκάνδαλα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χάναμε το σπίτι μας για αντισυνταγματικά χρέη προς το δημόσιο.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να μην υπήρχε εναλλακτική.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με φιλοφασιστική κυβέρνηση.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να αντικρίζαμε ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή σε κάδους σκουπιδιών.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βγαίναμε από τις αγορές με το χρέος να αυξάνεται ραγδαία αντί να μειώνεται.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να ποινικοποιούσαμε την ελεύθερη έκφραση, βάση νομοθεσίας ξεχασμένων εποχών.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να χαρίσουμε δάνεια δισεκατομμυρίων σε επιχειρηματίες που έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με δικαιοσύνη για τα μάτια του κόσμου.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να πουλήσουμε δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να εξαρτιόμασταν πλήρως από τα συμφέροντα των κυρίαρχων δανειστών.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων, της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τον πολιτισμό σε προχωρημένη σήψη.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή ενώ υπάρχει και η Βόρεια Κορέα.

Ευτυχώς χάρη στα μνημόνια δεν γίναμε Αργεντινή. Παραμένουμε η ένδοξη και περήφανη Ελλάδα του παρελθόντος. Πάνω απ’ όλα παρά τις χαοτικές διαφορές μας, άνθρωποι.

Φιλόξενοι και καλοί χριστιανοί που μεταλμπαδεύουν σαν ακούραστοι εργάτες τα φώτα της δημοκρατίας και του πολιτισμού στους βάρβαρους...
noumero11888.wordpress.com