Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


Η συζήτηση στη Βουλή που προκάλεσε ο πρωθυπουργός προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση με τους "Θεσμούς" (όπως αποκαλείται σήμερα η τρόικα, η οποία, σημειωτέον, με την προσθήκη του ESM, έχει μετεξελιχθεί σε τετραμερή) κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Αντί συναινέσεως είχαμε, με ευθύνη, πρωτίστως, της Προέδρου της Βουλής, πόλωση μέχρι και αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αίθουσα της Ολομελείας.
Και σα να μην έφθανε αυτό, χθες -την επομένη δηλαδή της προσκλήσεως για συναίνεση- είχαμε και την κατάθεση της προτάσεως για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του Λουκά Παπαδήμου σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια. Δηλαδή, αν ο Αλ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν επιθυμούσαν συναίνεση, τι θα έκαναν; Θα έστελναν τους αντιπάλους τους στις Σκουριές για εξόρυξη χρυσού ή στο Ελληνικό για να σπάνε με κασμάδες τα τσιμέντα της πίστας του αεροδρομίου;
Βεβαίως και να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μπήκε σε Πρόγραμμα Διάσωσης. Φυσικά και να αναζητηθούν οι ευθύνες για την υπαγωγή της στα μνημόνια. Ανυπερθέτως και πρέπει να επέλθει κάθαρση στο ελληνικό δράμα που συνεχίζεται ακόμη.
Όχι μόνον είναι σωστό να γίνει αυτή η συζήτηση, αλλά και επιβάλλεται να γίνει. Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει. Τα πάντα. Όλα να βγουν στο φως. Κι όταν λέμε επιβάλλεται και να φωτιστούν τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. 

Χωρίς καμμία εξαίρεση και καμμία έκπτωση. 
Και σαφέστατα δεν πρέπει να υπάρξει έλεος γι' αυτούς που μετέτρεψαν την πατρίδα σε παρία της Ευρώπης.

Έλα όμως που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τα όσα λέει, δίνει την εντύπωση ότι επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση. Αν όντως ήθελε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια θα έπρεπε, όπως πολύ σωστά ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης επεσήμανε δημόσια και ιδιωτικώς υποστηρίζουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε η εξεταστική επιτροπή να διερευνήσει το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και όχι μόνον ποιός το υπέγραψε και το εφήρμοσε. Αν δεν μάθουμε τις αιτίες της τραγωδίας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε στην κάθαρση.
Βεβαίως και πρέπει να μάθουμε τις ευθύνες του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, του Βενιζέλου και του Σαμαρά, αλλά δεν θα πρέπει να μάθουμε και για τον Καραμανλή; Ευθύνεται η κυβέρνησή του ή όχι; Αν ναι, γιατί εξαιρείται; 
Υπάρχει, όπως κατά κόρον λέγεται, κάποιο πολιτικό ντιλ μεταξύ του πρώην και του νυν πρωθυπουργού και ποιό είναι αυτό; Είναι, όπως λέγεται, απαίτηση του Π. Καμμένου να εξαιρεθεί ο Καραμανλής και η κυβέρνησή της οποίας ο ίδιος υπήρξε μέλος; Είναι, όπως ψιθυρίζεται στο παρασκήνιο, μέρος της συμφωνίας που υπήρξε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος; Θα το μάθουμε τον Ιούνιο όταν η χώρα, ενδεχομένως, θα αναγκαστεί να υπογράψει και νέο μνημόνιο, ασχέτως αν αυτό θα ονομάζεται μνημόνιο ή συμβόλαιο ανάκαμψης και ανάπτυξης;
Θέλω να πιστεύω πως τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι. Αλλοίμονο, αν η πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς διέπραττε τοιαύτην ατιμίαν. Αλλοίμονο, εάν συνέπραττε...

Αυτές είναι οι πέντε τροφές με αντικαρκινική δράση

Προστατευτείτε

Κάθε χρόνο, περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα επιστημονικά δεδομένα, υπάρχουν τροφές των οποίων τα συστατικά, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου.
Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, αλλά και το Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνών κατά του Καρκίνου, έχει αποδειχθεί πως οι τροφές φυτικής προέλευσης έχουν προστατευτική δράση απέναντι σε πλήθος καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του οισοφαγικού, του καρκίνου του στομάχου, του εντέρου, του ήπατος, του παγκρέατος, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και του προστάτη.
Δείτε ποιες είναι οι πέντε τροφές που «φοβάται» ο καρκίνος:
Κρεμμύδι και σκόρδο
Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους, όπως και του πράσου, αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν την ανάπτυξη όγκων. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Καυτερές πιπεριές
Περιέχουν καψαϊκίνη, που εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη, αποτρέποντας την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Καρότα
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που περιέχεται στα καρότα. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η βήτα καροτίνη περιορίζει την πιθανότητα εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών καρκίνου.

Πράσινο και μαύρο τσάι
Όπως δημοσιεύεται στο «Journal of Cellular Biochemistry» οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

Λαχανικά
Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, το φυτοχημικό ινδόλη-3-καρβινόλη, αλλά και σουλφοραφάνη τα οποία δρουν κατά του καρκίνου και ιδιαιτέρως ενάντια σε συγκεκριμένες μορφές όπως του μαστού και του εντέρου.

Πηγή: Onmed.gr.

Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320...


Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320Ύστερα από εννέα ημέρες ερευνών εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Βάση αυτού, οι...
αρχές θα μπορέσουν να ρίξουν «φως» στην υπόθεση συντριβής του αεροσκάφους και να αντλήσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις αποκαλύψεις του πρώτου μαύρου κουτιού, οι οποίες θέλουν τον συγκυβερνήτη, Αντρέας Λουμπιτς, να ρίχνει σκόπιμα το αεροπλάνο.

Το BBC αναφέρει πως εντοπίστηκε και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, τα θύματα, που βρήκαν τραγικό θάνατο ήταν 72 Γερμανοί, 47 Ισπανοί, τρεις Αργεντίνοι, δύο Αυστραλοί, ένας Βέλγος, ένας κάτοικος Ακτής Ελεφαντοστού, δύο Κολομβιανοί, ένας Δανός, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, δύο Ιάπωνες, τρεις υπήκοοι Καζακστάν, ένας Μεξικανός, ένας Μαροκινός, ένας Ολλανδός, τρεις Αμερικανοί και ένας κάτοικος Βενεζουέλας.

Πέντε θύματα είχαν διπλή υπηκοότητα με 4 Ισπανούς και ένα επιβάτη από τη Βενεζουέλα και τη Χιλή.
iefimerida.gr

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά τό δημοσίευμα τού Reuters...


"Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς"...

"Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για ...
θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς". 
Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε δημοσίευμα του Reuters το οποίο προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τους πιστωτές ότι τα χρήματα τελειώνουν στις 9 Απριλίου ζητώντας παράλληλα την εκταμίευση μέρους των δόσεων πριν από τις μεταρρυθμίσεις...
newsbeast.gr

Ο ΚΥΡ σατυρίζει ....το εποικοδόμημα

Στέλνουν τη «λυπητερή» στους καναλάρχες

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ζητούνται τα ποσά που χρωστούν από το 2011 έως το 2014
Αποφασισμένη να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να αποκαταστήσει επιτέλους τη νομιμότητα στον συγκεκριμένο χώρο εμφανίζεται η κυβέρνηση. Και όπως φαίνεται, από τα λόγια περνάει πλέον στα έργα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σφοδρή σύγκρουση το λεγόμενο «τρίγωνο της διαπλοκής». Μόνο που αυτή τη φορά η μία «κορυφή του τριγώνου», η κυβέρνηση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις άλλες δύο: τα μίντια και τις τράπεζες...
Μετά τις ανακοινώσεις για την πολυαναμενόμενη αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης (τα οποία λειτουργούν επί μια 25ετία με προσωρινές άδειες που διαρκώς παρατείνονται) με πλειοδοτικό διαγωνισμό από τον οποίο αναμένονται έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ένα... διπλό «χτύπημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να αναρτηθεί (αν δεν έχει ήδη γίνει) στη «Διαύγεια» απόφαση του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τα ΜΜΕ Νίκου Παππά με την οποία θα καλούνται τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων (2% επί του τζίρου τους) για τα έτη που δεν το έχουν πράξει, δηλαδή για τα 2011, 2012, 2013 και 2014.
Το συνολικό οφειλόμενο ποσό φτάνει τα 24 εκατ. ευρώ και είναι άμεσα απαιτητό, αν και θεωρείται πιθανό να δοθεί η δυνατότητα στους υπευθύνους των καναλιών εθνικής εμβέλειας καταβάλλοντας ένα σημαντικό μέρος του ποσού να προχωρήσουν σε κάποια ρύθμιση διευκόλυνσης, αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ΑΝΤ1 και MEGA οφείλουν τα περισσότερα χρήματα, αφού θα πρέπει καθένα να καταβάλει 7.000.000 ευρώ. Από 4.000.000 ευρώ χρωστάνε για τη χρήση των συχνοτήτων τόσο ο ALPHA όσο και το STAR, ενώ άλλα 2.000.000 οφείλει και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κι εδώ αρχίζουν τα... δύσκολα καθώς τα κανάλια εμφανίζονται υπερχρεωμένα, με υπερβολικούς τραπεζικούς δανεισμούς και σημαντικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τις οποίες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν και για να αντέξουν θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε ανακεφαλαιοποιήσεις.
Δανειακές συμβάσεις
Το διπλό «χτύπημα» λοιπόν της κυβέρνησης συμπληρώνεται από...

Βαλαβάνη: Οχι στη φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων

 ατομικό αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας


Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εξήγησε πώς θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ




Τέλος στη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων έβαλε το πρωί της Πέμπτης η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μετά από συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Η ίδια δήλωσε ότι η εγκύκλιος που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και με την οποία φορολογούνταν με συντελεστή 11% ή 13% τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014 καταργείται με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή. Πλέον θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εκχωρούν τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο και να μην φορολογούνται γι' αυτά.

Σε ερώτηση για το θέμα του ΕΝΦΙΑ η Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθάρισε τα εξής: Οτι θα καταργηθεί εντός του 2015 και θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο «που θα προστατεύει την χαμηλή και μεσαία περιουσία». Επίσης, διευκρίνισε ότι θα υπάρχει «ατομικό αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας» το οποίο ακόμα δεν μπορεί να προσδιορίσει καθώς περιμένει τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Με βάση το ατομικό αφορολόγητο θα μπορεί κάποιος ή να εξαιρεθεί η πρώτη του κατοικία ή το σύνολο της περιουσίας του. Για παράδειγμα έστω ότι κάποιος διαθέτει μια πρώτη κατοικία και ένα εξοχικό. Αν το άθροισμα της αντικειμενικής αξίας αυτών των δύο είναι κάτω από το αφορολόγητο που θα θεσπιστεί τότε ο φορολογούμενος δεν θα πληρώσει φόρο ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Αν όμως διαθέτει μία μόνο πρώτη κατοικία η οποία θα ξεπερνά το αφορολόγητο που θα καθοριστεί τότε θα επιβάλλεται φόρος από την διαφορά.

Η Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε ότι θα έρθει στα μέσα του χρόνου φορολογικό νομοσχέδιο που θα καθορίζει το νέο αφορολόγητο, τη νέα κλίμακα, τις φοροαπαλλαγές, τους συντελεστές κτλ
tanea.gr

Πρώτη ιδιωτικοποίηση ο ΟΛΠ, με μετοχική συμμετοχή το Δημόσιο

Πρώτη ιδιωτικοποίηση ο ΟΛΠ, με μετοχική συμμετοχή το Δημόσιο

Επειτα από αρκετό καιρό «δημιουργικής ασάφειας», η κυβέρνηση κάνει ήδη τις πρώτες υποχωρήσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και το ερώτημα είναι αν αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της ή όχι.

Στην αναλυτική λίστα που υπέβαλε χθες στο Brussels Group το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπου επισημαίνεται ότι όσες ολοκληρώθηκαν δεν ακυρώνονται, όσες είναι σε εξέλιξη και είχαν παγώσει λόγω των εκλογών τώρα επαννεκινούν - ως τέτοιο παράδειγμα αναφέρεται ο ΟΛΠ- και ότι ο κάθε διαγωνισμός θα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση.

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε : ΕΔΩ

Σοβαρό άρθρο γιά τό Ελληνικό οικονομικό ζήτημα στόν Telegraph

Telegraph: Οι πιστωτές υποτίμησαν τη φύση της ελληνικής κρίσης

Telegraph: Οι πιστωτές υποτίμησαν τη φύση της ελληνικής κρίσης
Την άποψη ότι ο εξαναγκασμός της Ελλάδας σε Grexit θα εδραιώσει μια διάχυτη υποψία ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ λειτουργούν ως πράκτορες επιβολής της βούλησης των πιστωτών και θα αποκαλύψει ότι το μεταπολεμικό δόγμα της αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί απάτη, εκφράζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph σε σημερινό δημοσίευμα που υπογράφει ο Αμπρόζ Έβανς – Πρίτσαρντ.

 

Σύμφωνα με την Τelegraph οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας υποτίμησαν τη φύση της ελληνικής κρίσης και δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν να την αντιμετωπίσουν.  Ωστόσο, αναφέρει πως κάθε συμφωνία που θα αποσκοπεί να κατευνάσει τους αδικημένους ανθρώπους στην Ελλάδα αυτόματα θα πρέπει να αμφισβητήσει τη λιτότητα που ήδη ξεφτίζει στην υπόλοιπη νότια Ευρώπη. «Οι αναγκαίες παραχωρήσεις θα ενθαρρύνουν τη λαϊκιστική περιφρόνηση στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, και θα φέρουν σε βρασμό το γερμανικό ευρωσκεπτικισμό», αναφέρει και προσθέτει πως στη Γερμανία η συναισθηματική συγκατάθεση για τη νομισματική ένωση υποχωρεί επικίνδυνα.

Ο αρθρογράφος της Τelegraph αναφέρει πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντιλαμβάνεται πλήρως τον κίνδυνο, προειδοποιώντας ότι το Grexit θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη απώλεια της διεθνούς εικόνας της ΕΕ συνολικά. «Όταν ο Γουόρεν Μπάφετ υποστηρίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να βγει ισχυρότερη μετά από μια σωτήρια εκκαθάριση του αδύναμου κρίκου της, της Ελλάδας, επιβεβαιώνει τον κανόνα του, ότι ποτέ δεν πρέπει να ανακατεύεσαι σε θέματα πέρα από τη γνώση σου», σημειώνει με σαρκασμό ο Πρίτσαρντ.

Επικαλείται ακόμη τον Βίλεμ Μπούιτερ, επικεφαλή οικονομολόγο της Citigroup, που έχει προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια οικονομική ανάταση «φρίκη» σε περίπτωση που επιστρέψει στη δραχμή, αλλά και ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι αυτό δεν θα είναι μια ευχάριστη υπόθεση για την Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό παραθέτει σχετική δήλωση του Μπούιτερ: «Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να κάνουν την Ελλάδα να φαίνεται ως ένα μοναδικά εκκεντρικό μέλος της ευρωζώνης, κατηγορώντας τη για το ότι δεν κάνει αυτό ή δεν κάνει εκείνο, αλλά μια σειρά από χώρες μοιράζονται τις ίδιες αδυναμίες.

Νομίζετε ότι η ελληνική οικονομία είναι πολύ κλειστή; Καλώς ήρθατε στην Πορτογαλία. Νομίζετε ότι υπάρχει μικρό κοινωνικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, και καμία εμπιστοσύνη μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών; Καλώς ήρθατε στη νότια Ευρώπη».

Ο αρθρογράφος της Τelegraph ξεκαθαρίζει πως «δεν πρέπει να αγνοείται το τί έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και γιατί οι Έλληνες είναι τόσο θυμωμένοι». Όπως αναφέρει, ακόμη και στελέχη του ΔΝΤ το 2010 επιβεβαίωναν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε, δηλαδή ότι η χώρα ήταν ήδη τότε σε κατάσταση πτώχευσης και χρειαζόταν ελάφρυνση του χρέους και όχι νέα δάνεια. «Αυτό ξεπεράστηκε, προκειμένου να σώσει το ευρώ και να σώσει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης σε μια στιγμή που η ΟΝΕ δεν είχε άμυνες εναντίον της μόλυνσης», υποστηρίζει ο Πρίτσαρντ και επικαλείται αναφορές του εκπροσώπου της Ινδίας στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ Άρβιντ Βιρμάνι (Arvind Virmani) που είχε προειδοποίησει από το Μάιου του 2010 ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα χωρίς να εφαρμοσθούν παράλληλα και νομισματικά μέτρα τόνωσης.

«Ακόμα και αν το πρόγραμμα υλοποιηθεί με επιτυχία, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αποπληθωριστικό σπιράλ πτώσης των τιμών, μείωσης της απασχόλησης και η μείωσης των φορολογικών εσόδων που θα μπορούσε τελικά να υπονομεύσει το ίδιο το πρόγραμμα», είχε αναφέρει τότε ο Άρβιντ Βιρμάνι και όπως αποδεικνύεται είχε δίκιο σε κάθε λεπτομέρεια. Τέλος, ο Αμπρόζ Έβανς – Πρίτσαρντ αναφέρει πως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο ΝΑΤΟ εάν εξερχόταν της ΟΝΕ και θα μπορούσε να παρασυρθεί στη ρωσική τροχιά, όπως η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν.

 tanea.gr

Νέα διάσταση στο θρίλερ του Airbus της Germanwings

«Γιατί δεν πείθει η αυτοκτονία του γερμανού πιλότου της Germanwings»

O Ζεράρ Αρνού, o επί 18 έτη πιλότος της Air France αλλά και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων (Comité de Veille pour la Sécurité Αérienne), ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τρεις μεγάλες ασάφειες σχετικά με το πόρισμα του εισαγγελέα, ο οποίος πολύ γρήγορα έσπευσε να αποδώσει το συμβάν σε «αυτοκτονία του Λούμπιτζ


«Γιατί δεν πείθει η αυτοκτονία του γερμανού πιλότου της Germanwings»


 Νέα διάσταση δίνει στο θρίλερ με την υπόθεση του Αντρέας Λούμπιτζ, του συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings, που οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές έδειξαν αρχικά ως υπεύθυνο για την συντριβή του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 149 άτομα, η επιχειρηματολογία του εκπροσώπου της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων, με την οποία αντικρούονται τα βασικά σημεία του πορίσματος.

Οπως εξηγεί ο Ζεράρ Αρνού, o επί 18 έτη πιλότος της Air France αλλά και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων (Comité de Veille pour la Sécurité Αérienne), υπάρχουν τρεις μεγάλες ασάφειες σχετικά με το πόρισμα του εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο οποίος πολύ γρήγορα έσπευσε να αποδώσει το συμβάν σε «αυτοκτονία του Λούμπιτζ».

Μάλιστα, ο Αρνού υπονοεί πως ίσως να υπάρχει και μια απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος, μια προσπάθεια που ίσως να σχετίζεται με το ζήτημα των οικονομικών αποζημιώσεων.

Τα τρία στοιχεία που δεν πείθουν

Τα τρία στοιχεία που δεν πείθουν, σύμφωνα με τον Αρνού, είναι τα εξής:

Σταθάκης: Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται σύντομα....


«Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας ολοκληρώνονται σύντομα, ίσως και την επομένη εβδομάδα», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, στη διάρκεια ομιλίας του σε...
σημερινή εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία και θα αποτρέψουν ιδέες που διατυπώνονται για παράταση της αβεβαιότητας αλλά ακόμη και ακραίες ιδέες που επίσης δυστυχώς διατυπώνονται, περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, κλπ.

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (02.04.15)


Τό "κλασσικό" 55άμετρο δικάταρτο (ιστιοφορία σκούνας) γιώτ "ΕLENA"

«Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα»

Πολιτική

Θα γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της ΕΕ; 
Θα στρέψει ο Τσίπρας τα νώτα του στην Ευρώπη;  
Η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα πυροδοτεί ανησυχίες και σενάρια τρόμου.
 από τήν Ελληνική έκδοση τής Deutsche Welle.

Τι θέλει ο Α. Τσίπρας στη Μόσχα; Τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν; Πόσο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή από αυτήν την επίσκεψη; Ο προβληματισμός έχει ξεκινήσει από τότε που ανακοινώθηκε το ταξίδι και εντάθηκε όταν επισπεύτηκε η ημερομηνία σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.

Ευρωπαϊκή συνοχή
"Ο Πούτιν αιφνιδιάστηκε από την κοινή στάση των Ευρωπαίων"
Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία. «Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια».
H γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπη ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε ανατολικά της Ουκρανίας. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλλονταν οικονομικές κυρώσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.

Φαινόμενο ντόμινο
"Φτηνότερο φυσικό αέριο"
«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει – κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα - θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».
Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.
DLF / Ειρήνη Αναστασοπούλου
dw.de

Σέ μεγάλη ζήτηση ο "αέρας ο κοπανιστός" τήν σήμερον ημέρα...

Ανάποδοι άνθρωποι! Έπρεπε νάρθει η Πρωταπριλιά γιά νά γραφτεί καί καμιά αλήθεια...

Ό,τι διαβάζετε σήμερα νά τό περνάτε από δέκα κρησάρες γιατί μπορεί νά είναι καί αληθινό
 Π.χ. : 
 Ανακοινώσεις γενικά περί  Euro Working Group κλπ. 
Εγκρίσεις μεγάλων ή καί μικρών ποσών. Ειδικότερα εκταμιεύσεις από Ντράγκι μέ εντολή ...Σόϊμπλε! Μείωση τού Φ.Π.Α. κατόπιν ενεργειών...τής περιφέρειας! Μή ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων από έγκαιρες κινητοποιήσεις τών, κατά τόπους, "διαρκώς ενεργών καί εν εγρηγόρσει". 
Λοιπές πομπώδεις καί εντυπωσιακές κινήσεις καί ευφάνταστες "επιτυχίες" πού δέν λαμβάνουν χώρα ούτε στή "Νεφελοκοκκυγία"...
...γιά όλα αυτά -καί γι' άλλα χιλιαπλάσια- νά κρατάτε "μικρό καλάθι" γιατί στόν τόπο μας η άτιμη η Πρωταπριλιά, λόγω πού γιά χάρη της δοξάζεται τό ψέμα..., 
... η μπαμπέσα... η λυσσάρα...,  
τήν ψεματάρα (τήν ψεματούκλα!) τό "μεγάλο τό μουσαντό" 
τό έχει"κρυμμένο" καί δέν μάς τό λέει... 
...Ότι, δηλ., "στό ρωμέϊκο" όλος ο χρόνος είναι ίδιος : 
ότι μάς έχουνε, μ' άλλα λόγια, καθημερινά, τίγκα στό ψέμα, εδώ καί ...χιλιάδες χρόνια!..
...καί, ακριβώς, επειδή -η άτιμη, η μπαμπέσα, η λυσσάρα- τό "κρύβει" καί δέν μάς τό λέει... 
...όοολο τόν υπόλοιπο χρόνο, εμείς, μπερδευόμαστε καί απορούμε : γιατί ενώ ακούμε τού κόσμου τά ψέματα νά τά νομίζουμε γιά αλήθειες ...καί νά τά χάφτουμε; (κι έχεις καί μερικούς πού "μελετάνε" εμβριθώς τίς δηλώσεις  ...Βαρουφάκη! Η δυστυχία τού νά ...ψειρίζεις τίγρεις!!!)
Στό μεταξύ, η παραγωγή σοβαρής πολιτικής χωλαίνει σέ σημείο ανησυχητικό. Καί προκειμένου νά μήν γίνει "τόσο αισθητή" η απουσία αυτής τής -"εκ τών ών ουκ άνευ" υπεσχημένης καί παγκοίνως καί διακαώς αναμενόμενης- παραγωγής... 
...παράγονται, στή θέση της, διάφορα υποκατάστατα καί διάφορα "Placebo" (Είναι γνωστό από τήν ψυχολογία ότι, μερικές φορές, τό εικονικό φάρμακο "εξαπατά" τους μηχανισμούς τού οργανισμού, κυρίως διά τής αυθυποβολής, καί "φέρνει" κάποια αποτελέσματα... Αλλά σπανίως... Καί σέ μικροασθένειες...)
Θά γίνει, λέει (νά τό Placebo), προκαταρκτική εξέταση στή βουλή γιά τά μνημόνια!
Θά ερευνηθεί, μ' άλλα λόγια, ο καλός ή ο κακός χειρισμός τής οικονομικής κρίσης από πλευράς τών διαφόρων κυβερνήσεων!
Δηλαδή, δέν θά γίνει "προκαταρκτική" γιά τό : πώς φθάσαμε στήν κρίση καί ποιοί είναι οι φταίχτες καί οι πρωταίτιοι! 
Δέν θά ψάξουμε, πά' νά πεί, ποιοί βάλανε τή φωτιά αλλά θά προσπαθήσουμε νά "καθήσουμε στό σκαμνί" όσους δέν κατάφεραν νά τή σβήσουν! 
Κι αυτά όλα επειδή, ...μάλλον(!), έχουμε καί μερικές πολιτικά "ανάρμοστες -στήν καλύτερη- κρυφοσυμμαχίες"... καί δέν πρέπει νά βγούν, αργότερα, σπιλωμένα "στή σέντρα καί στό πολιτικό μεϊντάνι"  τά ..."κατάκοπα παλικάρια"...πού -δέ μπορεί- όλο καί θά μάς βοηθάνε "στή ζούλα" επί τή βάσει, όπως όλα δείχνουν, τού ανταποδοτικού οφέλους (do ut des, καλά τό λέω τό Λατινικό Προκόπη;)...

Γιά νά συνοψίσουμε : Όταν αρέσκεσαι νά λές ότι είσαι Αριστερά (καί θέλεις, κιόλας, νά πείθεις) πρέπει νά έχεις τό "πρωταρχικό" γιά κάθε σοβαρό αριστερό κόμμα : πρέπει νά έχεις Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  επεξεργασμένο καί λεπτομερές (δές Βλαδίμηρου Ίλιτς Ουλιάνοφ-Λένιν: "Τί νά κάνουμε")
Όταν δέν έχεις χρήμα καί κυρίως σχέδιο καί "πρόγραμμα" γιά τό πώς θά βγούμε από τήν κρίση...
Όταν μέ μπούσουλα τό Πιραντελλικό "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" προσπαθείς νά ροκανίσεις τόν πολιτικό χρόνο... όταν... όταν... όταν...
Τότε, δικαίως, δημιουργείς τήν εντύπωση στούς πολίτες ότι γιά σένα η επίλυση τού κοινωνικού ζητήματος είναι ένα βιολί πού κρατιέται μέ τ' αριστερό αλλά παίζεται μέ τό δεξί...
Γι αυτό, καί εφέτος, δέν ήταν ανάγκη νάρθει η πρωταπριλιά γιά νά αντιληφθούμε, απαξάπαντες, ότι είναι σέ μεγάλη ζήτηση : ο "αέρας ο κοπανιστός" τήν σήμερον ημέρα...
Θά πεί κανείς γιατί "μένουμε" ή γιατί στηρίζουμε;
Μένουμε όχι (πρός θεού) "τοίς κείνων ρήμασι πειθόμενοι" (όχι γιά νά πέσουμε μέχρις ενός) αλλά μένουμε αναγκαστικά γιατί υπάρχει γενικότερη πολιτική "ένδεια"  καί δέν διαφαίνονται -επί τού παρόντος τουλάχιστον-καλλίτερες "πολιτικές λύσεις" καί -δυστυχώς- καί καλλίτερες "πολιτικές απασχο-λήσεις"...
 Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Έφυγαν τα λεφτά από την Ελβετία;

Με μία αριστοτεχνική κωλυσιεργεία τεσσάρων ετών στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις τράπεζες της Ζυρίχης, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος μεγάλο μέρος αυτών των κεφαλαίων να έχει "πετάξει" προς άλλους -πιο ασφαλείς πλέον- προορισμούς. undefined
του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Ιδού πώς έχει η ιστορία.

Σε αντίθεση με τη λίστα Λαγκάρντ που παρέμεινε στα συρτάρια των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και στο φως ήρθαν και "φορολογήθηκαν". Σε επίπεδο επικοινωνίας πάντα, γιατί στην πράξη τζίφος... Στις αρχές του 2011, όμως, που ο "Γολγοθάς" του ελληνικού λαού είχε ξεκινήσει για τα καλά με φοροεισπρακτικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και άλλα πολλά, οι κυβερνώντες και οι υπουργοί Οικονομικών ήθελαν ένα επικοινωνιακό "καρότο" για να ταϊσουν τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα που θα την πλήρωναν ακριβά λόγω Μνημονίου. Και το "παραμύθι" -όπως αποδείχτηκε- της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία άρχισε να δίνει και να παίρνει σε εφημερίδες και τηλεοράσεις, προκειμένου ο φτωχός λαός να πιστέψει ότι την κρίση θα την πληρώσουν και οι πλούσιοι.

Το θέμα για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία είχε ανοίξει τον Ιανουάριο του 2011: τότε, στο περιθώριο της συνόδου στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το είχε θέσει στην πρόεδρο της Ελβετίας Μεσελίν Καλμί-Ρέι και συζητήθηκε διεξοδικά σε συνάντηση που είχε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την ομόλογό του Εβελιν Σλουμφ. «Η σύναψη της συμφωνίας είναι θέμα ημερών» έλεγαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Τον Φεβρουάριο η μόνη σοβαρή εξέλιξη στο θέμα ήταν κάποια δημοσιεύματα στον τύπο που έκαναν λόγο για εκτιμήσεις τραπεζιτών, υπουργείου Οικονομικών αλλά και του περιοδικού Spiegel σχετικά με το πόσα "κρύβουν" οι Έλληνες στην Ελβετία και πόσα και πώς μπορεί να εισπράξει ως φόρο το ελληνικό κράτος. Εκείνη την περίοδο μάλιστα σχετικές συμφωνίες με την Ελβετία είχαν υπογράψει Μεγ. Βρετανία και Γερμανία. Έτσι, αν έπαιρνε σειρά η Ελλάδα θα μπορούσε να μαζέψει εφάπαξ φόρους ύψους 5 έως 30 δισ. ευρώ, καθώς οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ελληνικές καταθέσεις της τάξης των 50-150 δισ. ευρώ στην Ελβετία.

Πέρασαν οι μέρες, πέρασαν οι μήνες και έφτασε ο Ιούνιος του ιδίου έτους, όταν και ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος στις 28/6/2011 είχε μάλιστα και "τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελβετίδα ομόλογό του, με την οποία έθεσε το πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και Ελβετίας κατά τα πρότυπα αυτής που συνάπτουν η Βρετανία και η Γερμανία" όπως έγραφε η Ελευθεροτυπία στις 29/6/2011.

Και ενώ προς τα έξω φαινόταν ότι...

Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Δ. Μάρδα, Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Σκουρλέτηundefined
Paleologos Nick / SOOC
Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση "Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β') κοινής υπουργικής απόφασης Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες, όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Το τελευταίο διάστημα πάντως είχε ατονήσει το μέτρο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το ΦΕΚ φαίνεται ότι απλώς επισημοποίησε την απόφαση.
 thepressproject.gr

To ρετρό είναι πάλι στη μόδα

Χρήστος ΚώνσταςΑποψεις | Χρηστου Κωνστα
Πουθενά στον κόσμο, δεν υπάρχει τρόπος να οδηγήσεις ένα όχημα, με το βλέμμα καρφωμένο στο καθρεφτάκι που δείχνει όλα όσα έχουν περάσει, όλα όσα βρίσκονται πια πίσω σου.
Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό όταν επικεντρώνεις την προσοχή σου σ’ αυτά που έρχονται από πίσω .
Μπροστά βρίσκονται οι προκλήσεις του μέλλοντος, μπροστά και η ελπίδα για προκοπή.
Με το παρελθόν τους, ασχολούνται μόνον οι χώρες που δεν έχουν μέλλον.
Δεν βλέπουν την προκοπή μπροστά, δεν έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τα μελλούμενα για τους πολίτες, γι’ αυτό προσπαθούν να κατευνάσουν τις ερινύες του παρελθόντος.
Η μοναδική -χρήσιμη για τον πολίτη- Εξεταστική των πραγμάτων Κοινοβουλευτική Επιτροπή, θα ήταν μια μικρή ομάδα αξιόλογων επιστημόνων, 2-3 κορυφαίοι από κάθε κόμμα, η οποία θα συγκέντρωνε, θα αξιολογούσε και θα αξιοποιούσε όλες τις μελέτες, έρευνες και θεωρίες για το μέλλον αυτού του τόπου.
Μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής που θα κατέληγε σε χρήσιμες, αξιοποιήσιμες προτάσεις για το πώς θα δημιουργηθούν νέες πραγματικές θέσεις εργασίας σ’ αυτή τη χώρα. Μια Επιτροπή που θα συμβούλευε τους γονείς σε ποιους τομείς της επιστήμης, των τεχνών αλλά και ποια επαγγέλματα να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους. Μια Επιτροπή που θα βελτίωνε τις μεθόδους μόρφωσης των πολιτών και διαμόρφωσης του πολιτισμού.
Αν το παρελθόν αποτελεί τόσο κρίσιμο και αναγκαίο προς εξέταση αντικείμενο, σίγουρα δεν το αναθέτεις σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το αναθέτεις σε ανεξάρτητους επιστήμονες, με διεθνές κύρος και δυνατότητες πραγματικής έρευνας που θα καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα.
Για το μέλλον. Όχι για την πολιτική εξόντωση του παρελθόντος…
toxrima.gr