Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

«Στα κάγκελα» οι Καραμανλικοί με Άδωνη και Κυριάκο...

Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται (και όχι μάλιστα από όποιον κι όποιον) δημοσιεύματα προηγουμένων ημερών, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε ένα...
οργισμένο τηλεφώνημα από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με άρθρο του Βήματος που υιοθέτησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, στο οποίο γίνεται σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και κατά της Καραμανλικής πτέρυγας. 
Συγκεκριμένα, το άρθρο με τίτλο «Η σκευωρία του εθνικού νομίσματος και το σαμποτάζ στη Δημοκρατία» του Βήματος, ούτε λίγο ούτε πολύ, «χρεώνει» σε Παυλόπουλο και Καραμανλή συνωμοσία με τον Αλέξη Τσίπρα για… ανατροπή του αστικού καθεστώτος!...

Ο Γιαλός σήμερα στίς 3 τό μεσημέρι μέ λιακάδα ξεγυρισμένη...



...φωτογραφημένος από τό πράσινο φανάρι τού λιμανιού, λίγο μπρός από τήν πλώρη τού "βουϊδάδικου"...
Δ.Ν.Α.

Ένας εξωγήινος στην Αθήνα


Εάν ένας εξωγήινος κατέφθανε στη χώρα την επαύριο της συνεδρίασης του Eurogroup,  πιθανώς και να χρειαζόταν… ψυχίατρο. Η εικόνα που κατέγραφαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, οι ιστοσελίδες και τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών μετέδιδε ένα κλίμα απόλυτης σχιζοφρένειας:  μια μερίδα των ελληνικών media πανηγύριζε για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και μία άλλη, η μεγαλύτερη, εμφάνιζε τις εξελίξεις ως καταστροφή.
Aκόμη χειρότερα θα ήταν τα πράγματα για τον εξωγήινο μας, αν διάβαζε τις δηλώσεις των ίδιων των Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίες έτυχαν διπλής ανάγνωσης. Άλλοι τις εμφάνισαν ως απόδειξη των αλμάτων της ελληνικής οικονομίας κι άλλοι ως προάγγελο των δεινών που θα επισωρεύσουν στη χώρα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup.
Στην περίπτωση των ούτως ή άλλως σύνθετων αποφάσεων του Eurogroup δεν χωρούν ούτε οι απλουστεύσεις ούτε οι σχηματοποιήσεις. Προφανώς, μια συμφωνία που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και μεταφέρει (ακόμα και ως προοπτική) την επιβολή νέων μέτρων, δεν μπορεί να είναι ο παράδεισος. Δεν είναι όμως και η κόλαση, καθώς όσα συμφωνήθηκαν απομακρύνουν την πιθανότητα μιας μείζονος εμπλοκής και την επανεγγραφή του Grexit στην ημερήσια διάταξη.
Η χώρα αξίζει ουσιαστικές πολιτικές αντιπαραθέσεις, αντιπαραβολή θέσεων, προγραμμάτων, προτάσεων κι όχι καυγάδες για το θεαθήναι. Κι αν είναι αλήθεια ότι οι χθεσινές εξελίξεις απομακρύνουν από τον ορίζοντα τις κάλπες, ίσως αυτό να δίνει μια ευκαιρία σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διανύσουν την απόσταση που χωρίζει το άσπρο από το μαύρο. Μη τρελάνουμε και τους εξωγήινους...

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Ευάγγελο Μπασιάκο...

«...κόσμησε τα βουλευτικά έδρανα με ευθύνη και εντιμότητα για 25 χρόνια»
Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη του εκλιπόντος βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου.

Στο πολιτικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε με κατάμεστη την αίθουσα της Ολομέλειας από βουλευτές όλων των κομμάτων και παρουσία της γυναίκας και της αδελφής του, που το παρακολούθησαν από τα έδρανα των κρατικών λειτουργών, όλοι οι ομιλητές εστίασαν στο πολιτικό ήθος και την εντιμότητα του Ευάγγελου Μπασιάκου.

«Ο Ευάγγελος Μπασιάκος κόσμησε τα βουλευτικά έδρανα με ευθύνη και εντιμότητα για 25 χρόνια», τόνισε ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Διακρίναμε την πολιτική και επιστημονική του τεκμηρίωση» σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στην προσωπική φιλία που είχε με τον Ευάγγελο Μπασιάκο εστίασε, εμφανώς συγκινημένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν περίμενα να πάρω το λόγο για να αποχαιρετήσω ένα φίλο μου που έφυγε τόσο ξαφνικά και απροσδόκητα. Αφήνει πίσω του μια μακρά κληρονομιά και οι συνάδελφοι του στη ΝΔ θα πρέπει να νιώθουν σήμερα φτωχότεροι», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, τόνισε ότι ο Ευάγγελος Μπασιάκος προέβαλε τις απόψεις του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, δείχνοντας ανοιχτός για συζήτηση στις διαφορετικές θέσεις και συμβάλλοντας με πολιτικούς όρους στην αντιπαράθεση.

Για ευπατρίδη πολιτικό που τίμησε τη Βουλή με το ήθος και την διαλλακτικότητα του, έκανε λόγο ο Ζ' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε «στην επιστημονική και πολιτική του ικανότητα»,

«Απέδειξε ότι ήταν άνθρωπος της αξίας και όχι της επιτυχίας και αυτό ήταν το μεγάλο αξίωμα του», σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Να σημειωθεί ότι στη θέση Ευάγγελου Μπασιάκου ορκίστηκε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περί Αδώνιδος Γεωργιάδη

Αδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Αν αυτό περί Κιμούλη δεν είναι αστείο πρέπει να υπάρξει αντίδραση»
(Αδωνις Γεωργιάδης)
ΥΓ. Ο Γιώργος Κιμούλης, «παιδί» του Δημήτρη Χορν, φίλος καρδιακός του Γιώργου Χειμωνά,
➤ ιδρυτής της δραματικής σχολής και του Σύγχρονου Θεάτρου στο Γκάζι, μοναχικός καβαλάρης,
➤ μέγας ηθοποιός, με όλη του την περιουσία δοσμένη για το μεγάλο θέατρο που υπηρετεί αβοήθητος,
➤ ο άνθρωπος για τον οποίο ο Μισέλ Πικολί μου είπε, όταν τον πήγα στον «Σόλνες» προ ετών πως τέτοιο αρχιμάστορα, με τέτοια αίσθηση σκηνής θα τον ζήλευε η Γαλλία,
➤ ο Κιμούλης, αυτός που απευθύνεται στο νευρικό μου σύστημα ως ηθοποιός περισσότερο από κάθε άλλον, με την κατάρα ή το προτέρημα που διακρίνει ο Μπέικον στον καλλιτέχνη να καταστρέφει τα καλύτερα έργα του και τον εαυτό του,
➤ αυτός ο μάγκας που τον αποκλείει η «υψηλή» διανόηση και τον ζηλεύει η «χαμηλή» και που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Κιμούλη και όχι ο Κιμούλης με τον ΣΥΡΙΖΑ,
αντιμετωπίστηκε ως αστείο από τον πιο αστείο Ελληνα που μόνο σε υστερόγραφο καταδέχομαι να τον ονοματίσω και μόνο με το τηλεκοντρόλ μου μπορώ να αποφύγω τη μούρη και την υστερία του.
Αλλά έτσι είναι: Είμαστε κρέας.
Είμαστε δυνάμει σφαχτάρια στο κρεοπωλείο της δημοσιότητας και «το γεγονός ότι δεν είμαι εγώ στη θέση ενός από τα σφαγμένα ζώα», με απελπίζει.

από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                    efsyn.gr

Υπό κράτηση συνεργάτες της Λεπέν για την κατάχρηση...

για εικονική εργασία στο Κοινοβούλιο...
Αποτέλεσμα εικόνας για σωματοφύλακας  της Λεπέν
Στους ανακριτές της γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς απολογήθηκαν σήμερα δύο στενοί συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής του γραφείου της και ο σωματοφύλακάς της , οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση.
Η υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2015 και ήδη πριν από ένα χρόνο είχαν γίνει κατασχέσεις στα γραφεία του κόμματος.
Η αντίστοιχη ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς κατηγορεί τους συνεργάτες της προέδρου του Εθνικού Μετώπου για εικονική εργασία στο Κοινοβούλιο από το οποίο λάμβαναν χρήματα, ενώ εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της Λεπέν.
«Στόχος είναι να εμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και να υπονομευθεί η Μαρίν Λεπέν που είναι μπροστά στις σφυγμομετρήσεις με ένα 28% των προτιμήσεων και περνάει στο δεύτερο γύρο» δήλωσε ο Φλοριάν Φιλιπό, το "νούμερο 2" του κόμματος "Εθνικό Μέτωπο".

Πέθανε στα 91 του ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος

Από τους σημαντικότερους έλληνες δημιουργούς
Πέθανε στα 91 του ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος
Ο Νίκος Κούνδουρος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες κινηματογραφιστές. 
Διανοητής, ασυμβίβαστος, με εικαστικό ταλέντο και γνώσεις, με έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα, εγκαινίασε ένα καινούργιο στυλ ποιότητας και πλαστικότητας στον ελληνικό κινηματογράφο.
Οι ταινίες του βρίσκονται σήμερα σε κινηματογραφικά μουσεία και ταινιοθήκες της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ ο ίδιος εκτιμήθηκε διεθνώς από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.  
Γεννήθηκε το 1926 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε μεγαλοαστική οικογένεια, και σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, όντας ενεργό μέλος του ΕΑΜ από τα χρόνια της κατοχής, εξορίστηκε για 4 χρόνια στην Μακρόνησο.
Επιστρέφοντας από την εξορία, είχε ήδη αποφασίσει να ασχοληθεί με την κινηματογραφική σκηνοθεσία. Μελετώντας αδιάκοπα εκλεκτά έργα της 7ης τέχνης, ξεκινάει τη σκηνοθεσία το 1954, με την ταινία «Μαγική Πόλις» (σενάριο Μαργαρίτας Λυμπεράκη)...

Κάτι θέλει νά πεί ο ποιητής...

Ποτέ μη λες ποτέ!..
Κάτι τρέχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή απλώς σε δουλειά να βρισκόμαστε; Φαίνεται πως...
πράγματι κάτι τρέχει. Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης πρότεινε με τη δέουσα επισημότητα (και στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.») την έναρξη διαλόγου μεταξύ της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες για προγραμματική σύγκλιση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο κ. Φίλης λειτουργεί σαν λαγός του μεγάρου Μαξίμου, όπως υποψιάζονται μερικοί.

Δεν ισχύει αυτό, ωστόσο ο Ν. Φίλης δεν είναι μόνος του στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και άλλα στελέχη που πιστεύουν ότι είναι πολύ πιο συμβατό να έχεις επαφή και επικοινωνία με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς από το να συνεργάζεσαι με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Και αρχίζουν δειλά δειλά να διατυπώνουν αυτή τη θέση και δημοσίως.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του στην «Εποχή». Ανάλογες απόψεις κυκλοφορούν και στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά για την ώρα δεν εκφράζονται για να μη δημιουργηθούν προβλήματα τώρα που...

Τι θα πουν σήμερα Μέρκελ-Λαγκάρντ-Γιούνκερ για την Ελλάδα...

Στο Βερολίνο στρέφεται η προσοχή της Αθήνας τις επόμενες ώρες αφού το απόγευμα η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα.
Οι συζητήσεις που θα έχει η γερμανίδα καγκελάριος με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μετά και τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στην Αθήνα  η Άνγκελα Μέρκελ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος με την ελληνική αξιολόγηση και αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στις συναντήσεις που θα έχει με Κριστίν Λαγκάρντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα στο Βερολίνο.
Το περιεχόμενο της πρότασης δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν πως περιλαμβάνει...

Flashback στην 21η Φεβρουαρίου



Στις 21 Φεβρουαρίου του 1915 ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το γεγονός σηματοδοτεί την αρχή του εθνικού διχασμού. (Φωτογραφία του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Α' από την ιστορική έκθεση Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μουσείο Μπενάκη/STR)
 (απόσπασμα από τό ομότιτλο άρθρο στό kathimerini.gr)

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                          ...στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (21.02.17)

«Τρίποντο» στον ελληνικό τουρισμό βάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τα κέρδη από την ιστορική πρώτη ελληνική συμμετοχή σε All Star Game του ΝΒΑ δεν τα... εξαργυρώνει μόνο το μπάσκετ της χώρας, αλλά και ο τουρισμός.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πρόσφατη «γιορτή» της Νέας Ορλεάνης, όπου συγκεντρώθηκαν τα μεγαλύτερα αστέρια του ΝΒΑ και συνέπεσε με την «high season» των αμερικανικών κρατήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Δύο ημέρες από την ολοκλήρωση του All Star Game τα social media ακόμα καταγράφουν τα... κατορθώματα του «Greek Freak», με το παρατσούκλι του Giannis να έχει... καρφωθεί στο μυαλό των Αμερικανών. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπων μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται με τον Αντετοκούνμπο από την αρχή της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και είχε ως αποκορύφωμα το All Star Game, έχει δώσει στην Ελλάδα μεγάλο πλεονέκτημα μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, που «στοχεύουν» να απολαύσουν τις διακοπές τους οι Αμερικανοί.
Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που...

Μήνυμα από Ν. Κοτζιά στην Αγκυρα: Μην παραβιάσετε την κόκκινη γραμμή

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
 Ως ένα βήμα «πολύ κοντά» στην καταπάτηση των «κόκκινων γραμμών» της Αθήνας στο Αιγαίο περιγράφει τις βολές που πραγματοποίησε τουρκική ακταιωρός στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά του Φαρμακονησίου την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, ο υπουργός Εξωτερικών περιέγραψε την κίνηση ως «σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να ξέρουν «ότι δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνον αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή». Μάλιστα, ο ΥΠΕΞ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι...

Μια δελεαστική προσφορά...

Süddeutsche Zeitung: Η δελεαστική προσφορά του Μητσοτάκη στη Μέρκελ

Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα Süddeutsche Zeitung: Η δελεαστική προσφορά του Μητσοτάκη στη Μέρκελ
«Χρειάζεται η χώρα μόνο μια άλλη κυβέρνηση, προκειμένου η πολιτική διάσωσης να στεφθεί τελικά με επιτυχία; Αυτή την ψευδαίσθηση δεν πρέπει να έχει κανείς στο Βερολίνο» γράφει σε άρθρο της με τίτλο «Τήρηση του προγράμματος ή νέος πρωθυπουργός», η Süddeutsche Zeitung.
Η βασική θέση του σχολίου μπορεί με λίγα λόγια, να συνοψισθεί στο ότι μια κυβερνητική αλλαγή δεν είναι αυτή που θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, σχολιάζει η Deutsche Welle.
Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι, στην πραγματικότητα όλα τα πακέτα διάσωσης προς την Ελλάδα είχαν την ίδια τύχη ανεξαρτήτως κυβέρνησης. «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Τσίπρα, ήταν ότι επί πρωθυπουργίας του αποφεύχθηκε η κοινωνική αναταραχή». Ο Μητσοτάκης, τον οποίο ο σχολιογράφος περιγράφει ως «εξίσου νέο και έξυπνο με τον Τσίπρα», διατείνεται ότι θα ακολουθήσει μια άλλη πολιτική, όμως εν τέλει «διαθέτει το ίδιο περιθώριο χειρισμών με τον Τσίπρα (…). 
To πρωτογενές πλεόνασμα στον δημόσιο προϋπολογισμό πρέπει...