Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Γιά νά "πουλήσουνε" απευθύνονται στά «λιγούρια»! Αυτοί οι ίδιοι είναι, συνήθως, "σαβουρο ...καβαλάρηδες"!..

Οταν τα sites «μοιράζουν εγκεφαλικά»…
«Γκρέμισε το Instagram», «έκανε τα social media να παραμιλούν». Τα νέα κλισέ της ελληνικής ιντερνετικής δημοσιογραφίας είναι εδώ. Αποκαλύπτουν όμως ένα στρατό από «λιγούρια» που καραδοκεί για «κλικ» και like, σε μια εποχή όπου τα πάντα γύρω από το σεξ είναι πιο εύκολα, πιο απελευθερωμένα και πιο απλά



Ρίζος Ψύλλος Ρίζος Ψύλλος 20 Αυγουστου 2016, 05:20
Μιλάμε για μεγάλες στιγμές. Επη ατελείωτα, τύφλα να έχουν τα Ομηρικά. Τα έπη καλέ. Με καταστροφές, δεινά, λοιμούς και καταποντισμούς! «Γκρέμισε το Instagram» η Τάδε Ταδοπούλου με τη φωτογραφία με το σέξι μπικίνι που ανέβασε. Πριν από λίγο όμως την είχε προλάβει (στις μετά-φυσικές καταστροφές) η Δείνα Δανίδου η οποία «μοίρασε εγκεφαλικά» με το αποκαλυπτικό φόρεμα στα σοκάκια της Μυκόνου (αναστενάξαν τα καλντερίμια σου λέω). Ετσι για να πάρει ρεβάνς από την Ρίτσα Ριτσάρη που έκανε να «παραμιλούν τα social media» με το πόσο «φέτες» έγινε 89 μέρες έπειτα από τη γέννα!
Και για να είμαι ειλικρινής περιμένω πώς αυτή η νέα τάση θα μεταφερθεί και σε βιβλία χρηστικών οδηγιών. Πώς βγαίναν παλιά (και εξακολουθούν) τίτλοι τύπου «Πώς θα την κατακτήσεις από το πρώτο ραντεβού», «Μυστικά για να γίνεις εκατομμυριούχος πριν από τα 30 σου» και άλλα τέτοια; Να, τώρα θα έχουμε «Γκρεμίστε τα social media σε 7+1 κινήσεις» (το 7 πάντα παίζει, είναι μεταφυσικός αριθμός), «Μοιράστε εγκεφαλικά και κάντε την παραλία να μοιάζει με εντατική»…

Ακούγεται αστείο αλλά μάλλον δεν είναι. Υπάρχει μία έξη των περισσότερων ιντερνετικών μέσων, σε τίτλους τέτοιου τύπου. Στόχος φυσικά ο εντυπωσιασμός, άρα και η αναγνωσιμότητα. Σε συνδυασμό με τις σχετικές φωτογραφίες θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα μετεξελιγμένο φαινόμενο της περιβόητης, τρίτης σελίδας της βρετανικής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «SUN» η οποία είχε καθιερώσει το «γυμνόστηθο κορίτσι».
Αλλά για μια στιγμή – πού ζούμε; Υποτίθεται ότι στις μέρες μας τα ήθη, τα σεξουαλικά είναι απελευθερωμένα, με την καλή έννοια. Πού βρίσκεται κρυμμένη τόση «πείνα»; Πόσα «λιγούρια» παραμονεύουν στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού Διαδικτύου; Γιατί δεν είναι μόνο τα «κλικ» ή τα like και τα fav, είναι και τα σχόλια αναγνωστών και followers, που αποθεώνουν κάθε στοιχείο «εφαρμοσμένου ξεκωλισμού».
Με άλλα λόγια «φάτε μάτια ψάρια».
Και μαζί με αυτήν την τάση άλλαξε, κατά τη life style πλευρά του τουλάχιστον, και ο ορισμός των δημοσιογραφικών κλισέ. Και λέω life style, γιατί κακά τα ψέματα, ούτε ο Τσίπρας μπορεί να βγει «φέτες» και να «μοιράσει εγκεφαλικά στις παραλίες» (είδατε φαντάζομαι τις φωτό από το γλέντι στο χωριό του), ούτε ο Μητσοτάκης να «γκρεμίσει το Instagram» με τις φωτό από τα νέα γραφεία της ΝΔ. Και τα social media έχουν και άλλους λόγους «για να παραμιλούν». Τις μεταδόσεις της ΕΡΤ από το Ρίο ας πούμε. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση…
protagon.gr

Σημείωση "Ν.Μ." : Ο υπέρτιτλος δέν είναι τού Ρrotagon. 
Είναι από τήν ίδια τή ζωή...

Διακόπτεται η παραγωγή του «Golf»…

Οι Γερμανοί που κατηγορούν όλους τους άλλους για απατεώνες, τώρα θα πρέπει να κοιτούν την μούρη τους στον καθρέφτη…

Μεγάλη είδηση. Από την Δευτέρα η Volkswagen αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του «Golf». Αιτία, οι ρύποι που εκπέμπει το συγκεκριμένο μοντέλο. Η Volkswagen, όπως...
μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Βόννη, Στέφανος Γεωργακόπουλος, κατηγόρησε τους προμηθευτές εξαρτημάτων, στην Σαξονία.

Οι προμηθευτές κατέφυγαν στα δικαστήρια κι ενώ η απόφαση αναμένεται, η Volkswagen σπεύδει – σίγουρη βέβαια πως θα την χάσει – να διακόψει την παραγωγή του Golf.

Αυτό βέβαια θα ‘χει πολλές και ποικίλες επιπτώσεις. Αλλά, γι’ άλλη μια φορά θα πρέπει οι Γερμανοί, που κατηγορούν όλους τους άλλους για απατεώνες να κοιτάνε που και που την μούρη τους στον καθρέφτη…
 

Αγωνιώδες γουέστερν η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες...

Αγρια... Δύση, το σκηνικό (θα) θυμίζει κάτι από φιλμ γουέστερν. Οι εννιά διεκδικητές για τις τηλεοπτικές άδειες ήδη προετοιμάζονται για τον τελευταίο και καθοριστικό αγώνα τους.

Την...
Τρίτη 30 Αυγούστου ξεκινά η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Κι έχει πολύ ενδιαφέρον έτσι όπως θα διεξαχθεί η όλη διαδικασία, την οποία και αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.».

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη που κατέχει το Star. Ο όμιλος Κυριακού με τον ΑΝΤ1. Ο Γιάννης Αλαφούζος με τον ΣΚΑΪ που βρίσκεται στα χαρακώματα με την κυβέρνηση. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Alpha. Ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου, που παλαιότερα έβγαζε την εφημερίδα «Πρώτη»), χωρίς κανάλι.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης του Ολυμπιακού, επίσης άνευ καναλιού. Ο Φίλιππος Βρυώνης με το Epsilon TV. Η εταιρεία «Ανεξάρτητος Πάροχος» κυπριακών συμφερόντων. Και, τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας στις 6 το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου. Ο χώρος θα φρουρείται από την αστυνομία τουλάχιστον δύο ημέρες πριν, ενώ το κτίριο θα εκκενωθεί και μέσα θα βρίσκονται μόνον οι άκρως απαραίτητοι υπάλληλοι.

Κάθε ένας από τους διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών θα διαθέτει εξαμελή ομάδα που θα εισέλθει στο κτίριο ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο, αφήνοντας έξω κινητά τηλέφωνα και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Από εκείνη τη στιγμή κόβεται οποιαδήποτε επαφή τους με τον έξω κόσμο. Ουδεμία επικοινωνία, ούτε αυτοί αλλά ούτε και οι υπάλληλοι, με οποιονδήποτε εκτός κτιρίου μέχρι να περατωθεί ο διαγωνισμός. Θα είναι 100% αποκλεισμένοι.

Στην κεντρική αίθουσα όπου θα στηθεί το σύστημα θα βρίσκεται...

Κώστας Βάρναλης : «Οι μοιραίοι»

Κωνσταντίνος Μάντης |


Ralph Hedley
Κώστας Βάρναλης «Οι μοιραίοι»
Μες στην υπόγεια την ταβέρνα,
μες σε καπνούς και σε βρισιές
(απάνω στρίγκλιζε η λατέρνα)
όλ’ η παρέα πίναμ’ εψές·
εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.
Σφιγγόταν ένας πλάι στον άλλο
και κάπου εφτυούσε καταγής.
Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται.
Ήλιε και θάλασσα γαλάζα
και βάθος τ’ άσωτ’ ουρανού!
Ω! της αυγής κροκάτη γάζα,
γαρούφαλα του δειλινού,
λάμπετε, σβήνετε μακριά μας,
χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!
Του ενού ο πατέρας χρόνια δέκα
παράλυτος, ίδιο στοιχειό
τ’ άλλου κοντόημερ’ η γυναίκα
στο σπίτι λιώνει από χτικιό·
στο Παλαμήδι ο γιος του Μάζη
κι η κόρη του Γιαβή στο Γκάζι.
- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει;
Κανένα στόμα
δεν το ‘βρε και δεν το ‘πε ακόμα.
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα,
όπου μας εύρει, μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
                           -----
 κολουθεί η ανάλυση τού ποιήματος από τίς "Σημειώσεις Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Κωνσταντίνου Μάντη")

Διαπλοκή, ρυπαρός Τύπος καί μοιραίοι κεκράχτες αντάμα, ...προσμένουνε, ίσως, κάποιο θάμα!

Προσοχή ΚΑΙ αυτοί ζουν ανάμεσά μας

ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες του Λιμενικού, πριν ακόμα οι συγγενείς των νεκρών του δολοφονικού ταχύπλοου κηδέψουν τους νεκρούς τους και πριν οι τραυματίες φύγουν από το νοσοκομείο, οι κονδυλοφόροι και τα παπαγαλάκια των ιδιοκτητών των ΜΜΕ «οσμίστηκαν» πολιτικό αίμα στην αρένα.
Παρερμηνεύοντας σκόπιμα τη σύμφωνη με τον νόμο στάση τού αρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα να μη σπεύσει να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα ανθρώπων που δεν είχαν καν ακόμα ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ως μάρτυρες ή ως κατηγορούμενοι, δίνοντας μια σκόπιμη διάσταση στη διευκρίνιση του υπουργού ότι νόμιμα κατείχε ο 78χρονος την άδεια, άρχισαν την πολιτική σπέκουλα πάνω στα φέρετρα. 
Αρχικά ο Φλαμπουράρης και ο Σταθάκης, που ήταν πάνω στο σκάφος μια και έχουν σπίτι στο νησί από τα... ανώνυμα ιστολόγια, μετά κάποια «συριζόπουλα» κατά τον τελάλη του ΣΚΑΪ που δήθεν βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, από κοντά και ο δημοσιογράφος που έγινε αρχηγός κόμματος για να σώσει -εκτός από την Ελλάδα- και τη δεοντολογία και τέλος οι έγκυρες εφημερίδες που εμφάνιζαν θολό το τοπίο του ναυαγίου.
Όλοι αυτοί εν χορώ άρχισαν να βάζουν στο κάδρο όχι τους επώνυμους και ανώνυμους λεβέντες της θάλασσας αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν ήταν μόνο αυτό ίσως να ήταν απλά η απόδειξη της κατευθυνόμενης γελοιότητάς τους αλλά εδώ παίζουν σπέρνοντας αμφιβολίες σε θύματα και συγγενείς για το αν θα αποδοθεί έστω στοιχειωδώς δικαιοσύνη.
Υπάρχουν νεκροί και βαριά τραυματίες κι εκείνοι βρίσκουν ευκαιρία για κακοφορμισμένη προπαγάνδα. Όλα αυτά για μια τηλεοπτική άδεια, για ένα ακόμα θαλασσοδάνειο ή απλά για λόγους αντικυβερνητικής προπαγάνδας; 
Πόση ακόμα χυδαιότητα μπορούν να ανεχτούν ακόμα από τα αφεντικά και τους παπαγάλους τους οι έντιμοι και απλήρωτοι δημοσιογράφοι όλων αυτών των ΜΜΕ χωρίς να αντιδράσουν σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν;
Ειδικά όταν ξέρουν καλά ποιοι είναι διαχρονικά οι σκαφάτοι που παραβιάζουν τις ταχύτητες, αράζουν όπου γουστάρουν και επιδεικνύουν συνεχώς τα κότερα που αγοράστηκαν ακόμα και από τα δάνεια για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στα Μέσα. 
Το τακτ και ο σεβασμός ενός υπουργού στον νόμο και απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων είναι, φαίνεται, για όλους αυτούς κάτι πρωτόγνωρο.
Ειδικά όταν είναι ακόμα πολύ νωπή η μνήμη ακραίων πολιτικών συμπεριφορών σε ναυάγια, όπως το «Σάμινα», ή σε τροχαία με εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών που... χάθηκαν τελικά σε μικρά μονόστηλα. 
Όλη αυτή την πολιτική σπέκουλα μαζί με τον άγραφο νόμο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου που ήρθε στη μνήμη του 24 ώρες μετά το δυστύχημα και αφού κατά τα λεγόμενα του ίδιου είχε ήδη συνταχθεί το υπόμνημα, ο κάθε πολίτης τα αξιολογεί με την κρίση του. 
Η ντροπή όμως απέναντι στα θύματα και στους συγγενείς τους για όσους βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν στη δική τους πλάτη αντικυβερνητική προπαγάνδα, την ώρα που οι ίδιοι λιάζονται στα ιδιόκτητα σκάφη τους και στις παραλίες, είναι πέρα από τα όρια ακόμα και της όποιας ξεδοντιασμένης ηθικής.
Κι έχουν ύστερα αυτοί οι ίδιοι το θράσος να μιλούν για «στοχοποίηση» όταν με μια κουβέντα τους παραβίασαν όλα τα άρθρα περί δεοντολογίας αλλά κι αυτούς τους ίδιους τους νόμους.

από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                  efsyn.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  : O υπέρτιτλος γράφτηκε από τή έα Μύκονο".
Είναι παράφραση τού τελευταίου στίχου τού γνωστού ποιήματος 
τού μεγάλου Κώστα Βάρναλη "Οι Μοιραίοι".
Ο ακριβής στίχος έχει ως εξής : 
"...Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Δ.Ν.Α.

Ολόκληρο τό ποίημα :  ΕΔΩ  
 

Μια Ελλάδα που χαμογελά



Το καλοκαίρι του 2016 ενδέχεται να περάσει στην ιστορία ως το καλοκαίρι που στην Ελλάδα επέστρεψε για τα καλά το ολυμπιακό πνεύμα, μετά από χρόνια ταύτισης του αθλητισμού με τη διάχυτη βία στα ελληνικά γήπεδα.

Το πείσμα της Κορακάκη, η σιγουριά του Πετρούνια, η σταθερότητα των Μάντη-Καγιαλή, η κατάθεση ψυχής του Γιαννιώτη και το διαρκές χαμόγελο της εκπληκτικής Κατερίνας Στεφανίδη γέμισαν τις οθόνες μας με υπέροχες εικόνες.

Μας θύμισαν που μπορεί να οδηγήσει η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση σε έναν ανώτερο στόχο. Τους βγάζουμε το καπέλο και τους ευχαριστούμε.

parapolitiki.com

Η ΕΣΗΕΑ για το δυστύχημα της Αίγινας και τον «πόλεμο» κυβέρνησης - δημοσιογράφων



tvxs.gr 16:10 | 20 Αυγ. 2016
«Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε δημοσιογράφους, υποδηλώνει ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.
Όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, «το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο».
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι «με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία 'πνίγει' την ενημέρωση,  με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση».

«Αποτελεί παρακαταθήκη ζωής για μας ότι η είδηση είναι ζόρικη υπόθεση όταν μάλιστα ενοχλεί», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ τονίζοντας ότι «η δημοσιογραφία έχει κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση».

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Καλογρίτσα και Σαββίδη για τις άδειες κατέθεσε το Star


tvxs.gr 18:09 | 20 Αυγ. 2016
Ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμμετοχής των εταιριών του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε χθες Παρασκευή στο ΣτΕ το Star.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ζητά τον αποκλεισμό των δύο εταιρειών από τις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού και την αναστολή της διενέργειας της δημοπρασίας, που έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η συμμετοχή των εταιριών Σαββίδη και Καλογρίτσα παραβιάζει όρους του διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα, το Star υποστηρίζει ότι υπάρχει η παραβίαση του όρου ότι οι υποψήφιες υπό σύσταση ανώνυμες εταιρίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι δύο εταιρείες δεν περιορίζονται στον τομέα των ΜΜΕ.

Φορο ­­- κυνηγητό στα σπίτια που ενοικιάζονται μέσω ιστοσελίδων

Σε κλοιό


tvxs.gr 18:37 | 20 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:38 | 20 Αυγ. 2016
Tο οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η ενοικίαση σπιτιών μέσω ιστοσελίδων όπως το Αirbnb και το Homeaway οδηγεί σε απώλειες εσόδων 270 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία. Ερχεται μητρώο αλλά και τέλος 3% στις συναλλαγές.

Τη δημιουργία μητρώου όπου θα εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι νοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτυακών ιστότοπων δρομολογεί η κυβέρνηση, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Κατ' αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων τους με εκείνα που διατηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η ενοικίαση σπιτιών μέσω ιστοσελίδων όπως το Αirbnb και το Homeaway οδηγεί σε απώλειες εσόδων 270 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, αλλά συνεχίζουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Παράλληλα, θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, όπου θα δηλώνονται τα ποσοστά από την ενοικίαση, θα προσμετρώνται στο εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.
Πώς λειτουργεί η αγορά αυτή 
Η αγορά υπενοικίασης κατοικιών λειτουργεί απλά. Ιδιοκτήτες αστικών ή εξοχικών κατοικιών, που δεν έχουν καμία σχέση με τον τουρισμό, νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω Διαδικτύου, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό εισοδήματα από ενοίκια, τα οποία δεν δηλώνονται, άρα δεν φορολογούνται.
Η αγορά γιγαντώθηκε πολύ γρήγορα, οι εν λόγω διαδικτυακές πλατφόρμες κάνουν θραύση διεθνώς, ενώ οι αγγελίες ενοικίασης σπιτιών ή και δωματίων σε ολόκληρη την Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο, φτάνοντας τις 30.000 περίπου.
Εννοείται πως τα περισσότερα καταλύματα δεν είναι πιστοποιημένα για τουριστική χρήση, δεν υπάρχει νομική κάλυψη για τις συγκεκριμένες μισθώσεις, ενώ τα εισοδήματα που αποκτούν οι ιδιοκτήτες τους (μέσω εμβάσματος στους εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς τους) δεν δηλώνονται πουθενά.
Η έλλειψη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς και οι καταγγελίες των ξενοδόχων για αθέμιτο ανταγωνισμό και άνιση φορολογική μεταχείριση, οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών να επεξεργαστεί ένα σχέδιο-«εξπρές» για την καταγραφή και φορολόγηση των ιδιοκτητών που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω b'n'b (bed and breakfast).

Ακόμη κι ο τεράστιος Μπολτ πανηγύρισε το χρυσό της Στεφανίδη


Στιγμή, για την Κατερίνα (αλλά...
και για όλους τους Ελληνες), μοναδική...  

Μέ 4,85μ. η Χριστίνα Στεφανίδη χρυσό μετάλλιο στο επι κοντώ

"Χρυσή" η Στεφανίδη στο Ρίο!....

Περηφάνια! "Χρυσή" η Στεφανίδη στο Ρίο!H Χριστίνα Στεφανίδη "πέταξε" στα 4,85μ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επι κοντώ των γυναικών...

Η 26χρονη αθλήτρια έκανε τεράστιο αγώνα στον τελικό του επι κοντώ και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό περνώντας με την δεύτερη προσπάθεια τα 4,85μ. και....
αφήνοντας πίσω της την Μόρις και την ΜακΚάρτνεϊ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Στεφανίδη που ταξίδεψε στο Ρίο με στόχο το μετάλλιο, έκανε την ίδια επίδοση με την Αμερικανίδα Μόρις, αλλά με περισσότερες έγκυρες προσπάθειες, έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και παράλληλα είναι το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας στο στίβο μετά από το 2004.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:...

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50

11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50

12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50


sportdog.gr

Η δεύτερη τραγωδία της Αίγινας. Άθλιες συκοφαντίες και πολιτική αγυρτεία...

Η δεύτερη τραγωδία της Αίγινας - Άθλιες συκοφαντίες και πολιτική αγυρτεία
Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, και δύο σοβαρά τραυματίες. Στα καλά καθούμενα. Όχι σε ειδικές, έκτακτες συνθήκες θαλασσοταραχής, αλλά δίπλα μας, σε ένα θαλάσσιο στενό λίγων εκατοντάδων μέτρων, με...
μπουνάτσα -το σοκ είναι μεγάλο,  δεν αντέχεται. Κι' αυτό είναι το πρώτο σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε: στο γεγονός, στο δράμα, στον πόνο των οικείων αλλά και της κοινωνίας -όχι μόνο του νησιού- που θρηνεί. Να σεβαστούμε αυτό τον πόνο – αυτό επιβάλλουν οι πανάρχαιοι κώδικες της ανθρωπιάς. Και σεβασμός σημαίνει συμπαράσταση σ' αυτούς που θρηνούν. Λίγα λόγια και αποφυγή της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας, της σπερμολογίας. Δυστυχώς, έγινε το αντίθετο...

Πώς πρέπει μια δημοκρατική, ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία να αντιδρά σε τέτοια τραγικά περιστατικά; Σε αδρές γραμμές, με τρεις τρόπους: 

    Πρώτον, με την τιμωρία των ενόχων. Αλλά τιμωρία σημαίνει ανακρίσεις, δίκη και τεκμηριωμένη απόφαση. Όχι να κραυγάζει ο καθένας ό,τι του "κατέβει" στα social media και τις τηλεοράσεις. 
    Δεύτερον, με την εξέταση του θεσμικού πλαισίου και τη λήψη μέτρων για να περιοριστούν οι πιθανότητες ανάλογων τραγωδιών στο μέλλον. Εδώ πρέπει να γίνουν πολλά, αμέσως. Η κατάσταση στις παραλίες, το έχουμε διαπιστώσει πάμπολλες φορές, είναι άκρως επικίνδυνη με τα κάθε λογής ταχύπλοα που δεν τηρούν κανένα κανόνα. Οι εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού είναι απολύτως καλοδεχούμενες και σε σωστή κατεύθυνση. 
    Τρίτον, με την υπευθυνότητα που αντιμετωπίζει η πολιτεία, και ο οποιοσδήποτε -αν είναι και δημοσιογράφος ακόμη περισσότερο- το γεγονός, την τραγωδία. Και αφού ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, το με πόση σοβαρότητα ή ανευθυνότητα αντιδρούν τα μέσα ενημέρωσης, τα social media, οι δημοσιογράφοι, οι σχολιαστές και οι πολίτες αποτελούν δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Και σ' αυτό το σημείο είχαμε μια "δεύτερη τραγωδία”. Μια δεύτερη τραγωδία, την οποία δυστυχώς, ορισμένοι αντί να αντιληφθούν τις ευθύνες των λόγων τους και να ζητήσουν συγνώμη συνεχίζουν. 
Και πρόκειται για "δεύτερη τραγωδία", γιατί τα όσα ακολούθησαν του τραγικού ναυαγίου συνιστούν ακριβώς αυτό: μια δεύτερη τραγωδία, μια δεύτερη δολοφονία των νεκρών της Αίγινας, χωρίς κανένα σεβασμό στη μνήμη και το δράμα των δικών τους. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τις -όχι απλώς κίτρινες, αλλά κατακίτρινες- φήμες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τις εφημερίδες, για υπουργούς που ήταν στο σκάφος; Χωρίς απολύτως κανένα, μα κανένα, στοιχείο, πέραν του ότι έχουν σπίτι στην Αίγινα...

Στίγκλιτς: "Καταργείστε τώρα το ευρώ..."

Στίγκλιτς: «Καταργείστε τώρα το ευρώ, θα είναι το τέλος της Ευρώπης»  - Media θα είναι το τέλος της Ευρώπης...
Ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα, και οι επιβληθείσες περικοπές, είναι εμβληματικές της αποτυχίας του ευρώ, γράφει ο Αμερικανός νομπελίστας στο νέο του βιβλίο, όπου τεκμηριώνει γιατί το...
κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη. «Τα κατασκευαστικά λάθη του, μοιάζουν αξεπέραστα. Είναι καιρός να σκεφτεί κανείς την κατάργησή του», συμπεραίνει ο Στίγκλιτς, ο οποίος θεωρεί την Γερμανία υπεύθυνη για την αποτυχία του.

Κατά τον διαπρεπή οικονομολόγο, το ευρώ είναι εμπόδιο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και θεωρεί την κατάργηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος ως τη μοναδική δυνατότητα για να δοθεί ώθηση στην παραλυμένη Ευρώπη.

«Το ευρώ δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και να φέρει μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Συνέβη, όμως, το ακριβώς αντίθετο. Ορισμένες χώρες βρίσκονται σε βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία είναι μεγαλύτερη από τη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του ΄30» και επειδή «τα κατασκευαστικά λάθη του ευρώ μοιάζουν αξεπέραστα, είναι καιρός να σκεφτεί κανείς την κατάργησή του».

Ο Αμερικανός νομπελίστας καθιστά, μάλιστα, την Γερμανία υπεύθυνη για το γεγονός ότι το ευρώ απέτυχε. Ήταν «μοιραία η απόφαση» να δημιουργηθεί...

ΜΥΚΟΝΟΣ Συνελήφθησαν επτά άτομα για άγρα πελατών και παράνομη μεταφορά επιβατών

 

Συνελήφθησαν επτά άτομα για άγρα πελατών και παράνομη μεταφορά επιβατών στη Μύκονο
Συνελήφθησαν σήμερα (19.08.2016) πρώτες πρωινές ώρες στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) που ανήκει στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, έξι ημεδαποί ηλικίας από 20 έως και 45 ετών και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της άγρας πελατών υποκλοπής μεταφορικού έργου.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, προέτρεπαν επιτακτικά διερχόμενους επισκέπτες του νησιού να δεχτούν «παράνομες» υπηρεσίες μεταφοράς και προέβαιναν σε μεταφορά τουριστών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μύκονου.
Τονίζεται ότι, οι στοχευμένοι-ειδικοί έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται από την έναρξη της θερινής περιόδου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας ως σκοπό την προστασία των πολιτών-επισκεπτών και τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος.
info-cyclades.gr

Τα 15 «μετάλλια» που δεν δόθηκαν στο Ρίο!...

pastedImage (1)Nα ξεκινήσουμε με τα άσχημα, γιά να μείνουμε στο τέλος με τη γλυκιά γεύση. Αν υπήρχε «μετάλλιο» αντιαισθητικής εικόνας θα ήταν αυτή του...
υπέρβαρου αρχηγού της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρου Κούβελου, με την άσπρη φόρμα να συνοδεύει τους αθλητές μετά τις επιτυχίες τους και να «φουσκώνει» (κι άλλο) σαν παγώνι δίπλα τους στις φωτογραφίες και τις συνεντεύξεις. Τελευταία επαφή του με τον αθλητισμό στη ζωή του μάλλον θα ήταν εξήντα χρόνια πριν – κι αυτό αναγκαστικά – στη γυμναστική στο σχολείο. Το επίσημο βιογραφικό του άλλωστε στη Βικιπαίδεια αναφέρει πως επαγγέλεται επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας!

«Μετάλλιο» όνειδους στον «αθάνατο» μέλος της ΔΟΕ Πάτρικ Χίκευ, πρόεδρο των ευρωπαϊκών Ολυμπιακών επιτροπών, ο οποίος συνελήφθη νύχτα με τις πιτζάμες, γιατί ο ξεφτίλας πωλούσε εισιτήρια των αγώνων στη «μαύρη αγορά».

«Μετάλλιο» αθλιότητας στο μποξ γυναικών. Είναι απαράδεκτο, δεν είναι δυνατόν, δεν είναι λογικό να θεωρείται Ολυμπιακό άθλημα το βάρβαρο μποξ. Ανδρών και γυναικών. Αλλά γυναικών παραπάει. Είναι αδιανόητο, παρανοικό! Γιά ποιό λόγο να κατακτάς μετάλλιο, επειδή ρίχνεις περισσότερες ή «καλύτερες» μπουνιές σε έναν συνανθρωπό σου? Ο κάθε νουνεχής άνθρωπος ας απαντήσει.

«Μετάλλιο» αίσχους σε μερίδα Βραζιλιάνων «φίλαθλων» που γιουχάιζαν και έβριζαν τον γάλλο επικοντιστή Λα Βιλενί...

Κυβέρνηση: Αυτοεξευτελίζονται Πορτοσάλτε, Παπαπαναγιώτου και «Νέα»

Αντεπίθεση

tvxs.gr 16:28 | 19 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 16:44 | 19 Αυγ. 2016
Για δημοσιογραφική αλητεία αναφορικά με την τραγωδία της Αίγινας κατηγορεί η κυβέρνηση «δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ».

Ο λόγος για τους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου αλλά και την εφημερίδα «Τα Νέα» που υιοθέτησαν φήμες που ξεκίνησαν από τα social media περί εμπλοκής υπουργών της κυβέρνησης στην υπόθεση. Κυβερνητικές πηγές βάλουν και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη και του ΠΑΣΟΚ τους οποίους κατηγορούν για άθλια πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας. 
Η απάντηση της κυβέρνησης
Κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για «δημοσιογραφική αλητεία» που «συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».
«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές. 
«Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνοντας πως «ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση».
  Το πρωτοσέλιδο των «Νέων»
Για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως «έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».
«Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 
«Η ανευθυνότητα, η γελοιότητα, η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κληθείς να σχολιάσει τις φημολογίες που συνέδεαν κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας, αλλά και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. 
«Ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες. Και σεβάστηκε πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ' ότι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.
***********************************************************************************
Ανακοίνωση της ΝΔ - Καταγγέλλει «στοχοποίηση» δημοσιογράφων
«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται - και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται - με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
***********************************************************************************
Γιά νά διαβάσετε όλα τά twitters τών Πορτοσάλτε Παπαπαναγιώτου, Θεοδωράκη κλπ. πιέστε ΕΔΩ

Μη μου τους κύκλους τάραττε…

Εκτός από τους κύκλους Μαξίμου, βγήκαν στο κουρμπέτι και οι... «κύκλοι του ΣΚΑΙ»!..

Κύκλοι από δω, κύκλοι από εκεί. Έχουμε και τους κύκλους των Ολυμπιακών αγώνων κι έχουμε μπερδευτεί. Στον πόλεμο Μαξίμου – ΣΚΑΙ το…
οπλοστάσιο του καναλιού του Φαλήρου ενισχύθηκε με μια ακόμη δύναμη πυρός, τους «κύκλους του ΣΚΑΙ».

Ο πόλεμος μερικές φορές ξεφεύγει από τα όρια της σοβαρότητας και προκαλεί ένα αίσθημα θυμηδίας σ’ αυτούς που τον παρακολουθούν.

Αλλά μάλλον, δεν το ‘χουν καταλάβει ούτε οι «κύκλοι» τους ενός, ούτε οι «κύκλοι» του άλλου…

Να τον φτάσουμε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τουλάχιστον, ας τον ακολουθούμε από μακριά.

Κολυμπώντας αναπόταμα [Για τον Σπύρο Γιαννιώτη]

Παντελής Μπουκάλας
Δεν πρόκειται για αίσθηση, υποψία, εντύπωση ή υπόθεση.
Πρόκειται για σιγουριά, για στέρεη βεβαιότητα, μέσα στην κολυμπήθρα της οποίας βαφτιζόμαστε σχεδόν ταυτόχρονα με τα κανονικά βαφτίσια μας. Για τη βεβαιότητα ότι πάντα μας αδικούν – σαν άτομα, τον καθέναν ξεχωριστά, αλλά και σαν σύνολο, με πολλά υποσύνολα.
Μας αδικούν σαν Ελληνες, οι γείτονές μας και οι εκάστοτε μεγάλες δυνάμεις. Μας αδικούν όμως, μέσα στην Ελλάδα πια, σαν Ηπειρώτες, Μακεδόνες, Κρητικούς κ.ο.κ. Και, υποσύνολο εντός υποσυνόλου, μας αδικούν μέσα στην Κρήτη σαν Ρεθυμνιώτες, Ηρακλειώτες κ.ο.κ.
Την περί αδικίας βεβαιότητα την έχουμε τραγουδήσει, την έχουμε κάνει λογοτεχνία, την έχουμε μετατρέψει σε ιδεολογία – η ιδεοληψία. Με το δικό της πρίσμα διαβάζουμε και ερμηνεύουμε την ιστορία μας, και τους μύθους ακόμη, αφότου αφανίσαμε την Τροία για να ξεπληρώσουμε την προσβολή του αδικοπραγήσαντος Πάρη.
Με αυτήν σαν τεκμήριο διατεινόμαστε ότι οι πόλεμοί μας ήταν πάντα αμυντικοί, ποτέ επιθετικοί, ποτέ κατακτητικοί· κι αν κάνουμε την παραχώρηση να αποδεχτούμε μια κάποια περιστασιακή επιθετικότητα, τη χαρακτηρίζουμε εκπολιτιστική. Με αυτήν σαν άλλοθι αυτοαπαλλασσόμαστε από τα αμαρτήματα και τις αποτυχίες μας.
Και με αυτήν σαν μοναδική πρώτη ύλη κατασκευάζουμε συνωμοσιολογικά σενάρια για να εξηγήσουμε σχεδόν τα πάντα – από το Κυπριακό έως το γεγονός ότι το βιβλίο ή το θεατρικό ή η τηλεοπτική εκπομπή ή το εστιατόριό μας δεν απέσπασε τον έπαινο ούτε του δήμου ούτε των σοφιστών.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης κολυμπάει αναπόταμα σ’ αυτό το δόγμα της εις βάρος μας αδικίας. Το 2012, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τερμάτισε τέταρτος στο εξουθενωτικό αγώνισμά του. Πικράθηκε κι έκλαψε. Αντί να κρυφτεί όμως πίσω από κάποια επινοημένη αδικία που τάχα του στέρησε το μετάλλιο, ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους εμάς που παρακολουθούσαμε νωχελικά τη μάχη του, γιατί ένιωσε ότι μας αδίκησε, με την αποτυχία του να μας προσφέρει τη χαρά για την οποία είχαμε ετοιμαστεί.
Και τώρα, στο Ρίο, από τις αρχικές στιγμές της έξαψης και έως τις ήρεμες πια δηλώσεις του, η πρώτη του έγνοια ήταν να αναγνωρίσει ότι ο Ολλανδός συναγωνιστής του πρώτευσε δίκαια. Μπορεί να πίστευε και αυτός όπως όλοι όσοι παρακολουθούσαμε τον τερματισμό, όπως και οι κριτές στην πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ότι το χρυσό ήταν δικό του.
Κατάλαβε όμως πολύ πιο γρήγορα απ’ όλους ότι έχασε «για μια χεριά». Και, ίσως με τον φόβο ότι κάποιοι (δημοσιογράφοι ή παράγοντες) θ’ άρχιζαν το τροπάριο της αδικίας, έσπευσε να μας θυμίσει πως οι κανόνες είναι κανόνες. Και να δηλώσει καθαρά και ξάστερα ότι δεν υποστηρίζει την κατάθεση ένστασης.
Τίμιος άνθρωπος ο Σπύρος Γιαννιώτης και λεβέντης, κολυμπάει ανάποδα στο ρεύμα – στο ρεύμα της εθιμικής γκρίνιας και της μη αναγνώρισης της αξίας των άλλων. Να τον φτάσουμε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τουλάχιστον, ας τον ακολουθούμε από μακριά.
από τήν  Καθημερινή

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

TVXS Σκίτσο 06:59 | 19 Αυγ. 2016



Ρωσικοί πύραυλοι στη Μεσόγειο κατά ISIS


AFP, REUTERS
Ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία από τη Μεσόγειο.
Ηδη, εδώ και λίγες μέρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών τους.
Τα σκάφη "Ζελένι Ντολ" και "Σερπούχοφ" του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «πραγματοποίησαν τρεις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νόσρα» στη Συρία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Ένα κέντρο διοίκησης και μια βάση των τρομοκρατών στην Ντάρετ Εζάα καθώς και ένα εργαστήριο κατασκευής και μια σημαντική αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή του Χαλεπιού καταστράφηκαν» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι πύραυλοι πέρασαν πάνω από μη κατοικημένες ζώνες «προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού».
Την Τρίτη, για πρώτη φορά από την εμπλοκή της στον πόλεμο της Συρίας, πέρσι τον Σεπτέμβριο, η Ρωσία βομβάρδισε στόχους εντός του συριακού εδάφους χρησιμοποιώντας αεροσκάφη της που απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαμεντάν, στο βορειοδυτικό Ιράν.
kathimerini.gr