Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Οι αρμοδιότητες τού νέου ΣΔΟΕ...

Τον επόμενο μήνα πιάνει δουλειά το νέο ΣΔΟΕ...
Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, τελικά, τη λειτουργία της η νέα ελεγκτική υπηρεσία που θα εποπτεύεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, θα απαρτίζεται από 135 ελεγκτές και θα έχει την αρμοδιότητα να ερευνά εξονυχιστικά μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων ποινικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η νέα αυτή υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί υπό τη μορφή ενός νέου, μικρού και ευέλικτου, «ΣΔΟΕ», θα μπορεί να συλλαμβάνει και να ανακρίνει υπόπτους για την τέλεση ποινικών φορολογικών αδικημάτων, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα να επιβάλλει φόρους και πρόστιμα στους ελεγχόμενους.

Στη νέα αυτή υπηρεσία θα μεταφερθούν και θα συγκεντρωθούν οι διεσπαρμένες στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) και στις ΔΟΥ της χώρας 4.700 παραγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για φορολογικούς ελέγχους σε οικονομικά ισχυρούς Έλληνες φορολογούμενους υπόπτους για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό, οι οποίες έχουν μείνει ακόμη ανεκτέλεστες.

Πάντως, τον τελικό λόγο για το εάν πράγματι διεπράχθη φοροδιαφυγή ή όχι στις υποθέσεις που θα ερευνά η νέα ελεγκτική δομή θα εξακολουθούν να τον έχουν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, προς τις οποίες θα πρέπει να διαβιβάζει η καινούργια αυτή υπηρεσία τα πορίσματά της για επανέλεγχο, έκδοση πράξεων επιβολής φόρων-προστίμων και είσπραξη.

Όπως ήδη έχει αποκαλύψει η «Ν» από τα μέσα Ιουλίου, το σχέδιο νόμου για τη σύσταση της νέας υπηρεσίας ελέγχου μεγάλων υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, το οποίο έχουν ετοιμάσει τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟY ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τούς 29ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                  Μύκονος, 6-10-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ   
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ 29ους ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
Μοναδικές στιγμές ζει το νησί της Μυκόνου, που φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία του τη σημαντική αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ ''Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες''.
Η υποδοχή των αθλητών και των συνοδών τους θα γίνει σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ όλος ο κρατικός μηχανισμός της Μυκόνου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, υπό τον συντονισμό του Δήμου Μυκόνου, προκειμένου να διεξαχθούν οι πλέον επιτυχημένοι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες.
Οι προσφάτως ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, τηρούν όλες τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να διασφαλίζονται η σωματική υγεία και η ακεραιότητα των επιδόσεων των αθλητών.
Ο Δήμος Μυκόνου μαζί με τους συνδιοργανωτές έχει φροντίσει για την πλήρη φιλοξενία αθλητών, συνοδών, κριτών και επισήμων κατά το διήμερο των Αγώνων.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά με την έναρξη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων:
''Υποδεχόμαστε τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες με αίσθημα απόλυτης ευθύνης απέναντι στην ιστορία τους αλλά και προς τους ίδιους τους αθλητές.
Ο Αθλητισμός ενώνει και διαμορφώνει σωστούς χαρακτήρες. Για αυτό και εμείς επενδύουμε συστηματικά στις αθλητικές υποδομές της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας ουσιαστικά στη νέα μας γενιά.
Αυτοί οι αγώνες εύχομαι να είναι η αφετηρία ώστε και η Μύκονος να ενισχύσει το αθλητικό πνεύμα των κατοίκων του νησιού και τη μαζική συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες.
Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ για την αμέριστη εμπιστοσύνη και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.''
Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Γενική Γραμματεία Αιγαίου, τον Δήμο Μυκόνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ Κυκλάδων.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στους αγώνες.

Τελετή Έναρξης: 16.00 Δημοτικό Στάδιο Κόρφου
Τελετή Λήξης: 19.45 Δημοτικό Στάδιο Κόρφου

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Πρόστιμα για την ανακύκλωση...

από 200 ως 500 ευρώ στους πολίτες...

Βαριά πρόστιμα σε πολίτες, επιχειρήσεις και δήμους προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί σήμερα Παρασκευή στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού, ενώ ενισχύεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, τίθενται πλέον οι όροι και το βασικό θεσμικό εργαλείο για την οργάνωση της ανακύκλωσης, ενώ προβλέπονται σημαντικά θέματα σε επίπεδο δήμων και συστημάτων.

Στόχοι μέχρι το 2020 αποτελούν η ανάκτηση, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση σε τοπικό επίπεδο σε ποσοστό 50%, ενώ κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό το κομμάτι της διαλογής στην πηγή και η ανάκτηση του βιοαποδομήσιμου υλικού στον κάδο.

Μάλιστα, στις τοπικές αρχές που έως και σήμερα δεν ανακυκλώνουν παρά μόνο το 4,69% των δημοτικών απορριμμάτων, δίνεται η δυνατότητα να βάζουν πρόστιμο στους πολίτες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, από 200 ευρώ έως και 500 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Τα πρόστιμα σε πρώτη φάση θα αφορούν εκείνους που

Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία της TUI Group...

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της TUI Group, με επικεφαλής τον CEO της εταιρείας, Friedrich Joussen, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η αγροτοδιατροφή και η πρωτογενής παραγωγή, προκειμένου τα οφέλη του να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες...


naftemporiki.gr

Μοσκοβισί: Η ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

Ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, δήλωσε σήμερα ότι η Καταλονία, εάν ανακηρύξει την ανεξαρτησία της και αποσχιστεί από την Ισπανία, «δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Questions d'info» LCP-franceinfo-Le Monde-AFP, σχετικά με το ενδεχόμενο οι Βρυξέλλες να αναγνωρίσουν ή όχι μια ανεξάρτητη Καταλονία, ο πρώην υπουργός απάντησε: «εκεί, τα πράγματα είναι αρκετά σαφή. Ας φανταστούμε ότι υπάρξει ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, εκείνη τη στιγμή, η ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει παρά μονάχα ένα Κράτος μέλος που είναι η Ισπανία. Όμως μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας καθώς στην πραγματικότητα δεν έχει ανακηρυχθεί καμία ανεξαρτησία από την Καταλονία» συμπλήρωσε ο Γάλλος επίτροπος.

«Να μην μιλάμε για σενάρια πολιτικής φαντασίας» σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, που κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Βαρκελώνη θα έπρεπε, σε εκείνη την περίπτωση, να υποβάλει αίτημα ένταξης στην ΕΕ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος περιέγραψε το μπραντ ντε φερ μεταξύ της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης ως μια «οδυνηρή υπόθεση» που πρέπει να «διευθετηθεί από τους Ισπανούς»...


matrix24.gr

Τό "οππορτουνίζειν" εστί "ψηφοθηρείν"...*

Στο ρυθμό των καναλαρχών χορεύει η ΝΔ...
Πρώτα όμως η είδηση. Αν και με τη νέα προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών συμπεριλαμβάνονται όλοι οι σταθμοί μέλη της ένωσης, λέγεται ότι μετά τον ΣΚΑΙ και το STAR που επίσης προσέφυγαν ξεχωριστά… την τακτική τους θα ακολουθήσουν ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA.

Ωστόσο πέρα και από την αιφνιδιαστική κίνηση των ιδιοκτητών, οι ίδιοι και τα κανάλια τους ως επιχειρήσεις έχουν το σκεπτικό τους το οποίο θα κριθεί στην ώρα του από το Ανώτατο Δικαστήριο… Μεγαλύτερη λοιπόν απορία για άλλη μια φορά προκαλεί η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία αίφνης ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα!

Και πότε το ανακάλυψε; Οταν οι καναλάρχες αποφάσισαν να προσφύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη, επειδή κρίνουν το τίμημα υψηλό και τον αριθμό των αδειοδοτούμενων σταθμών μικρό;

Τόσο καιρό όμως γιατί δεν αντέδρασαν στην απόφαση του ΕΣΡ; Διότι ως γνωστόν η Ανεξάρτητη Αρχή απεφάνθη και για το ένα και για το άλλο!

Τι περίμεναν και δεν είχαν διατυπώσει τις διαφωνίες τους ή έστω τις επιφυλάξεις τους;

Επίσης τι σημαίνει η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κικίλια ότι «Το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη Αρχή, οι αποφάσεις της οποίας είναι απολύτως σεβαστές. Όπως σεβαστά είναι και τα δικαιώματα άμυνας όλων»; Ο ρόλος της ΝΔ και του εκπροσώπου της δεν είναι να μας λέει τα αυτονόητα. Και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη!

Ο ρόλος της ΝΔ και του εκπροσώπου της είναι να ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την άποψη της και εν προκειμένω, «Αν πιστεύει ότι πρέπει να γίνει η αδειοδότηση», «Γιατι δεν την έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ τόσα χρόνια», «Αν πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες» κλπ.

Και εν πάση περιπτώσει το θέμα πια δεν είναι του Παππά, του Τσίπρα, του Κυριάκου ή του Κικίλια! Η ευθύνη είναι στο ΕΣΡ, του οποίου τη σύσταση ψήφισε και η ΝΔ!

Αν διαφωνούν όμως με την ανεξάρτητη αρχή ας βγουν δημόσια να το δηλώσουν και ας πιέσουν τους δικούς τους να παραιτηθούν!

Διότι υπάρχει και ενα όριο στην κοροϊδία του ελληνικού λαού! Το είδαμε και στην περίπτωση του ΔΟΛ… Οταν ενδιαφέρθηκε ο Σαββίδης ήταν διαπλοκή και κόντρα οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις… Και όταν τελικά το πήρε ο Μαρινάκης, ξαφνικά όλοι μουγκάθηκαν!

Τώρα πάλι τα ίδια! Χορεύουν στο ρυθμό που χτυπάνε οι καναλάρχες! Ας κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα, διότι εκτίθενται!...


enimerosi24.gr

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"