Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

«Γηρυόνης» ονομάσθηκε τό νέο κύμα κακοκαιρίας μέ ισχυρές βροχές, καταιγίδες καί θυελλώδεις νοτιάδες... (ΒΙΝΤΕΟ)

O «Γηρυόνης» θα σαρώσει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής...
Το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, από την Κυριακή έως την Τρίτη.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στη διάρκεια της κακοκαιρίας θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξελιχθούν ως εξής:

 1η φάση: Την Κυριακή 24/11, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους, στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.
2η φάση: Από αργά το βράδυ της Κυριακής 24/11 έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 25/11, μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής.
3η φάση: Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11 έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26/11 ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας...

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού η προχθεσινή...

Η νύχτα των παιδιών
 Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού η προχθεσινή, 20 Νοεμβρίου. Δηλαδή άλλη μια μέρα γεμάτη άγχος για τους λογογράφους των ηγετών του κόσμου, που πρέπει να στύψουν το κεφάλι τους για να καταφέρουν να στολίσουν τις αφόρητα υποκριτικές κοινοτοπίες που θα αραδιάσουν συντάσσοντας «μηνύματα» και «διαγγέλματα». Ο Παρθενώνας χρωματίστηκε γαλάζιος και οι γαλάζιοι κυβερνώντες βρήκαν έναν εξαιρετικό τρόπο να συγχρονιστούν ηθικοπνευματικά και να τιμήσουν την Ημέρα.
Με όσα ανακοίνωσαν για το προσφυγικό, που πλέον όλο και περισσότεροι το αποκαλούν –απολύτως αυθόρμητα και ουχί καθ’ υπαγόρευση– μεταναστευτικό, ή και λαθρομεταναστευτικό, έδειξαν ότι εννοούν τα παιδιά όχι ως πλάσματα ανώριμα που χρειάζονται προστασία, αλλά ως ανθρώπους με πλήρη δικαιώματα. Δηλαδή με όλα τα δικαιώματα των γονιών τους: Πρώτον, εγκλωβισμός τους σε κλειστά κέντρα, σε νησιά κατοικημένα αλλά και ακατοίκητα· έτσι τουλάχιστον φάνηκε στους χάρτες μακέτες που παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, οι αντιλήψεις του οποίου για το όλο πρόβλημα βελοπούλιζαν και πριν υφυπουργοποιηθεί. Δεύτερον, φαλκιδευμένη έως ανύπαρκτη δυνατότητα να μάθουν γράμματα, να ενταχθούν σε μια μικροκοινωνία ομηλίκων, να αγαπήσουν ενδεχομένως τα ελληνικά και την Ελλάδα, να τη θελήσουν σαν νέα πατρίδα τους. Και τρίτον, ταχύρρυθμη εξέταση του αιτήματός τους για παροχή ασύλου. Τι σημαίνει αυτό το αποσαφηνίζει η Διεθνής Αμνηστία.
«Πριν από λίγες βδομάδες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της για την Ημέρα του Παιδιού, «η κυβέρνηση πέρασε μέσω νόμου μια απαράδεκτη διάταξη με την οποία τα ασυνόδευτα ανήλικα άνω των 15 ετών (δηλαδή το 93%) θα υποβάλλονται και αυτά στην ταχύρρυθμη διαδικασία για τα αιτήματα ασύλου». Η διάταξη αυτή «εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ουσιαστική εξέταση του αιτήματός τους, ανοίγοντας τον δρόμο της απέλασής τους σε χώρες όπου η ζωή και η ασφάλειά τους τίθεται σε κίνδυνο. Η νομοθέτηση αυτή παραβιάζει τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού».
Η αμερόληπτη αυστηρότητα της Διεθνούς Αμνηστίας την προστατεύει από τους πολέμιους των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είναι βέβαιοι ότι πίσω απ’ όλες τις ΜΗΚΥΟ κρύβεται ο Σόρος, και πίσω από τον Σόρος κρύβονται οι σιωνιστές, που –μυστήρια πράγματα– θέλουν να κάνουν ισλαμική την Ελλάδα. Αυτό όμως είναι ασήμαντη παρηγοριά για τα προσφυγόπουλα, που είδαν ακόμα και την Ημέρα τους σκοτεινή σαν νύχτα.
23 Νοεμβρίου 2019

Παντελής Μπουκάλας
Πηγή: Καθημερινή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο".

Τά ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τόν συντάκτη τους, χωρίς νά συμπίπτουν κατ' ανάγκη μέ τήν άποψη τής "Νέας Μυκόνου

16 δισ. ευρώ : Την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 14,0%...

Ταξιδιωτικές εισπράξεις άνω των 16 δισ. ευρώ στο 9μηνο- ποιοι τουρίστες άφησαν το περισσότερο χρήμα στη χώρα

Αύξηση σε διψήφιο ποσοστό παρουσίασαν το εννιάμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 16 δισ. ευρώ. Αν και οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν, άλμα έκαναν εκείνες από Βρετανία και Γαλλία, όπως και από χώρες εκτός Ε.Ε. Τα αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ποιοι τουρίστες άφησαν το περισσότερο χρήμα στη χώρα είναι άκρως ενδιαφέροντα. 
Την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 14,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και διαμορφώθηκαν στα 16,088 δισ. ευρώ. Αύξηση 13,6% παρουσίασαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, φτάνοντας σστα 11,178 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένες κατά 15,8% ήταν εκείνες από κατοίκους τρίτων χωρών, φτάνοντας στα 4,54 δισ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 6,820 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 8,2%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός νομισματικής ένωσης αυξήθηκαν κατά 23,0% στα 4,358 δισ. ευρώ.
Οι Βρετανοί ήταν εκείνοι που άφησαν το περισσότερο χρήμα στη χώρα. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 39,2% και διαμορφώθηκαν στα 2,427 δισ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση οι εισπράξεις από τη Γερμανία, στα 2,441 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19% και διαμορφώθηκαν στα 1,002 δισ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, άνοδο κατά 16,6% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 960 εκατ. ευρώ, ενώ και οι εισπράξεις από τη Ρωσία σημείωσαν αύξηση κατά 19,9% και διαμορφώθηκαν στα 368 εκατ. ευρώ.
Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 5,11 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 4,869 εκατ. ταξιδιωτών τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων μειώθηκε κατά 1,5%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 19,6%. Συνολικά την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου εισήλθαν στη χώρα 26,953 εκατ. ταξιδιώτες, 3,8% περισσότεροι από πέρυσι.
Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 1,6%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 8,0%. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 διαμορφώθηκε στις 19,233 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 εμφάνισε αύξηση κατά 5,4% και διαμορφώθηκε στις 7,720 εκατ. ταξιδιώτες.
Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ μειώθηκε κατά 3,7%, ενώ αυτή από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 11,0%.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 
από : naftemporiki.gr