Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Έξι αιτίες «πνίγουν» την κρουαζιέρα στην Αν. Μεσόγειο

Τρομοκρατία, κρίση, προσφυγικό, capital controls, Brexit, πραξικόπημα Τουρκίας


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Φωτογραφία αρχείου.


Από την έντυπη έκδοση
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 08:01

Του Αντώνη Τσιμπλάκη atsimp@naftemporiki.gr
Τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αποτέλεσε για τις εταιρείες κρουαζιέρας η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τώρα να ξανασχεδιάζουν τα προγράμματά τους για το 2017, μειώνοντας σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα του στόλου από την Ανατολική Μεσόγειο.
Ήδη από πέρσι οι ταραχές, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και το προσφυγικό είχαν προβληματίσει ιδιαίτερα τη βιομηχανία, η οποία αναζητούσε νέες αγορές για να αυξήσει την απόδοσή της.
Συνολικά έξι αιτίες, τρομοκρατία, κρίση, μεταναστευτικό, capital controls, Brexit και, τώρα, το πραξικόπημα, διώχνουν την κρουαζιέρα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά κρουαζιερόπλοια να αποχωρήσουν, με τη χώρα μας τελικά να σώζεται το φετινό καλοκαίρι επειδή αποτέλεσε το λιμάνι καταφυγής για τα περισσότερα πλοία που παρέμειναν στην περιοχή μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όμως, ήδη πολλές εταιρείες αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους.
Το 2017 η Royal Caribbean και η Celebrity αποσύρουν...

Ο Ερντογάν, ο Κρέοντας και ο Μπρεχτ...

ερντογάνΌπου σήμερα αναζητούμε μια Αντιγόνη σε μια χώρα που ζουν πολύ περισσότεροι Κρέοντες.

Αναρωτιόμαστε εάν ο...

Ερντογάν είχε διαβάσει την τραγωδία του Σοφοκλή όταν έδωσε εντολή να μην ταφούν με κανονικές διαδικασίες οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί.

Σκεφτόμαστε αν έχουν δίκιο όσοι συγκρίνουν τον πρόεδρο της Τουρκία με τον Κρέοντα και αν θα έπρεπε να διαβάζουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή ή την Αντιγόνη του Μπρεχτ.

Και ύστερα μιας και πιάσαμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο επιστρέφουμε στους όρνιθες για αν θυμηθούμε ιστορίες προδοσίας...


info-war.gr

Υπαινιγμοί Τσατάνη για ηχογραφημένη συνομιλία με τον Παπαγγελόπουλο

Υπαινιγμούς ότι έχει ηχογραφήσει συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο άφησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη. Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι έχει προσφύγει κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η Γ. Τσατάνη παραδέχτηκε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία των τηλεφωνικών συνομιλιών της με τον αναπληρωτή υπουργό.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου η Εισαγγελέας Εφετών αρνήθηκε να διαψεύσει ότι έχει προβεί σε ηχογράφηση των συνομιλιών.

Υπογράμμισε όμως ότι προτίθεται να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία «μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες».
 

Ενστάσεις για τους χειρισμούς  
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας διατύπωσε, ωστόσο, ενστάσεις για τη νομιμότητα των χειρισμών της Γ. Τσατάνη και μίλησε για έμμεση παραδοχή «τηλεφωνικής παγίδευσης» του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Η Εισαγγελέας Εφετών, που κατηγορεί τον Δ. Παπαγγελόπουλο ότι της άσκησε πιέσεις για να μην αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, επιβεβαίωσε επίσης δημοσιεύματα που απεκάλυπταν ότι έχει προσφύγει κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Γ. Τσατάνη ανέφερε ότι αιτία ήταν η συμπεριφορά ενός ή δύο βουλευτών της Επιτροπής κατά τη διάρκεια των ακροάσεών της. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την εν λόγω απόφαση της Γ. Τσατάνη.  

thepressproject.gr

Η Τσατάνη, η Τασία, ο Βενιζέλος και ο… «σκύλος που μιλάει ξένες γλώσσες»!...

Η Τσατάνη, η Τασία, ο Βενιζέλος και ο… «σκύλος που μιλάει ξένες γλώσσες»! - Media«Άναψαν τα αίματα» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την διάρκεια της ακρόασης της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ρώτησε την...
Γεωργία Τσατάνη αν έχει παγιδεύσει το τηλέφωνο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με αφορμή την παραδοχή της εισαγγελέως Εφετών στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ότι έχει αποδεικτικά μέσα της τηλεφωνικής συνομιλίας. 

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με βάση την απάντηση που είχε δώσει κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης η εισαγγελέας Εφετών, ρώτησε σχετικά την Γεωργία Τσατάνη. Το ερώτημα, ωστόσο, της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών έφερε «κύματα» αντιδράσεων από την πλευρά των «γαλάζιων» βουλευτών αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι σε ιδιαίτερα υψηλούς, βάλλοντας κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, φώναζαν πως πρόκειται για απαράδεκτη ερώτηση που παραβιάζει το Σύνταγμα. 

Ο διάλογος μεταξύ της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ενδεικτικός του κλίματος που επικράτησε στην αίθουσα καθώς διανθίστηκε από ειρωνείες, «νιάου-νιάου στα κεραμίδια» και «σκύλους που μιλάνε ξένες γλώσσες»… 
(Ακολουθεί ο διάλογος)...

ΣτΕ: Παραγράφεται οριστικά το πρόστιμο 375.000 στον Μητρόπουλο

Η επταμελής σύνθεση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αποφάσισε την οριστική παραγραφή του προστίμου των 375.329,08, που είχε επιβληθεί στον τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο
Nikos Libertas/SOOC
Το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης αφορά χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι έχουν δεχθεί φορολογικούς ελέγχους (είτε επειδή περιλαμβάνονται τα ονόματά τους σε διάφορες «λίστες», είτε δεν δήλωσαν κάποιο εισόδημά τους) και τους έχουν επιβληθεί ήδη υψηλά πρόστιμα.

Ο Α. Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (677/2015 και 3792/2015), με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της υπ΄ αριθμ. 482/2013 πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999.

Στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής είχε επιβληθεί συνολικό πρόστιμο 942.136,60 ευρώ, αλλά  με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/94,   το πρόστιμο περιορίσθηκε στο ποσό των 375.329,08 ευρώ.

thepressproject.gr
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

«Διασωληνωμένη» η παγκόσμια οικονομία με ενέσεις 12 τρισ.

Τα μέτρα στήριξης των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη 

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 12:25

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, της Τζάνετ Γέλεν, έχει διοχετεύσει μέσω προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης, από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2014, περί τα 4,5 τρισ. δολ.

Από την έντυπη έκδοση
Των Νατάσας Στασινού και Έφης Τριήρη
«Αναιμική», «εύθραυστη», «άνιση» είναι τα επίθετα που συνοδεύουν επίμονα τα τελευταία χρόνια τις αναφορές των διεθνών οργανισμών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Παρά τα μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια και τις ενέσεις ρευστότητας άνω των 12 τρισ. δολαρίων, με τις οποίες έχουν στηρίξει το σύστημα οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη από το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες αδυνατούν να ανεβάσουν ταχύτητα.
Η «νέα κανονικότητα» χαρακτηρίζεται από ασθενείς ρυθμούς ανάπτυξης, επικίνδυνα χαμηλό (ακόμη και αρνητικό) πληθωρισμό, υψηλά χρέη (κρατικά και εταιρικά), ανησυχίες για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μεταβλητότητα στις αγορές και κυρίως... αβεβαιότητα. Το τελευταίο στοιχείο είναι απόρροια ενός εκρηκτικού συνδυασμού παραγόντων, που εμπίπτουν στο λεγόμενο «πολιτικό ρίσκο»: Από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ρευστό πολιτικό σκηνικό σε πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου και το προεκλογικό κλίμα οξείας αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ έως την απόπειρα πραξικοπήματος και την επακόλουθη «επιχείρηση εκκαθάρισης» στην Τουρκία ή την επιστροφή του εφιάλτη της τρομοκρατίας.
naftemporiki.gr

Μέ τό Γραίγο οι καπνοί από τή Χίο φθάνουν στή Μύκονο (δορυφορική φωτογραφία)

Πως φαίνεται από το Διάστημα η πυρκαγιά στη Χίο...

Πως φαίνεται από το Διάστημα η πυρκαγιά στη Χίο (Photo) - MediaΦωτογραφία...

Η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί της Χίου φαίνεται και από το Διάστημα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία από...
δορυφόρο της NASA.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νησί της Χίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα στο νότιο τμήμα του νησιού...

Τό σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη

                                                                                                                            από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣτΕ: Φρένο στους φοροελέγχους πέραν της δεκαετίας...

ΣτΕ: Φρένο στους φοροελέγχους πέραν της δεκαετίας – Διαγράφηκε πρόστιμο στον ΜητρόπουλοΔιαγράφηκε πρόστιμο στον Μητρόπουλο...

Σημαντική απόφαση που αφορά χιλιάδες φορολογούμενους έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ότι το πρόστιμο των...
375.329,08 ευρώ που έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο έχει παραγραφεί.

Ο κ. Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (677/2015 και 3792/2015) με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999.

Αρχικά, το πρόστιμο ανερχόταν σε 942.136,60 ευρώ, αλλά με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/94, το πρόστιμο περιορίσθηκε στο ποσό των 375.329,08 ευρώ.

Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Ειρήνη Σάρπ και εισηγήτρια την πάρεδρο Κωνσταντίνα Λαζαράκη, εξέδωσαν την υπ΄ αριθμ. 1623/2016 απόφασή του, με την οποία κρίθηκε ότι οι δύο εν λόγω εφετειακές αποφάσεις έκριναν μη νομίμως για την 10ετή παραγραφή που παρατάθηκε, αρχικά με το νόμο 3888/2010 και περαιτέρω με τους νόμους 4002/2011 και 4098/2012.

Τέλος, το ΣτΕ αναίρεσε τις δύο εφετειακές αποφάσεις που...

Tό σκίτσο του Πέτρου Ζερβού


                                                                                                                        από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Ανασκόπηση διεθνούς τύπου 25-07-2016



Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο, η ασφάλεια στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μεσούσης της κρίσης στη Βραζιλία, αλλά και η φρενίτιδα που έχει καταλάβει τον πλανήτη με τα Pockemon κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου.

Η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Η υπερπληροφόρηση, τα smartphones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταφέρουν το πανικό και τις φήμες πολύ ταχύτερα από το παρελθόν κι αυτή ακριβώς η πιθανότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, είναι που παρακινεί αυτού του είδους τους δράστες. 
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει αναφέρει ότι «ο δολοφόνος του Μονάχου προετοίμαζε το χτύπημα στο Μόναχο εδώ κι ένα χρόνο».
Από την πλευρά της η Neue Osnabrücker Ζeitung καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για τα όπλα και να κινητοποιηθούν στρατιώτες. Προσθέτει ωστόσο ότι απέναντι σε τέτοια αιτήματα αντιδρούν συχνά οι πολιτικοί όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με πράξεις βίας, όπως αυτή του αμόκ στο Μόναχο.
Η ισπανική La Vanguardia έχει τίτλο ότι «ο Ραχόι θα είναι μόνος υποψήφιος, μόνο στην περίπτωση που οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos αλλάξουν τη ψήφο τους».
Στις ΗΠΑ οι New York Times αναφέρονται αφενός στην αποφυγή του αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στο γεγονός ότι ο 18χρονος μακελάρης της Νίκαιας παρουσίαζε σημάδια ψύχωσης από τα 16 του χρόνια.
H Washington Post δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ για την πολύκροτη παραίτηση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς έπειτα από τη διαρροή 19.000 email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος και ειδικότερα στην υπονόμευση της υποψηφιότητας του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα .
Η Wall Street Journal με κεντρικό τίτλο το «Νέο Κύμα βίας στην Ευρώπη» επισημαίνει ότι πλέον, «τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όσο και πολίτες διερωτώνται αν η τυφλή βία αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα στη Γηραιά Ήπειρο».
Οικολογικού χαρακτήρα το κεντρικό θέμα των New York Times Οι οποίοι αναφέρονται στο «βόρειο πέρασμα» των εμπορικών πλοίων, αλλά και των κρουαζιερόπλοιων από το πέρασμα της Αρκτικής που κατέστη δυνατόν λόγω της τήξης των πάγων που προκάλεσε τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή.
Η ιταλική Giornale di Vicenza αναφέρεται στην 15ωρη αναμονή των οχημάτων στο Ντόβερ λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων που διεξάγονται λόγω της τρομοκρατικής απειλής
«Ψηφίζουν Pockemon παντού» είναι τέλος ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας La Voix du Nord η οποία επισημαίνει ότι στους δρόμους της Γαλλίας διεξάγεται ένα απίστευτο κυνηγητό εικονικής πραγματικότητας.
efsyn.gr

Ηταν κάποτε μια εφημερίδα, τα ΝΕΑ...

Λαμπράκης Του Γιάννη Τριανταφύλλου (Facebook)

Η πτώση, ως γεγονός, είναι αναμφίβολα κάτι θλιβερό. Ενέχει το στοιχείο τής απώλειας περασμένων μεγαλείων, το οποίο δεν γίνεται πάντοτε αντιληπτό από τον πεπτωκότα. Το ότι...
ο σύγχρονος κόσμος -και όχι αυτός του…ανένδοτου, τής Χούντας, του παλατιού κ.λπ.- κινείται με ταχύτητα φωτός, με αποτέλεσμα επαγγελματίες δημοσιογράφοι που μεγαλούργησαν εκείνες τις εποχές να μην τον προλαβαίνουν, είναι προφανές και κατανοητό. Εβδομηνταπεντάρηδες είναι άλλωστε. Πώς να το πράξουν? Επιστήμονες, ειδικοί στην τεχνολογία, γκουρού των Μέσων μάς περιγράφουν τον «γενναίο, νέο κόσμο» των media με αναρίθμητες αναλύσεις ( Σε σημείο να προκαλεί τεράστια απορία η κίνηση του ιδρυτή τής Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, αγοράσει προ 3 ετών την Washington Post για 250 εκατομμύρια δολλάρια. «Μα γιατί το έκανε»? αναρωτώνταν όλοι. «ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ»….).

Στην Ελλάδα, φυσικά, έτσι όπως δομήθηκε σαν χώρα τόσα χρόνια οδηγούμενη στην καταστροφή από την εγχώρια ελίτ και καταλήγοντας να κυβερνάται σήμερα από μια καρικατούρα που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, ξέρουμε πάντοτε καλύτερα. Ετσι, «σκοτώνουμε τον αγγελιοφόρο» που μάς φέρνει τα άσχημα ΝΕΑ. Α, και μια και το’φερε η κουβέντα: η κάποτε κραταιά εφημερίδα πουλά σήμερα καθημερινά γύρω στις 10-15.000 φύλλα, όσος δηλαδή και ο πληθυσμός των Γλυκών Νερών Αττικής. Δεν το λες και «τρελή κυκλοφορία», το λες?

Αλλά, όπως φαίνεται, εκεί, στον παρηκμασμένο ΔΟΛ, αρνούνται να το καταλάβουν. Και, φυσικά, τους φταίνε οι άλλοι, Ετσι, στα ΝΕΑ του ΣΚ, ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στη σελίδα 6, έχει ένα αρθρίδιο υπό τον πασαλιμανιώιτικο τίτλο: «Η ξινίλα τής λουζεριάς» ( προσέξτε, αυτό στα ΝΕΑ, όχι στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ούτε στο ΚΛΙΚ του Κωστόπουλου στα δοξασμένα, αμέριμνα και ασύδοτα ’80ς ). Σε αυτό, λοιπόν, το αρθρίδιο, ο συντάκτης επιτίθεται σε ΟΛΟΥΣ για το ότι οι καθημερινές εφημερίδες ή οι εκδόσεις του Σαββάτου ή ακόμη οι Κυριακάτικες ΧΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ, όπως το Brexit, το μακελειό στη Νίκαια, το μακελειό στο Μόναχο, το πραξικόπημα στην Τουρκία κ.ο.κ. Γιατί? Επειδή γίνονται βράδυ που οι εφημερίδες έχουν ήδη τυπωθεί…

Κι έτσι, κοιμάσαι με Bremain και ξυπνάς με Brexit. Κοιμάσαι με ασφαλή τον κόσμο και ξυπνάς με 85 συνανθρώπους σου σκοτωμένους στη Νίκαια. Κοιμάσαι με τον Recep Tayyip Erdoğan στο έδαφος και ξυπνάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο…αεροπλάνο, να ψάχνει να βρει μέρος να φυγαδευτεί. Και όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα κανάλια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, λένε. Και όλη μέρα, τα Social Media σε Ελλάδα και εξωτερικό, γράφουν, σχολιάζουν, αναπαράγουν βίντεο, εικόνες, ειδήσεις.

Και το επόμενο πουρνό, σαν κάπως μπαγιάτικα κουλούρια ( ή σαν το ανέκδοτο με τη χελώνα και τον μπάρμαν, αν προτιμάτε), «σκάνε μύτη» οι εφημερίδες. Που σου περιγράφουν τα γεγονότα που έχεις -σχεδόν- κουραστεί να παρακολουθείς επί ένα 24ωρο. Συν την ανάλυση κάποιου έγκυρου πολιτικού, αριστερού ή δεξιού, στελέχους. Που, συνήθως, το βαριέσαι και δεν σου προξενεί το ενδιαφέρον επειδή γνωρίζεις από πριν τι θα πει και υπέρ ποίου θα ταχθεί, με βάση την κομματική του τοποθέτηση.

Και οι εφημερίδες -κυκλοφοριακά και αξιακά- κατρακυλούν. Και η πρώτη καθημερινή από αυτές, τα κάποτε εμβληματικά ΝΕΑ έχουν πωλήσεις όσο ο πληθυσμός των Γλυκών Νερών Αττικής, κάπου μεταξύ 10-15.000 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ! Και αντί να κοιτάξουν πώς θα βελτιώσουν την ποιότητα, την ακρίβεια, την ταχύτητά τους, βγαίνουν και, με γλώσσα φορτοεκφορτωτή, τα κάποτε έγκυρα ΝΕΑ, ουσιαστικά υβρίζουν τους αναγνώστες τους! Τους αποκαλούν επαρχιώτες! Τους αποκαλούν ξεκούτηδες! Τους αποκαλούν ζουρλούς και ανεμοδούρες! Επαναλαμβάνω: όχι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, όχι η ΑΥΡΙΑΝΗ, τα ΝΕΑ! Κι όλα αυτά υπό τον αγοραίο τίτλο: «Η ξινίλα τής λουζεριάς»! ΤΑ ΝΕΑ!

Τελικά, η αρχαία σοφία είναι αξεπέραστη: Ου γαρ έρχεται μόνον…
enimerosi24.gr

Το σατανικό σχέδιο Τσίπρα για να βάλει στο χέρι τις «Τρεις χάριτες» και τους «Δυο ξένους»!...

ΤσίπραςΗ MEGAλη αποκάλυψη του «ΒΗΜΑτοδότη»…
Το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης να πτωχεύσει το MEGA για να δώσει τη «βιβλιοθήκη» του καναλιού σε δικό της καναλάρχη…
Ανακάλυψε ως άλλος αστυνόμος Σαίνης ο κατά τα άλλα εξαιρετικά ενημερωμένος «ΒΗΜΑτοδότης» της ναυαρχίδας του ΔΟΛ!

Η MEGAλη αποκάλυψη του «ΒΗΜΑτοδότηΕλάχιστη σημασία έχει τώρα αν ο δημοσιογράφος της κυριακάτικης εφημερίδας υποτιμά τους αναγνώστες του… Αφού δεν εξηγεί πώς μπορεί η κυβέρνηση να πτωχεύσει το MEGA και οι μέτοχοι να την κοιτούν σαν χάνοι!

Επίσης ελάχιστη σημασία έχει ότι οι μέτοχοι του MEGA «ξέχασαν» να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που οι ίδιοι ανακοίνωσαν δυο φορές, με αποτέλεσμα το κανάλι να κινδυνεύει με λουκέτο! Όπως ελάχιστη σημασία έχει ότι οι μέτοχοι συνήθως πτωχεύουν τις εταιρίες τους και κανένας άλλος!

Τέλος καμία σημασία δεν έχει με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα πάρει από το πτωχευμένο MEGA ή από τις τράπεζες (που δεν ελέγχει όπως γράφει σε άλλες σελίδες η εφημερίδα) τη «βιβλιοθήκη» του καναλιού για να τη δώσει στους δικούς της!

Παρόλα αυτά παίρνουμε την πρωτοβουλία να αναδημοσιεύσουμε το «καυτό» – inside ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑτοδότη» για να το μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι και να «κάψουμε» τα σατανικά σχέδια της κυβέρνησης που αποκαλύπτει το χθεσινό «ΒΗΜΑ»!

Διαβάστε -παραπλεύρως- το ρεπορτάζ...
enimerosi24.gr

black, black, black... (τό ΜΑΥΡΟ στό Μega...) - ΒΙΝΤΕΟ


"Χτύπημα κάτω από την μέση" κατά της κυβέρνησης από τον Μανώλη Καψή, που βγήκε στο μεσημβρινό δελτίο του MEGA, μια μέρα μετά τις δηλώσεις Νίκου Παππά (ο οποίος φέρεται να είπε, πως, το Mega «αποτελεί πλέον παρελθόν»).
Κατά τον Μ. Καψή, λοιπόν, ο μοναδικός λόγος που γίνεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι για...
να κλείσει το ΜΕGA.
Τον θεωρεί μάλιστα "φωτογραφικό"...
Τα υπόλοιπα, στο βίντεο...

Ιδού... Το σχόλιο του Αρκά, για τα Pokemon...

Ο Μανώλης Καψής είναι ο νέος Άρης Βελουχιώτης...



Δημήτρης Κανελλόπουλος

Το έχει πιστέψει καθώς φαίνεται ο Μανώλης Καψής, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, το πιστεύει μέσα του πως η κυβέρνηση είναι που κλείνει το Mega. Έτσι, σήμερα, εξαπέλυσε νέα βέλη εναντίον της, βγάζοντας έναν Φιλιππικό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων.

Πριν αναδειχθεί σε νέο...
Άρη Βελουχιώτη ο Μανώλης Καψής και ανέβει στα βουνά, καλό θα ήταν να απαντήσει στα επόμενα, απλά, ερωτήματα:

1) Ποιοι άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους; (Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης, μήπως;)
2) Ποιοι κορόιδευαν και δεν προχώρησαν ποτέ στην αύξηση του Μετοχικού Κεφάλαιου της εταιρίας που αποφάσισαν από πέρυσι (!) τον Ιούνιο; (Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης, μήπως;)  
3) Ποιοι άφησαν στο «σκοτάδι» τους εργαζόμενους, πιθανότατα κι αυτόν τον ίδιο τον Καψή αν δεν το καταλαβαίνει; (Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης, μήπως;)  
4) Ποιοι άφησαν απλήρωτα τα θαλασσοδάνεια του καναλιού, που δεν πήραν ενημερότητες, που κατέθεσαν ελλιπή φάκελο που, το σημαντικότερο, δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη; (Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης, μήπως;)
5) Ποιοι, τελικά, απαξίωσαν το Mega; (Και ο ίδιος ο Καψής μήπως; Μαζί και το υπόλοιπο team των επικεφαλής του;).

Μετά και τα σημερινά... ψέματα του Μανώλη Καψή (σαν όλα, όσα, παρουσίαζε και τα προηγούμενα χρόνια), ναι, θα το πούμε, να κλείσει το Mega με τη σημερινή του μορφή.  Να απαλλαγεί από όλους εκείνους που το έφεραν στο χείλος του γκρεμού, τους μετόχους του με τα δάνεια που δεν... χόρταιναν και με τη δημοσιογραφική διευθυντική ομάδα που καταπάτησε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Όχι τίποτε άλλο, πήραν και τους εργαζόμενους του καναλιού στο λαιμό τους. Για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Και ακόμα και σήμερα ο Μανώλης Καψής ρίχνει αλλού τις ευθύνες αντί να κοιτάξει (κοιτάξουν) τον καθρέφτη.

Η ενημέρωση θα το έχει κέρδος χωρίς την προπαγάνδα. 

efsyn.gr

Εξαιρούνται τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ


Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για να προλάβει τις αντιδράσεις των φορολογουμένων, και μετά από πιέσεις από το εσωτερικό της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με σημαντικότερη την εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.
Εχοντας διαπιστώσει ότι οι κάτοχοι αγροτεμαχίων θα κληθούν να πληρώσουν φέτος υπέρογκα ποσά για τον φόρο, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην εξαίρεσή τους από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε την απόσυρση της διάταξης που έχει κατατεθεί στη  Βουλή (αλλά δεν έχει ψηφιστεί ακόμη) και προβλέπει απώλεια των εκπτώσεων ή της πλήρους απαλλαγής από τον φόρο για όσους έχουν τόκους καταθέσεων υψηλότερους των 300 ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να είναι τελικά τον Σεπτέμβριο, αντί του Αυγούστου, και την τελευταία τον Ιανουάριο.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, τονίζεται: 
1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους. 2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν. 3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες. 4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους. 5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.
kathimerini.gr

Ενας γρίφος που παραμένει άλυτος


Η προσπάθεια διάσωσης του Μαρινόπουλου, με την ανάληψη ενός μεγάλου μέρους του δικτύου της από τον Σκλαβενίτη, δεν φαίνεται να προχωράει, καθώς οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικό σχέδιο στο μυαλό τους για το μέλλον του δικτύου της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πλευρά της εταιρείας Μαρινόπουλος θα επιθυμούσε να διαθέσει ολόκληρο το δίκτυό της –κάπου 385 καταστήματα– χωρίς να υπάρξει «τεμαχισμός» του σε ειδική εκκαθάριση. Αυτή η λύση πιστεύουν ότι δεν θα λειτουργήσει.
Για άλλους λόγους, τη λύση αυτή απορρίπτουν και οι ανταγωνιστές του Μαρινόπουλου που θα ήταν υποψήφιοι αγοραστές αυτών των καταστημάτων, καθώς θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να πτωχεύσει η εταιρεία και να πάρουν τα σημεία πώλησης χωρίς βάρη. Ο Σκλαβενίτης, από την πλευρά του, φαίνεται να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός γιγάντιου δανεισμού που μπορεί να φτάσει τα 350 εκατ. για ένα δίκτυο που θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια για να αναταχθεί.
Και ενώ τα καταστήματα της αλυσίδας, που έχει πληγεί θανάσιμα, ξεμένουν από είδη, καθώς όσοι προμηθευτές έχουν μείνει πιστοί τροφοδοτούν μόνον έναντι ρευστού, στα καταστήματα του Μαρινόπουλου διατίθενται πολλά προϊόντα έναντι μεγάλων εκπτώσεων. «Αν αργήσουμε, κινδυνεύουμε να μείνουμε με μία στοίβα από μισθωτήρια συμβόλαια σημείων πώλησης», παρατηρούσαν στην «Κ» πηγές κοντά στις συζητήσεις.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, κυβέρνηση και τράπεζες αναζητούν και «λύσεις» από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία), βλέποντας εκεί ένα πιθανό αδιέξοδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό των προμηθευτών, για το οποίο οι τράπεζες θα ήθελαν –όπως και οι υποψήφιοι αγοραστές– «κούρεμα» της τάξης του 40% (περίπου 220 εκατ.). Οι προμηθευτές είναι διχασμένοι ως προς το πώς θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια πρόταση.
Κρίσιμο ζήτημα παραμένει το χρέος του Μαρινόπουλου έναντι του παλιού της μετόχου, της Carrefour. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν της «Κ», ο συνολικός «ζωντανός» δανεισμός της γαλλικής εταιρείας έναντι της αλυσίδας Μαρινόπουλος προσεγγίζει τα 171 εκατ. μαζί με τους τόκους. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ποσό αυτό, που είχε δανείσει ο πρώην μέτοχος στην εταιρεία των Ελλήνων συνεταίρων του, για να «βγει» από την εταιρεία το 2012. Στο χρονικό αυτό σημείο η πραγματική οικονομική κατάσταση της αλυσίδας ήταν χειρότερη από αυτήν που αποτύπωναν οι λογιστικές της καταστάσεις και τα επίσημα δημοσιευμένα αποτελέσματά της. Οσοι επιδιώκουν λύση με βάση το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα στον Μαρινόπουλο για τη διάσωσή του με ταυτόχρονο «κούρεμα» ίσως χρειασθούν το χρέος της έναντι των Γάλλων. Αν οι Γάλλοι ρίξουν το βάρος τους υπέρ του σχεδίου σωτηρίας του δικτύου, ως ο μεγαλύτερος πιστωτής, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του ποσοστού 60% που απαιτείται, κάτι που εκτιμάται ότι δεν θα κάνουν εντελώς δωρεάν.
Μαζί με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Helens, συγκεντρώνουν ένα ποσό απαιτήσεων που προσεγγίζει τα 300 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ούτε με την εταιρεία συμφερόντων του Κατάρ έχει βρεθεί ακόμα κοινός τόπος. Αντίθετα, τέτοιος παρονομαστής, για την αναδιάρθρωση του χρέους, έχει βρεθεί με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Πανγαία. Πάντως, τραπεζικές πηγές επέμεναν ότι, για να προχωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία, θα έπρεπε και η οικογένεια Μαρινόπουλου να βάλει κεφάλαια στο εγχείρημα αν επιθυμεί να αποτελεί μέρος του. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη απόπειρα συνεργασίας με την εταιρεία Σκλαβενίτης, οι δύο πλευρές επέμεναν να έχουν μέλη Δ.Σ. στην εταιρεία της άλλης πλευράς, κάτι που η επιτροπή ανταγωνισμού είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν γίνεται».