Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                     "TA NEA"

Νίκησε ο Ρωμανός!

Σταμάτησε την απεργία πείνας-

Παρέμβαση Παπούλια...


Μετά τη νομική φόρμουλα που βρέθηκε με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή, ο...
Ν. Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας.

 Η τροπολογία που προβλέπει παροχή εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, με τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ομόφωνα δεκτή,  προκάλεσε την ικανοποίηση του νεαρού. 

Πλέον οι γιατροί έχουν ξεκινήσει με προσεκτικά βήματα την σίτισή του.

Παρέμβαση Παπούλια 

"Πρέπει να βρεθεί λύση με τρόπο ικανοποιητικό για τον Νίκο Ρωμανό", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας. 

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία 

Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατατέθηκε η βελτιωμένη τροπολογία που αφορά τον Νίκο Ρωμανό. 

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.




Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται. Αντιδράσεις ωστόσο προκλήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έμεινε ικανοποιημένη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο...
real.gr

Φ. Ραγκούσης: "Ο Ρωμανός δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος"...




Ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλά μετά την απόφαση τερματισμού της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.   

"Ο Ν. Ρωμανός δεν...
θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη που του έδωσε ο κόσμος και θα  χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια που θα πάρει" δήλωσε ο συνήγορος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης μετά την απόφαση του απεργού πείνας να σταματήσει μετά απο 31 μέρες τον αγώνα του.  

"Ξεκινά τώρα το δύσκολο στάδιο της επανασίτισης ώστε να μην υπάρξουν βλάβες στον απεργό πείνας" πρόσθεσε ο Φ. Ραγκούσης.

stokokkino.gr

Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας: "Θα καλοδεχθούμε το Νίκο Ρωμανό"...




Με ανακούφιση υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας τη συμβιβαστική ρύθμιση που αποδέχθηκαν όλα τα κόμματα.

Λίγα λεπτά μετά την...
ομόφωνη υπερψήφιση της τροπολογίας, στη Βουλή, δηλώνει ότι το ΤΕΙ και οι καθηγητές του τμήματος θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον Νίκο Ρωμανό να περάσει δύο μαθήματα του πρώτου εξαμήνου και από το Φεβρουάριο να παρακολουθεί τις παραδόσεις και τα εργαστήρια με ηλεκτρονική επιτήρηση.


«Είναι ευχής έργο που τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας και τα κόμματα κατέληξαν σε λύση» είπε στο 360pedia ο Μιχάλης Μπρατάκος, πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας. «Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον Νίκο Ρωμανό. Έχω συνεννοηθεί με τους καθηγητές είναι πρόθυμοι να πάνε στη Φυλακή και να τον εξετάσουν στα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου. Θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας και στις εξετάσεις και στις παρακολουθήσεις, εδώ στο ΤΕΙ,  μετά το Φεβρουάριο.»

Η αγωνία του κ. Μπρατάκου να περάσει μήνυμα στον απεργό πείνας και δίψας Νίκο Ρωμανό είναι έκδηλη. Σαν δάσκαλος προσπαθεί να παράσχει όλες τις ακαδημαϊκές εγγυήσεις, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, ώστε να πειστεί ο 21χρονος να επιστρέψει στη Ζωή. Παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις στη Βουλή, από το σπίτι του, αφού το γραφείο του είναι  σε κατάληψη από τη Δευτέρα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας μετά από 31 ημέρες.

360pedia.gr

Κατατέθηκε η επιστολή Σαμαρά...

...για την πρόταση Δήμα ως υποψήφιου ΠτΔ...


Κατατέθηκε η επιστολή του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, με την οποία...
προτείνει τον Στ. Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Παραδόθηκε στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλή, η επιστολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την οποία προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

"Κύριε Πρόεδρε, σύμφωνα με το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα.

Με τιμή Αντώνης Σαμαράς", αναφέρεται στην επιστολή...

left.gr

Bloomberg: Θα ψηφίσουν ΠτΔ...

...για να μην χάσουν τη δουλειά τους...


"Με την επιλογή του Σταύρου Δήμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει έκκληση στους Έλληνες συντηρητικούς και στο προσωπικό συμφέρον όσων βουλευτών αντιτίθενται στην εκλογή ΠτΔ" αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg.


«Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσφέρει στους συντηρητικούς βουλευτές μία υποψηφιότητα στη γραμμή της ιδεολογίας τους και δίνει στον Σαμαρά την ευκαιρία να παραμείνει στην εξουσία» γράφει το Bloomberg. «Ταυτόχρονα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, που ανησυχούν ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του στις εκλογές θα τους στερήσει τη δουλειά, ένα λόγο για να συνταχθούν με την κυβερνητική γραμμή» λέει στο πρακτορείο ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής Νομικών και Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ο Σαμαράς θα πρέπει να διαλύσει το κοινοβούλιο, εκτός εάν καταφέρει να συγκεντρώσει την στήριξη 180 βουλευτών για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.


«Πολλοί από αυτούς (βουλευτές) εξελέγησαν το 2012 για πρώτη φορά» λέει ο κ. Χατζής και προσθέτει ότι «προφανώς θα είναι και η τελευταία».

«Τέσσερα χρόνια λιτότητας, κάτω από τον έλεγχο της τρόικας, έχουν οδηγήσει την ανεργία στην Ελλάδα στο 26%, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, και περιόρισε πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποτελούσε δίχτυ ασφαλείας για πολιτικούς σε πολλές χώρες. Εάν ο Δήμας εκλεγεί, τότε αυτή η βουλή θα επιβιώσει μέχρι το 2016» αναφέρει το πρακτορείο.

Στη συνέχεια το πρακτορείο, αναφέρεται στην πτώση του χρηματιστηρίου, τη μεγαλύτερη όπως αναφέρει πτώση από το 1987 και την άνοδο των spread, τα οποία αποδίδει στην ανησυχία των αγορών για το γεγονός ότι η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής προέδρου μπορεί να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Σαμαράς χρησιμοποιεί αυτή την τακτική και επισπεύδει την εκλογή προέδρου, προτού υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και έτσι ο πρωθυπουργός αφήνει σε πιθανή μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη διαπραγμάτευση για την επόμενη μέρα της χώρας και να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της τρόικας.

«Ο πρωθυπουργός λέει στον Τσίπρα, ότι είτε συναινείς για την εκλογή προέδρου ή καταλήγεις σε μία κατάσταση στην οποία θα πρέπει να κάνεις σοβαρούς συμβιβασμούς» λέει στο πρακτορείο η Δάφνη Χαλικοπούλου λέκτορας στον πανεπιστήμιο του Reading στη βόρειο Αγγλία.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρει το πρακτορείο, μπορεί να αντλήσει την υποστήριξη βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και από τους 24 Ανεξάρτητους βουλευτές. Η επιλογή του Δήμα στοχεύει στους συντηρητικούς βουλευτές του κοινοβουλίου και στη συνέχεια αναφέρεται στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή το ελληνικό κοινοβούλιο...
Bloomberg

Κινήσεις κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 170...

samarasΦουλ του διλήμματος για τη μεταστροφή των βουλευτών.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η αντίδραση των βουλευτών, και δη των ανεξάρτητων, στην επίσπευση της Προεδρικής εκλογής και στην...
υποψηφιότητα Δήμα, μάλλον απογοήτευσαν τους κυβερνητικούς.

Όχι, βέβαια, ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν ψευδαισθήσεις ότι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν και τους 24 ανεξάρτητους της Βουλής, «κλειδώνοντας» ήδη από σήμερα την εκλογή. Ωστόσο, το μομέντουμ που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω δηλώσεων βουλευτών αλλά και της πρωτοβουλίας των «8» της κεντροαριστεράς, ανακόπηκε βίαια, ως αποτέλεσμα του παγώματος των διαπραγματεύσεων, της άρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν και, κυρίως, της έντονης αίσθησης ότι τα δύσκολα μέτρα είναι... μπροστά.

Πολλοί, οι περισσότεροι ίσως, δίνουν ιδιαίτερη βάση στην πρώτη ψηφοφορία, της προσεχούς Τετάρτης, καθώς εκτιμούν ότι το αποτέλεσμά της θα δώσει σαφές στίγμα για τις ελπίδες που έχει (ή δεν έχει) ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Στ. Δήμας. Αν οι ψήφοι στην πρώτη κυμαίνονται περί τους 170 και, παράλληλα, υπάρχουν αποχές ή «λευκά» («παρών») τότε η εκλογή θα παίζεται. Αν αντιθέτως, ο κυβερνητικός πήχης πέσει κάτω από τους 170 και, παράλληλα, πολλοί ανεξάρτητοι κινηθούν στο «όχι», τότε το αποτέλεσμα θα έχει προεξοφληθεί.

Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει "πέσει ακόμη στη μάχη" (αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο. Της Ν.Δ. ενώ αναμένεται να κάνει και ο ίδιος επαφές με τους βουλευτές), ωστόσο αυτή τη στιγμή, ακόμη και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις θεωρούν την απήχηση Δήμα (σ.σ. και δεν είναι ζήτημα προσώπου ή κυρίως προσώπου) κάτω από το ψυχολογικό όριο του 170.

Η κυβέρνηση αθροίζει 155 βουλευτές, ενώ χθες μέτρησε πλήγματα: Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα και Νικος Τσούκαλης (οι δύο τελευταίοι της ΔΗΜΑΡ) αρνήθηκαν ψήφο. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι βέβαιοι στο «όχι», Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Οδυσσέας Βουδούρης, θ. Παραστατίδης ενώ αρνητικοί, καθώς δεν κατέστη εφικτός ο στόχος συνεννόησης των δύο κομμάτων, είναι οι Π. Τατσόπουλος και Πάρις Μουτσινάς. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα, που πάει ΣΥΡΙΖΑ, είπε επίσης όχι ενώ ο Β. Καπερνάρος συνέχισε τους γρίφους του και ο κ. Γ. Κασαπίδης δεν έχει μιλήσει. Υπέρ του ενδεχομένου να δώσουν ψήφο τοποθετήθηκαν ή κινούνται οι Π. Μελλάς, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος.

Ακόμη κι αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει το σύνολο των υπόλοιπων ανεξάρτητων (από το Σπ. Λυκούδη μέχρι και τους δύο ανεξαρτητοποιηθέντες από τη Χ.Α.) και πάλι θα βρίσκεται ενώπιον ενός μεγάλου προβλήματος: Για να επιτύχει τους 180 θα πρέπει είτε να σύρει μία ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα στο «ΝΑΙ» είτε να «σπάσει» τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, εξασφαλίζοντας 10 και πλέον ψήφους. Με τα σημερινά δεδομένα αυτό μοιάζει μάλλον απίθανο. Αλλά, είπαμε, ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς, πλην όμως όχι ανεξάντλητος...

matrix24.gr

Συγκλονιστική επιστολή ιερωμένου για τον Ρωμανό...

Νικος Ρωμανός-απεργία πείνας"Τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να...
μας τρομοκρατήσουν", σημειώνει στην επιστολή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο εφημέριος του  Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας.

"Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι", τονίζει ο πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

"Ως άνθρωπος και ως διάκονος της ανόθευτης διδασκαλίας του Χριστού αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω την συμπαράστασή μου στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

Ο Νίκος, ως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, δεν επέλεξε, εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το έσχατο αμυντικό όπλο που είχε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση του. Γνωρίζει καλά ότι η ασπίδα που κρατά τον δηλητηριάζει και τον οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν έχει άλλο μέσο. Φυσικά αυτή η στάση ζωής είναι αδιανόητη για τους πολλούς που έχουν μάθει να σέρνονται και να γλείφουν για να βολεύονται.. Η υποταγή όμως και η οσφυοκαμψία, ως φαίνεται, δεν ταιριάζουν στο Νίκο που ξέρει και θέλει να μάχεται όρθιος.

Ο Ρωμανός δεν αυτοκτονεί. Αγαπά πολύ τη ζωή, αλλά την θυσιάζει για το δίκιο, για τη δυνατότητα  ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην οποία εισήλθε δίνοντας εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Αγαπά πολύ τη ζωή, άλλως δεν θα πονούσε τόσο από την δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αγαπά τη ζωή γι’ αυτό μετείχε στη διαδικασία εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη φυλακή, γιατί η γνώση εμπλουτίζει τη ζωή. Αγαπά, τιμά και σέβεται όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και των άλλων, γι’ αυτό απελευθέρωσε τους ομήρους, αντί να τους χρησιμοποιήσει και να είναι ίσως τώρα ελεύθερος. Ευρισκόμενος σε θέση ισχύος έναντι των αστυνομικών στο πρόσωπο των οποίων έβλεπε τον δολοφόνο του φίλου του και κατέχοντας επιθετικό οπλισμό δεν τον χρησιμοποίησε για να μη τραυματιστούν μη εμπλεκόμενοι. Σεβάστηκε τη ζωή για να λάβει ως ανταπόδοση σκληρότατα βασανιστήρια.

Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός δεν ζητά προνομιακή αλλά ίση μεταχείριση. Αγωνίζεται να έχει δικαιώματα που άλλοι φυλακισμένοι για φοβερά εγκλήματα είχαν και έχουν.

Σε απάντηση τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν.

Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι. 

Με σεβασμό και τιμή στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού


Πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας

Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας"...

efsyn.gr

Σε κινούμενη άμμο το Μαξίμου μετά τους... 160...

Σε κινούμενη άμμο το Μαξίμου μετά τους... 160Κινούμενη άμμο θυμίζει το πολιτικό σκηνικό καθώς η κυβέρνηση αναζητά 180 βουλευτές έως την...
τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στους 121 και προσεγγίζει με τη ΔΗΜΑΡ.

Ανεξάρτητα από τα όσα θα συμβούν στις δύο πρώτες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου το ενδιαφέρον βρίσκεται στην τρίτη, καθώς εκεί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει 160 βουλευτές, ενώ ακόμη 6 ανεξάρτητοι προσανατολίζονται προς το "ναι".

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε χθες ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα και στις 3 ψηφοφορίες, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας και να υπάρξει αλλαγή υποψηφίου, αν στο πρόσωπο του κ. Δήμα δεν συγκεντρωθεί υψηλός αριθμός βουλευτών.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Κόλπα με τη ζωή του Ρωμανού...

...κάνει ο Αθανασίου...

Ο δικηγόρος του Ρωμανού,Φραγκίσκος Ραγκούσης βγήκε το πρωί στο Mega και το Σκαϊ και κατήγγειλε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου, κάνει κόλπα με τη ζωή του Ρωμανού.
Ο κ.Ραγκούσης είπε πως τους εμπαίζει. Ο ίδιος ο υπουργός του ζήτησε να...

πείσει τον απεργό πείνας να δεχτεί το βραχιολάκι. Κι όταν εκείνος το δέχτηκε ο υπουργός υπαναχώρησε λέγοντας πως "Θα δούμε, αργότερα κλπ".
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου απέρριψε ως γνωστόν χθες τις προτάσεις που έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και ο Ρωμανός βλέποντας από την τηλεόραση τον εμπαιγμό ξεκίνησε από το πρωί σήμερα και απεργία δίψας...
 

Σημίτης: Δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί...

Σημίτης: Δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί"Η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων"...


Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την...
παρούσα Βουλή εξέφρασε από το Λονδίνο ο Κώστας Σημίτης.

Μιλώντας στο London School of Economis και απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε ότι για την εκλογή προέδρου απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι: "Δεν είναι σίγουρο. Μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων".

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Σημίτης ανέφερε ότι: "Είναι πιθανό ότι το Φεβρουάριο θα έχουμε εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Θα βρει ένα κόμμα που πιθανώς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την Ε.Ε., σύμφωνα με τους κανόνες της Ενωσης"...

newsbeast.gr

Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι «ο νόμος σκοτώνει τον Ρωμανό»

9.12.14


Μετά το εντυπωσιακό χθεσινό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος υπέρ του Νίκου Ρωμανού, μόλις παρατήρησα ότι τα ΝΕΑ κυκλοφόρησαν σήμερα με το παραπάνω χτύπημα στο πρωτοσέλιδο τους.

Ομολογώ ότι η στάση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με εκπλήσσει. Κανένας νόμος δεν σκοτώνει τον Ρωμανό, ίσα-ίσα που αυτός βελτιώθηκε χάρη στον αγώνα του και πλέον όλα τα δικαιώματα του είναι εξασφαλισμένα.

Είναι πραγματικά εξοργιστική η διάθεση τόσων πολλών ανθρώπων να δηλητηριάσουν με ανοησίες την κοινή γνώμη πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
parapolitiki.com

Αναποφασιστικότητα...

Το απαραίτητο προσόν του Σταύρου Δήμα...

Άλλος ένας απόμαχος της πολιτικής θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από την εφεδρεία είχαν ανακληθεί και ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Σταύρος Δήμας έχει όλα τα...
εφόδια να σταδιοδρομήσει σ' αυτήν την άχαρη θέση, η οποία του ταιριάζει γάντι, εφόσον βεβαίως καταφέρει η κυβέρνηση να μαζέψει τους 180 βουλευτές που της χρειάζονται. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, μιας και το παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Λογικό και αναμενόμενο.

Η παραπαίουσα κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται μαζί της σε μια αιμομικτική σχέση με αμοιβαία κέρδη, θα αγωνιστούν με νύχια και με δόντια για να μην ανατραπούν οι ισορροπίες.

Ευπατρίδης, χαμηλών τόνων, φιλελεύθερος παλιάς κοπής, γνωρίζει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών αφού έχει υπηρετήσει ως επίτροπος και το όνομα του δεν έχει εμπλακεί σε ύποπτες δραστηριότητες.

Το κυριότερο; Το μεγάλο ελάττωμα που είχε όσο ήταν στη μαχόμενη πολιτική (παροιμιώδης η αναποφασιστικότητα του), είναι το απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ένας πρόεδρος περιορισμένης ευθύνης. Στον Σ. Δήμα δεν άρεσε να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Προτιμούσε να καθυστερεί, να παραπέμπει τα θέματα στις ελληνικές καλένδες, να συζητά αενάως με τους συμβούλους του και τα στελέχη των υπουργείων, παρά να ρισκάρει και να συγκρούεται.

Αν εκλεγεί πρόεδρος δεν πρόκειται να ενοχλήσει αυτούς που τον πρότειναν. Και από υποχρέωση, γιατί τον ανέσυραν από την αφάνεια και λόγω χαρακτήρα...

Τάσος Παππάς