Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Πιτσιρικάς τρέλανε κόσμο με 3 σερί τρίποντα από το κέντρο (video)

Ένας πιτσιρικάς… τρέλανε κόσμο στις ΗΠΑ, όταν στο ημίχρονο κολεγιακού αγώνα ευστόχησε σε τρία σερί τρίποντα από το κέντρο του γηπέδου 
Ο… σουτέρ ακούει στο όνομα Άσερ Λούκας, ο οποίος στο ημίχρονο του αγώνα North Carolina – NC State έκανε τους οπαδούς να ξεχάσουν την αναμέτρηση.
Σε τρεις προσπάθειες, ευστόχησε σε ισάριθμες τρίποντες «βόμβες», κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
Δείτε το βίντεο:

Παπανδρέου: Σώρρα είχαμε και το 2010...

Ήταν οι Σαμαράς, Καμμένος, Τσίπρας...
Tα πυρά του κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕλ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μόλις λίγες ημέρες μετά την...
ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μιλώντας σε στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ο πρώην πρωθυπουργός παρομοίωσε τους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα με τον Αρτέμη Σώρρα που υπόσχεται ότι έχει κάπου κρυμμένα 600 δισ. ευρώ και ότι κέρδισε άλλα 2,5 τρισ. επειδή… πούλησε διαστημική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στις ΗΠΑ.

«Σώρρα είχαμε και το 2010 και το 2011 και το 2012. Μόνο που τότε τον έλεγαν Σαμαρά, Καμμένο και Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης:
«Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σήμερα ο Ελληνικός λαός και ειδικότερα η νέοι άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι αν όχι προδομένοι. Οι αντίπαλοι κατάφεραν να ρίξουν το βάρος της κρίσης σε μας υποσχόμενοι Ζάππεια και Προγράμματα Θεσσαλονίκης. Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς – ήρθε νέα απογοήτευση.

Και στη συνέχεια ο Τσίπρας, παραπλανώντας τους νέους. Πολλές προσδοκίες. Μίλαγε για το καινούργιο, γιατί δεν είχε μπλέξει με την εξουσία. Αναρωτήθηκαν, κάτι διαφορετικό δεν θα κάνει; Και φέρνει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, χωρίς καν να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στην «ανίερη συμμαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά:

Μαζί το 2010 ύψωσαν την αντιμνημονιακή σημαία για μικροκομματικό συμφέρον. Μαζί καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια δεκαετία – όπως πάει, εξάρτησης, εποπτείας και επαιτείας.

Η χώρα, δυστυχώς, δεν διαθέτει αριστερή κυβέρνηση. Η χώρα έχει κυβέρνηση υπερασπιστών του καραμανλικού εφιάλτη. Κυβέρνηση Καραμανλή. Παράδοση άνευ όρων στους εμπρηστές που κατέκαψαν τη χώρα και μετά δραπέτευσαν...

Πορείες γυναικών σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

Με τουλάχιστον 600 προγραμματισμένες πορείες στις ΗΠΑ και κεντρική αυτή της Ουάσιγκτον, χιλιάδες γυναίκες φορώντας ροζ σκουφάκια, τα λεγόμενα "pussyhats" συρρέουν από το πρωί στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να συμμετέχουν στην "Πορεία των Γυναικών".
Σίδνει, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Κέιπ Τάουν είναι ακόμα κάποιες από τις πόλεις που φιλοξενούν χιλιάδες γυναίκες και άνδρες που συμπορεύονται αντιστεκόμενοι στα ιδεώδη που αντιπροσωπεύει  ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αλλά και στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», χιλιάδες Αθηναίοι καθώς επίσης και αντιπροσωπία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό, κρατώντας σημαίες, τραγουδώντας και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοναζισμό και τον πόλεμο.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφορμή την εκλογή Τραμπ. Σε λίγη ώρα, άλλη μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, από μέλη και φίλους του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης και κατά το πρότυπο της σημερινής μεγάλης πορείας οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ουάσινγκτον. 
kathimerini.gr

Ο Λατούφ βάζει τον Τραμπ να πατήσει το κουμπί

O διάσημος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ ξαναχτυπά με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και τον βάζει να… πατάει το κουμπί.

Η άποψη του Guardian για την ομιλία Τραμπ...

Μία κήρυξη πολιτικού πολέμου...
Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon
Το τελετουργικό, η παράδοση, οι παρόντες αντίπαλοι που πήραν τις θέσεις τους, αντάλλαξαν χειραψίες δίνοντας μία εικόνα εθνικής ενότητας, στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν στην πραγματικότητα μία απάτη, γράφει ο Guardian.

Η ομιλία του νέου προέδρου, μετά από την ορκωμοσία ήταν μία κήρυξη πολέμου σε ό,τι αντιπροσωπεύουν τα παραπάνω, γράφει η βρετανική εφημερίδα. «Ο Τραμπ, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε αυτές τις δυσάρεστα ανάρμοστες λέξεις, δεν επινόησε ούτε μία αθάνατη φράση για την ημέρα. Οι λέξεις του δεν θα έμειναν στο μυαλό με οποιοδήποτε από τους τρόπους που πέτυχαν κάποτε οι Λίνκολν, Ρούσβελτ, Κένεντι ή Ρίγκαν. Ομως, το μήνυμα του νέου προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερο. Ηρθε για να συντρίψει την επίφαση ενότητας και της συνέχειας που αντιπροσωπεύει η ειρηνική μετάβαση. Και μπορεί να το πέτυχε. Το 1933, ο Ρούσβελτ κάλεσε τον κόσμο να ξεπεράσει τον φόβο. Το 2017, ο Τραμπ είναι στον κόσμο να είναι πολύ φοβισμένος», αναφέρει ο Guardian στην άποψη της βρετανικής εφημερίδας για την ορκωμοσία.

«Η ομιλία του Τραμπ ήταν πικρή, κομπαστική, μπανάλ. ''Εβραζε'' από δυσαρέσκεια και περιφρόνηση για την πολιτική και τις ισορροπίες του αμερικανικού συστήματος. Στόχευε σε εκείνους...

Καταργώντας τους «μεσάζοντες» πολιτικούς


Τα ζεύγη Τραμπ και Πένς μετά την ορκομωσία Rob Carr/Pool Photo via AP
Η διαπλοκή στην εξουσία. Συμβαίνει σχεδόν παντού σε κάποιο βαθμό, αλλά με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ η διαπλοκή και η εξουσία θα είναι έννοιες ταυτόσημες.
Πολλοί ψήφισαν τον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ ως μια «αντισυστημική» φιγούρα που έκανε καμπάνια για τους «ξεχασμένους» και «εκείνους που έμειναν πίσω» και που θα τα έβαζε με το διεφθαρμένο κατεστημένο. Ας το ξανασκεφτούν.
Το κυβερνητικό του επιτελείο αποτελείται από κατεξοχήν εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, από αρνητές της κλιματικής αλλαγής, από ακραιφνείς ρατσιστές, υπερσυντηρητικούς στην καλύτερη περίπτωση, που προμηνύουν τα χειρότερα για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για το περιβάλλον και για την ανακατανομή του πλούτου προς... τα πάνω.
Οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από τις φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους ή από το ξήλωμα της μεταρρύθμισης του Μπαράκ Ομπάμα στην υγεία (Obamacare), που έχει εξαγγείλει μεταξύ πολλών άλλων ο Τραμπ, θα είναι τα μέλη της κυβέρνησής του και οι ισχυροί φίλοι τους.
Επιλέξαμε και παρουσιάσαμε τα πιο «ξεχωριστά» από τα πρόσωπα της αυριανής κυβέρνησης, εφόσον, φυσικά, εγκριθεί προηγουμένως ο διορισμός τους από τη Γερουσία.
Κι ενώ κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα είναι η προεδρία Τραμπ, η μόνη μέχρι στιγμής ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι η αμερικανική εργατική τάξη δεν θα πάει στον παράδεισο.

Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος:

Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος ΗΠΑ AP Photo/J. Scott Applewhite
Η δεξιά της δεξιάς. Ακραία συντηρητικός σε κοινωνικά ζητήματα, ειδικά στο θέμα των αμβλώσεων και με ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη στάση ως προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ.
Πέρυσι εισήγαγε έναν περιοριστικό νόμο για τις αμβλώσεις στην Πολιτεία στην οποία έχει εκλεγεί κυβερνήτης, την Ιντιάνα, ενώ έχει δηλώσει υπέρ της άρσης της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου του 1973 με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων στην Ιντιάνα.
Πριν από λίγες μέρες χαρακτήρισε «λάθος»τη μείωση της ποινής της «προδότριας» Τσέλσι Μάνινγκ.

Ρεξ Τίλερσον, υπουργός Εξωτερικών:

Εκτός ΕΛΑΣ , ο δημοφιλέστερος Ελληνας αστυνομικός, Μανώλης Σφακιανάκης...

Την Δευτέρα δίνει συνέντευξη Τυπου...
Αποτέλεσμα εικόνας για Σφακιανάκης Διωξη
Κόπηκε στις κρίσεις των υποστρατήγων, ο Μανώλης Σφακιανάκης η αποστρατεία του οποίου, προκαλεί τεράστια έκπληξη, καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε, όχι μόνο δημιουργήσει την...
Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και είχε καταφέρει, πράγμα σπάνιο για αστυνομικό, να κερδίσει την αποδοχή της κοινωνίας. 
Ο Μανώλης Σφακιανάκης την Δευτέρα δίνει συνέντευξη Τυπου με αντικείμενο την "επόμενη ημέρα"...
 

Η χώρα του Φ και του Χ


Αλέξης ΠαπαχελάςΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ  
 Υπάρχουν στιγμές που λες ότι αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. Ο ελληνικός πολιτικός βίος περιστρέφεται εδώ και 25 και κάτι χρόνια γύρω από το ζήτημα της διαπλοκής. Πρωθυπουργοί ήλθαν και παρήλθαν, η διαπλοκή έμεινε όμως ατάραχη και ακλόνητη. Τα πιο παράδοξα πράγματα συνέβησαν στο μεσοδιάστημα. Ενας πρωθυπουργός δήλωνε στην αρχή της θητείας του ότι «θα έχω πετύχει αν ο Φ και ο Χ σταματήσουν να λεηλατούν δύο συγκεκριμένους τομείς». Το εννοούσε. Στο τέλος ο Χ είχε ενισχύσει τα «δεσμά» του κράτους με την εταιρεία του και ο Φ είχε αυξήσει θεαματικά το περιθώριο του κέρδους του.

Δεν έχουμε τολμήσει, ούτε μέσα ενημέρωσης ούτε και πολιτικοί, να θίξουμε πραγματικά το ζήτημα. Οχι ότι η διαλεύκανση είναι εύκολη υπόθεση. Είναι όμως εντυπωσιακό το πώς όλα μένουν σε εκκρεμότητα, καθυστερούν ή φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Δεν υπάρχει ποτέ η τελική κάθαρση. Να αποδειχθεί δηλαδή ότι, ναι, ο Φ είχε αντιπροσωπείες όπλων, του κανόνιζε τις προμήθειες ο τάδε μεγαλονταβατζής, με αυτούς τους πολιτικούς στο σκοτεινό δωμάτιο, με αυτές τις μίζες...

Εν τω μεταξύ, η καραμέλα της διαπλοκής και της μάχης κατά της διαφθοράς καλά κρατεί. Εχουν βεβαίως γίνει πράγματα. Και αυτό χάρη σε δημοσιογραφική έρευνα και ορισμένους επαγγελματίες και ακέραιους δικαστές. Η σαπίλα, όμως, είναι βαθιά σε κάποιους τομείς. Και πρωθυπουργός να είσαι και τσάρος, ύστερα από λίγο δεν θα βρεις κανέναν κρατικό λειτουργό να σου επιστρέφει το τηλεφώνημα εάν επιμένεις να μάθεις την αλήθεια για κάποια σύμβαση.

Η κάθαρση αργεί. Η κοινή γνώμη έχει γίνει απαθής και κυνική. Βάζει στο μπλέντερ της διαπλοκής ενόχους και αθώους. Ορισμένα σημερινά κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο κυνισμού στο όνομα μιας αριστερής καθαρότητας.

Οσο για τους μεγάλους και αφανείς νονούς, διασκεδάζουν κάτω από το ραντάρ. Ενας, ακούω αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, επιχαίρει γιατί έχει τον μεγαλύτερο αριθμό χορηγιών σε πολιτικούς. Ενας άλλος, αφού λεηλάτησε τη χώρα επί δεκαετίες, και με τρόπο «οικουμενικό», θεωρεί ότι η καλύτερη και μόνη λύση είναι να πάμε στη δραχμή.

Εχουμε περάσει όλη αυτή την κρίση, τα μνημόνια, τη φτωχοποίηση της χώρας και μερικοί τύποι συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στα υπόγεια και στους υπονόμους. Ε, δεν μπορεί αυτό να μη σε βγάζει από τα ρούχα σου.
  18/1/'17
από τήν Έντυπη KAΘΗΜΕΡΙΝΗ 
                            kathimerini.gr 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  (21.01.17)
                  kathimerini.gr

«Δεν θέλουμε εγγυήτριες δυνάμεις»

Νίκος Κοτζιάς
«Δεν θέλουμε εγγυήτριες δυνάμεις και δεν θέλουμε, επίσης, να είμαστε εγγυήτρια δύναμη», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών | ΙΝΤΙΜΕ/NEWS


Με ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στην Τουρκία για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού εμφανίσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο γερμανικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο DPA. «Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, τότε θα πρέπει καταργήσουμε τις αιτίες του» σημειώνει μεταξύ άλλων.
«Η Τουρκία θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να επιλυθεί το Κυπριακό»
Επικριτικός απέναντι στη στάση που κρατά η Τουρκία στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού εμφανίσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο DPA. «Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, τότε θα πρέπει καταργήσουμε τις αιτίες του. Σε διαφορετική περίπτωση, για ποιο πράγμα συζητάμε; Το πρόβλημα είναι η παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου», τονίζει ο κ. Κοτζιάς,

Financial Times : Πόσο μπορεί να αντέξει ένα έθνος;...

Σε άρθρο με τίτλο «Ελληνική τραγωδία: Πόσο μπορεί να αντέξει ένα έθνος;» οι Financial Times καταγράφουν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και...
κυρίως στην περιφέρεια μετά από οκτώ χρόνια κρίσης.

Η καταγραφή γίνεται στο πλαίσιο ενός οδοιπορικού σε χωριά του νομού Ηλείας (και συγκεκριμένα, στα χωριά Εφύρα, Ροβιάτα, Οινόη).

Το ρεπορτάζ αρχίζει ως εξής: «Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τη σκέψη πολλών στην Ευρώπη, ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας ο πόνος γίνεται όλο και χειρότερος».

«Κινδυνεύουμε. Όλα χειροτερεύουν. Του χρόνου θα είναι ακόμη χειρότερα. Οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν. Οι νέοι δεν μένουν εδώ. Χρειαζόμαστε βοήθεια», λέει στους FT ο δήμαρχος και αρτοποιός, Άγγελος Πετρόπουλος...

Η Κύπρος εξέδωσε στην Ελλάδα έμπορο...

...που οφείλει στο δημόσιο μισό δις ευρώ...
Το «πράσινο φως» για την έκδοση στην Ελλάδα ενός 54χρονου, που εμφανίζεται να χρωστάει μισό δισεκατομμύριο ευρώ στο...
Δημόσιο, άναψαν πρόσφατα οι κυπριακές δικαστικές Αρχές. Η χώρα μας τον ζητούσε εδώ και πέντε χρόνια, από τότε δηλαδή που διέφυγε στην Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έμπορο που ήδη κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης. Από τα διωκτικά έγγραφα προκύπτει ότι εκκρεμούν εναντίον του πάνω από πενήντα καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης διαφόρων ανακριτικών Αρχών ανά την Ελλάδα. Η οφειλή «μαμούθ» φαίνεται ότι προέρχεται κατά βάση από ΦΠΑ, αλλά και προσαυξήσεις...

avgi.gr

Όταν έκλαψε ο Σόιμπλε...


«Όταν έμαθα για το Brexit, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κλάψω», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκαλύπτοντας την...
ευαίσθητη πλευρά του. 

Μιλώντας σε πάνελ με αντικείμενο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επερχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι απίθανο να έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία κατά τη διάρκεια του 2017, ενδέχεται όμως να έχει τα επόμενα χρόνια», εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει πρόβλημα με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, θα επηρεαστεί και η γερμανική οικονομία».

Αυτό που ξέχασε ο κ. Σόιμπλε είναι πως οι σκληρές πολιτικές του Βερολίνου και του ίδιου είναι, μεταξύ άλλων, ο λόγος που οδήγησε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ...

newpost.gr

Πέθανε ο δήμαρχος με την μεγαλύτερη θητεία στην Ελλάδα...

Με 32 χρόνια δημαρχιακής θητείας, ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου Βασίλης Παπαδιονυσίου, έφυγε από τη ζωή, όπως...
έκανε γνωστό ο Δήμος Γαλατσίου.

Παρουσιάζοντας το έργο και την πορεία του, ο Δήμος Γαλατσίου αναφέρει πως: «Ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου γεννήθηκε στα Καμίνια του Ν. Αχαΐας το 1931. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για λίγα χρόνια, καθώς στη συνέχεια αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος το 1964, όταν το Γαλάτσι έγινε Δήμος και μετέτρεψε μια μικρή κοινότητα σε μια σύγχρονη πόλη.

Αρκετές φορές του προτάθηκαν μεγαλύτεροι ρόλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ποτέ δε θέλησε να εγκαταλείψει τον Δήμο Γαλατσίου. Επίσης, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και μέσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το 2013 τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ενώ το όνομά του έχει δοθεί στο Άλσος Βεΐκου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, στη 13:00. Στη συνέχεια η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο B’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Κοινωνικό Συσσίτιο & Παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου. Για τον λόγο αυτό, αρμόδιοι υπάλληλοι των δομών αυτών θα βρίσκονται στην Αγία Γλυκερία, αλλά και στο Β΄ Κοιμητήριο, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τα αντίστοιχα έγγραφα παραλαβής – παράδοσης των χρημάτων»...

tribune.gr

Μητσοτάκης στον Economist...

Ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα το 2017...
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να επέλθει εγκαίρως, διαφορετικά κινδυνεύουν να...
εξαϋλωθούν οι σημαντικές θυσίες των προηγούμενων ετών, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην ετήσια έκδοση του Economist.

Ο αρχηγός της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ακόμη, τονίζει ότι το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ» το 2015 απέτυχε παταγωδώς αλλά και ανέδειξε επιτακτικά τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα.

«Γι' αυτό η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Χρειάζεται μια τολμηρή, ικανή, μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει με συνέπεια αυτό το πρόγραμμα για το οποίο για πρώτη φορά από το 2010 είναι έτοιμος ο ελληνικός λαός», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Μητσοτάκη:

Ξαφά: Αν γίνει Grexit θα γίνουμε Βενεζουέλα...

Ξαφά: Αν γίνει Grexit θα γίνουμε Βενεζουέλα - MediaΓια τις καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από το ευρώ στην ασθενή οικονομία μας προειδοποίησε το...
πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βενεζουέλα» προειδοποίησε η Μιράντα Ξαφά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κίνδυνος, υπογράμμισε η κ. Ξαφά, είναι υπαρκτός. 

«Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας λέει ότι δεν μπορούμε διαρκώς να δανείζουμε την Ελλάδα με χαμηλότερα επιτόκια απ’ ό,τι δανειζόμαστε εμείς» πρόσθεσε η οικονομολόγος.

«Εάν οποιαδήποτε χώρα βγει από την ευρωζώνη, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να ρυθμίσει πλήρως όλες τις οφειλές που μπορεί να έχει απέναντι στο ευρωσύστημα» διεμήνυσε την Παρασκευή ο Μάριο Ντράγκι...

 

Γράφει Ιστορία ο Γ. Αντετοκούνμπο


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ
 Στα παραμύθια που διάβαζαν η Βερόνικα και ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο στον μικρό Γιάννη, έως ότου κοιμηθεί στο μικρό διαμέρισμα των Σεπολίων, υπήρχε μία ιστορία που έκανε λόγο για ένα παιδί που θα γινόταν, κάποτε, μεγάλος σταρ. Από χθες τα ξημερώματα, ο Giannis (πλέον) βιώνει με ένα τεράστιο χαμόγελο, αλλά και με τα πόδια του να πατάνε στη... γη, όπως συνηθίζει σε κάθε βήμα καταξίωσής του, ένα ακόμα «όνειρο» στο ΝΒΑ.
Την εκτίμησή τους για τα αγωνιστικά επιτεύγματά του, την επιβράβευση για την πορεία ζωής του και την εμπιστοσύνη για το θέαμα που μπορεί να προσφέρει ο Ελληνας σταρ έδειξαν με την ψήφο τους 1.604.463 φίλαθλοι και όχι μόνον, με το να συμπεριληφθεί ο Αντετοκούνμπο στην αρχική πεντάδα της Ανατολής και τον ετήσιο «Ολ Σταρ» αγώνα του ΝΒΑ.

Με την ελληνική σημαία να τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του και οι επιδόσεις του στους Μιλγουόκι Μπακς να αποτελούν μια ανεκτίμητη διαφήμιση της χώρας όπου γεννήθηκε και ανατράφηκε, ο Αντετοκούνμπο θα γίνει στη Νέα Ορλεάνη (19 Φεβρουαρίου), ο πρώτος Ελληνας παίκτης που θα συμμετάσχει σε «Ολ Σταρ» αγώνα, της απόλυτης γιορτής του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δεύτερο «παράσημο» του Giannis στον θαυμαστό κόσμο του ΝΒΑ είναι η κατάρριψη του ρεκόρ για τον νεότερο μη Αμερικανό παίκτη που κατέστη «All Star», σε ηλικία 22 ετών και 80 ημερών, ενώ κάτοχος αυτής της διάκρισης ήταν ο Κινέζος Γιάο Μινγκ (22 χρ., 4 μήνες).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε Ιστορία και κέρδισε με το ταλέντο, την καθημερινή προσήλωσή του στο μπάσκετ και την αξία του, μία θέση δίπλα στους κορυφαίους συμπαίκτες και αντιπάλους, που δεν θα μπορούσε ούτε καν να... «ονειρευτεί» στα παραμύθια που του διάβαζαν οι γονείς του για να αποκοιμηθεί. Με συμπαίκτες στην ομάδα της Ανατολής τους Κάιρι Ιρβινγκ, Λεμπρόν Τζέιμς, Τζίμι Μπάτλερ, Ντεμάρ Ντε Ρόζαν και αντιπάλους τους Δυτικούς Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέοναρντ και τον Αντονι Ντέιβις, αξίζει για τους φανατικούς θαυμαστές του ΝΒΑ και μη, να ξενυχτήσουν τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τον «δικό» μας Γιάννη να διαφημίζει για μία ακόμα φορά την Ελλάδα.
Έντυπη KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
kathimerini.gr

Handelsblatt: Ομιχλώδεις οι συνέπειες της προεδρίας Τραμπ για την Ελλάδα


DW 
Για ομιχλώδεις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ. Με τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: "αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε". Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ μια και πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη "για να βλάψει τις ΗΠΑ"».
Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές. «Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν. Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του "στο σημαντικό ρόλο" του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».

από : Deutsche Welle
kathimerini.gr


Η ομιλία Τράμπ: «Τέλος εποχής»

Ηταν μία θυμωμένη ομιλία που απευθυνόταν σε θυμωμένους πολίτες. Ηταν και μία προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε άνετα να είχε εκφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προσπάθησε να ενώσει την βαθιά διχασμένη Αμερική. Το μήνυμα ήταν πολύ σαφές, θα έλεγε κανείς πως ήταν το κήρυγμα ενός πατριωτικού λαϊκισμού που ακούσαμε πριν από λίγο.
«Η Αμερική πρώτα», ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο υπόλοιπος πλανήτης θα έχει απέναντί του μία εσωστρεφή, προστατευτική Αμερική. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και ραγδαίες.
Την ίδια στιγμή δόθηκε το σύνθημα για έναν ανοικτό πόλεμο στο ακραίο Ισλάμ. Και χωρίς αμφιβολία η προειδοποίηση σε παραδοσιακούς συμμάχους ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.
Εντυπωσιακή ήταν όμως και η απουσία κάθε προσπάθειας να ενώσει τον αμερικανικό λαό και να τείνει το χέρι στην άλλη πλευρά του πολιτικού συστήματος. Ακόμη και ο Τζωρτζ Μπους ο νεότερος είχε απευθυνθεί στο Αλ Γκορ, τον άνθρωπο με τον οποίο είχε μία εξαιρετικά σκληρή αντιπαράθεση.
Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φαίνεται να μοιάζει με κανέναν προκάτοχό του, ούτε με τον Ρόναλντ Ρέηγκαν με τον οποίο πολλοί τον παρομοιάζουν. Ζούμε σε έναν απρόβλεπτο και σκοτεινό κόσμο.
Ζούμε όμως και ένα τέλος εποχής, του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ομιλία του Τραμπ δεν άφησε καμία αμφιβολία γι' αυτό. 
kathimerini.gr