Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Περί «Εργολάβων καθαριότητας»...Η έκδοση της απόφασης βρίσκει απολύτως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο την πρόσληψη εργαζομένων και όχι την ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτες και δικαιώνει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Ήδη κάποια Νοσοκομεία είχαν προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις μέσω του ΑΣΕΠ και αναμένεται ότι πλέον αυτό θα γίνει καθολικά.
Οι οπαδοί των εργολάβων παπαγαλίζουν τις γνωστές «φιλελεύθερες» κορώνες περί μείωσης του κόστους, καλύτερων υπηρεσιών κλπ.

Eθνικισμός: Είναι η ιλαρά της ανθρωπότητας...

Ο εθνικισμός είναι μια παιδική ασθένεια. Είναι η ιλαρά της ανθρωπότητας. Το είπε ο Αϊνστάιν. Και με τον άνθρωπο που ανακάλυψε τη θεωρία της σχετικότητας είναι δύσκολο να διαφωνήσεις...

"Πιττακιον
(matrix24.gr)

Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο

Νορβηγία: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο -
Νορβηγία: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο - Με ελικόπτερα απομακρύνονται οι 1.300 επιβάτες
Με ελικόπτερα απομακρύνονται οι 1.300 επιβάτες


Η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης με ελικόπτερα των 1300 επιβαινόντων του κρουαζιερόπλοιου, που

NASA : O ναός του Σουνίου «φωτίζει» όλο τον Γαλαξία...

Η εκπληκτική φωτογραφία της NASA που ο ναός του Σουνίου «φωτίζει» όλο τον Γαλαξία

Μια φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 8 Ιουνίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό «δανείστηκε» η NASA για να… δείξει τον Γαλαξία μας!
Η φωτογραφία αυτή δείχνει στο βάθος αριστερά τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της έχει χαρτογραφηθεί ο Γαλαξίας στον οποίο βρίσκεται και η Γη μας.
Οι ακτίνες που βλέπετε στον Ναό, προέρχονται από τον φωτισμό του και είναι εντυπωσιακό ότι αντανακλώνται και στη θάλασσα! Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της NASA ο ναός του Σουνίου μοιάζει με φάρο και τα φώτα του φαίνονται να επισημαίνουν σημεία στον ουρανό!
Για παράδειγμα η μεγάλη ακτίνα προς τα δεξιά «οδηγεί» στο Νεφέλωμα Λιμνοθάλασσας (Lagoon Nebula) που είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα, βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη (στην κεντρική ζώνη του Γαλαξία μας) και είναι ορατό με γυμνό μάτι υπό καλές συνθήκες ορατότητας.
Άλλη ακτίνα «οδηγεί» στο σμήνος της Αγριόπαπιας που βρίσκεται στον αστερισμό της Ασπίδας σε απόσταση περίπου 6.200 ετών φωτός. Περιλαμβάνει 2.900 άστρα (ηλικίας περίπου 220 εκατομμυρίων ετών) και ονομάστηκε έτσι διότι τα λαμπρότερα άστρα του σχηματίζουν ένα τρίγωνο, σαν το σχηματισμό πτήσης των αγριόπαπιων! Παράλληλα όμως, όπως γίνεται σαφές, άλλες ακτίνες από τον Ναό Ποσειδώνα δείχνουν σε άλλα σημεία του Γαλαξία μας!
 

Δείτε τη φωτογραφία με τη χαρτογράφηση του Γαλαξία μας: