Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Θεατρική Ομάδα Μυκόνου : «Αυτή η νύχτα μένει», αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ, 26-28 Μαΐου 2017


«Αυτή η νύχτα μένει» : Η νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου...

C:\Users\User\Desktop\logo kdeppam.jpg

Μύκονος 22/05/2016
Δελτίο Τύπου
Αυτή η νύχτα Μένει, η νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου
26-28 Μαΐου 2017 στις 9μ.μ. στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ

Η νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου  «Αυτή η νύχτα μένει» θα κάνει πρεμιέρα για τρεις παραστάσεις την Παρασκευή 26 Μαΐου  στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ. ​ Μια ιδέα πρωτότυπη ένα φιλόδοξο σχέδιο του Δομίνικου-Δημήτρη Κουκά​ που άρχισε σαν παιχνίδι τα προηγούμενα χρόνια και ολοκληρώνεται φέτος με την συνεργασία της Ομάδας με αγαπημένους μας και ταλαντούχους μουσικούς που θα πλαισιώσουν το έργο. Ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμά μας και  μοιραστήκαν το όνειρο μαζί  μας τον Διευθυντή της Δημοτικής Μουσικής Σχολής «Γεώργιος Αξιώτης» Μπάμπη Αμοιρίδη, καθώς και τους Μυκονιάτες μουσικούς Πέτρο Βερώνη και Μανώλη Πουλουδή.
Στην παράσταση εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χρυσάνθη Αλαφασού, Σταυρούλα Βενιζέλου, Αρτέμης Ευθυμίου, Πολύτιμη Μητσάκου, Γιώργος Ριζόπουλος, και Ειρήνη Σιδηροπούλου. Στον ρόλο της Σούλας η Άννα Μπατή.

Ο σκηνοθέτης Δομίνικος-Δημήτρης Κουκάς σημειώνει:
«Με αυτό το έργο, ρίχνουμε μια ματιά στην Νύχτα, στον βίαιο και συνάμα ποιητικό της μύθο που κρύβει τις δικές του Ερινύες. Ακούμε τα βάσανα μιας ''Μάνας Κουράγιο'' που έχει ανάγκη από επικοινωνία. Μια συντετριμμένη Γυναίκα που δεν το βάζει κάτω. Κι ας ξεπουλά τις Αρχές της, εκπορνεύοντας ότι πιο αθώο κουβαλά, απευθύνεται στην ανθρώπινη ευαισθησία μας, χωρίς να χάνει το χιούμορ της.
Σαφώς, η γυναίκα της εποχής εκείνης, εσωτερική μετανάστης, δεν απέχει πολύ από την εξτρεμιστική εποχή μας και τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της αμαρτίας. 
Αυτή η ιστορία επαναλαμβανόμενη, χάρη στην κοινωνία που σαν Μήδεια σκοτώνει αναίμακτα την αθωότητα όπου την εντοπίσει, μας προκαλεί.
Αν προστατευθεί η ιδέα για Ανθρωπιά επιστρατεύοντας λίγη αγάπη, ίσως σωθεί και η Ψυχή μας από την λαίλαπα των εμπόρων των Εθνών.
Πάντα μια εικοσάχρονη πορεία είναι ευκαιρία για απολογισμό. Εμείς ψηφίζουμε ως ομάδα στην εμμονή για Δημιουργία. Κι επιπλέον,  με στόχο έναν ουσιαστικό εορτασμό μιας επετείου, προτείνουμε επικοινωνία και Αγάπη για κάθε Λέξη που δεν ομολογούμε, αλλά συνεχίζει να υπάρχει.»

Κλείνοντας δεν  μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε τα Μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου που αφιέρωσαν και φέτος τον χρόνο και την ενέργεια τους  για να μας μυήσουν στην μαγεία του Θεάτρου με επιμονή και αγάπη.  Ελπίζουμε να απολαύσετε το εγχείρημα τους που με την ευκαιρία της 20χρονης επετείου τους μας καλούν να γιορτάσουμε την θεατρική παιδεία στο νησί μας!

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Μέχρι το 2020 θα ολοκληρωθούν κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες...

Μέχρι το 2020 θα ολοκληρωθούν κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες
Στην ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου ώς το 2020 έδωσε έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας, που παρατήρησε ότι πρόκειται για εκκρεμότητες σαράντα χρόνων. «Είναι στοιχειώδη εργαλεία εκσυγχρονισμού», υπογράμμισε και δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του «σε αυτούς που δηλώνουν ‘‘Μένουμε Ευρώπη’’, αλλά στην ουσία μάς είχαν μακριά της».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην υλοποίησή τους, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να λύσει τα προβλήματα και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι τα έκρυβαν «κάτω από το χαλί».

Ως τον Σεπτέμβριο θα υπογραφούν συμβάσεις για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου σε 36 χωρικές ενότητες, που αντιστοιχούν στο 67% της χώρας και σε αυτές βρίσκεται το 47,5% των δικαιωμάτων επί των ακινήτων.

Την ίδια περίοδο θα προωθηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την ενοποίηση των υποθηκοφυλακείων με τα κτηματολογικά γραφεία, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία νέου φορέα δημοσίου δικαίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην κωδικοποίηση της χωρικής πληροφορίας, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί ώς το 2020 και θα επιτρέψει να υπάρχει σαφής εικόνα για τις οικιστικές και τις δασικές ζώνες, τις προστατευόμενες περιοχές και κυρίως το θεσμικό καθεστώς που τις διέπει.

«Θα γνωρίζει πλέον κάθε πολίτης πού μπορεί να χτίσει και να επενδύσει. Θα έχει πλήρη εικόνα των κανόνων», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «σπουδαία μεταρρύθμιση».
Αυθαίρετα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Συνάντηση τού Δημάρχου Μυκόνου μέ τήν πρόξενο τής Αυστραλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
                                                                                                                                                                                                                        
                                 
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με την Πρόξενο της Αυστραλίας κα. Τζανίν Μακλένναν, την Διευθύντρια του Προξενικού Τμήματος κα. Μαρία Βασιλείου Παπαφωτίου και την υπάλληλο του Προξενικού Τμήματος κα Έλενα Ταμπάκη.

Σε πολύ καλό κλίμα η Πρόξενος της Αυστραλίας ενημέρωσε το Δήμαρχο μεταξύ άλλων, πως κύριος λόγος της επίσκεψής τους είναι η ενημέρωση τους για θέματα ασφάλειας και ότι κρίνουν τη Μύκονο, ως ασφαλή προορισμό. Επιπλέον, τον πληροφόρησε για το προφίλ των Αυστραλών τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο. Επίσης, ανέφερε πως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της είναι η άμεση συνδρομή υπηκόων της Αυστραλίας, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με ατυχήματα και γενικά ζητήματα δημόσιας τάξης.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου της κατέστησε σαφές, πως η Μύκονος και η Δήλος αποτελούν ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες και ότι πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για τους Αυστραλούς πολίτες τόσο για λόγους αναψυχής όσο και για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Μάλιστα, τόνισε πως οι Αυστραλοί αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των εκτός Ευρώπης επισκεπτών του νησιού.

Η πρόξενος κατά την παρουσία της στη Μύκονο πραγματοποίησε επαφές και με τις άλλες αρχές του νησιού, όπως το Α.Τ., το Λιμεναρχείο, την ΥΠΑ, το Κέντρο Υγείας κλπ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Ι. Γρυπάρη, η οποία ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας.
                                                                                             Μύκονος, 25-05-2017                                 
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι «καυτοί» διάλογοι μέσα στο Eurogroup και η έκρηξη του Τσακαλώτου

Οι «καυτοί» διάλογοι μέσα στο Eurogroup και η έκρηξη του Τσακαλώτου




Απογοητευμένος ο Σόιμπλε που έκανε «μάθημα» στους υπόλοιπους - Επίθεση από όλους δέχθηκε ο Τόμσεν


Θυελλώδης ήταν από ότι φαίνεται η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας για το ελληνικό χρέος.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συμμάχους, όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κυρίως ο Πολ Τόμσεν τορπίλισαν τη συνεδρίαση.
Η ένταση ήταν εμφανής σε όλη τη συζήτηση, ενώ ο Πολ Τόμσεν δέχθηκε επίθεση ακόμη και ειρωνείες για τη στάση του. Τελικά η Ελλάδα, μετά από συνεννόηση του υπουργού Οικονομικών με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να βάλει βέτο στο δεύτερο draft και έτσι έληξε η συνεδρίαση.
Ο κ. Τσακαλώτος στην αρχική τοποθέτηση ανέφερε για την πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι: «Νομίζω ότι εάν δημοσιεύσουμε αυτή την πρόταση όπως είναι, τα ελληνικά ομόλογα θα ανέβουν και η ελληνική οικονομία θα υποφέρει. Είχα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, με βέτο από τη Γερμανία και την Ολλανδία, και έτσι ήμουν σε αδύναμη θέση. Δεχθήκαμε τους όρους του ΔΝΤ, έτσι έχουμε ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας».
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στήριξε πλήρως τις προσπάθειες της Ελλάδας και επιτέθηκε στο ΔΝΤ.
Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Σόιμπλε, που άρχισε να διαβάζει την απόφαση του Μαΐου του 2016 και να δικαιολογείται λέγοντας ότι αυτό που συζητείτο στο Eurogroup ήταν ουσιαστικά μια νέα απόφαση, για την οποία δεν δικαιούται να διαπραγματευτεί χωρίς την εντολή από τη γερμανική Βουλή.
«Δεν είναι αποδεκτό ότι ο ένας συμβιβασμός (2016) οδηγεί σε έναν άλλο (το νέο προσχέδιο). Δεν έχω εξουσιοδότηση. Εάν είναι αυτός ο δρόμος, τότε καλή τύχη! Δεν θα βρούμε λύση», είπε ξεκάθαρα ο κ. Σόιμπλε.
Τότε ο κ. Τόμσεν υπεραμύνθηκε της αρνητικής του στάσης και έκανε παρέμβαση ο κ. Ντάισελμπλουμ. Τον πρόεδρο του Eurogroup διέκοψε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.
Γυρνώντας προς τον κ. Τόμσεν, ο Αυστριακός υπουργός τού είπε: «Πολ, θέλεις να βάλουμε ένα στοίχημα; Αν είναι σωστή η Κομισιόν (για τις προβλέψεις για την ανάπτυξη) να πληρώσετε διπλά από ό,τι πρέπει. Εάν είστε εσείς σωστοί, να μην πληρώσετε τίποτα. Μπορούμε να βάλουμε αυτό το στοίχημα. Θα χάσετε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος αναρωτήθηκε...

Έχουν να πουν πολλά...

 Αποτέλεσμα εικόνας για Έντι Ράμα Αλέξης Τσίπρας
Τα φώτα για την σημερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ έχουν πέσει στις...
συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός για την διαπραγμάτευση με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θα έχει άλλη μία σημαντική συνάντηση: με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Είναι προφανές ότι οι δυο τους θα έχουν να πουν πολλά, καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δυο χωρών δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους, ενώ η αναταραχή στα Βαλκάνια παίρνει διαστάσεις καταιγίδας σε πολλές γειτονικές χώρες, όπως η πΓΔΜ. Κατά συνέπεια, μπορεί η συνάντησή τους να μην αφορά στην διαπραγμάτευση και το ελληνικό χρέος, όμως είναι πιθανότατο να βγάλει ειδήσεις...

  matrix24.gr

Paul Joseph Goebbels : "Λέγε - λέγε, όλο καί κάτι θά μείνει"...

Μαξίμου: Πρέπει να υπάρχουν όρια στην (αντικυβερνητική) προπαγάνδα
«H κατάσταση με τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν είναι σοβαρή είναι όμως κρίσιμη» (Παραλλαγή αυστριακού αφορισμού: Die lage ist hoffnungslos aber nicht ernst). Αυτόν τον τίτλο έχει το non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας λόγο για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος σε βάρος όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας» σχετικά με το τελευταίο Eurogroup
Αναλυτικά το κυβερνητικό non paper :

Μέτρα γιά τίς ρευματοκλοπές...

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για τις ρευματοκλοπές

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προχώρησε στη σύνταξη «Εγχειριδίου» για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών, καθώς η λήψη μέτρων για την πάταξη του φαινομένου περιλήφθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. Οι σχετικές αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 naftemporiki
Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και με ενδεχόμενη ποινική δίωξη θα έρχονται όσοι προβαίνουν σε ρευματοκλοπές.  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προχώρησε στη σύνταξη «Εγχειριδίου» για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών, καθώς η λήψη μέτρων για την πάταξη του φαινομένου περιλήφθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. Οι σχετικές αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι κατά την τετραετία 2011 - 2014 οι απώλειες ενέργειας αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 2003 - 2010. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, τα διαπιστωμένα κρούσματα ρευματοκλοπών διαμορφώθηκαν το 2016 στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών (10.616 έναντι μόλις 400 το 2006)
Σύμφωνα με τα βασικά σημεία του «Εγχειριδίου»:

Τό σκίτσο...

                                            ...τού Αρκά