Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Άρειος Πάγος: «Καμπάνα» 85.000 ευρώ για παράνομες ξαπλώστρες...

xaplostresστα Χανιά...

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος πρόστιμο 85.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία επειδή σε τουριστική παραλία του νομού Χανιών έκανε παράνομη χρήση αιγιαλού, πέραν των...
τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε υπογράψει, προκειμένου να βάλει πρόσθετες ξαπλώστρες.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε τμήμα αιγιαλού σε τουριστική περιοχή των Χανίων και ο Δήμος με τη σειρά του ενοικίασε το χώρο σε επιχειρηματία.

Η επίμαχη περιοχή που παραχωρήθηκε έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ο επιχειρηματίας έκανε κατάληψη επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια την οποία είχε λάβει από το Δήμο και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια καντίνα 120 τ.μ.

Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από επιτόπιο αυτοψία θεώρησε αυθαίρετη χρήση το σύνολο της έκτασης των 1.800 τ.μ. που του είχε παραχωρηθεί (ενοικιάσει) ο επιχειρηματίας...

aixmi.gr

Το σπορ της φοροδιαφυγής έχει μακριά ποδάρια…


Το σπορ της φοροδιαφυγής έχει μακριά ποδάρια…Καλό το  σαφάρι η το γιουρούσι κατά της φοροδιαφυγής και τα 48ωρα λουκέτα σε ορισμένα καταστήματα που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες, αλλά όλα κρίνονται εκ του...
αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα μάλλον είναι περιορισμένο και πενιχρό. Κι αυτό έχει να κάνει με μια ολόκληρη νοοτροπία φοροφυγάδων αλλά και πολιτών που παγιώθηκε χρόνια τώρα..

Και εξηγούμαι που το στηρίζω:

1) Ο Νεοέλληνας αν βρει ευκαιρία θα κλέψει. Είναι το D.N.A  του αυτό και έτσι του έμαθαν επί χρόνια.

2)Όπως έμαθε να διορίζεται από το παράθυρο και αυτό το φρόντιζαν οι πολιτικοί  για τα ψηφαλάκια τους ,έτσι έμαθε να μισεί και το Κράτος. Από τη μια να το μισεί αλλά  από την άλλη να θέλει αυτός η τα παιδιά του  να βολευτούν σε αυτό.

3)Έχουμε χρόνια τώρα φοροεισπρακτικό μηχανισμό της πλάκας. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι μισοί εφοριακοί δεν ήξεραν καν να χειριστούν υπολογιστές, φανταστείτε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Μόνο αφού ήρθαν οι ξένοι πιστωτές υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα τεφτέρια. Μόνο η νέα γενιά των εφοριακών ξεχωρίζει..

4)Οι εφοριακοί δεν δίνουν πεντάρα για τη φοροδιαφυγή ,γιατί είτε πιάσεις τους στόχους είτε όχι παίρνεις τον ίδιο μισθό  με το διπλανό σου ελεγκτή. Με έναν λόγο λείπουν τα κίνητρα.

5)Η παραοικονομία -το χρήμα δηλαδή που διακινείται εκτός πραγματικής οικονομίας- αγγίζει το 40% του ΑΕΠ. Από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης άλλαξαν λίγα. Ακόμη και αθίγγανοι πλανόδιοι πωλητές αλλά και οι ξένοι (Κινέζοι,Αφρικανοί κλπ) που έστησαν καταστήματα σε πόλεις, μας πήραν είδηση και κόβουν ελάχιστες αποδείξεις απλώς για να δικαιολογούν τη δραστηριότητά τους.

6)Οι  πολίτες (εκτός ορισμένων) αδιαφορούν να ζητήσουν αποδείξεις. Κάνουν το παζάρι όπως έμαθαν οι πρόγονοί τους επί Τουρκοκρατίας και ότι κερδίσουν. Ασχέτως αν στο τέλος πληρώσουν οι ίδιοι τα σπασμένα με περισσότερους φόρους.

7)Στο  40%-50% φτάνει η παραβατικότητα σε επιχειρήσεις και μαγαζιά που ελέγχονται. Και τα καινούργια πρόστιμα πάλι δεν θα τους αποθαρρύνουν. Τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα.

8)Αν στις Η.Π.Α κάποιοι μπράβοι δεν επέτρεπαν σε άνδρες της IRIS να μην κάνουν έλεγχο θα τους είχαν μπουζουριάσει κατευθείαν στη φυλακή. Και θα είχαν κάνει καλοκαιρινό το μαγαζί. Εδώ όμως γεννήθηκε η Δημοκρατία...

Θάνος Πασχάλης
newpost.gr

Συγκλονίζει η Μαριέττα Γιαννάκου...

 Συγκλονίζει η Μαριέττα Γιαννάκου: Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου
Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου...
Για την περιπέτεια της υγείας της μίλησε η πρώην υπουργός και πρώην Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Η...
κυρια Γιαννάκου νοσηλεύτηκε στην εντατική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός έπειτα από έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο υπέστη. Μόλις πριν από λίγες ημέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρίσκεται στην οικία της προκειμένου να ξεκουραστεί και να αναρρώσει πλήρως.

Η πρώην υπουργός μιλώντας στα «Παραπολιτικά» αποκάλυψε τι είναι αυτό που την ανησυχεί περισσότερο αλλά και ο λόγος που είναι πηγή δύναμης έτσι ώστε να θέλει να ζήσει περισσότερο στη ζωή.

«Αισθάνθηκα μια δύσπνοια πάρα πολύ έντονη στο σπίτι και ζήτησα να με μεταφέρουν με το 166. Πήγα στον Ερυθρό Σταυρό κι εκεί διαπιστώθηκε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί έκαναν αγγειοπλαστική για να το αντιμετωπίσουν. Πέρασα έναν μήνα περίπου στην Εντατική και εν συνεχεία πήγα σε κανονικό δωμάτιο. Τώρα είμαι καλά. Ξέρετε αυτά συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους», σημείωσε η Μαριέττα Γιαννάκου και συνέχισε:

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου. Βεβαίως, έχει και τον μπαμπά της, με τον οποίο είμαστε διαζευγμένοι, βεβαίως υπάρχει και η αδελφή μου, αλλά θέλω να ζήσω για να τη στηρίξω».
 

Εφεση κατά της απόφασης για το «Noor 1»

Έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» άσκησε η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου κυρία Μαρία Τρουπή.
Το δικαστήριο είχε καταδικάσει σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους, για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από το «Νοοr 1» τον Ιούνιο του 2014 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.
Η έφεση, που υποστηρίζεται από 52σέλιδη αιτιολογική έκθεση, θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν.
Η έφεση αφορά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (που είχε καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί.
kathimerini.gr

«Ξήλωσαν» τον δήμαρχο του Κορλεόνε (Συμβαίνουν αυτά καί στίς καλύτερες φαμίλιες... )

Την καθαίρεση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Κορλεόνε αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, καθώς διατυπώθηκαν φόβοι ότι η μαφία είχε κατάφερε να παρεισφρήσει σε αυτό.
Ομολογουμένως, το Κορλεόνε δεν είναι μια τυχαία ιταλική πόλη, αλλά ένας πραγματικός θρύλος, καθώς ενέπνευσε τη σειρά κινηματογραφικών ταινιών «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Κορλεόνε στην τοπική διάλεκτο θα πει «καρδιά του λέοντος».

Στην πραγματικότητα, το Κορλεόνε είναι γενέτειρα ορισμένων από τις πιο εμβληματικές μορφές του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία.

Η μικρή πόλη, στα περίχωρα του Παλέρμο, απέκτησε παγκόσμια φήμη ως γενέτειρα του Βίτο Κορλεόνε, του Νεοϋορκέζου μαφιόζου τον οποίο υποδύθηκαν ο Μάρλον Μπράντο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στις ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα, που βασίζονται στα βιβλία του Μάριο Πούτζο. Ωστόσο, παρά τη μακρά διασύνδεση της πόλης με το οργανωμένο έγκλημα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το δημοτικό συμβούλιο στο Κορλεόνε διαλύεται κατόπιν εντολής της κεντρικής κυβέρνησης της Ιταλίας, σύμφωνα με μια διαδικασία που έχει εφαρμοσθεί σε περισσότερες από διακόσιες περιφερειακές αρχές ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η εντολή σύμφωνα με την οποία το Κορλεόνε και τρεις ακόμη πόλεις της Νότιας Ιταλίας τίθενται υπό την εποπτεία επιθεωρητών που ορίζονται από την κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή νέας εκλογικής αναμέτρησης εγκρίθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης από την ιταλική κυβέρνηση. Οσον αφορά την περίπτωση του Κορλεόνε, η απόφαση ελήφθη κατόπιν της σχετικής επιθεώρησης, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο και που έφερε στην επιφάνεια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία συγγενείς στελεχών της μαφίας εργάζονταν για το δημοτικό συμβούλιο. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκαν και άλλες παρατυπίες στη διαχείριση ενός δημοτικού γαλακτοκομείου.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο ευρύτερης ποινικής έρευνας, η οποία αφορούσε τη σύναψη συμβολαίου από την προηγούμενη διοίκηση για την κατασκευή ενός νέου δημοσίου κτιρίου στο Κορλεόνε.

Η πόλη, που τείνει να γίνει συνώνυμη με τη μαφία, ήταν και γενέτειρα των Μπερνάρντο Προβεντσάνο και Σαλβατόρε «Τοτό» Ριίνα, δύο αρχιμαφιόζων που διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στον πόλεμο των αντίπαλων συμμοριών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και που τελικά εξελίχθηκαν σε ηγετικές μορφές της Κόζα Νόστρα.

Οι δύο άνδρες διέφευγαν τη σύλληψη επί πολλά χρόνια, αλλά τελικά κατέληξαν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, κατηγορούμενοι για πληθώρα δολοφονιών και άλλων παράνομων ενεργειών.

Ο Προβεντσάνο, μάλιστα, πέθανε σε νοσοκομείο, σε ηλικία 83 ετών, τον περασμένο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προβεντσάνο και ο Ριίνα ήταν γνωστοί με το ψευδώνυμο «τα κτήνη», εξαιτίας του αιματοβαμμένου παρελθόντος τους.

Αλλες πόλεις
Οι άλλες πόλεις όπου καθαιρέθηκαν τα δημοτικά συμβούλια είναι το Αρζάνο, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Καμόρα, της μαφίας δηλαδή της Νάπολης, το Μποβαλίνο και η Τροπέα. Οι δύο τελευταίες βρίσκονται στην Καλαβρία, τη βάση της εγκληματικής οργάνωσης Ντράγκετα, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το ισχυρότερο συνδικάτο του εγκλήματος στην Ευρώπη, εξαιτίας του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει στο παγκόσμιο εμπόριο κοκαΐνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύς της Κόζα Νόστρα έχει περιοριστεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα λόγω των ενεργειών της αστυνομίας μετά τη δολοφονία δύο επιφανών δικαστών που ασχολούνταν με τα θέματα της μαφίας το 1992.

kathimerini.gr 


Σημείωση "Νέας Μυκόνου": Καί τόλεγα, πρό καιρού, ότι μας αντιγράφουνε, οι Ιταλοί, σέ επιλεγμένους πλουτοπαραγωγικούς (εν τή ευρεία εννοία τού όρου) τομείς μέ κάποια σχετική αλλά δικαιολογημένη, βρέ αδερφέ, καθυστέρηση...
...όμως αυτοί, οι Σιτσιλιάνοι, τό γελοιοποιήσανε, καλά-καλά, τό θέμα...
...Άκου "Τοτός"!.. 
...ολόκληρος επικεφαλής τής "malavita"...

Θάχει γούστο, μέ τέτοια υποβάθμιση τής αρχηγάρας (λέτε νάναι αυτό τό "μυστικό";!!!)...  
...στό τέλος-τέλος νά βγούνε καί ...λάδι οι μουστουρήδες... 
...καί, τότε, νά δείτε πού θά βρεθεί βέβηλός τις νά ανακράξει :
Tanta Mykonos - tanta Corleone!

Ρέ πού πάμε, ρέ...
Δ.Ν.Α.
(Τό σχόλιο στήν παρένθεση τού τίτλου δέν είναι τού kathimerini.gr)

Ιστιοπλοΐα: Κοκκαλάνης για μετάλλιο, τρίτοι Μαντής - Καγιαλής


tvxs.gr 22:44 | 11 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 23:30 | 11 Αυγ. 2016
Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες του για μετάλλιο ο Βύρων Κοκκαλάνης που βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X ιστιοπλοΐας ανδρών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σήμερα τερμάτισε 5ος στην 7η ιστιοδρομία των RS:X ανδρών και 7ος στην 8η ιστιοδρομία.
Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, με δεύτερο τον Βρετανό Νικ Ντέμπσεϊ και τρίτο τον Πολωνό Πιοτρ Μίσκα.
Ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου τερμάτισε 25ος στην 8η ιστιοδρομία και στη συνολική κατάταξη έχει πέσει στην 15η θέση.
470: Στην 3η θέση οι Μαντής και Καγιαλής 
Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών έφερε το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και την 2η ημέρα ξεκίνησαν τις κούρσες τους με πρωτιά και στη συνέχεια ανέβηκαν στην τριάδα των μεταλλίων. 
Οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής πήραν την 1η θέση στην 3η ιστιοδρομία, την 5η θέση στην 4η κι έτσι ανέβηκαν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τους Κροάτες Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα και τους Αυστραλούς Γουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ.
Finn: Έπεσε στην 7η θέση ο Μιτάκης 
Την 13η θέση στην 5η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn πήρε ο Γιάννης Μιτάκης κι έτσι από την 4η θέση της γενικής κατάταξης έπεσε στην 7η. Στην κορυφή της γενικής παρέμεινε ο Βρετανός Τζιλ Σκοτ, με δεύτερο το Σλοβένο Βασίλι Ζμπόγκαρ και τρίτο τον Βραζιλιάνο Χόρχε Ζαρίφ. 
RS:X: Η Σκαρλάτου έπεσε στην 18η θέση  
Δεν είναι η καλή μέρα αυτή για την Αγγελική Σκαρλάτου, καθώς δεν κατάφερε να τερματίσει στην 7η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών και στην 8η πήρε την 20η θέση. Έτσι, η Ελληνίδα ιστιοπλόος έχει πέσει στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγείται η Ταρταλίνι, με δεύτερη την Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν και τρίτη η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα.
Στην 19η θέση οι Μπεκατώρου και Πατενιώτης
Επιτέλους έκαναν την πρώτη γερή κούρσα στα Nacra 17 οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης. 
Στην 1η ιστιοδρομία δεν τερμάτισαν και στην 2η, που πήραν την 3η θέση, μηδενίστηκαν μετά από ένσταση, ενώ στην 3η βρέθηκαν στην 16η θέση και τώρα, στην 4η κούρσα τερμάτισαν στην 4η θέση.
Έτσι, το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγούνται οι Βρετανοί Μπεν Σάξτον και Νίκολα Γκρόουβς.

Ιαπωνία: Κάθετη φάρμα εσωτερικού χώρου παράγει 12.000 μαρούλια την ημέρα με φωτισμό LED

Philips Lighting/Masashi Yamada

ΚΚΕ: Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου «διαπλεκόμενο»


Ο Περισσός σημειώνει επίσης ότι «το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά και η δημιουργία ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και τα νέα "τζάκια" του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ο βασικός στόχος του διαγωνισμού».
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

B.I. Λένιν : «Υπάρχουν δεκαετίες κατά τις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει. Και υπάρχουν εβδομάδες κατά τις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες»

Λυκοφιλίες...
Πούτιν και Ερντογάν μπορεί να διαφωνούν σε πολλά, αλλά καταλαβαίνονται. Είναι δύο εκλεγμένοι, λαοφιλείς, αλλά αυταρχικοί ηγέτες, με κακό ιστορικό στον σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.  
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN