Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

12η Οκτωβρίου : Επέτειος της απελευθέρωσης των Αθηνών από τους ναζί

Τσίπρας: Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για την ιστορία

tvxs.gr 20:03 | 12 Οκτ. 2016
Μήνυμα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Αθηνών από τους ναζί έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε το παρελθόν, για τους αγώνες ενάντια στο φασισμό, σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος γιορτάστηκε με εκδηλώσεις η απελευθέρωση της πόλης από το ναζιστικό στρατό κατοχής. 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού: 
«Για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν γιόρταζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την Απελευθέρωσή της από τους Ναζί. Ο λόγος ήταν προφανής. Την Απελευθέρωση ακολούθησαν γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία μας και κορυφώθηκαν με τον Εμφύλιο Πόλεμο. Και όποιος μιλούσε για την Απελευθέρωση θα έπρεπε να μιλήσει και για αυτά.
Σήμερα, η 12η Οκτωβρίου γιορτάζεται ανοιχτά. Θυμόμαστε τη μέρα που η Αθήνα απαλλάχθηκε από τους κατακτητές. Τη μέρα που ο ελληνικός λαός κέρδισε άλλη μια φορά τη θέση του στο πάνθεον όσων αγωνίζονται απέναντι σε εχθρούς υπέρτερους σε μέγεθος και εξοπλισμό, μα όχι σε δίκαιο. Όσων θυσιάζονται για την ελευθερία και την δημοκρατία.
Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για το παρελθόν. Και για τους αγώνες που αυτό προστάζει στο σήμερα. Για τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στον φασισμό. Για να μην ξεχάσει ποτέ η υφήλιος τη συντριπτική εμπειρία του Ολοκαυτώματος. Για να μην γίνουν οι πρόσφυγες το νέο αντικείμενο ρατσιστικής προπαγάνδας. Για να σηκώσουμε την ελευθερία πάνω από το μίσος». 
* Φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις στην Ακρόπολη

Γερμανία: Γρήγορο συμβιβασμό της Deutsche Bank με τις ΗΠΑ θέλει η κυβέρνηση


Η Γερμανία θέλει να δει έναν γρήγορο συμβιβασμό μεταξύ της Deutsche Bank και της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά το πρόστιμο για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων με παραπλανητικό τρόπο, ώστε η τράπεζα να μπορέσει να εστιάσει στην αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης της Άγγελας Μέρκελ.
Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πρέπει να προωθήσει μέτρα όπως περικοπές θέσεων εργασίας, μια γρήγορη στροφή στη διαδικτυακή τραπεζική (online banking) και το κλείσιμο καταστημάτων, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής που θα δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές τράπεζες να αντέξουν τις ρυθμιστικές αλλαγές και τα χαμηλά επιτόκια, δήλωσε αξιωματούχος.
Η διευθέτηση της υπόθεσης στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει το περιθώριο για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
«Αφού η Deutsche Bank θα έχει συμβιβασθεί με τους Αμερικάνους, θα μπορεί και πάλι να συγκεντρωθεί στα θέματά της», δήλωσε ο Μίχαελ Φουξ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ.
Η προσαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη και «η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται χρόνο», για να διορθώσει τα λάθη «10 χρόνων και πλέον», πρόσθεσε.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Λουκέτο σε επτά περιοδικά της Alpha Editions...

Λουκέτο σε επτά περιοδικά της Alpha Editions - Media
Αιφνιδιαστικά, η Alpha Editions ΑΕ, που ανέλαβε την έκδοση των περιοδικών των Εκδόσεων Λυμπέρη μετά την πτώχευση της εταιρείας, ανακοίνωσε την αναστολή έκδοσής τους. Στην Alpha Editions AE μετείχαν οι...
Θ. Φιλιππόπουλος και Δ. Κοντομηνάς (έως το 2013) και σε αυτήν πέρασε το 2012 η έκδοση επτά περιοδικών, των «Εγώ Weekly», «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «Κάθε Μέρα με την Αργυρώ», «4Τροχοί», «Autobild» και «MySelf.gr», ενώ ο εκδότης Αντ. Λυμπέρης εξαφανίστηκε αφήνοντας απλήρωτους όλους τους εργαζομένους.
Τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο, με δικαστική απόφαση αναγνωρίστηκε η Alpha Editions ως συνέχεια της εταιρείας του Λυμπέρη και επιδικάστηκε η υποχρέωση πληρωμής όλων των δεδουλευμένων από τον Νοέμβριο του 2012 έως σήμερα. Το ποσό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνά τις 800.000 ευρώ. Η αναγνώριση της συνέχισης της εκδοτικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ως η αιτία του ξαφνικού λουκέτου, ενώ η πρόταση για συμβιβασμό στα 80.000 ευρώ δεν έγινε δεκτή...

Πηγή: Typologies

«Αυτό ήταν, έρχονται...»...


Ρατσιστικές αντιπροσφυγικές αφίσες από τον ακροδεξιό δήμαρχο γαλλικής πόλης...
Αφίσες που δείχνουν γενειοφόρους άνδρες ως εισβολείς τοποθετήθηκαν χθες Τρίτη στους δρόμους της Μπεζιέ στη νότια Γαλλία από τον ακροδεξιό δήμαρχο της πόλης Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος αντιτίθεται στη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων.
«Αυτό ήταν, έρχονται (...) Οι μετανάστες στο κέντρο της πόλης μας», γράφουν οι αφίσες. Στη φωτογραφία εμφανίζονται άνδρες μαύροι ή μελαμψοί, με γενειάδα ή με το κεφάλι καλυμμένο από μια κουκούλα, συγκεντρωμένοι μπροστά στον καθεδρικό ναό της Μπεζιέ. Στην αφίσα κυριαρχεί η λεζάντα: «Το κράτος μάς τους επιβάλλει».

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να εκκενώσει την παραγκούπολη που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο Καλαί, όπου ζουν 7.000 με 9.000 άνθρωποι, και γι’ αυτό τον σκοπό έχει ξεκινήσει να δημιουργεί κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών δομών για τους αιτούντες άσυλο.
Αν και η πλειονότητα των κέντρων ανοίγει σταδιακά χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, μερικοί τοπικοί αξιωματούχοι αντιδρούν επισημαίνοντας ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους, ενώ και οι κάτοικοι είναι επιφυλακτικοί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία. Πολλά κέντρα έχουν γίνει στόχος εμπρηστικών επιθέσεων και βανδαλισμών προτού καν ξεκινήσουν να λειτουργούν.
Ο δήμαρχος Ρομπέρ Μενάρ, που εκλέχθηκε το 2014 με τις ψήφους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, συνηθίζει να προκαλεί. Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης ότι το να είναι κάποιος Γάλλος σημαίνει να είναι «Ευρωπαίος, λευκός και καθολικός».
Την Παρασκευή ο Μενάρ εξεγέρθηκε κατά της επικείμενης δημιουργίας ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων στην πόλη, την ώρα που «η δημοτική αρχή εργάζεται εδώ και δύο χρόνια να αναμορφώσει το κέντρο» της Μπεζιέ.

Και «δημοψήφισμα» ήθελε να διοργανώσει
Ο δήμαρχος έχει επίσης ανακοινώσει την πρόσθεσή του να διοργανώσει δημοψήφισμα με το ερώτημα: «Εγκρίνετε την εγκατάσταση νέων μεταναστών, την οποία επιβάλλει το κράτος χωρίς να συμβουλευθεί το δημοτικό συμβούλιο;».
Πάντως ένα τέτοιο δημοψήφισμα είναι παράνομο. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ακυρώσει ένα δημοψήφισμα που ήθελε να διοργανώσει για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος της Αλέξ, μιας μικρής πόλης στη νότια Γαλλία.
Αντιδρώντας στην ανάρτηση των αφισών η γαλλική κυβέρνηση απευθύνθηκε στον εισαγγελέα της Μπεζιέ καλώντας τον να δράσει μπροστά «σε κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη υποκίνηση σε μίσος».
 

Νίκος Παππάς: Ο άνθρωπος που σταμάτησε το σερί του Βενιζέλου

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-150x150 (1)Του Γ. Λακόπουλου
Υπουργός, κυβερνητικός βουλευτής, αρχηγός κόμματος, ακόμη και  Πρωθυπουργός, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί σ’ αυτή τη Βουλή  είναι να βρεθείς απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ -πρώην πρόεδρος του, πρώην αντιπρόεδρος κυβερνήσεων και πρώην υπουργός-  εκτονώνεται  -από το  άλγος που αισθάνεται να έχει αρχηγό την Φώφη Γεννηματά- στον κυβερνητικό σχηματισμό. Όποιο πρόσωπο και αν τον εκπροσωπεί ενώπιόν του.
Όταν παίρνει το λόγο το καφενείο της Βουλής αδειάζει για να τον ακούσουν.  Ακόμη και όταν χάνει τον αυτοέλεγχο του και ωρύεται ,  ακόμη και όταν φτάνει στην υπέρτατη αλαζονεία για τους  «λίγους»  -όλους τους άλλους δηλαδή, είναι συναρπαστικός.
Απίστευτος  κοινοβουλευτικός, εκπληκτικός ρήτορας, με μνήμη ελέφαντα, με υπερόπλο το λόγο και την βαθιά γνώση της νομικής επιστήμης,  ευρηματικός και ετοιμόλογος, κονιορτοποιεί όποιον-  από οποιονδήποτε κόμμα, πόσο μάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ -έχει την ατυχία να πρέπει να αναμετρηθεί μαζί του.  Ανεπισήμως κονιορτοποιεί και πολλούς από το δικό του κόμμα.
Από τότε που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος δεν έχασε καμιά  κοινοβουλευτική μάχη. Απαλλαγμένος από τους περιορισμούς της  άσκησης εξουσίας φτάνει τον αντιπολιτευτικό οίστρο του ως τα ουράνια και κατασκευάζει επιτόπου φραστική επιχειρηματολογία που αν μη τι άλλο είναι χάρμα για τα αυτιά όσων την ακούνε. Είναι ο μετρ του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού.
Αυτό σερί του πολιτικού που κυριαρχεί δια του λόγου- ακόμη και εκεί που έχει καταποντιστεί δια της πράξης- σταμάτησε...

Τράπεζας της Ελλάδος : Αύξηση τουριστών, μείωση εισπράξεων...

Μείωση κατά 7,9% εμφάνισαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι παρά την...
οριακή αύξηση κατά 1,7% που κατέγραψε ο αριθμός των ταξιδιωτών που επεσκέφθη τη χώρα μας την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε στα 8,5 εκατ. από 8,36 εκατ. που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Αντιθέτως, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 διαμορφώθηκαν στα 3,841 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28 κατά 13,8%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,19 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 31,0% του συνόλου των εισπράξεων, όπως επίσης και στη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 κατά 6,3% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.,487 δισ. ευρώ.

Οι διανυκτερεύσεις διαμορφώθηκαν στις 56.868 χιλ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, έναντι 56.639 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση κατά 0,4%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αύξηση κατά 4,7% των διανυκτερεύσεων των κατοίκων χωρών εκτός της ΕΕ-28, καθώς οι διανυκτερεύσεις των κατοίκων χωρών της ΕΕ-28 μειώθηκαν κατά 1,8%.

Τέλος, καταγράφηκαν 1.487 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (Ιανουάριος-Ιούνιος 2015: 1.490 αφίξεις), με 1.783 χιλ. εξόδους επιβατών έναντι 1.626 χιλ. εξόδων επιβατών την αντίστοιχη περίοδο του 2015...


efsyn.gr

Τα μεγάλα μαχαίρια θα βγουν μετά την απόφαση του ΣτΕ...

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι οι μισοί θα βρίζουν και οι άλλοι μισοί θα την υποστηρίζουν...
Αλαφούζος - Σαββίδης - Κυριακού - Μαρινάκης
Σιωπηλώς, αλλά σαφώς έχει διαμορφωθεί όπως ήταν αναμενόμενο ένα μπλοκ πίεσης από τους αδειούχους καναλάρχες προς την κυβέρνηση, αλλά και την...
αγορά που ζητά το άμεσο ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου με στόχο το μοίρασμα της διαφήμισης.

Δεν είναι ότι οι τέσσερις νέοι υπερθεματιστές έχουν συνασπιστεί… Όχι, ο καθένας λειτουργεί για λογαριασμό του, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν και μεταξύ τους έντονες κόντρες και αντιπαραθέσεις… Ωστόσο, πιέζουν ανοιχτά πλέον την κυβέρνηση να ρίξει «μαύρο» στα υπόλοιπα κανάλια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί το συντομότερο δυνατό… για να μη νοθεύεται – όπως υποστηρίζουν, ο ανταγωνισμός. Επιπλέον και είναι λογικό, επικαλούνται τα υπέρογκα ποσά για τις άδειες που έχουν καταβάλει και ζητούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση να «καθαρίσει» το τοπίο.

Για την ακρίβεια του ρεπορτάζ και ανεξάρτητα από τις αντιπολιτευτικές διαθέσεις κάθε καναλιού… Οι ιδιοκτήτες και οι διοικήσεις των σταθμών στις επαφές τους δεν κρύβουν καμία στιγμή την επιθυμία τους να κλείσουν οι ανταγωνιστές τους που δεν πήραν άδεια! Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πώς θα χειριστούν δημοσιογραφικά το θέμα από τα δελτία και τις εκπομπές τους όταν φθάσει η ώρα του «μαύρου» για τους αντιπάλους τους!

Για αυτό όπως ορθώς επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς τα μεγάλα μαχαίρια δεν έχουν βγει ακόμα… θα βγουν και θα χυθεί πολύ αίμα, αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ. Αυτό που έχουμε δει έως τώρα, δεν θα είναι τίποτα μπροστά στα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν την απόφαση για το αν ο Νόμος Παππά είναι ή όχι αντισυνταγματικός. Αφού όποια κι αν είναι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και ανεξάρτητα από το ποια πλευρά δικαιώνεται, όλοι θα διχαστούν! Τα πάντα θα κοπούν στη μέση! Οι μισοί θα βρίζουν και οι άλλοι μισοί θα την υποστηρίζουν!...

enimerosi24.gr