Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνητικό «restart» ή «delete»;

Κώστας ΚαλλίτσηςΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣΜήπως διαφεντεύει τη χώρα ο νόμος του Μέρφι; Το τηλεοπτικό πεδίο ήταν υπερώριμο, η κοινή γνώμη ευνοϊκή σε αλλαγές στην κατεύθυνση της διαφάνειας, ποιότητας και πολυφωνίας της ενημέρωσης. Αλλά η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει την ευθύνη μιας δημοκρατικής θεσμικής πρωτοβουλίας για την αποδιάρθρωση του «τριγώνου της αμαρτίας» (πολιτικό σύστημα - τράπεζες - κανάλια), ώστε να θέσει, με νέες πρακτικές, νέους κανόνες και νέα πρότυπα, προτίμησε τα νταραβέρια για να αποκτήσει πόντους μέσα σε αυτό το τρίγωνο, αγνοώντας ακόμη και το Σύνταγμα. Οι νταραβερτζήδες απέτυχαν παταγωδώς. Αυτό είναι το καλό νέο.
Τα κακά νέα είναι όσα ακολούθησαν: Η θλιβερή τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, που με...15.000 παιδάκια έσπευσε να προλάβει και να αποτρέψει δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών, υπουργών και άλλων, που εξαρχής είχαν διαφωνήσει με αυτές τις μεθοδεύσεις. Η άρνηση του στρατηγού του κυβερνητικού σχεδίου να αποδεχθεί την απόφαση του ΣτΕ (άρνηση που ίσως παρασύρει την κυβέρνηση από ένα λάθος σε άλλο, μεγαλύτερο...) αντί να έχει τη γενναιότητα να αναλάβει τις ευθύνες του για την όλη περιπέτεια. Τέλος, η βεβιασμένη τοποθέτηση της Ν.Δ., που ζήτησε (ε, τι άλλο;) εκλογές – το ιδανικό φάρμακο διά πάσα νόσο κ.λπ.
Η ακύρωση ενός αντισυνταγματικού νόμου εύλογα οδηγεί στην αντικατάστασή του, δεν είναι αιτία εκλογών – όπως δεν ήταν αιτία εκλογών η απόφαση περί αντισυνταγματικότητάς του ΕΝΦΙΑ, επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, εφόσον δεν μεσολαβούν εκλογικά ορόσημα έως το 2019 (προεδρικές, περιφερειακές ή ευρωπαϊκές εκλογές), προβάλλουν δύο ενδεχόμενα: Είτε η χώρα θα σέρνεται με την κοιλιά έως ότου μια ολοκληρωτική εσωτερική κατάρρευση ή κάποιο επώδυνο «ατύχημα» υποχρεώσουν την κυβέρνηση να καταθέσει την εντολή. Είτε θα προσπαθήσουμε να αποκατασταθεί πνεύμα εθνικής συνεννόησης, ώστε να πετύχουμε να ολοκληρώσουμε το Γ΄ Μνημόνιο μειώνοντας παράλληλα την ανεργία. Ισως ζητείται ένα θαύμα, αλλά το δίλημμα είναι υπαρκτό: Επανεκκίνηση ή καταστροφή. Το πολιτικό προσωπικό μπορεί να πατήσει «restart» ή να χρεωθεί το «delete».
Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το πνεύμα συνεννόησης, (όπως και η λογική, η ψυχραιμία, το κουράγιο...) λείπει τόσο περισσότερο όσο πιο επιτακτικά αναγκαίο είναι. Φάνηκε και στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τη διαφθορά. Ποια ήταν η ουσία εκείνης της (virtual...) συζήτησης; Οι μεν απείλησαν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και, μετά, θα τη σύρουν στα δικαστήρια. Οι δε αντείπαν «δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να μας ρίξετε, γιατί θα σας πάμε στα δικαστήρια πριν από τις εκλογές, αφού πολλά δικά σας σκάνδαλα είναι ήδη στη Δικαιοσύνη» – έχουν πάρει, λες, σειρά προτεραιότητας. Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό αποξενώνεται από την κοινωνία, προσομοιάζοντας σε γραφειοκρατικές σέχτες που αυτιστικά διεκδικούν τα λάφυρα της εξουσίας.
Χρειάζεται επειγόντως restart. Εκ των πραγμάτων, η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό, με ένα restart της κυβέρνησής του. Μπορεί; Ορισμένες (διάσημες...) επιλογές προσώπων και η μέχρι σήμερα απόδοση της κυβέρνησης, τείνουν να αμφισβητήσουν μια καταφατική απάντηση. Αφετέρου, το πρόσφατο συνέδριο κατέδειξε ότι η πλειονότητα του κομματικού μηχανισμού τίποτα δεν κατάλαβε από τις συγκλονιστικές αλλαγές που μεσολάβησαν – το «4%» ζει το όνειρό του σε άλλον πλανήτη, ανίκανο να προσφέρει κάτι νέο, φρέσκο, ούτε καν (όπως λέγαμε...) κάποιο διαφορετικό «ήθος και ύφος». Βεβαίως, καλό για τη χώρα (και για τον ίδιο...) θα ήταν να αποδειχθεί ότι κατανοεί τα λάθη και διδάσκεται από αυτά. Αλλιώς, ας φοβόμαστε τον νόμο του Μέρφι...

kathimerini.gr

Σουρουπώνει στό μωλαράκι τ' Άη Νικόλα τής καδένας...

                                                                            Η φωτογραφία από τό φίλο Μιχάλη Γ. Γρυπάρη

"Εχω πολλούς εχθρούς όμως, Πρόεδρε"... (BINTEO)

Πολύδωρας: Αυτά μου είπε ο Τσίπρας στο τηλέφωνο .
-«Δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου γι΄αυτό δεν με θέλει ο Μητσοτάκης».
-«Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής».
 «Τι θέλουν να βάλουν στο ΕΣΡ; Ανθρώπους της διαπλοκής; Συνταγματολόγους, δικηγόρους, ωραίους των Media;»...
 Την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε ο Βύρωνας Πολύδωρας, στην ΕΡΤ.
Ο Τσίπρας «με πήρε στο τηλέφωνο και...
μου είπε: “Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου;”
Απάντηση: Ευχαριστώ, έχω πολλούς εχθρούς όμως, Πρόεδρε.
“Έχεις... και περισσότερους φίλους”. Σας μεταφέρω ενόρκως τον διάλογο».
Αναφερόμενος στη διαγραφή του από τη ΝΔ, ο Πολύδωρας είπε, πως, «ο Σαμαράς και η παρέα του δεν με θέλουν», ενώ χαρακτήρισε «σατράπη» εκείνον που τον διέγραψε από το κόμμα. Και πρόσθεσε, πως, «δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου γι΄αυτό δεν με θέλει ο Μητσοτάκης».
«Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής» υπογράμμισε
ο κ. Πολύδωρας. «Τι θέλουν να βάλουν στο ΕΣΡ; Ανθρώπους της διαπλοκής;
Συνταγματολόγους, δικηγόρους, ωραίους των Media;»...

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                  από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30.10.16)

Η επιλογή Πολύδωρα και το πολιτικό blame game

TVXS Ανάλυση 09:44 | 30 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:46 | 30 Οκτ. 2016
Η επιλογή Πολύδωρα ήταν μια στοχευμένη – αν και χωρίς βάθος - κίνηση αντιπερισπασμού, η απόρριψή της από τη ΝΔ ήταν η αναμενόμενη επιβεβαίωση μιας προσχηματικής «θεσμικής αντίστασης», και η επόμενη μέρα της ήττας του ΣτΕ δείχνει να οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε ένα αδιέξοδο blame game.
Η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) είχε διπλή στόχευση: Αφ’ ενός να πιέσει τη ΝΔ και να αναδείξει την υποκριτική της στάση στο θέμα της συναίνεσης, προτείνοντας να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του τηλεοπτικού χάους ένα πρόσωπο που αποτελεί «σαρξ εκ της σαρκός» της.
Και αφ’ ετέρου, να στριμώξει την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα ακόμη εσωκομματικό μπρα ντε φερ, καθώς η απόρριψη του καραμανλικού Πολύδωρα από την ηγεσία της ΝΔ διαμορφώνει υποθήκη νέων εχθροπραξιών ανάμεσα στις βαρονίες της παράταξης.
 
Επαναφορά των αρμοδιοτήτων Παππά στο ΕΣΡ
Η τακτική της κυβερνητικής ρελάνς συμπληρώθηκε με την...

Νέος σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία!...

Λέκκας: Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)...
Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το πρωί της Κυριακής την Ιταλία. Σύμφωνα, ωστόσο, με την προκαταρκτική λύση του αμερικανικού ινστιτούτου Γεωφυσικής ο σεισμός ήταν μεγαλύτερος, μεγέθους ...
7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια.
Δεν υπάρχει κάνενα θέμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο ο σεισμός αφορά μόνο την Ιταλία...

Οι καταβολές της απάτης και της αυτοεξαπάτησης (Η μωρία των ανοήτων)

Αυτοεξαπάτηση και απάτη
Kάθε μορφή ζωής, από τους απλούς μονοκύτταρους οργανισμούς μέχρι τα πολύπλοκα πρωτεύοντα θηλαστικά, για να επιβιώσει και να αναπαραχθεί οφείλει να επινοεί παραπλανητικές συμπεριφορές και ψέματα
Επί τρία και πλέον δισεκατομμύρια χρόνια κάθε μορφή ζωής πάνω στη Γη επιβιώνει και εξελίσσεται καταφεύγοντας στα πιο δόλια και παραπλανητικά τεχνάσματα.
Η φυσική επιλογή εξυφαίνοντας τις πιο σατανικές δολοπλοκίες καταφέρνει να συντηρεί, μέσω της ποικιλομορφίας, τις ασταθείς ισορροπίες, τις περίπλοκες ανταγωνιστικές-συνεργατικές σχέσεις, τόσο μεταξύ των ατόμων του ίδιου είδους όσο και ανάμεσα στα διαφορετικά ζωικά και φυτικά είδη.
Οπως επισημαίνει στο βιβλίο του «Η μωρία των ανοήτων» ο Robert Trivers, κορυφαίος εξελικτικός βιολόγος και πρωτοπόρος στην επιστημονική έρευνα των φαινομένων της εξαπάτησης: «Εχει έρθει πια ο καιρός να διατυπωθεί, υπό το πρίσμα της εξελικτικής σκέψης, μια γενική θεωρία για την εξαπάτηση και την αυτοεξαπάτηση, η οποία να ισχύει για όλα τα είδη και, κατά κύριο λόγο, για το δικό μας». Γιατί άραγε, εμείς οι άνθρωποι είμαστε παθιασμένοι ψεύτες, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας;
Με αφορμή την έκδοση αυτού του βιβλίου θα παρουσιάσουμε το φλέγον επιστημονικό και κοινωνικό πρόβλημα της εξαπάτησης και της αυτοεξαπάτησης.
Kάθε μορφή ζωής, από τους απλούς μονοκύτταρους οργανισμούς μέχρι τα πολύπλοκα πρωτεύοντα θηλαστικά, για να επιβιώσει και να αναπαραχθεί οφείλει να επινοεί παραπλανητικές συμπεριφορές και ψέματα. Μάλιστα, όσο πιο εξελιγμένος και πολύπλοκος είναι ο οργανισμός τόσο πιο περίπλοκες είναι οι συμπεριφορές εξαπάτησης που υιοθετεί.
Αυτά τα «ψεύδη» δεν εκφράζονται λεκτικά, όπως στην περίπτωση των ανθρώπων, αλλά με σωματικές προσαρμογές και αλλαγές της συμπεριφοράς οι οποίες είναι απολύτως νόμιμες στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ θηρευτών και θηραμάτων.
Πρόκειται, κυριολεκτικά, για μια κούρσα για την απόκτηση σωματικών εξοπλισμών και συμπεριφορικών στρατηγικών η οποία ανανεώνεται διαρκώς ώστε να διατηρείται σε ισορροπία η αμοιβαία εξάρτηση μεταξύ θηρευτών και θηραμάτων.
Ετσι, η εμφάνιση νέων επιθετικών ή θηρευτικών συμπεριφορών γεννά αμυντικές ή αντιθηρευτικές απαντήσεις και το αντίστροφο: η βελτίωση των αντιθηρευτικών στρατηγικών οδηγεί αναπόφευκτα στη εξέλιξη νέων θηρευτικών πρακτικών. Πρόκειται για το διαχρονικό και καθολικό φαινόμενο της «συνεξέλιξης» το οποίο, τελικά, ευνοεί την ανάπτυξη της εξαπάτησης στον έμβιο κόσμο.
 
Οι πανουργίες της συνεξέλιξης
Αυτή η εικόνα της βιολογικής επιβίωσης ως ακατάπαυστης προσαρμογής σε ένα...

Άλλαξε η ώρα...

Άλλαξε η ώρα - Σε ισχύ η χειμερινή
Σε ισχύ η χειμερινή...
Από τα ξημερώματα της Κυριακής, βάλαμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα πίσω. Στις 04:00 π.μ. το ρολόι έδειξε 03:00 π.μ.
H αλλαγή της ώρας «σφραγίζει» και το πέρασμα στην χειμερινή περίοδο. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2017, οπότε και θα αλλάξει σε θερινή, την Κυριακή στις 26/3.
Αξίζει όμως να αναφερθούμε στην αιτία για αυτή την αλλαγή της ώρας, με τον Βενιαμίν Φραγκλίνο να φέρεται το 1784, να κάνει λόγο στην εν λόγω τροποποίηση
Συγκεκριμένα, σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα, έκανε την πρόταση οι άνθρωποι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να ξυπνούν και να προσέρχονται στις εργασίες τους μία ώρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες και να ανάβουν τα φώτα αργότερα.  
Στην πραγματικότητα, ο Φραγκλίνος πρότεινε αντί να αλλάζουν οι δείχτες του ρολογιού, να αλλάζουν οι άνθρωποι τα ωράριά τους, με στόχο πάντα την εξοικονόμηση ενέργειας.  
Πρώτη φόρα η ώρα αλλάζει για κακό σκοπό στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι, αλλά και για να συντονίζονται καλύτερα οι πολεμικές επιχειρήσεις στα διάφορα σημεία του πλανήτη.  
Η αλλαγή της ώρας δεν ξαναεφαρμόζεται και ενεργοποιείται πάλι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.  
Η αλλαγή της ώρας στην χώρα μας καθιερώθηκε το 1973. Ήταν η χρονιά που ο πλανήτης έζησε μια από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις και οι ευρωπαϊκές χώρες κλήθηκαν από κοινού να πάρουν μια απόφαση, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια.  
Από τότε, και για 20 χρόνια, ίσχυε η αλλαγή της ώρας, αλλά σε διαφορετικούς μήνες για τα διάφορα σημεία της Ευρώπης.
 

Σκίτσο - Σχόλιο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                    από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30/10/16)

Η απαγωγή του Βύρωνα... (Βίντεο)

Είχε οργανωθεί και σχεδιαστεί, πριν 25 χρόνια από τους Ρέππα - Παπαθανασίου, στις Τρεις Χάριτες...
Το βιντεάκι, παρά την ηλικία του, διατηρεί τη φρεσκάδα και την πλάκα του. "Μα το Βύρωνα Πολύδωρα; Δεν έχει κανέναν πιο γκλάμουρους;", λέει...
μία από τις Χάριτες, σχολιάζοντας το "κόλπο" της απαγωγής. 

Δείτε το...

Πρόταση - έκπληξη : Ο Βύρων Πολύδωρας για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Παρτίδα σκάκι για το ΕΣΡ και στη μέση ο Πολύδωρας UPD
Ο Βύρων Πολύδωρας εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου  
Ο Βύρων Πολύδωρας εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο Βύρων Πολύδωρας αποτελεί την πρόταση - έκπληξη της κυβέρνησης για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Ως αντιπρόεδρο του Συμβουλίου η κυβέρνηση προτείνει τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ροδόλφο Μορώνη και το απόγευμα της Δευτέρας συγκαλείται η πέμπτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με θέμα την πολυπόθητη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Την ίδια μέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα κατατεθεί διάταξη που καταργεί το άρθρο 2α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού, επανέρχονται στο ΕΣΡ.
Πρόκειται για ακόμη ένα «άνοιγμα» της κυβέρνησης προς την...

Νέο αδιέξοδο: Απορρίπτει η ΝΔ την κυβερνητική πρόταση για Πολύδωρα στην προεδρία του ΕΣΡ

«Όχι»

tvxs.gr 12:08 | 29 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:47 | 29 Οκτ. 2016
Τον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ, επιχειρώντας με την πρόταση αυτή να πάρει τη ρελάνς, καθώς εκτιμούσε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που  αξιωματική αντιπολίτευση δύσκολα θα μπορέσει να απορρίψει. Για αντιπρόεδρο η κυβέρνηση πρότεινε τον Ροδόλφο Μορώνη. Η ΝΔ απέρριψε ωστόσο την πρόταση, σχολιάζοντας ότι το ιστορικό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης «δεν πληροί τις προϋποθέσεις» και οδηγώντας την προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ σε νέο αδιέξοδο.
---------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε επίσης: Κρίση μέσα στην κρίση...
--------------------------------------------------------------------------- 
Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βύρωνας Πολύδωρας, κατά την οποία του προτάθηκε η προεδρία του ΕΣΡ. Εξερχόμενος, ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης και χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».
«Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της βουλής τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Είδα τάση για συναίνεση, η οποία είναι...

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής...

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις...
04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί ώς την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017...
 

Ο Αρκάς ξαναχτύπησε στο Facebook

tvxs.gr 20:24 | 29 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:25 | 29 Οκτ. 2016
Ο Αρκάς, μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό πως σταματάει την ανάρτηση σκίτσων του στα social media και το διαδίκτυο. Ωστόσο ξαναχτύπησε στο Facebook με αφορμή την αλλαγή της ώρας, αλλά και την κατάσταση της… χώρας. 
Ο λόγος, που είχε σταματήσει να αναρτά σκίτσα του ήταν το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν πλαστογραφηθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί για πολιτική προπαγάνδα ή έχουν αναρτηθεί σε ψεύτικές σελίδες για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακούς λόγους.
Υπενθυμίζεται πως τα σκίτσα του Αρκά είχαν φτάσει ακόμη και στη Βουλή, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να τα χρησιμοποιεί για τις επιθέσεις του στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.
Δείτε το σκίτσο που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του:

Ο Bob Dylan αποδέχθηκε τό Nobel λογοτεχνίας αφήνοντας ...μοναχό του τόν Jean-Paul Sartre...

Τελικά θα μείνει μόνο ο Ζαν-Πολ Σαρτρ...


... το 1964 που αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ουδείς άλλος...
Πέρασαν δύο εβδομάδες ακριβώς από τη βράβευσή του με το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας προκειμένου να μιλήσει και να το αποδεχθεί τελικά. Δύο εβδομάδες αγωνίας για τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας.
Τελικά το έκανε με ...
συνέντευξή του στην «Telegraph», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στη Σουηδική Ακαδημία για την τιμή που του επιφύλαξε. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Είναι καταπληκτικό, απίστευτο! Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;» είπε στη δημοσιογράφο Edna Gundersen.
Μεγάλη επιτυχία για την Edna Gundersen και την «Telegraph» κατ' επέκταση να αποσπάσει τέτοια δήλωση από τον Bob Dylan, Ο Dylan που του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας γιατί «δημιούργησε νέους τρόπους ποιητικής έκφρασης» δήλωσε επιπλέον πως θα ήθελε να παραστεί στην τελετή απονομής των Νόμπελ στη Στοκχόλμη στις 10 Δεκεμβρίου. «Absolutely. If it’s at all possible» είπε. Bob Dylan εσύ;
Όταν, τέλος, ρωτήθηκε γιατί δεν έδωσε σημεία ζωής τόσο διάστημα, απάντησε απλώς: «Λοιπόν, είμαι εδώ». Τελικά θα μείνει μόνο ο Ζαν-Πολ Σαρτρ το 1964 που αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ουδείς άλλος.
e-tetradio.gr

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο".