Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! : Νέα γραμμή γιά πιό οικολογικές σαγιονάρες λανσάρουν τά σχεδιαστήρια τών μεγάλων μέτρ...

Νέα γραμμή θά έχουν οι σαγιονάρες από τό προσεχές καλοκαίρι. 
Η έμφαση πού δόθηκε από τούς ειδικούς είναι στήν άνεση 
μέσω τής τόννωσης τού βηματισμού μέ ω λιπαρά 
πού εμπεριέχουν οι νέες αντιχοληστερινικές σόλες "thunnus".
tropical beach-lifestyle  reportage by
D.N.A. 


Υ.Γ.  Λόγω τής θερινής ραστώνης πού αντιστρατεύεται τήν ανάπτυξη "λεπτού πνεύματος" καί  επειδή οι κορυφαίοι γελοιογράφοι κάνουν χρήση, εδώ καί καμιά εξηνταριά μέρες, τού δικαιώματος τής ετήσιας αδείας τους (μάλλον, γιά κατάχρηση πρόκειται) διασκορπισμένοι ανά τούς όρμους καί τίς όχθες τής επικράτειας... 
...αναγκάζομαι, εκών-άκων, νά τούς αναπληρώνω αυτοεξευτελιζόμενος ως ανωτέρω...
Υπομονή, συνιστώ, εις εαυτούς καί αλλήλους.
      
 ο ίδιος

Έλιωσαν 10 δις τόνοι πάγου σε μια ημέρα μόνο στή Γροιλανδία...

Γροιλανδία: Έλιωσαν 10 δις τόνοι πάγου σε μια ημέρα

Mε τον πιο σφοδρό τρόπο συνεχίζουν να αποκαλύπτονται αυτό το καλοκαίρι οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών. Ο καύσωνας που έπληξε το προηγούμενο διάστημα την Ευρώπη, επηρέασε και την Γροιλανδία. Το 56% του παγωμένου καλύμματος της χώρας έχει αρχίσει να λιώνει.
«Αυτό που δείχνουν αυτά τα βίντεο είναι η περιοχή με τους πάγους στην Γροιλανδία, μπορείτε να δείτε ότι το νερό τρέχει πάνω από την επιφάνεια και στραγγίζει σε αυτές τις ρωγμές, διευκολύνοντας τη ροή του πάγου εσωτερικά και αυτό είναι ενδεικτικό για τα πολλά χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνειας της Γροιλανδίας, που απορροφούν φως του ήλιου, υπάρχει πολύ νερό που λιώνει στην επιφάνειας εδώ και η παγωμένη ζώνη Γροιλανδίας συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο και αυξάνει τη στάθμη του νερού της θάλασσας», επισημαίνει ο κλιματολόγος Τζέισον Μποξ.
Όπως αναφέρει και το Euronews, υπολογίζεται ότι μόνο την περασμένη Τετάρτη έλιωσαν 10 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου, ενώ ο όγκος του πάγου που έχει λιώσει τον Ιούλιο συνολικά αγγίζει τα 197 δισεκατομμύρια τόνους.
Όσοι πάγοι έχουν απομείνει… μοιάζουν με ένα τέρας που κοιμάται, ενώ οι πάγοι λιώνουν τόσο γρήγορα που η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας αυξήθηκε κατά 0,5 χιλιοστόμετρα μόλις σε ένα μήνα.
«Πράγματι ο καύσωνας που επηρέασε την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες τώρα έχει ανεβάσει τις θερμοκρασίες στην Αρκτική και την Γροιλανδία στους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την περίοδο η παγωμένη θάλασσα της Αρκτικής βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το να αποφύγουμε μην αναστρέψιμες συνέπειες στο κλίμα είναι ο αγώνας της ζωής μας και για την ζωή μας. Είναι ένας αγώνας που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Η τελευταία χρονιά που η κατάσταση στον πλανήτη ήταν τόσο ανησυχητική ήταν το 2012. Οι επιστήμονες όμως θεωρούν ότι οι θερμοκρασίες διατηρηθούν για πολύ καιρό ακόμα σε αυτά τα επίπεδα τότε θα καταρριφθεί ακόμα και το αρνητικό ρεκόρ λιωσίματος πάγων του 2012.
Η θερμοκρασία κατά την θερινή περίοδο στην Γροιλανδία είναι κοντά στους 0 βαθμούς. Φέτος, καταγράφηκε θερμοκρασία ρεκόρ 22 βαθμών!
Το βίντεο της βραβευμένης με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Laurie Garrett είναι αποκαλυπτικό:
(Δείτε όλο τό άρθρο καί τό VIDEO : ΕΔΩ)

Χαιρετώντας την ελευθερία της καταστροφής

Το σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του...
                                                                   ...Γιάννη Δερμεντζόγλου
από : Τvxs.gr 
04 Αυγ. 2019