Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστορία του χαρταετού...

...πετάει για πρώτη φορά γύρω στο 200 π.Χ
Η ιστορία του χαρταετούΈνα από τα έθιμα με τα οποία είναι στενά συνδεδεμένη η Καθαρά Δευτέρα στο μυαλό όλων μας από την παιδική μας ακόμα ηλικία, είναι σίγουρα το πέταγμα του χαρταετού.

Ποια είναι όμως η ιστορία του; Ο χαρταετός πετάει για πρώτη φορά γύρω στο 200 π.Χ στην Κίνα και τη Μαλαισία. Εκεί κατασκευάζονται οι πρώτοι χαρταετοί από μετάξι και μπαμπού και μάλιστα με τη μορφή που έχουν ως επί το πλείστον μέχρι σήμερα στις χώρες αυτές, η οποία δεν είναι αλλή από τη μορφή του δράκου.

Από την Κίνα οι χαρταετοί ταξιδεύουν στην Κορέα και την Ιαπωνία για να εμπλουτιστούς με περισσότερα σχέδια.

Γύρω στο 1400 μ.Χ οι Ευρωπαίοι εξερευνητές που ταξιδεύουν στις χώρες της Ασίας φέρνουν τους χαρταετούς στην γηραιά ήπειρο, όπου κατά τους δυο Παγκόσμιους πολέμους χρησιμοποιούνται ως συσκευές παρατήρησης.

Σήμερα κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα γύρω από το πέταγμα του χαρταετού. Στην Κίνα θεωρείται ιεροτελεστία από την κατασκευή του εως και το πέταγμά του και μάλιστα διοργανώνονται διαγωνισμοί κάθε χρόνο για τον καλύτερο χαρταετό. Μάλιστα...

LamiaReport.gr: Καρέ-Καρέ το τροχαίο στο πάρκινγκ της εθνικής οδού

Φωτογραφία από το LamiaReport
Τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.
Σύμφωνα με την αναφορά της τροχαίας, ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια, σταμάτησε σε πάρκινγκ που βρίσκεται στο σημείο του δυστυχήματος.
Ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα, ενώ στο αμάξι παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.
Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο αυτοκίνητο μάρκας Porsche έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σταματημένο όχημα.

Τα δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Τόσο η μητέρα με το βρέφος, όσο και οι δύο επιβάτες του δεύτερου αυτοκινήτου έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο οδηγός του μοιραίου οχήματος ήταν γιος γνωστού επιχειρηματία. Το τραγικό ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου:

Τα αυτοκίνητα δεν... τρελαίνονται

Συντρίμμια στο πάρκινγκ, όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ούτε η porshe ήταν «φονική» ούτε η πορεία ήταν «τρελή». Ένας νεαρός γόνος πλούσιας οικογένειας θύμα της ταχύτητας και προφανώς μιας παραπλανητικής αίσθησης υπεροχής στην κοινωνία και στην άσφαλτο, έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους και ο ίδιος. 
Μια γυναίκα με το παιδάκι της δολοφονήθηκαν «εν ψυχρώ» μέσα στο σταματημένο τους αυτοκίνητο. Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε και δύο άλλες κλαίνε σήμερα τα νεκρά παιδιά τους. 
Όμως την porshe κάποιος την αγόρασε κάποιος την οδηγούσε στην Εθνική οδό ξεπερνώντας όλα τα όρια κανόνων οδήγησης φτάνοντας προφανώς στα όρια τις ούτως ή άλλως εξωπραγματικές ταχύτητες αυτού του αυτοκινήτου, κάποιος αισθανόταν άτρωτος στην μικρή πιθανότητα να πέσει στα χέρια της τροχαίας και τελικά σήμερα κάποιοι θρηνούν την κακιά την ώρα, την τρελή πορεία, το φονικό αυτοκίνητο και το... κισμέτ!
Με δύο λόγια είδαμε ξανά άλλη μια κλασική περίπτωση ελληνικής οδήγησης όπου το ΙΧ γίνεται ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια του ιδιοκτήτη του που θεωρεί ότι οι δρόμοι του ανήκουν, ότι οι υπόλοιποι είναι ενοχλητικά παράσιτα στην απεριόριστη εμβέλειά του και ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να του βάζει εμπόδια όπως για παράδειγμα ένα σήμα, ένα στοπ ή ένα παρκιγκ.
Σήμερα όλοι θρηνούν δυστυχώς όμως αύριο άλλοι συμπολίτες μας θα δολοφονηθούν στο βωμό της ταχύτητας της βάρβαρης νοοτροπίας του τσαμπουκά στην άσφαλτο και της απόλυτης αδιαφορίας για τον άλλον. 
efsyn.gr

Independent: Η πληγή από το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο οικονομική...

είναι και ανθρωπιστική...
Independent: Η πληγή από το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και ανθρωπιστική - Media
Η πληγή που άνοιξε το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και ανθρωπιστική, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Independent.
Ο πόνος λόγω της κρίσης χρέους γίνεται αισθητός από τις πιο ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, σημειώνει ο αρθρογράφος.
Η αγωνία στην Ελλάδα παρατείνεται, όπως υπενθύμισε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν, που θεωρεί πιθανή μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔNT) που να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε οι πιστωτές να μην έχουν απώλειες για τα δάνειά τους, όπως είπε.
Το ΔΝΤ θέλει να γίνει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά η Γερμανία αντιτίθεται σε αυτό.
Το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό, σε σχέση με την καταλληλότερη μορφή ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Ούτε είναι θέμα που έχει να κάνει με τη δίκαιη αντιμετώπιση διαφορετικών κρατών- μελών της ευρωζώνης. Ούτε καν είναι ένα θέμα για το μέλλον της ευρωζώνης ή ακόμη και για την οικονομία γενικά. Όλα μετράνε, αλλά ένα πράγμα μετράει περισσότερο και αυτό είναι το ανθρωπιστικό ζήτημα για τους Έλληνες που είναι αντιμέτωποι με μια κοινωνική και ανθρώπινη καταστροφή...

Με το βλέμμα στο Eurogroup του Μαρτίου...

Αποτέλεσμα εικόνας για στο EurogroupΣτην Αθήνα μετατοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, καθώς κυβέρνηση και θεσμοί ξεκινούν αύριο τις τεχνικές εργασίες, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

H επιστροφή των θεσμών στην ελληνική πρωτεύουσα συνιστά απόρροια της κατ’ αρχήν συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στους θεσμούς, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, για να στεφθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για:
  • τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας
  • το πακέτο επιπλέον μέτρων της περιόδου 2019 – 2020, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της φορολογίας και των συντάξεων, αλλά και αντισταθμιστικά μέτρα
  • Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτιμούν ότι πλέον, οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, προκειμένου η συμφωνία να «κλειδώσει» χωρίς απρόοπτα.

Σ’ αυτό συμβάλλει και η θετική βούληση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, δεδομένων και των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε Ολλανδία και Γαλλία...

naftemporiki.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στο λιμάνι της Μυκόνου

Φωτογραφία αρχείου | Dreamstime
Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην είσοδο του νέου λιμανιού της Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 60χρονο συγκρούστηκε μετωπικά με μηχανή που οδηγούσε ένας 29χρονος αλλοδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 29χρονου, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή. 
efsyn.gr