Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα


tvxs.gr   05 Σεπ. 2015
Νέο ιστορικό ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα φαίνεται πως θα πετύχει φέτος ο ελληνικός τουρισμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2015 θα κλείσει με τουλάχιστον 26 εκατομμύρια αφίξεις και σχεδόν 15 δισ. ευρώ εισπράξεις, σε σχέση με τα 24 εκατ. αφίξεις και τα 13,5 δισ. έσοδα του 2014.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, «η δυναμική των αφίξεων τον Αύγουστο και η πορεία του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις». Μάλιστα χαρακτηρίζει ως συντηρητική την εκτίμηση για 26 εκατομμύρια αφίξεις φέτος, αφού όπως λέει αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι ομαλές δεν αποκλείεται ο αριθμός των τουριστών να κινηθεί υψηλότερα από τα 26 εκατ. τουρίστες.

Ενα δάκρυ για τον Αϊλάν


 
Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Εάν η Αμερική δεν είχε κάνει τον παράλογο πόλεμο στο Ιράκ, εάν η Ευρώπη δεν είχε βάλει με εγκληματική απερισκεψία το χεράκι της στη Λιβύη και στη Μέση Ανατολή, εάν η Δύση είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις των Ρώσων και των Ισραηλινών για την αποσταθεροποίηση που θα έφερνε η Αραβική Ανοιξη στην περιοχή, τότε μάλλον η μοίρα όλων αυτών των δυστυχισμένων μεταναστών και προσφύγων θα ήταν άλλη. Δεν θα περίμεναν το έλεος των πλουσίων χωρών, δεν θα ήλπιζαν σε ηγέτες απορροφημένους από παιχνίδια εξουσίας συμφερόντων και επικοινωνίας. Δεν θα προσέβλεπαν στην αφύπνιση γραφειοκρατικών μηχανισμών. Δεν θα ήταν σήμερα, ταυτοχρόνως, απειλή αλλά και πληγή για τη Δύση.
Αν εμείς, οι πολιτισμένοι και κυρίαρχοι, δεν είχαμε ξεκινήσει αυτόν τον παραλογισμό, δεν ξηλώναμε ισορροπίες δεκαετιών, δεν διαλύαμε δομές και θεσμούς που κρατούσαν σχετικά ελεγχόμενο αυτό το εκρηκτικό συνονθύλευμα φυλών, θρησκειών, τάξεων και εθνών, που, στην ουσία, δεν κατανοούσαμε ούτε κατ’ ελάχιστο, ίσως δεν θα είχε προκληθεί τόσο μίσος, τόση βαρβαρότητα, τόσο αίμα, τόσος πόλεμος, που διώχνουν αυτά τα πλήθη αντρών και γυναικόπαιδων από τις εστίες τους. Ισως να ήταν ακόμη ζωντανός ο μικρούλης Αϊλάν κι ο αδελφός του Γιαλίμπ, που γεννήθηκαν στην κουρδική πόλη Κομπάνι της Βόρειας Συρίας και χάθηκαν πριν από λίγες ημέρες, μαζί με την 27χρονη μητέρα τους Ρεχάν, στη θάλασσα, ανοικτά της Αλικαρνασσού, όταν η βάρκα που τους μετέφερε στην Κω ανετράπη.

Κοιτάζω τη φωτογραφία-ντοκουμέντο, με το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν, έτσι όπως το πήρε η θάλασσα και απαλά το εναπόθεσε στην αμμουδιά. Μπρούμυτα, σε συνηθισμένη στάση ύπνου παιδικού... Για αυτήν τη φωτογραφία που έκανε ακόμη και υπουργούς να δακρύσουν δημοσίως ξεκίνησε έντονος διάλογος: πρέπει άραγε τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν μια τέτοια εικόνα; Είναι σωστό να εικονογραφείται η φρίκη; Μήπως απλώς εξυπηρετεί την κανιβαλική περιέργεια των μαζών και μας εξοικειώνει με το αποτρόπαιο;

Η φωτογραφία του νεκρού Αϊλάν είναι ήδη ιστορία. Είναι μια κορυφαία δημοσιογραφική στιγμή. Το δράμα της οικογένειας κατεγράφη στη συλλογική μας συνείδηση. Ισως κάτι αλλάξει..


από τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Το σύνθημα που ενθουσίασε τον Μεϊμαράκη...

Ούτε τα κρητικά (κοφτερά) μαχαίρια που του χάρισαν οι Κρητικοί έκαναν εντύπωση στον Ευ. Μεϊμαράκη, ούτε οι ρακές, ούτε το μεγάλο συναπάντημα των συγγενών, συμμαθητών και φίλων του, ούτε καν το...
σύνθημα που του φώναξαν οι νεολαίοι, «Βαγγέλα, σέξι, σκίσε τον Αλέξη». 

Δεν έδωσε, μαθαίνω, και τόση σημασία. Αυτό που τον ενθουσίασε ήταν ένα άλλο σύνθημα που φώναξαν οι πιο μυημένοι στα νεοδημοκρατικά: «Κρητικός πρωθυπουργός», ή ακόμα το «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός». Κάτι τέτοια του αρέσουν του κ. Μειμαράκη και δεν το κρύβει. Οταν μάλιστα το είδε και γραμμένο και σε ένα μαχαίρι που του δώρισαν, η διάθεσή του εκτοξεύτηκε στα ύψη. Σε ένα άλλο μαχαίρι του έγραψαν τη φράση «ό,τι δεν λύνεται κόβεται». Και αυτό το «σύνθημα» τον ενθουσίασε. 

Ετσι πήγε σε καλή διάθεση στο ξενοδοχείο «Ακτή Ζευς», όπου 50 και πλέον γαλάζια στελέχη έδωσαν το «παρών»...

BHMAτοδότης

Deutsche Bank: Στον δρόμο προς τη σταθερότητα η Ελλάδα


Την εκτίμηση πως η Ελλάδα βαδίζει στον δρόμο προς τη σταθερότητα εκφράζει η Deutsche Bank, αν και προειδοποιεί πως ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος.
Στο οικονομικό της δελτίο, η γερμανική τράπεζα αναφέρει πως οι καθοριστικοί παράγοντες που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα είναι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η θέληση της πλειονότητας των Ελλήνων να παραμείνει η χώρα τους στην Ευρωζώνη.
«Υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο: η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα του ESM και η προκήρυξη νέων γενικών εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου», σημειώνει η Deutsche Bank.
Η τράπεζα εκτιμά πως «η οικονομία θα υποφέρει από την πρόσφατη επιβολή των capital controls και τη μεγάλη δημοσιονομική λιτότητα, όμως τα χειρότερα ίσως να είναι πίσω μας στα τέλη του έτους».
Επισημαίνει ακόμη ότι είναι η βούληση της Ελλάδας να συζητήσει εποικοδομητικά με τους πιστωτές, αντί συγκρουσιακά, αυτό που τελικά θα καθορίσει, αν μπορεί να διατηρηθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
naftemporiki.gr