Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το Φως των Σπορ από την εποχή της αφθονίας στις συνεχείς περικοπές

Μειώσεις μισθών αποφάσισε πάλι η διοίκηση του Φωτός, όπως έγραψαν οι Τυπολογίες, και σε αντιστάθμισμα θα δίνει στους εργαζόμενους κουπόνια σούπερ μάρκετ! Πολύ μακριά η τακτική αυτή από εκείνη του Θόδωρου Νικολαΐδη, ενός από τους καλύτερους εργοδότες στον Τύπο. Κιμπάρης! Με καλούς μισθούς –σε κάποιες περιπτώσεις... υπέρκαλους! Με κυριακάτικα, με νυχτερινά για όσους δούλευαν μετά τις 12 τα
μεσάνυχτα, με πολυετίες, και στις παλιές καλές ημέρες, όταν έρρεε το χρήμα, με μπόνους κατά καιρούς σε συντάκτες του. Ήταν ο καιρός της αφθονίας για τον Τύπο που πουλούσε τρελά, κι όποιος εκδότης ήθελε να ήταν σωστός οικονομικά ήταν...  Όταν κατέφθασε η κρίση ο Θόδωρος Νικολαΐδης μία μόνο φορά επιχείρησε περικοπές κι αυτές μικρές.

Μετά τον θάνατό του οι μειώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Όπως οι απολύσεις, οι εθελούσιες, το ψαλίδισμα των εξόδων. Οι επίγονοι (που πλέον δεν ανήκουν όλοι στη διοίκηση της εφημερίδας, όπως συνέβη αμέσως μετά τον θάνατο του εκδότη) βρέθηκαν μπροστά σε κύματα προβλημάτων. Κι άλλαξαν ρότα στη σχέση με τους εργαζόμενους. Όπως άλλαξαν πολλά στο ιστορικό Φως των Σπορ. (Έχουμε γράψει στον Harddog «Τι έχει και τι δεν έχει αλλάξει στο Φως», όπως έχουμε γράψει για τις πιέσεις που δέχεται και για ένα απρόσμενο, επιθετικό, δημοσίευμα που εκτιμούσε μόνο γι΄αυτό –κι όχι για όλον τον αθλητικό Τύπο– ότι αργοσβήνει). Άλλοι καιροί τότε, σύμφωνοι. Αλλά κι αυτό το ανελέητο σφίξιμο του ζωναριού, ξανά και ξανά, ούτε λύνει το πρόβλημα ούτε δίνει προοπτική.



ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ!

ΦΙΛΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

DSCF1467-ED.jpg 

Ελάτε από το "Σπίτι της Λένας" να αγοράσετε τις λαμπάδες σας και τα δώρα σας για το φετινό Πάσχα!
Για όσους αισθάνονται αλλά και για όσους είναι παιδιά! Για μικρούς και για μεγάλους!
Με πολλές ιδέες και σε πολλά σχέδια!
Ακολουθούν μερικά μόνο από τα σχέδια μας στις παρακάτω φωτογραφίες...
Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

(Δείτε στή συνέχεια  λαμπάδες)

Σουμάρανε τό Λυκουρέζο. Ένταλμα σύλληψης καί γι άλλον δικηγόρο...


Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη Μαφία των φυλακών

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη Μαφία των φυλακών

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ένταλμα το εξέδωσε ο ανακριτής και έφτασε στην Αντιτρομοκρατική, καθώς αυτή έχει αναλάβει την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή.
Μετά τα όσα κατέθεσε, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών...

Ποιός θά πληρώση τά σπασμένα;...

Επικοινωνιακός «ανασχηματισμός»...
...μετά την «γκάφα» με τους καλλιτέχνες...
Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην ΝΔ μετά τα όσα έγιναν με τους καλλιτέχνες που «άδειασαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Σταύρος Ξαρχάκος, Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι διέψευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ισχυρίστηκε σε βίντεό του ότι τους ζήτησε να... συναντηθούν για να συζητήσουν τα λάθη της κυβέρνησης στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, οι δημιουργοί κατήγγειλαν ότι η ΝΔ τους χρησιμοποίησε σαν κομπάρσους σε προεκλογικό σποτ, ξεκαθάρισαν ότι οι ίδιοι ζήτησαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (όπως και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς) και είπαν τα καλύτερα λόγια για τις ενέργειες της κυβέρνησης στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων. Έπειτα, λοιπόν, από αυτή την μεγαλειώδη γκάφα, που οδήγησε ακόμη και τον κορυφαίο -και εμβληματικό για την Κεντροδεξιά- Σταύρο Ξαρχάκο στο να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ... ψάχνεται...

ΜΥΚΟΝΟΣ : Τό Ραδιόφωνο προμηνύει πρωτoφανείς εξελίξεις...

    
...η μετακίνηση τών ψηφοφόρων θά συνεχιστεί καί μετά τίς εκλογές...!


















*παραλλαγή σέ παλιότερο σκίτσο τού Στάθη
           

"Μύκονος, τό νησί όπου -κατ' εξοχήν- αναπτύσσεται η φιλία ...αφιλοκερδώς"

μιας & ειναι προεκλογικη περιοδος αναρωτιεμαι μεταξυ αλλων αν καποιος θα ενδιαφερθει για τις πολλες παρανομες εργασιες στο νησι, που δημιουργουν σοβαρα θεματα σε νομιμα ατομα, ιδιωτες & επιχειρησεις. ισως να μην ειναι πρωτεραιοτητας, αλλα πρεπει να αρχισει να καθαριζει το τοπιο & απαιτειτε πολυς χρονος γι αυτο.
*παρανομες ενοικιασεις κατοικιων & δωματιων. σε τουριστες & εργαζομενους.
"φιλοι" που φιλοξενουνται για λιγες μερες.

*γιατροι με βαλιτσακι στο χερι.
δεν ενοχλει το βαλιτσακι. αν & ειναι λανθασμενο, εναντι των επαγγελματιων που διατηρουν & φυσικη εδρα εκυοηρετησης. να ειναι νομιμοι & με ολοκληρωμενες σπουδες, δελτια παροχης υπηρεσιων, κτλ κτλ.