Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κρύβουν το όνομα του Βενιζέλου…


κανάλια και ιστοσελίδες εφημερίδων…
Από το 2011 είχε την λίστα…
Όλα μας τα ‘παν (μεγάλα κανάλια και ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων) για την εκδίκαση της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου σήμερα στο Ειδικό δικαστήριο. Ένα ξέχασαν να μας πουν. Ότι σύμφωνα με την κατάθεση του Ιωάννη Διώτη…
ο Βενιζέλος είχε τη λίστα από το 2011.
Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου: 

«Είπατε στον κ. Βενιζέλο, αρχές Οκτωβρίου του 2012, να στείλει το στικάκι στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Βενιζέλος όμως το είχε από τον Αύγουστο του 2011...».

«Δεν απαντώ» είπε ξανά ο κ. Διώτης.

«Να θεωρήσω ως δεδομένο ότι ο κ. Βενιζέλος είχε το υλικό στα χέρια του από το καλοκαίρι του 2011;» ρώτησε ο κ. Δημακόπουλος, συνήγορος. 

«Να το θεωρήσετε» είπε ο κ. Διώτης.

«Σαν υλικό αντικείμενο, ήταν το usb που παραδώσατε το ίδιο με αυτό που παραλάβατε;» ήταν η κρίσιμη ερώτηση του κ. Δημακόπουλου. 

«Ήταν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, ήταν “κλώνος” του» ξέφυγε ο κ. Διώτης, αρνούμενος να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Στο σημείο αυτό ήλθε και η αντίδραση της εισαγγελέως: «Αλλού απαντάτε, κ. μάρτυς... Σε μένα δεν απαντήσατε»...
 

Το νέο προγραμματισμό της Βουλής ανακοινώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου...



Αλλαγές προγραμματίζει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναμένεται να ενημερώσει για το νέο προγραμματισμός συνεδριάσεων Ολομέλειας και κοινοβουλευτικών επιτροπών.
Από εδώ και στο εξής αναμένεται οι επιτροπές να συνεδριάζουν τις πρωινές ώρες και η Ολομέλεια θα συνεδριάζει το απόγευμα.
Η πρόεδρος της Βουλής θα ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου και για ορισμένα θέματα που έχει ερευνήσει κατά τη διάρκεια της θητείας και τα οποία παρουσιάζουν «γκρίζα» απόχρωση. 
efsyn.gr  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Συνεδριάζει το Euroworking Group για την Ελλάδα



ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στις 18.00 σήμερα  θα συνεδριάσει το Euroworking Group, για το θέμα της Ελλάδας, τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου και κυριότερα ποιες μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα ( οι οποίες πρέπει να περάσουν τις επόμενες μέρες) θα είναι αρκετές για να δώσουν το “πράσινο φως “ και την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7.2 δισ.
Τα μηνύματα όμως που έρχονται από τους σημαντικούς παίκτες της Ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα αυστηρά δείχνοντας ότι οι εταίροι θα κρατήσουν σκληρή στάση στις προτάσεις που θα έρθουν από την Αθήνα. Από την μία ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ότι «προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», ενώ το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να καταφέρει εξαρτάται από την Αθήνα. Συγχρόνως προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι αν προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας θα το κάνει με δική του ευθύνη γνωρίζοντας ότι είναι λάθος.
Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπλούμ  δήλωσε σε συνέντευξη στην ολλανδική τηλεόραση ανεφερόμενος στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση  ότι «υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που λένε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα αξίας 30-50 δισ ο κ. Νταίσελμπλουμ τα χαρακτήρισε αναληθή ενώ δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, τότε η ευρωζώνη είναι έτοιμη να το κοιτάξει. “Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι για τα ποσά», είπε.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην κρίση χρέους της Ελλάδας, αλλά “οι εκλογές δεν αλλάζουν συνθήκες.”
Ο Juncker δήλωσε ότι πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλ. Τσίπρα είναι απίθανο να τηρηθούν και ότι αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους.«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει απευθύνει τις σωστές ερωτήσεις. Αλλά δεν έχει δώσει ποτέ τις κατάλληλες απαντήσεις», δήλωσε ο Juncker.
Από την μεριά της η Αθήνα από χθες στέλνει μηνύματα ότι είναι διατεθειμένη να κάνει μεταρρυθμίσεις για να αναλάβει μέρος της υποδόσης τις επόμενες μέρες. Ήδη μετατίθεται χρονικά η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ενώ εγκαταλείπεται το «κούρεμα» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Η θέση με την οποία θα προσέλθει η Αθήνα στο Eurogroup είναι ότι με τα μέτρα για τις ληξιπρόθεσμες και τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή - διαφθορά μπορεί να εισρεύσει άμεσα χρήμα στα ταμεία, ενώ ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να  να εξειδικεύσει τις προτεραιότητες της στις ιδιωτικοποιήσεις στο Eurogroup της Δευτέρα.
από kathimerini.gr

Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα

undefined
                                                                                                                                                            από "ΤΑ ΝΕΑ"

Η Βιέννη ανακηρύχθηκε για πέμπτη φορά διεθνώς...

...η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Η Βιέννη ανακηρύχθηκε για πέμπτη φορά διεθνώς η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής
Στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα για το 2015 αναδείχθηκε εκ νέου η Βιέννη, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση στον κατάλογο των 230 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Mercer, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας και το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική, ενώ τελευταία στον κατάλογο των αξιολογούμενων πόλεων του κόσμου κατατάχθηκε η Βαγδάτη.
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται μια σειρά άλλων παραγόντων όπως η προσωπική ασφάλεια, η υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα καθώς και οι παροχές από τις δημόσιες υπηρεσίες. 
Σε δηλώσεις του το μεσημέρι για τη νέα διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, τόνισε πως η επιλογή της Βιέννης για επανειλημμένη φορά σε πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα αποδεικνύει αφενός ότι αναγνωρίζονται διεθνώς τα υψηλά κοινωνικά πρότυπα, οι καλές υποδομές και οι πολιτιστικές της προσφορές. 
Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Χόιπλ, αποτελεί προπάντων μια εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη. 
Την τελευταία δεκαετία η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές "Πρωτεύουσα των συνεδρίων", καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής κατάταξης, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.
από tanea.gr

Θέμα ωρών να αποκαλυφθεί η προβοκάτσια...

undefined

Σκληρή απάντηση Πανούση σε Καραγκούνη: Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί ο ίδιος...
Σκληρή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Πανούση, στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη, με αφορμή την...
ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί ο ίδιος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο  Πανούσης για να προσθέσει: 

«Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, όχι όπως κατά περίσταση και περίπτωση τον διαβάζουν και τον εφαρμόζουν μερικοί, αλλά όπως πράγματι ισχύουν σ’ ένα πολιτισμένο Κράτος Δικαίου»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

BBC: Η Ευρώπη δείχνει σημάδια κόπωσης...


Η αρχισυντάκτρια του BBC για ευρωπαϊκά θέματα, Κάτια Άντλερ αναλύει την κατάσταση στην Ευρώπη, την ψήφο των Ευρωπαίων σε...
λαϊκίστικα και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και την επιθετικότητα της Ρωσίας και καταλήγει: Η Ευρώπη δείχνει σημάδια κόπωσης.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους ανθρώπους της» είχε πει ο Βόλφγκανγκ Σύσελ, τότε υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. «Με τα χρόνια, άκουγα την ίδια υπόσχεση ξανά και ξανά στους κύκλους της ΕΕ. Αλλά αντί να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δείχνει σημάδια καταπόνησης» γράφει η Άντλερ σε άρθρο της στο BBC.

«Το 1998 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε 15 κράτη μέλη, σήμερα έχει 28. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και εκπροσωπεί περίπου μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους. Αλλά ένας -χωρίς προηγούμενο- αριθμός ανθρώπων επέλεξε να ψηφίσει λαϊκιστές, ευρωσκεπτικιστές πολιτικούς στις εκλογές τον περασμένο χρόνο. Πολλοί στην Ευρώπη δεν θέλουν την ΕΕ να έρθει πιο κοντά. Αισθάνονται ότι η γραφειοκρατία της εισβάλει στον προσωπικό - και εθνικό - τους χώρο σε υπερβολικό βαθμό» σημειώνει και προσθέτει: «Από την άλλη, όσοι τάσσονται υπέρ της ΕΕ, υποστηρίζουν με εξίσου ηχηρό τρόπο ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο πλανήτη είναι απαραίτητο να δρούμε σαν ένωση στις μετακινήσεις, το εμπόριο ή την ασφάλεια.

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή στην Ιστορία της (...) Πολιτικά και οικονομικά προβλήματα είναι παρόντα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Επίσης εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική κρίση και γίνονται συζητήσεις για τη μετανάστευση, οι οποίες έχουν πυροδοτηθεί από τον χωρίς προηγούμενο αριθμό απελπισμένων ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την καταπίεση στις χώρες τους, επιχειρώντας το επικίνδυνο ταξίδι προς τις ευρωπαϊκές ακτές. Οι νότιες θάλασσες της Ευρώπης, που παραδοσιακά συνδέονται με το καλοκαίρι και τις όμορφες στιγμές στον ήλιο, τώρα γίνονται αποτρόπαιοι υγροί τάφοι» επισημαίνει η Άντλερ.

Και προσθέτει: «Η ήπειρος αντιμετωπίζει μία μεγάλη απειλή στην ασφάλεια, τη μεγαλύτερη εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Περίπου 5.000 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί ως μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος, απειλώντας τις πατρίδες τους. Οι επιθέσεις στο Charlie Hebdo έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται αν η πόλη τους θα είναι ο επόμενος στόχος».

Η αρχισυντάκτρια ευρωπαϊκών θεμάτων του BBC, δεν ξεχνά όμως ούτε τη Μόσχα και σημειώνει: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προστατεύει τα συμφέροντά του χρησιμοποιώντας σκληρή και ήπια ισχύ για να μπερδέψει και να διχάσει τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στα κράτη της Βαλτικής εξαιτίας της γεωγραφικής τους εγγύτητας με τη Ρωσία. Εκεί, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, οι απόψεις και οι ανησυχίες των πολιτών πρέπει να ληφθούν υπόψη από την ευρωπαϊκή ηγεσία»...
topontiki.gr

Τσόμσκι: Η αντίδραση των Γερμανών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά άγρια...


undefined
Oι πολιτικές λιτοτητας «μπορεί να οδηγήσουν στην άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής»...
 Λίγες μέρες μετά τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, η ευρωπαϊκή στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια», δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις...
πολιτικές της λιτότητας οι οποίες στην Ελλάδα όπως είπε, «μπορεί να οδηγήσουν στην άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».


Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τη λιτότητα που έχει αποδεκατίσει την ελληνική οικονομία, έχει αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση των δανειστών των οποίων ηγείται η Γερμανία. Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, η ευρωπαϊκή στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια» δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι μία αντίδραση που αποτελεί προειδοποίηση και για τους Podemos στην Ισπανία σε περίπτωση που κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.

Ο διεθνούς φήμης διανοητής, μιλώντας στο democracy now τόνισε ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γιατί οι Γερμανοί αντιμετώπισαν ιδιαίτερα σκληρά την Ελλάδα. Οι Γερμανοί, συμπλήρωσε ο Τσόμσκι αντέδρασαν σχεδόν σε κάθε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξε ότι αυτό που συμβαίνει με τη λιτότητα είναι πραγματικά ένας ταξικός πόλεμος.

«Η λιτότητα σε συνδυασμό με την ύφεση δεν βγάζει κανένα νόημα» είπε ο Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι απλά κάνει την κατάσταση χειρότερη. «Το ελληνικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υποτίθεται ότι θα το μείωναν» συμπλήρωσε ο Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι υποστήριξε μιλώντας για την περίπτωση της Ισπανίας ότι το χρέος της χώρας ήταν ιδιωτικό και όχι δημόσιο και πρόσθεσε ότι όταν κάποιος παίρνει ένα ρίσκο λαμβάνοντας ένα δάνειο ένα αντίστοιχο ρίσκο παίρνει και η τράπεζα που του το παρέχει. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την τρόικα, πρόσθεσε ο Τσόμσκι ουσιαστικά εφαρμόστηκαν για να αποπληρωθούν οι τράπεζες. 
«Ο πληθυσμός υποφέρει. Οι πολιτικές του κράτους πρόνοιας διαβρώνονται και αυτός είναι ένας ταξικός πόλεμος δεν είναι απλά μία οικονομική πολιτική που στοχεύει στον τερματισμό της λιτότητας» είπε ο διεθνούς φήμης διανοητής και πρόσθεσε ότι αυτό κρύβει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε άνοδο τους ακροδεξιούς, «η εναλλακτική στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή» είπε ο Τσόμσκι.

Εντείνεται το ενδιαφέρον για την ιστορία της Αθήνας



ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
 Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το αρχιτεκτονικό παρελθόν της Αθήνας υπηρετείται καθημερινά, στα κοινωνικά δίκτυα, από την ανάρτηση δεκάδων νοσταλγικών φωτογραφιών. Είναι ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και εμφανίζεται σύνθετο ως προς τα γενεσιουργά του αίτια. Νέες γενιές, που ενηλικιώθηκαν μετά το 2000 εκτείνουν ένα βλέμμα περιέργειας και έκπληξης για την πόλη που υπήρχε έως πριν από λίγες δεκαετίες. Οι μεγαλύτερες γενιές - βιώνοντας την παρακμή της Αθήνας - κάνουν εξωραϊστικές ή ρεαλιστικές συγκρίσεις αντλώντας από τα δικά τους βιώματα. Υπάρχει έδαφος για προβολή επιθυμίας πάνω στο ιστορικό σώμα της πόλης όπως υπάρχει και ζωτικός χώρος για την ανάπτυξη αισθημάτων νοσταλγίας και οργής.
Αυτή η ανάγκη, προς το παρόν, καλλιεργείται, συντηρείται και διογκώνεται από την κυκλοφορία φωτογραφιών αρχείου, φωτογραφιών από οικογενειακά λευκώματα και σχετικής αρθρογραφίας. Συχνά, λανθασμένες πληροφορίες εκλαμβάνονται ως αληθείς και συχνότερα εξωραϊσμένες καταστάσεις θεωρούνται ότι απηχούν την πραγματικότητα μιας περασμένης εποχής. Πολλές φορές, όμως, οι υπερβολές συγχωρούνται ή έστω γίνεται αντιληπτό ότι το καθεστώς της σύγχρονης παρακμής αντισταθμίζεται με αποδράσεις και φυγές.
Ωστόσο, όλο και περισσότεροι εκτίθενται τόσο στην έγκυρη ιστορική πληροφορία για το πρόσφατο παρελθόν της πόλης, όσο και στην ανάγκη αναβάθμισης της προσωπικής σχέσης τους με την διαδρομή και την εξέλιξη της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί θετικά.
Μέσα από την ενασχόλησή μου με την αρχειοθέτηση και ταύτιση αθηναϊκών φωτογραφιών, έχω πολλές φορές ακούσει το ερώτημα για το τι κτίρια υπήρχαν στη θέση νεώτερων οικοδομημάτων που ανεγέρθηκαν, κυρίως, μετά το 1955-1960. Η διαδικασία αντιπαραβολής του παρελθόντος και του παρόντος είναι μια παλιά, δοκιμασμένη και δημοφιλής διαδικασία που εμπεριέχει μία παράμετρο διασκεδαστική όσο και πικρή. Είναι μία οδός για να φτάσει κανείς βαθύτερα στην κατανόηση μιας πόλης.
Αυτό το ζεύγος των φωτογραφιών από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας 45 εκπροσωπεί αυτήν ακριβώς την τάση και εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Η Βασιλίσσης Σοφίας ήταν σε καθεστώς διαρκούς οικοδομικής μεταβολής ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, πάντως, διατηρείτο σχεδόν στο σύνολό του το μέτωπο των νεοκλασικών αρχοντικών με κήπους από το Σύνταγμα ως και πάνω από τον Ευαγγελισμό. Η σειρά αυτών των αρχοντικών βρισκόταν από την πλευρά του Κολωνακίου. Από την απέναντι πλευρά ήταν πιο ακανόνιστη η δόμηση και ήδη πριν από την Κατοχή υπήρχαν δυο-τρεις πολυκατοικίες υψηλών προδιαγραφών (όπως και στην απέναντι γωνία με την οδό Κουμπάρη).
Το κτίριο στον αριθμό 45 κατεδαφίστηκε ταυτόχρονα με το κτίριο στον αριθμό 47, το έτος 1978 λίγο πριν κηρυχθούν διατηρητέα μνημεία. Θυμάμαι ότι τα παρατηρούσα καθημερινά, έρημα και κλειστά, πανέμορφα μέσα στην εγκατάλειψή τους. Ενα πρωί απλώς δεν υπήρχαν εκεί. Ηταν από τα τελευταία αρχοντικά του δρόμου που έπεσαν, καθώς τα περισσότερα είχαν γκρεμιστεί την περίοδο 1952-1969. Αυτή η αντιπαραβολή θα ξυπνήσει, προφανώς, μνήμες σε πολλούς και το πιθανότερο είναι ότι λίγους θα αφήσει αδιάφορους. Ευτυχώς, το κτίριο που αντικατέστησε το παλιό αρχοντικό συντηρείται σε άριστη κατάσταση.
από kathimerini.gr

Σόιμπλε: Δεν είμαι ηλίθιος!..

Δόλο βλέπει πίσω από τα κολακευτικά σχόλια του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε…
δήλωση του μάλιστα, αναφέρεται με μπόλικη ειρωνεία προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών: την πρώτη φορά προσπάθησε να με κολακέψει ότι είμαι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους, Κατάλαβα τι έκανε. Έτσι δεν είναι; Δεν είμαι ηλίθιος!

Αδίστακτος όμως...
                                                               

Υπουργείο Εσωτερικών: Κατασκευασμένα σενάρια...

τρομοκράτησης των πολιτών!..

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τα Κέντρα Κράτησης.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν σε ΜΜΕ, αλλά και σύμφωνα με καταγγελίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, η κυβέρνηση προτίθεται να απελευθερώσει όλους τους μετανάστες από τα Κέντρα Κράτησης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;
Ό, τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας»...