Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα.

                                                                                                                                                                      από "ΤΑ ΝΕΑ"

Χρήμα με ονοματεπώνυμο στα κόμματα...



Δυνατότητα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων απευθείας από επιχειρήσεις προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο θεσμικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, καθώς...
περιλαμβάνεται και στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Μάλιστα, οι δωρεές αυτές προβλέπεται εκτός από δημόσιες, (σ.σ.: υπό την έννοια ότι τα στοιχεία των δωρητών θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα μαζί με τις οικονομικές καταστάσεις των κομμάτων) να εκπίπτουν και από το φορολογητέο εισόδημα ιδιωτών και επιχειρήσεων.
Με το νέο πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα, σηματοδοτείται ο «απογαλακτισμός» των κομμάτων από το κρατικό χρήμα, που ούτως ή άλλως περιορίστηκε δραστικά λόγω κρίσης, επιχειρείται να τεθούν οι βάσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία στα οικονομικά κομμάτων, βουλευτών και κρατικών λειτουργών και να περιοριστεί και θεσμικά (σ.σ.: καθώς στην πράξη έχει συμβεί) η δυνατότητα δανεισμού των κομμάτων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν αυτής του τρέχοντος έτους.
Το σχέδιο είχε, σε σημαντικό του μέρος, ολοκληρωθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών (Γ. Μιχελάκης και οι γ.γ. Γ. Ιωαννίδης και Αγγ. Συρίγος) και πλέον τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο νέος υπουργός Αργ. Ντινόπουλος. Βάσει αυτού, τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων αναλαμβάνει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που ήδη ελέγχει το «πόθεν έσχες» περίπου 45.000 υπόχρεων. Στις αρχικές σκέψεις ήταν να...

Ζήτω η «Ουραγουάη»



Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Δ​​εν υπήρξα αυτήκοος μάρτυς του λεκτικού επιτεύγματος προσκεκλημένου προπονητή σε μουντιαλική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος παράλλαξε ελαφρώς πλην καθοριστικώς το όνομα της Ουρουγουάης: αντικατέστησε το «ου» της δεύτερης συλλαβής με ένα μεγαλοπρεπές άλφα. Κι έτσι, για μία έστω στιγμή, η χώρα της Λατινικής Αμερικής έγινε ακόμη πιο εξωτική: «Ουραγουάη». Το διάβασα στη στήλη του αρθρογράφου της «Καθημερινής» Τάκη Θεοδωρόπουλου. Και αν το πρόβλημα της κάλυψης των αγώνων ήταν μόνο η «Ουραγουάη» και μερικά ακόμη σαρδάμ αθλητικών συντακτών, το πράγμα θα ήταν μέχρι και χαριτωμένο: συμβαίνουν αυτά στα... λάιβ. Ελα όμως που η κάλυψη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο ήταν μέχρι στιγμής η πιο ανεπαρκής, η πιο πληκτική, στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν είναι μόνο τα ελληνικά πού κακοποιούνται συστηματικά –η γλώσσα άλλωστε δεν ήταν ποτέ το δυνατό χαρτί των αθλητικών μεταδόσεων–, το όλο θέαμα, μετάδοση αγώνων, εκπομπές πριν και μετά τα ματς, συνεντεύξεις κ.λπ. χαρακτηρίζονται από τρομερή ανεπάρκεια. Δεν κοστίζει βέβαια καθόλου στην τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ η κακή επίδοση, καθώς η μετάδοση των αγώνων είναι μονοπώλιο. Υποτίθεται ότι μετά το άγαρμπο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης όλες οι κακοδαιμονίες που τη μάστιζαν σταδιακά θα θεραπεύονταν. Πήραμε διαβεβαιώσεις πως η νέα οντότης θα διέπεται από υψηλό επαγγελματισμό και αξιοκρατία. Εως και υπουργικό χαρτοφυλάκιο δημιουργήθηκε ως θεματοφύλακας των αρχών του νέου εγχειρήματος. Το πρώτο μεγάλο τεστ της νέας κρατικής τηλεόρασης ήταν το Μουντιάλ. Η αποτυχία μέχρι στιγμής είναι πλήρης. Θα μου πείτε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε μεταβατικό στάδιο, τα χρήματα είναι ελάχιστα κ.λπ. Σύμφωνοι, κανείς όμως από τους διακεκριμένους αθλητικούς συντάκτες δεν θα αρνιόταν για ένα μήνα να συνεργαστεί έναντι ελάχιστης αμοιβής με τη ΝΕΡΙΤ. Ολοι θα ήθελαν να είναι παρόντες στο μεγάλο αυτό γεγονός. Δεν θα μπω στον πειρασμό της ονοματολογίας, αλλά όπως συμφώνησε ο Σπυρόπουλος για τις μεταδόσεις της Εθνικής, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με πολλούς άλλους. Απλώς συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο: κομματοκρατία, αναξιοκρατία, μετριότης, πασπαλισμένα με ρητορική εκσυγχρονισμού. Ζήτω, λοιπόν, η «Ουραγουάη».

Greenpeace: Κυβέρνηση και ΔΕΗ επιμένουν σε πετρελαϊκές μονάδες για την ηλεκτροδότηση των νησιών!


  Παραπολιτική
Greenpeace
Οι νέες αυξήσεις στις χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσουν έως και 70% (!) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο ένα έγκλημα που επί δεκαετίες συντελείται με θύματα τους Έλληνες καταναλωτές, το περιβάλλον και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Ως γνωστόν, τα νησιά που δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας (π.χ. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) επί δεκαετίες στηρίζονται στο πετρέλαιο για την ηλεκτροπαραγωγή, σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%.Το κόστος αγοράς πετρελαίου είναι τόσο υψηλό που, για να μην πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών 4 και 5 φορές πιο ακριβά το ρεύμα, τη διαφορά επωμίζονται (και σωστά) όλοι οι Έλληνες καταναλωτές μέσα από τις ΥΚΩ που αναφέρονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το 2011 η ΔΕΗ πλήρωσε 800 εκατ. ευρώ για αγορές υγρών καυσίμων, ενώ το 2012 το ποσό αυτό σχεδόν άγγιξε το 1 δισ. ευρώ. Οι συνεχείς αυξήσεις του κόστους πετρελαίου είχαν το (πολύ αναμενόμενο) αποτέλεσμα να ξεπερνούν σημαντικά τα 700 περίπου εκατ. που συγκεντρώνει η ΔΕΗ από τις ΥΚΩ (που επίσης χρηματοδοτούν και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο). Μαζί με την αύξηση των ενταγμένων πολιτών στο ΚΟΤ, η ΔΕΗ πλέον καλείται να μαζέψει 1,1-1,2 δισ. τον χρόνο από τις ΥΚΩ. Εξ ου και οι αυξήσεις.

Πόσο κοστίζει η διασύνδεση των Κυκλάδων με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας; Περίπου 1 δισ. ευρώ. Μόλις σε έναν χρόνο, δηλαδή, θα είχαμε κάνει απόσβεση…

Θα περίμενε κανείς...

"Παιδιά, προσοχή τούς κεραυνούς στό ύπαιθρο"!

Πώς να αποφύγετε τον κεραυνό...



Έδωσε ρέστα πάλι, ο μπαρμπα Τάσος...
Αν η καταιγίδα, σας βρει μέσα στη θάλασσα, ξέρετε τι να κάνετε;
Πρώτον, πρέπει να βγείτε αμεσως από το νερό.
Δεύτερον, να μην τρέξετε κάτω από τις ομπρέλες.
Τρίτον, αν είστε κυρία, να απαλλαγείτε από....
ότι μεταλλικό έχετε πάνω σας.
Τέταρτον, να μην αναζητήσετε (καλά αυτό είναι παλιό το ξέρουμε) προστασία κάτω από τα δέντρα.
Και ενώ η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο, ο μπαρμπα Στρουμφ, μας είπε τελικά τι πρεπει να κάνουμε για να γλιτώσουμε απο τον κεραυνο:  "να μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο* και να κλείσετε τα παράθυρα"!
Δηλαδή, ρε μπάρμπα, για να γλιτώσουμε απο το κεραυνό, πρέπει και να σκάσουμε;...
 






Ε; Τι; Πώς;...




«Υπόδικοι συνδικαλιστές πήγαν στο προσκλητήριο Τσίπρα για τη ΔΕΗ», είπε χθες η Σοφία Βούλτεψη. Μήπως όμως δεν έγιναν υπουργοί, τώρα στον ανασχηματισμό, πρόσωπα που...
βαρύνονται με κατηγορίες σε υποθέσεις συκοφαντίας, φοροδιαφυγής ή και διαφθοράς; Ε; Τι; Πώς;


Ας ενημερώσει κάποιος τον Κουκοδήμο ...




Τα έφερε έτσι η ζωή ώστε να γίνει υφυπουργός Παιδείας, αφού πρώτα εκλέχθηκε βουλευτής, σε αυτή τη χώρα ο Κώστας ο Κουκοδήμος. Να το υποστούμε κι αυτό το μαρτύριο, μόνο ας φροντίσουν κάποιοι να...
μας είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επίπονο.

Σε σημερινή του συνέντευξη στον Αθήνα 9.84, ο κ. Κουκοδήμος δήλωσε:

«Δεν είμαι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, σ' όλο τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχουν γιατί ανεβαίνει το επίπεδο της γνώσης και οι τίτλοι σπουδών... Αντιδράσεις υπάρχουν, διότι τα οχτώ μεγάλα πανεπιστήμια -που ανήκουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου- αντιδρούν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι τι θέλει ο απλός πολίτης. Και πιστεύουμε ότι θα γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση ειδικά γι' αυτό. Είναι κάτι που θα γίνει από Σεπτέμβριο, γιατί αυτή τη στιγμή προέχουν οι προτεραιότητες του υπουργείου ν' ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.»

Με όλο το σεβασμό στο σημαντικό του αξίωμα, θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Κουκοδήμο ότι και μετά τις 11 Σεπτεμβρίου όταν και θα έχουν ανοίξει τα σχολεία, πάλι δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το συλλογικό όνειρο της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ας του εξηγήσει κάποιος ότι δεν απαιτείται απλώς μια «νομοθετική ρύθμιση ειδικά γι'αυτό» αλλά κοτζάμ συνταγματική αναθεώρηση η οποία και θα πρέπει να περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16!

Γενικά, είναι λίγο σύνθετα τα πράγματα στο χώρο της Παιδείας κι ας μην φαίνεται αυτό από τα πρόσωπα που επέλεξε αυτή η κυβέρνηση να κάνουν κουμάντο.

parapolitiki.com