Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Απόφαση σταθμός : Πρόστιμα σε τράπεζες που έδωσαν παράνομα στοιχεία δανειοληπτών σε εισπρακτικές

tvxs.gr | 18 Δεκ. 2016
Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.
 
Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν ενημερώσει γραπτώς τους δανειολήπτες για τη μεταβίβαση των προσωπικών τους στοιχείων σε συγκεκριμένη εταιρεία και οι δανειολήπτες με τη σειρά τους θα πρέπει να συναινέσουν. 
Και οι εισπρακτικές εταιρείες θα πρέπει επίσης να ενημερώνουν τους δανειολήπτες για την κατοχή των προσωπικών τους δεδομένων και για τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση η επικοινωνία τους με τους δανειολήπτες είναι παράνομη. 
Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα 5.870 ευρώ.
Η πρώτη υπόθεση
Η πρώτη περίπτωση που απασχόλησε το δικαστήριο αφορούσε πιστωτική κάρτα. Ο κάτοχός της υπέγραψε την τυποποιημένη αίτηση στην οποία αναγραφόταν ότι συναινούσε να διαβιβαστούν τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία. 
Ο κάτοχος της κάρτας καθυστέρησε μερικές δόσεις και ξεκίνησαν καθημερινά τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό του τηλέφωνο από εισπρακτική εταιρεία στην οποία η Τράπεζα είχε διαβιβάσει τα προσωπικά στοιχεία του. Ο κάτοχος της κάρτας, παραπονέθηκε...

Σκληρή επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη :

Κλείσε το κινητό πριν σου δώσει γραμμή ο Σόιμπλε

tvxs.gr | 18 Δεκ. 2016
Σκληρή επίθεση εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παίζει το παιχνίδι του Σόιμπλε ενώ αφήνει αιχμές και για τις σχέσεις του με τη γερμανική Siemens. 
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόμενες στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν ότι «δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη. Έχει το θράσος να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την εφάπαξ 13η σύνταξη για 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που ο ίδιος δεν την υπερψήφισε!». 
Αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε γραμμή από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι άλλαξε την απόφαση της ΝΔ στην ψηφοφορία για την 13η σύνταξη «μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή». 
«Και θέλει να κυβερνήσει... Πως; Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθιά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά!», τονίζουν επιπλέον, οι ίδιες πηγές, αφήνοντας αιχμές για σχέσεις του αρχηγού της ΝΔ με τη γερμανική Siemens. 
«Κατανοούμε, βέβαια, και τα εσωκομματικά του. Δεν ψήφισε την ‘μονομερή ενέργεια’ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά μετά τις οξύτατες εσωτερικές αντιδράσεις, αναγκάζεται να ψηφίσει την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Του συστήνουμε, βέβαια, να κλείσει το κινητό του μέχρι να ψηφιστεί ο ΦΠΑ από τη Βουλή - για να μην αλλάξει και πάλι άποψη μετά από τηλεφώνημα…», προσθέτουν από το Μαξίμου. 
«Όσον αφορά στα περί ανηθικότητας, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός διότι οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν. Την ώρα που ο πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ‘βάστα Σόιμπλε’, συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια…», καταλήγουν.

Η απάντηση της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου...


Με μια σύντομη ανακοίνωση απάντησε η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίθεση που εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Προφανώς, το Μέγαρο Μαξίμου προσέλαβε τον κ. Πολάκη για να γράφει ανακοινώσεις. Δεν πρόκειται να...
τους ακολουθήσουμε στη χυδαιότητα. Οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και θα το αποκτήσουν σύντομα», αναφέρεται  στην ανακοίνωση της Συγγρού,
 απαντώντας στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη...

"Έφυγε" ο Αργύρης Τσακαλίας στά 84...

Πέθανε ο Αργύρης Τσακαλίας, θείος του αδερφών ΞηρούΕφυγε από τη ζωή ο Αργύρης Τσακαλίας που έγινε γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», καθώς ήταν θείος των αδελφών Ξηρού. 
Στη Μύκονο ήταν γνωστός στους μεγαλύτερους γιατί υπήρξε καθηγητής Θεολογίας -για ένα διάστημα- στο Γυμνάσιο, πριν από σαράντα περίπου χρόνια.

Ο Αργύρης Τσακαλίας καταγόταν από την Ικαρία και εκεί έγινε, χθές Σάββατο 17 Δεκέμβρη, η πολιτική του κηδεία, στις 12 το μεσημέρι, από το νεκροταφείο του Ζωοδότη στο Στελί.

Γράφει το ikariaki.gr:
Μια από τις πιο ισχυρές, πολυσυζητημένες και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του νησιού μας, ο Αργύρης Τσακαλίας από την Ακαμάτρα “έφυγε” γι άλλες πολιτείες.
Αυτός ο ιδιόρρυθμος “φιλόσοφος” του νησιού μας, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα, που πολύ δύσκολα τα “έβγαζες καλά” μαζί του, αν δεν ήσουν πολύ καλά διαβασμένος, για να του αντιπαραθέσεις τεκμηριωμένα επιχειρήματα στον διάλογο μαζί του, μας άφησε τη θέση του κενή.
Έτσι άξαφνα, όπως έμπαινε στη ζωή μας με την έντονη προσωπικότητα του, έτσι άξαφνα εξαφανίστηκε, αφήνοντας μας την εικόνα του “αιώνιου νεαρού επαναστάτη’. Γιατί στις αντιλήψεις του ήταν κοντά στη νέα γενιά, πάντα δυναμικός, αιρετικός, είρωνας της κάθε μορφής εξουσίας, “που καταδυνάστευε τον λαό” όπως έλεγε.
Όλη του η ζωή, όσο ξέρω, ήταν μια διαρκής επανάσταση. Επανάσταση στη δομή της κοινωνίας, επανάσταση στις κοινωνικές προεκτάσεις της μεγάλης καθοδηγούμενης ταξικής κοινωνίας, επανάσταση ενάντια στα ήδη υπάρχοντα πολιτικά σχήματα και της δεξιάς και της αριστεράς και τις προεκτάσεις τους και επιρροές στην ελληνική κοινωνία, επανάσταση στο κατεστημένο κράτος (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αστυνομία κλπ.)
Πολλές φορές τον καλούσαν οι δημοσιογράφοι σε συνέντευξη στα μέσα τους (είτε τηλεόραση, είτε ραδιόφωνο), με στόχο να ανεβάσουν την θέαση ή την ακρόαση τους ανάλογα, αλλά ο Αργύρης τους χάλαγε το στημένο σκηνικό που του είχαν ετοιμάσει, με τις κουβέντες του, όλες τεκμηριωμένες.
Σε μένα αρκεί πάντα η εικόνα του φίλου και συμπατριώτη, που παρ’ όλο που στις κουβέντες μας πολλές φορές διαφωνούσαμε έντονα, πάντως τον παραδεχόμουνα πάντα σαν ένα πανέξυπνο, πολύ μορφωμένο και πάντα κατάλληλα ενημερωμένο άνθρωπο. Ας υπήρχε αυτή η ανατρεπτική του εικόνα, κατά βάθος ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, πολυγραφότατος, με καρδιά ενός μικρού παιδιού, που δεν του άρεσε η αδικία στην οποία ζούσε η κοινωνία μας. Ήταν σε θέση να μοιράσει την τροφή του και την παρέα του μαζί σου, αρκεί να σε έβλεπε πραγματικά ότι άξιζες αυτής της μεταχείρισης. Διαφορετικά αν καταλάβαινε ότι πήγαινες να τον κοροϊδέψεις….”μαύρο φίδι που σ’ έφαγε”.
Άφησε λοιπόν ο Αργύρης έντονο το στίγμα του όχι μόνο στην Ικαριακή κοινωνία αλλά και όπου πέρασε και δίδαξε σαν καθηγητής θεολογίας ή και αργότερα όταν ίδρυσε το “Κίνημα Αειζωίας”.
Ένα σύντομο βιογραφικό του Αργύρη Τσακαλία, αλλά και η βιβλιογραφία του, όπως δημοσιεύεται από τους βιβλιογραφικά σάιτ:
Ο Αργύρης Τσακαλίας γεννήθηκε στην Ικαρία και ζούσε στην Αθήνα. Τα τρία του παιδιά είναι ο Γιώργος, ο Ερνέστο και η Ηλέκτρα. Σπούδασε θεολογία στην Πάτμο και στην Χάλκη και την δίδαξε σε διάφορα σχολεία. Είχε εκδώσει συνολικά 18 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εξαντληθεί. Ίδρυσε και λειτούργησε για ένα διάστημα τον εκδοτικό οίκο “Θερσίτης”. Ηταν πασίγνωστος ως ερευνητής και εισηγητής της διδασκαλίας της Αειζωίας. Στο πλαίσιο της Νέας Σχολής Αειζωίας, διοργάνωνε σεμινάρια όπου διδάσκονταν φιλοσοφία και διάφορα θέματα υγείας. 

Μερικοί τίτλοι βιβλίων του:
(2006) Ο δρόμος προς την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
(2005) Βίβλος ακατάλληλη δι’ ενηλίκους, Εκδόσεις Βερέττας
(2004) Αειζωία, Έσοπτρον
(2003) Βίος και πολιτεία Χριστόδουλου του Ξηρού, του εν Ακαμάτρα Ικαρίας και των συν αυτώ, Εκδόσεις Βερέττας
(2001) Από τις ζούγκλες της γης στη γαλαξιακή αγαποκοινωνία, Καλυψώ
(1999) Ο τρόπος για την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
(1996) Τα μεγάλα μυστικά της υγείας ανανέωσης μακροβιότητας, Ανέλιξη

ΝΔ: το «Παρών», ο Κυριάκος, ο Καραμανλής, η Μέρκελ και ο … Άδωνις !

Του Γ. Λακόπουλου
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έδωσε εντολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να ψηφίσει  “παρών” για το επίδομα στους συνταξιούχους είχε υπόψη του όλα τα δεδομένα. Το κλίμα προσδοκίας στους ενδιαφερόμενους. Τις εισηγήσεις  βουλευτών  για υπερψήφιση. Την ευθυγράμμιση του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση-  αλλά και  την υποκίνηση του Σόιμπλε προς το Γιούρογκρουπ να απορρίψει τα μέτρα. Ήταν ολοφάνερο ποια θέση έπρεπε να πάρει.
Στην πραγματικότητα ήταν η ευκαιρία να δείξει ότι στηρίζει τη χώρα -πέρα από πολιτικές διαφορές με τον Αλέξη Τσίπρα. Να στηρίξει την κυβέρνηση και κυρίως την πληθυσμιακή ομάδα που ενισχύεται από ένα επίδομα που είναι καθ’ όλα εύλογο. Δεν αντιβαίνει προς τις συμφωνίες και προέρχεται από έναν πραγματικό πόρο -τον οποίο κανείς δεν αμφισβητεί. Ήταν η ευκαιρία να κάνει επιδέξια πολιτική και να μην αφήσει όλο το γήπεδο στον αντίπαλο του.
Αυτή την ευκαιρία την έχασε. Από τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντούσε εκείνους που ήταν υπέρ των μέτρων, πήρε θέση …εναντίον τους. Κανείς στην Αθήνα δεν κατάλαβε για ποιο λόγο.
Ίσως από την κεκτημένη ταχύτητα που διακρίνει τελευταία τη στάση του έναντι της κυβέρνησης.  Ίσως υπό τη επήρεια σύμβουλων, γνωστών και παρασκηνιακών, που του συνιστούν να επιτίθεται διαρκώς στον Πρωθυπουργό, ακόμα και αν έχει  δίκιο γιατί …“αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης”.  Ίσως από την υπερκατανάλωση δημοσκοπήσεων που παράγονται για να τις καταναλώνει το κοινό κυρίως…
Το ατύχημα που δεν έπρεπε συμβεί.
Με την  απόφασή του ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε στον Αλέξη  Τσίπρα ένα επιχείρημα  που μπορεί να χρησιμοποιεί εναντίον του σε βάθος χρόνου. Ταυτόχρονα του αποκάλυψε την αχίλλειο πτέρνα του και εφεξής η κυβέρνηση ξέρει που να πιέσει.
Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ έφερε σε δύσκολη θέση τους...

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πρόβλημα της Γερμανίας

pitsirikos
 Από τις ηρωικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις δουλοπρεπείς δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις τζάμπα μαγκιές στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές, είναι προφανές πως έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.
Όλη η περίοδος από την χρεοκοπία της χώρας το 2010 μέχρι σήμερα είναι προεκλογική περίοδος.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου άντεξε δυο χρόνια και ένα μήνα -ακολούθησε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου και του διορισμού του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού-, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά άντεξε δυο χρόνια και έξι μήνες.
Η κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει τον Ιανουάριο του 2017 τα δυο χρόνια από την πρώτη της εκλογή· υπήρξαν ενδιάμεσα εκλογές τις οποίες κέρδισε.
Τούτων δοθέντων, στους επόμενους έξι μήνες θα γίνουν εκλογές.
Εκλογές θα γίνουν γιατί πρέπει να περάσουν νέα μέτρα και -μέχρι τώρα- κάθε κυβέρνηση περνάει μόνο ένα Μνημόνιο.
Θα είναι κάπως δύσκολο να περάσει και δεύτερο Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός αν έχει αποφασίσει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του σε άλλη χώρα.
Η αγωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία δεν είναι τόσο το ποιος θα νικήσει στις εκλογές -η Ελλάδα είναι αποικία της Γερμανίας και κυβερνιέται από τον Σόιμπλε- αλλά το να πείσουν τους Έλληνες να πάνε στις κάλπες.
Η αποχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 πλησιάσε το 50% και προβλέπεται στις επόμενες εκλογές να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Εκατομμύρια Έλληνες -που δεν έχουν σχέση με τα κόμματα και δεν ταΐζονται από αυτά- έχουν αντιληφθεί πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα και δεν θα πάνε στις κάλπες.
Η τεράστια αποχή είναι κάτι που ανησυχεί την Γερμανία, η οποία θέλει να φαίνονται όλα δημοκρατικά στην Ελλάδα.
Δεν είναι ακόμα έτοιμη η Γερμανία να στείλει Γερμανό κυβερνήτη στην Ελλάδα και να καταργήσει τις εκλογές στη χώρα μας.
Δεν χρειάζεται κιόλας, αφού οι Έλληνες πρωθυπουργοί εκτελούν μια χαρά τις διαταγές του Σόιμπλε, ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετοί Έλληνες που έχουν την εντύπωση πως η Ελλάδα είναι δημοκρατία και πως η ψήφος τους έχει νόημα.
Την Γερμανία θα την συνέφερε να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας επειδή οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι ελάχιστες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβίζει την Γερμανία γιατί θα είναι σαν Γερμανός πρωθυπουργός και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ξυπνήσει τους Έλληνες και θα γίνει στην Ελλάδα ο κακός χαμός.
Το πρόβλημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως είναι πιο Γερμανός από τον Σόιμπλε, ενώ βγάζει και γέλιο άμα τη εμφανίσει, οπότε μάλλον δεν θα αντέξει πάνω από ένα εξάμηνο στην κυβέρνηση και αυτό δεν συμφέρει την Γερμανία γιατί μπορεί να διακοπεί η απρόσκοπτη ροή των Μνημονίων και τα κέρδη για την Γερμανία.
Η Γερμανία είναι πολύ προβληματισμένη με το αν πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και με το ποιος την συμφέρει να είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
Πλησιάζουν και οι εκλογές στην Γερμανία, και οι Γερμανοί δεν ξέρουν αν πρέπει να αφήσουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό ή αν πρέπει να κάνουν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.
Άρα, οι εκλογές στην Ελλάδα, το ποιος θα είναι πρωθυπουργός -και το τι θα γίνει στην Ελλάδα- είναι απόφαση και πρόβλημα της Γερμανίας.
Περνάνε δύσκολα οι Γερμανοί αυτή την εποχή.
Ευτυχώς, εμείς δεν χρειάζεται να χαλάμε την ζαχαρένια μας για το τι θα γίνει στη χώρα μας.
Σκασίλα μας.

17 Δεκ, ’16

Λεφτά υπήρχαν

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Μία μόλις μέρα πριν σφαχτούν άνευ αίματος στη Βουλή ένας νυν υπουργός Υγείας και ένας πρώην, δημοσιεύτηκε μια είδηση που αν είχε αποσπάσει το ενδιαφέρον τους, θα τους υποχρέωνε να μιλήσουν επί της ουσίας, μετά τεκμηρίων και άνευ θεατρινισμών, κριτικά και αυτοκριτικά. Εγινε δηλαδή γνωστό ότι, έπειτα από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, ασκήθηκαν διώξεις για απάτη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του Δημοσίου, το οποίο ζημιώθηκε εκατομμύρια ευρώ, που μάλλον μεταφράστηκαν σε δεύτερο εξοχικό, τρίτη λιμουζίνα ή καταθέσεις στην αλλοδαπή. Απλή η κομπίνα, μία από τις πολλές: την περίοδο 2005-2009, στην καρδιά της Σεμνότητας και της Ταπεινότητας αν δεν απατώμαι, δύο δημόσια νοσοκομεία αγόραζαν ιατρικό υλικό (βηματοδότες λ.χ.) σε τιμή διπλάσια ή τριπλάσια της κανονικής. Τους το προμήθευε ελληνική εταιρεία που, αντί να το αγοράζει απευθείας και φτηνά από τους αλλοδαπούς κατασκευαστές, το έπαιρνε πανάκριβα από ενδιάμεση κυπριακή εταιρεία. Και όχι βέβαια επειδή ήθελε να συμπαρασταθεί στους Κυπρίους.
Το δράμα της δημόσιας υγείας, η μεθοδευμένη απογύμνωσή της, σε λίγες αράδες: λεφτά υπάρχουν (υπήρχαν δηλαδή), όχι όμως για να αγοράσουν τα νοσοκομεία νέους αξονικούς (και τι θα κάνουν τότε τα ιδιωτικά διαγνωστήρια), όχι για να προσληφθεί προσωπικό και να λειτουργήσουν επιτέλους οι αδρανείς κλίνες των εντατικών, αλλά για να σπαταληθούν με εγκληματική χουβαρντοσύνη στην αγορά υλικού προκλητικά υπερτιμολογημένου. Αλλά αφού και τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, τη χλωρίνη ή το χαρτί τα αγόραζαν τα νοσοκομεία σε τιμές καταφανώς ασύμφορες, τι άλλο θα γινόταν με τους βηματοδότες, είδος ευαίσθητο.

Θα πείτε, και τι φταίνε οι υπουργοί Υγείας εκείνης της περιόδου (ή οι προηγούμενοι και οι επόμενοι) αν στην αγορά κυκλοφορούν και ύαινες, κι αν εκτός από τους γιατρούς-διαμάντια, υπάρχουν και κάποιοι γιατροί-σκουπίδια. Σωστά. Μήπως οι υπουργοί διορίζουν αναξιοκρατικότατα στα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων κομματικά περιτρίμματα δίχως ηθικά κότσια; Μήπως οι υπουργοί ορίζουν την κατώτερη και όχι την ανώτερη επιτρεπτή τιμή τού προς αγορά υλικού, ανοίγοντας έτσι την όρεξη των κερδοσκόπων; Μήπως οι υπουργοί αδιαφορούν για τις έγκαιρες καταγγελίες, αφήνοντας το πράμα να τρέχει και το χρήμα να ρέει; 

kathimerini.gr

Από τά "Φωτογραφήματα" τής Αιμιλίας Καλογεράκη

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Χρόνια πολλά. Πετυχημένη και σε αυτόν τον τομέα θα έχει να περηφανεύεται ότι υπήρξε η Michele Obama. Μια από τις πιο αξιοπρεπείς και σοβαρές γυναίκες που πέρασαν από τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας γιορτάζει τα 52 της χρόνια, γοητευτικότερη από ποτέ.
 AFP / SAUL LO
από kathimerini.gr 

Σφοδρή επίθεση και νέο αίτημα για εκλογές


Πιστός στη στάση που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό, η οποία συνοψίζεται σε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και σε συνεχή αιτήματα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση φόρων σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., στον απόηχο της πρόσφατης «παρεξήγησης» μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που επιθυμεί να υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση.

Μιλώντας από την Κομοτηνή, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, σε υψηλούς τόνους, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα:

«Από τη Μεταπολίτευση και μετά, καμία εκλεγμένη κυβέρνηση...

Στροφή; Ρέγκλινγκ: Τα μέτρα Τσίπρα δεν εκτροχιάζουν το πρόγραμμα

tvxs.gr | 17 Δεκ. 2016
Οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την έκτακτη βοήθεια στους συνταξιούχους δεν αναμένεται να αλλάξουν τους στόχους του προγράμματος το 2017 και το 2018, τονίζει σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν ενημέρωσε τους θεσμούς για τη λήψη των μέτρων αυτών, παρότι δεσμεύεται να το κάνει, υποστηρίζει ότι η χώρα είναι «ειδική περίπτωση» και τέλος σημειώνει ότι οι χώρες - μέλη του ESM θα αποφασίσουν σχετικά με τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ESM πάγωσε τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος, ώστε να εξεταστούν οι εξαγγελίες Τσίπρα - μετά από παρέμβαση Σόιμπλε - κίνηση που προκάλεσε όχι μόνο την αντίδραση της Αθήνας αλλά και ευρωπαίων εταίρων. 
Ο επικεφαλής του ESM υποστηρίζει τώρα στη συνέντευξη του, ότι «οι θεσμοί έχουν καταλήξει ότι τα μέτρα εγείρουν σημαντικές ανησυχίες, αλλά δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους στόχους για το 2017 και το 2018. Οι χώρες - μέλη του ESM θα αποφασίσουν πλέον τι θα κάνουν». Υπογραμμίζει επίσης ότι αν η υλοποίηση των όρων του προγράμματος δεν ήταν εμπροσθοβαρής, το πακέτο στήριξης θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. 
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζει επίσης ότι «η Ελλάδα με βάση το πρόγραμμα, δεσμεύεται να συζητά προκαταβολικά με τους θεσμούς όλα τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, τα οποία ενδεχομένως να έχουν αντίκτυπο στους στόχους του προγράμματος. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με την υπεραπόδοση στο πλεόνασμα».
«Δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις την ελληνικής κυβέρνησης να δαπανήσει πρόσθετους δημοσιονομικούς πόρους για συντάξεις και ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκαν. Ελπίζω ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε πρακτικές συνεργασίας που ενισχύουν την εμπιστοσύνη» προσθέτει.

Για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος υποστηρίζει ότι πηγαίνει «σχετικά καλά» και προς τη σωστή κατεύθυνση σημειώνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις. «Στην παρούσα φάση έχουμε κολλήσει λίγο στη δεύτερη αξιολόγηση αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε την πρόοδο», λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ακόμη ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση» σε σχέση με τις άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, κι αυτό για τρεις λόγους: Πρώτον γιατί είχε μεγαλύτερα προβλήματα, δεύτερον γιατί οι διοικητικές δομές είναι αδύναμες και τρίτον γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2015 υπήρξε μεγάλη διαταραχή στην πορεία του προγράμματος, λόγω της νέας κυβέρνησης.

Πιέρ Λοράν: Αρκετά με τον εκβιασμό στην ελληνική κυβέρνηση...




Βολές κατά συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν, με αφορμή τις...
τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά την ανακοίνωση παροχών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Λοράν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πρόκειται για μα πολιτική κίνηση «για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου».

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση» προσθέτει, σημειώνοντας ότι «οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μη δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί».

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη» συμπληρώνει ο Λοράν, προειδοποιώντας ότι αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!» καταλήγει...


naftemporiki.gr